Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz justmemory #5601 üzenetére

    Ja nekem is volt egy kis dió, amit levittem a patak partra. Talán még időben, mert már több, mint egy méter mélyen volt a főgyökere. Egy picit sikerült is belevágni sajnos, de ennyi talán belefér.

    Én azt hittem jóval egyszerűbb dolog ez a tölgy, de akkor ezek szerint nem annyira. Szerintem az lesz, hogy fogom az összes magot, aztán lenyomom egy helyre. Majd amelyik úgy gondolja, az kihajt. Így szobában próbálom gyorsítani a dolgokat, hogy a tél se legyen teljesen veszteséges, de a legtöbb dolog nem sikerül. A citrom elég jól életben marad, néhány levelet azért ledobott, annak párologtatni kell. Meg ugye tele van pajzstetűvel, azokat is le kell vakarni néha. A francia levendulával sikerem van, az dupla akkora, mint 2-3 hónapja. A mentáról eltűntek a levéltetvek. Szerintem nem a menta erősödött meg és adott nekik valami tuti növényi mérget, hanem a lámpa és a párásító nyírta ki a szárnyas formáikat, aztán azért nem tudtak petét rakni. A körömvirág kihajtott, de ugyanúgy néz ki már hetek óta, alig nőtt valamit. A concolor fenyő nem gyökeresedett meg. A rozmaring sem. Áztatni kellett volna. Az almát sem sikerült meggyökereztetni. Végülis akkor inkább vegyes a kép, valami sikerül, valami nem. Még egy hónap, aztán lehet elkezdeni paprikát palántázni. A paradicsomot csak márciusban kezdem idén. Elvileg így lesz a jó, mert tavaly a paradicsom nagyon nagy volt már, amikor kiraktam, a paprika meg alig, hogy kihajtott.

    Örvendetes hír a telken, hogy a szarvasok és őzek rájöttek, hogy nincs már ott kaja, és már nem nagyon járnak fel. A kis fákat sem csócsálták meg annyira. Remélhetőleg később sem lesz gond.

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák