- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen házat vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcsin
senior tag
válasz Gaben92 #18749 üzenetére
Eddig 1 állatbarát szálláshelyen voltunk, akkor csak a takarítás ideje alatt (10-13ig) kérték az állatot dobozban tartani, de ezt megoldottuk úgy hogy addig kirándultunk vele. Szóval eddig 1 pozitív és 1 negatív tapasztalásnál vagyunk. Csak érdekelne az általános állapot itthon, hogy mi az összkép, vagy hogy viszonyulnak más helyek az állatokhoz, amik állatbarátként vannak feltüntetve. Mondjuk egy közepes kutyánál megértem az aggályokat, mert vonyít ugat meg mittudomén, darabokra szedi a berendezést. de ez csak egy kisciiicaaaa
Pld meetingekkor, állásinterjúkkor szerettem volna kicsukni a szobából, bárhogy is próbáltam kaparta az ajtót, stb, beengedtem és a fejem fölött vagy a szőnyegen aludt. Jobb a békesség Dobozzal is ugyanez a helyzet, hogy ott jobban "pánikol", stresszel, mintha szabadon lenne hagyva a szobában. Így akkor majd kutyapelenka megy a dobozba, némi kajával, vízzel. csak nem ezekre lett kitalálva a doboza sem, nem túl komfortos azért órákra ez a helyzet( ~2óráról lenne szó).
-
radi8tor
MODERÁTOR
⭐ Stella
-
saelin
veterán
válasz radi8tor #18756 üzenetére
Kérdeztem hogy nem lenne-e egyszerűbb vért venni és abból kielemezni mi okozza a reakciót. De valami olyasmit mondott, hogy amíg erősen produkálja az allergiás tüneteket addig nem tudják a tesztet megcsinálni.
Azért gondoltam hogy talán most már jó lesz, mert már nem kaparja annyira magát. De majd kiderül jövőhéten.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
Dhampir
félisten
válasz radi8tor #18752 üzenetére
A fotelt érő veszedelem lehetősége fennáll. Otthoni esetben nem a karfa, csak a szövetréteg bánta, különösen a háttámla mögötti területen, ahol esztendők teltével már itt-ott cafatokban lógott az anyag. A "rongyosodáson" túlmenően nemegyszer előfordult, hogy veszélyesen beleakadt a cica körme és felakadt a kirojtosodó szövetben.
-
emiki6
veterán
válasz saelin #18734 üzenetére
Megeszi a macska. Mi átvittük a szomszédhoz a lépcsőházban befogott pókszázlábút (mert mondta, hogy neki kell), elengedtük, kicsit beszélgettünk, majd láttuk, hogy a macskája beporszívózta... ¯\_(ツ)_/¯
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Morris
veterán
Tudtok ajánlani jó fésűt brit rövidszőrűnek?
Annyira dús az aljszőrzete, hogy a bőrét se lehet látni. -
MPeter87
őstag
válasz Morris #18767 üzenetére
Ilyeneket nezz.
A 'kefe' (nem tudom mi a hivatalos neve) minel surubb, annal jobb. Ha a kepen lathatonal ritkabb, akkor valsz semmit nem er. (Probaltunk tobb felet is) Ez a legkimeletesebb, keveset szed ki, de nem rossz amugy.
A masik furminator neven fut sok helyen, ez szedi ki a legtobbet es allitolag elegge meg lehet kopasztani vele a kiskedvenceket, de gyakorlatilag meg sosem sikerult es mastol sem hallottam ilyet. -
arcsin
senior tag
Pont a minap használtam a furminátort spot-on rácsepegtetésnél. 2 emberes művelet így is, de ha szét van húzva akkor egy csíkban jól látszik a bőre és tök jól végig lehet húzni a spot-onnal. Szinte semmi nem ment a szőrére ezzel a módszerrel. Hátha valakinek még ez egy jó tipp
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz emiki6 #18764 üzenetére
Nem légyölő pókszázlábú, csak egy szimpla pók esete.
A beköltöző hosszú lábú pók, a hálójában lebegve sokáig elvolt a fűtőtest és a fal között az egyik sarokban. A cica jött-ment mellette, nem foglakozott vele egészen addig, amíg mégiscsak észrevette (talán éppen akkor moccanhatott meg), és ekkor lepofozta szegény pókot a hálójából.
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok, ti hol és hogyan tároljátok, milyen gyakran tisztíjátok a macskaalmot?
3 hónapos lesz a pici. Ügyesen elássa a cuccot, de attól még nagyon büdös. Azonnal kiszoktuk dobni a kakás golyókat. Állandóan figyelni kell mikor megy az alomba. Naponta 3-4-szer megy ez a kakatisztítás, majd cicapopsi tisztítás, szagtalanítás. Ez elég zavaró és kicsit sem higiénikus, belélegezni is rossz. A nagy kuka is borzasztóan büdös lesz. Ti hova dobjátok az alomból kiszedett cuccot és a használt almot?A másik, hogy nagy udvarunk van, végig zárt kerítés, de pl a kapunál simán át tudna bújni, kimenni az utcára. Teljesen nem lehet lezárni mindent és pár hónap múlva a magasság sem lesz számára probléma.
