- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
Funniest CATS videó [link]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Tothgera30
Ármester
válasz vgyuri #19567 üzenetére
Ennek alaposan utánajártam. Első vágásomhoz képest nagyon is jól sikerült.
#19568 radi8tor: A párom gépe legtöbbet ágyban, kanapán filmezős, netezős szerepet tölt be. A macsek pedig simán átszalad rajta, vagy csak lefekszik, és hozzádugja a macsát (tegnap este a Narcos közben is). Rászólok, de tojik rá, mert neki játék. Eddig jól ment az hogy ökölbe szorítottam a kezem, és nem harapta. De már talált más megoldást, keres a karomon/csuklómon/kezemen harapható felületet, és ha játszani támad kedve, akkor odajön, és harap. Akad hogy észreveszi magát, harap egy kicsit, utána megnyal.
Más: Eddig a vize az ételes tálka mellett volt. De mintha nem nagyon inna vizet. Van olyan hogy nekiáll, és szlopálja, de olyan napok is akadnak hogy nem nagyon látom hogy hozzányúlna.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Nimrod
addikt
válasz Tothgera30 #19605 üzenetére
Olyan nálunk is van, hogy egyiket alig látom inni, mégis rendben van, ugyanis máshonnan szerzi meg magának (pl. esővíz maradéka, szobanövények cserepe, mosdóban beáztatott edény, stb.). Többiek viszont mind egy tálból isznak már csak, ami picit arrébb van a kajájuktól, a mosogató mellett (és előbbi különc is azért néha ráfanyalodik). Vélhetően azért is, mert onnan a magasból látnak minden mozgást. Ami közvetlenül a táljuk mellett van azt meg is szüntettem, mert egyáltalán nem használták már.
Arra kell figyelnem, hogy mivel mind ugyanazt a tálat használják, ezért naponta többször kell töltenem, különösen amikor szárazat kapnak, tipikusan este. -
bbuffy
senior tag
Néhány pillanatkép. Kicsi ma megy tökizésre, ráfér, mert pár napja már teljesen kerge. Nagyot rommá terorrizálja, az meg persze hagyja neki, aztán az a vége hogy szétcsapja persze.
És amikor menet közben elalszol egy kalapban....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bul07
nagyúr
douyin videókba tudjátok mit láttam hogy hogy szoktatják a macskákat egymáshoz, és idegen emberekhez?
Hát fogják a szárított macskamentát és kifőzik teának csinálnak egy sűrűbb főzetett majd ilyen permetezőbe teszik, emberek esetén a haját kezét ruháját permetezik be, macskák esetén meg a nem agresszívet hogy az agresszív vonzódjon hozzá
Igaz itt magára önti[link]Pár videó
Kaja nagy úr [link]
Fenti Ciccuka által linkelthez, tényleg bárhova elbújnak [link]
Nagyon frankó kaparófa, tényleg fa [link]
Macskáknak mindent lehet, haragudni pár percig lehet rájuk
[link]
[link]
Ez kommentár nélkül [link]Ilyen macska jöhetne az ágyamba [link]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
Van egy hatalmas kandúr macskánk (nem tudjuk, higy mennyi idős, kóbor macska) Mostanában egyre többször csinálja, hogy ül a bejárati ajtó előtt és elkezdi a karmaival kaparni az ajtót, ha észrevesz minket. Enni kap rendesen (lassan már gurul), foglalkozva van vele. Hogyan lehetne erről a kaparásról leszokatni? Kezd meglátszani a karmolás nyoma a műanyag ajtón. Kaparófát nem veszünk neki, mert a fásszénben van elég fa, amin élesíti a körmeit.Az egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?
-
bul07
nagyúr
válasz pendre54 #19609 üzenetére
20kiló arra a 150cm magas csajra
ÁÁÁ nemErre talán egy kicsi erre [link], de nem 20kiló
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
válasz Tothgera30 #19566 üzenetére
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
fota6666
újonc
Sziasztok,
4 éve fogadtuk örökbe a cicánkat, Boriszt :)
Most barátokkal alapítunk egy asztalos vállalkozást, és próbáljuk kitalálni, hogy milyen megoldásra váró nehézségek vannak a cicatartással, ami nem csak nálam merült fel.
Lakásban tartom a cicát, benti macska és érdekel, hogy nálatok mit szeret a cica és miben tudnánk segíteni, hogy még jobb legyen a kapcsolat a cicával.
Megköszönném, ha kitöltenétek a pár kérdésből álló kérdőívet, amit összeraktam, kb két percet venne igénybe.
Előre is köszönöm :)
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScxcf3GAlFKys5WoCLLUO01A1WMrW4TcImnE5vRVhjFw9UDFA/viewform?usp=sf_link
Üdv,
Tamás -
atosan
veterán
-
Eastman
addikt
válasz Tothgera30 #19629 üzenetére
Látja, hogy Te szereted a laptokot, ő meg szeret Tégedet.
Nem akar lemaradni. Ennyi.https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
bul07
nagyúr
válasz Eastman #19631 üzenetére
Na meg ugye melegebb is mint a körülötte bármi és akkor tuti rárakja a sejhaját
-
Dhampir
félisten
válasz Tothgera30 #19629 üzenetére
Imádják a laptopból áramló meleg levegőt.
-
Tothgera30
Ármester
válasz atosan #19630 üzenetére
De ennyire?
#19631 Eastman: Bezzeg a kaparófát is szeretem, legalábbis odamegyek, kaparok rajta a mancsommal, de 10-ből 7-szer még mindig a széket találja meg. Esténként mikor munkából hazaérek/ünk, időnként nagyon be van pörögve, szaladgál, játszik. Egy óra fárasztás után is ugyan úgy nyomja. Jó az ha ilyenkor kizárom a hálószobából pár percre, és utána engedem be?
#19633 Dhampir: Meg a puha takarókat, ágyat, párnát, radiátor alatt lévő fekhelyét."A pokol nem hely, hanem állapot"
-
saelin
veterán
Mik a vélemények az autómata itatókról? Pedzegetem a vételét egynek, de mindegyik bukik nálam valahol. Vezetékes, hangos, kicsi a tartály...
Nincs valami gravitációs normális kialakítással? A hazai boltok készletén én csak röhögni tudod."It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
Eastman
addikt
válasz Tothgera30 #19634 üzenetére
Nemt'om mer' nekünk az udvaron kifárad a macskánk.
Bent a pingponglabdát rugdosom neki, meg a katicáját dobom el és azt visszahozza. Nálam tudja, hogy a kéz csak símogat, nem fighterkedik velem. Ha meglengetem a mutatóujjam és a hosszú, anyakönyvezett nevét mondom, a laptop, kajám közelébe sem jön. Konyhapult a perverziójuk, arra szentem csak a cirkuszi macskák nem ugranak fel. De azokat állítólag ütik.
Hunyorgok, piskogok rá, abból (is) tudja, hogy szeretem. Engem nem is karmolász. Családból mindenki mást igen.
Ja, elolvastam pár macskás könyvet... Úgyhogy haverok vagyunk.
Amikor picike volt:
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Eastman
addikt
(Az utolsó egy PR fotó. Asz'ittük vörös lesz a pofija, de csak bekajált. A "futár" már fehéren hozta.)
-
bul07
nagyúr
válasz saelin #19635 üzenetére
Tudod mi jutott eszembe
Nem olyan dizájnos de legalább olcsó, bár nem tudom hogy egy macska automata mennyibe kerül
Lehet kapni gazdaboltba automata csirke itatót
Ilyet pl [link]
Ezt egy kicsit átalakítaniCsak hogy mit szól hozzá a macska, ha használja akkor esetleg lehet venni dizájnos macskának valót
-
arcsin
senior tag
válasz saelin #19635 üzenetére
Mondjuk a 2 macskánk közt különbséget jól leírja, hogy ha az egyik szomjas, nem üti meg az ingerküszöbét a tálkás víz, akkor felugrik a csaphoz a fürdőben és kér nyissam meg neki. A másik "csöves cica" meg a wc ből próbálkozik Aztán vettünk egy ideje cicaszökőkutat szűrővel, azóta azon lógnak csak, mert mindig friss így a vizük.
[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
válasz arcsin #19640 üzenetére
Pont ezért. Nekem a mosogatóba szokott beleinni és volt már ettől hasmenése is. Azóta egy műanyag fedővel mindig le van takarva hogy ne férjen hozzá. Reggeli és este kap friss vizet. Ennél sűrűbben nem tudom neki cserélni.
bul07
.
10-20k HUF, de a határ a csillagos ég. A legnagyobb bajom mindegyikkel az, hogy vezetékes és azt a ratyi cérna vékony tápkábelt adják hozzá. Vasárnap nálam az ilyeneket játéknak nézi. Szegényt a router vezetéke egyszer jól szájba is csípte, mert a védőcsőről lelökte a készüléket és nekiállt játszani a táppal..."It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
Dhampir
félisten
De még mennyire.
-
senior tag
-
Tothgera30
Ármester
válasz Eastman #19636 üzenetére
Mostanában néha meg van őrülve, jön és elkezd harapni, karmolni, támadni. Hiába adom a szájába a játékait, akkor is a kezemre/ünkre megy. Reggel meg is ijedtünk, mert ugrott le az asztalról ahová neki fel sem szabadna ugrani (persze ezerszer rá lett szólva). Miközben leszidtam, el akartam kapni hogy kizárjam az étkezőből. De én hülye pont a mellkasánál-nyakánál kaptam el, és szegény úgy megijed hogy rögtön karmolt, harapott ahogy tudott. Leraktam a kanapéra, nyugtató simiket adtam, átnéztem, nem-e lett baja. De azóta haragszik rám. Nem támad, hanem inkább elvonul. Szóval bármilyen tanácsot elfogadok hogy hogyan tudnám kicsit kordában tartani az indulatait egy kölyökmacskának. Mikor harapott ökölbe szorítottam a kezem, eleinte nem támadta, a mutató újjam felemelésére is figyelt, de mostanában letojja a dolgot.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
őstag
válasz Tothgera30 #19645 üzenetére
Ne félj, nagyon sokat kibírnak! A sértödés meg elmúlik.
Próbálgatja a határait, mindehhez pedig egy kölyökmacska energiája társul. Itt nincs más, ki kell tartani, következetesen folytatni! Tanul, és tudja, csak nem tetszik neki
Ivartalanítás után egy-két hónappal aztán drámaian visszaveszik a tempót."Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Astroboy
őstag
Ahogy Süsü is mondja felettem kitartás, ne engedj neki légy kömény.
Önérzetesek és primadonnák egyszerre, ebből adódóan "nevelés-ügyileg" nehezebb esetek mint a kutyák.
A nevelés szempontjából arra gondoltam, hogy nincs szerencséd mert az évnek ezen szakasza pont a legnehezebb lehet nekik is, vagyis valamilyen szinten ők is ugyanolyan "kattantak" lesznek mostanra mint az emberek, hónapok óta szürkeség/vitaminszint a béka segge alatt stb. szóval érthető.
Miénk nyugodt állat, de év közben csak ebben a két hónapban őrjöng hetente 1-2 alkalommal hajnalban látszólag ok nélkül, kaja-pia van, este volt játék is, mégis 3:30-kor kell minden szőnyeget felrúgni, 70km/h-val száguldani és közben torokból pirrogni...
Kitavaszodik és egyből vége, reggel 8:30-kor úgy kell felkelteni.[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
Vagy a feje mögött, a nyakán a bőrt fogod meg, mert az anyja is így cipeli őket:
...ez picit még meg is nyugtatja, de ne ijedj meg, ha nem a megszokott hangokat adja ki. Én vész esetén, vagy akkor használom, amikor határozottan kell cselekedni.
Egyébként megsímogatom a hátát, nyugodtan közlöm vele, hogy; "na, gyere cicó", vagy "megyünk ki vagy be", aztán alul, a bordakosárnál emelem fel, az első lábai tövében jobb kézzel, a hüvelyk és a többi ujjam között. Magamhoz ölelem, bal kézzel pedig a medencéjét tartom a hátánál. A hátsó lábai az ég felé néznek, a farkát a hasára húzza.
Szerintem ezért is előnyös, ha pici kora óta hagyja a mellkasát símogatni, és nem fighterkedik közben. Nagy türelemmel el lehet érni. Ha egy ragadozó a hasát, torkát neked adja, az a feltétlen bizalom jele. Dolgozni kell rajta.
Madarászoknál figyeltem meg, hogy amikor a hátára fordítják az állatot, az nem érti a szokatlan helyzetet és teljesen passzívvá válik. 20-30 másodperced van, aztán lesz nyugtalan, addig bootol újra a rendszer. Szal cicó is lényegében a hátára kerül amikor felveszem amíg arrébb kell tenni.
A hasát megnyomni, ott megemelni TILOS!
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
Folyamatosan változnak egyébként. Különböző életszakaszaik, jó és rossz napjaik is vannak.
Nézd át a szakirodalmat, ha igazán meg akarod érteni őket! Ezek a könyvek nekem segítettek. Illetve első naptól símogatjuk a hátát miközben kajál. Ezzel naponta gyújtást lehet rajta állítani.
[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
Nektek van "shoulder cat" vállcicátok?
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest