Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    válasz H-Zol #16093 üzenetére

    Hát igen, nincs kontroll, mert neki meg kell élnie. Hol van vége az érveléseknek? Én meg emberhúsra vágyom, ezért lekaszabolom a termelőt, az én hasam tele, a többi mit érdekel...? ...Másoknak meg rákot okoz a be nem tartással, az ész nélküli túlbiztosítással. A kereskedő is széles mosollyal árulja a piacon azt, aminek nem is tudja az előéletét vagy inkább pontosan, hogy tudja, de a szemedbe fog hazudni, mert az az érdeke. Ki kell tudni szűrni az igazmondót, a tényleges kistermelőt. A bizalom fontosabb, mint valaha.
    Ki is lehetne tapasztalni, hogy mi a feltétlenül szükséges mennyiség és a minimummal dolgozni. Egyre kevésbé lesz megoldás erre a jövőben: mentalitás/önfelmentés és a romló helyzet, mint időjárás és a fajták rezisztenciáinak elpárolgása egybevágóak, egy oldalon állnak, ha úgy tetszik. Az egészség meg mindegy, mert mennyiségi termelés kell, hogy legyen. Rájön még az ebből is következő, egyre romló vásárlóerő, nyílik az olló.

    Szeretik írások a modern módszerek mellé biggyeszteni a kevesebb vegyszerfelhasználás "tényét", precízebb módszerek, drónok, de legyünk őszinték: ha a felelős hozzáállás meg is van, irdatlan beruházással jár, vagyis nem az egyszeri termelő eszköztárát gazdagítja ma sem egy ilyen opció és én a jövőben is nehezen képzelem el, hogy lecsurogna. A finomodó technológiák legfeljebb arra lesznek elegek, hogy kikompenzálják az erősen romló lehetőségek miatti romlást úgy-ahogy, de ez a legoptimistább gondolat amit csak ki tudok préselni magamból.

    (#16092) soldi3r, én termesztek bio-t, hiszek is magamnak. Ezen a ponton meg is torpan a makulátlan bizalom menetelése. :) Azért a szalonnakolbász-forrásékhoz elmentünk, megismerkedtünk, láttuk a hátteret, folyamatot, hallottuk a szavakat amik így már súllyal is bírtak, nem lehetetlen.

    A kiderülésről annyit, hogy a jelen szerekről is lesz kiderülés, mint ahogy a most kivontak is forgalomba kerülhettek és lehettek is használatban évekig. Ha így nézzük vicc az egész. Értem, hogy kutatás van és kínlódás, de nehéz újból és újból elhinni ugyanazt.

    (#16091) f4lcon, ne haragudj meg, van egy bizonyos bája a naivitásodnak. Szomszéddal nehéz beszélni, egy egész addigi életen át alkalmazott eljárást nem fog sem 1, sem nagyon sok beszélgetés sem megváltoztatni a fejében. Értelemszerűen fontos a telek kiválasztása, van egy kis bibi viszont: az említett alapjárati permetezési kultúra és az, hogy sokan vagyunk, túl sokan, összeérnek a telkek, földek. Nem igen van egybefüggő biokultúra egymás mellé pakolva. Vagyis igazad van, nehéz hinni az állításban, hogy valami 100%-ig bio lenne.

    Lehetne jog is különben. Bár nem értem miért fogalmazol így, miért? Van, aki azért esik a randomitásba, mert lelkileg nem bírja el, hogy a gondos megtervezés ellenére is keresztül húzzák a számításaikat. Legyen az földszomszéd vagy bürokrácia az íróasztal túloldaláról. Őket is megértem. Más meg a totális fogalmatlanság miatt random, de őket azért nem féltem, mert legkésőbb a szezon végére megmutatja a termés vagy annak hiánya ugye, hogy csinált-e valamit jól. :D

Új hozzászólás Aktív témák