A cica benti. Ölben és most már pórázon is néha kiszoktuk vinni levegőzni, szaglászni. Pár napja sokat ül az ajtóban és ki akar menni, folyamatosan nyávog. Erőszakkal örökké nem lehet bent tartani, de tudom, ha kiengedem egyszer elfutna és lehet nem is jönne vissza.
Szerintetek cicát lehet úgy szoktatni, hogy az udvaron körülöttünk tudjon lenni? ..vagy esélytelen és úgyis elszökne, ha meglátna valamit? Olyan jó lenne, ha nem akarna elmenni, és még az almot is ki lehetne tenni a bejárathoz. Nagyon megszerettem, mintha a kislányom lenne. Nagyon akaratos és kikészít a tudat mi lesz, ha kiszökik. :\[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Krystal_s #18779 üzenetére
Lehetőleg minél hamarabb érdemes eltávolítani, a megszilárdulást követően. Értelemszerűen ez csak akkor működik, amikor otthon tartózkodik a gazdi, egyébként várat a dolog magára.
A klozetbe kerülő kaki esetében, hacsak nem biológiailag lebomló alomból lett eltávolítva, a beleragadó bentonit darabkák nem használnak a csatornarendszernek. Egyéb esetben a szagot hermetikusan elzárni képes zacskó kellene neki.Láttam a Litter Champ szemetest, ami szigetelt, esetleg érdemes utánanézni.
Végtére is szabadnak született, vadászó lények a cicák. Kint pedig akár kilométerekre is elcsászkálhat, és az is előfordulhat, hogy egyszer csak nem tér vissza. Viszont az alom gondja le lesz tudva, amíg kint tartózkodik, mert a dolgát elvégzi valahol.
A szoktatásra biztosan van megoldás, csak szakértői tanácsra lesz szükség.
[ Szerkesztve ]
-
SoulReaver
veterán
válasz Krystal_s #18779 üzenetére
Szia. Milyen almot használsz? Nekem a premiere rózsa szín van, teljesen elveszi a szagokat. Hetente 1x mosom ki az almot, egy ilyen zacsi 1 hónapot kibír kb, mert jól csomósodik, a pisi is, de azzal várni kell, ha azonnal kiszedem, akkor még lágy, de egy idő múlva megköt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz SoulReaver #18781 üzenetére
Az nem túl púder illatú? Mi White Sensation-t használunk.
⭐ Stella
-
Dhampir
félisten
Shah macskaalom és Sanicat Oxygen Power (marselle-i szappan illatú). Néha a Shah alom tetejére ráöntök a Sanicat-ből, így a nagyobbik részt alul az olcsóbb Shah tölti ki, felül pedig vékonyabban a Sanicat réteg terül el.
-
fahrii
őstag
Nagy örömömre párom beszerzett egy skót lógófülű kiscicát itthonra (lakás).
Szerencsére új lakás lévén a bútorainkra még várok. Jelenleg a legjobban a 65-ös tv-t féltem. Érdemes felfúrni a falra, vagy nem bír el vele? -
Gaben92
őstag
válasz fahrii #18789 üzenetére
Macskafüggő. Nálam már darabokban lenne mert felugrik a Yato. A 27” Thinkvision monitoraimból egyet egy mezei dörgölőzéssel megindított a padló felé.
Ha nem akarod a falat fúrkálni, akkor az IKEA-ban van olyan médiaszekrény (BESTA széria) amire fel lehet erősíteni a gyári IKEA-s tartót ami olyan mint egy falikonzol és stabil mint az állat. Nekem olyan van otthon az 55”-es Sonyhoz és nem volt semmi gond mikor a macska a TV-n lógott.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
arcsin
senior tag
Nálunk 2 cica mellett az 50 es TV 2éve életben van. Ha jót akarsz, ne rakj be cicás videókat. Arra tudnak vadászni, ugrani, de megtévesztő, mert egy ideig csendben ülnek előtte és nézik.
Pld. Nekünk néha mászkálnak előtte, de nem birják leverni seggel. Azért elég stabilan áll. Egy norvég erdei macska mellet lehet feltenném a falra -
senior tag
Nálunk a falon vannak a tv-k de nem igazán piszkálják a cicusok. Ez alól kivétel amikor a kurzort észreveszik, mert azt elnézegetnék órákig és néha le lecsapnak arra. Szerencsére nem nagy erővel. Szerintem ha tv a saját lábain áll azzal sem lesz gond, főleg ha a macsek nem fér be mögé amikor nagyobb és súlyosabb lesz.
EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
user12
őstag
Üdv mindenkinek
Az ímént véletlenül feldobta ezt a topicod az oldalsávban Nem is sejtettem, hogy ilyen is létezik
Mi is hű szolgái vagyunk egy macskusznak, így gondoltam jövök én isRendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest