- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
eldoble
aktív tag
válasz ncc1701 #16200 üzenetére
De, akkor miket vesztek/esztek és hol veszitek? Nem vallatás, csak az ember nyilván próbálna egészségesen táplálkozni, csak kíváncsi vagyok a lehetetlen küldetést más hogy oldja meg. Tojás ok., bár kérdés mit esznek a tyúkok, hol tartják őket ...??
Én vidéki származású vagyok, szóval minden elérhetőt be tudok szerezni, de nem látom azt, hogy lenne arra valós lehetőség, hogy tényleg megoldható lenne legalább 70-80% ban "hibátlan" élelmiszert fogyasztani. -
soldi3r
veterán
-
ncc1701
veterán
válasz eldoble #16201 üzenetére
Húst hentestől, amit lehet piacon, ismerős termelőtől, nyilván lidl is van sajna. De mi spec esetek vagyunk, üdtő nulla, feldolgozott kaja kb nulla, csokika-sütike kb nulla, nem dohányzunk, iszunk... ZÖldség-eper, ilyenek, ami itthon megterem a házi komposztban, permetezés kb nulla...
Oliva olajat szlovéniából hozzuk, amikor ott vagyunk, olaszoknál bevásárlunk (ott árulják a legjobb minőségű kajákat az eu-ban), kávé dettó. Eddig idáig jutottunk.Tisztában vagyok azzal, h nem tudok minden károsat kizárni. De megpróbálni azért érdemes.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz ncc1701 #16204 üzenetére
Azt a hambihúst szoktuk grillezni, amit az egyik nagy gyorsétteremben eszik mindenki. A vágóhídról jön közvetlen, 100% marhahús, ismerős hozza. Ugyanígy a húst is, a hentes is onnan viszi, meg a nagybevásárló is. Nem kell ezt túlgondolni. Illetve kicsit de: a nagy cég kifizeti a hűtős kamiont meg a raktárat, a falusi hentesnek meg reméljük működik a frigo a 15 éves furgonban, meg a raktárban.
Tsz-es bácsik hazahordott permetszeréről is mindenki hallott. Na, azok vannak a piacon, bioként.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Dorian
félisten
Bzg, épp ezt írtam, h csak elméletben lehet negtenni amit korábban írtál. Persze, törekedni lehet rá, és kell is, mindenki a lehetőségei szerint. de pl. lazacot nehezen veszek termelőtől, ugyanakkor az O3 zsírsavak magasabb beviteli aránya igen fontos.
Amit mindenki meg tud tenni az a junkfood minimalizálása és a testedzés. Ezen kívül én pl. tudatosan dolgozom alacsonyabb fizetésért stresszmentessebb munkahelyen.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
eldoble
aktív tag
Köszi az infókat, ezeket mi is megtesszük, sokan megteszik, de ez sajnos semmire nem biztosíték, a hentesnél lévő disznóról sem tudod, hogy mit evett, de, egyáltalán létezik olyan disznó ami csak permetezetlen a civilizációtól 100km-re termelt/termett kaját eszik ... (sajnos nem), vagy jól ismerem a piacokat, vannak olyan termelők is, akik kiviszik a ész nélkül permetezett cuccaikat még az ÉVI előtt, meg persze a legtöbb nem is saját cuccát árulja ...
Nem nagyon tudunk ezek ellen most mit tenni, lehet majd sok 10 év múlva változik a világ, de addig meg éhen nem halhatunk ...[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz eldoble #16211 üzenetére
" egyáltalán létezik olyan disznó ami csak permetezetlen a civilizációtól 100km-re termelt/termett kaját eszik . "
Az csak a mesében létezik , már a növények , amit termelünk azok sem a régiek , tény és való , hogy a 90-es évekhez képest szinte a dupláját adják , de viszont minden nyavaja eléri őket , a buzák 3-4 növényvédő ( gombaölőt ) tartalmaznak , a kukorica az nem az egy jól irányzott gyomirtóval megvan !!Felénk tegnapelőtt volt jég , két tábla búzánkat elkapott , olyan 10-15 % ki van verve , de fél kalászokat is leütött , két tábla kukoricánk is bele esett , azzal nincs olyan nagy baj , összeszagatta a leveleit , de jönnek majd az új levelek és ha nem lesz több jég , nem lessz gond vele !
-
btraven
őstag
Fán elszáradt faágat le kell vágni? Vagy előbb-utóbb úgyis leesik magától?
-
-
H-Zol
senior tag
válasz soldi3r #16218 üzenetére
Itt a szomszéd településen , van egy aránylag nagy ( a megyét ellátja ) sertés Hízlalda , kimondottan folyékony takarmányon vannak tartva 6-7 hónaposan elérik a vágó súlyt , az megy az üzletekbe , nekik van vagóhidjuk is , onnan felvágottak , feldarabolt húsok , füstölt dolgok , de féldisznókat is adnak el ( amilyen az igény ) . A lényeg , hogy elég sok földel is foglalkoznak , és a vezetőségnek egyik telephely hátulján tartanak sertéseket ( nem bio ) azon a gabonán amit ők termelnek , vajon miért nem kell nekik az a sertés amit a nagyüzemben tartanak
-
KisTücsök
addikt
Őszibarackról a tafrinás leveleket levágjam?
-
addikt
válasz KisTücsök #16220 üzenetére
ha a friss hajtások már nem tafrinásak (mert permeteztél, pl) akkor akár maradhatnak is, de leesnek majd maguktól
én le szoktam szedni, és fém hordóban kiszárítom, majd elégetem“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Tranggz
csendes tag
Üdv,
Budapesti házunk telkén több nagy fa is található ( tiszafa, 8-10 méteres fenyő, 8-10 méteres mogyorófa).
A mogyorófát szeretnénk megtartani, de mivel hatalmas és a házhoz közel van, szeretnénk ha egy szakember is megmondaná milyen állapotban van és hogyan lenne érdemes fiatalítani rajta.
A tiszafa és a fenyő villanyvezeték közelében vannak és sajnos hasznos árnyékot se adnak a telken, így ezeket szeretnénk kivágni.Érdeklődnék, hogy tudtok megbízható szakembert ajánlani aki foglalkozik favizsgálattal, fakivágással, fafiatalítással Budapest környékén?
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
-
Dorian
félisten
válasz Tranggz #16223 üzenetére
Olyan szakember tud releváns (főkertész által elfogadott) szakvéleményt mondani, aki "természetvédelmi mérnök és faápoló és favizsgáló szakmérnök"
Érdemes olyan társaságot keresni erre, akiknél ilyen van.Én Szentendrén ismerek ilyen céget akik dolgoztak nálam: [link] biztos dolgoznak Bp-en is, de az is biztos, h van ilyen még egy tucat.
Ill. előtte az illetékes önkormányzatnál érvényes szabályozást meg kell nézni, milyen típusú, törzsátmérőjű fa vágható ki minden engedély nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Dorian #16226 üzenetére
ehhez megjegyzés: úgy tudom az elszáradt fa engedély nélkül, csak bejelentéssel kivágható
és azt is hallottam olyantól, aki állt már olyan mellett, aki látott olyat, hogy a kollégájának a nővérének az anyukája 30-as forstnerrel bele fúrt a fába 4-5 helyen körben, közel a gyökérhez és bele öntött a lyukakba 1-2 deci glifozát tartalmú szert, na attól minden fa elszárad.
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Dorian
félisten
válasz f4lcon #16228 üzenetére
Viszont a bejelentés alapján ugyanúgy előírhatnak x db fapótlást.
De én is hallottam olyanról, aki a nem utcafronti fáját simán kivágatta minden papír nélkül. Az utcafrontinál meg az előírt pótlást ráfogta egy 2 éve telepített fára.
[ Szerkesztve ]
-
liszkai 2
csendes tag
Sziasztok!
Ki tudná megmondani mitől fényes ragacsos az őszibarack levelei? -
User_2
tag
válasz liszkai 2 #16230 üzenetére
levéltetű kolónia mézharmatot csepegtet a fentebbi levelekről.
idén kenőszappannal kezeltem a barackfákat.
jól megállítható vele a vészes populáció robbanás. ha korábban ismerem a cseresznyefám túléli az előző éveket.
1 evőkanál 500ml vízhez, amit ablaktisztítő flakonból spricceltem csak az érintett levelekre, rásprickolás után ujjbeggyel eltöröltem a levéltetveket, így kevesebb kell és biztosabban hat.
mivel a permetezőm tömítéséről lemossa az olajfilmet, permetezővel nem tudom kijuttatni..tegnap már élő levéltetű mentes volt, de ma megint megjelent ugyanaz a zöld levéltetű fajta. valószínűleg a szárnyas változata jött valamelyik szomszédból.
[ Szerkesztve ]
-
Tranggz
csendes tag
válasz Dorian #16226 üzenetére
Köszönöm a tippeket mindenkinek!
Azzal tisztában vagyok, hogy az önkormányzattal is lesz pár köröm az ügy miatt, de addig is szeretném másik oldalról is körbejárni.
Több favágással, alpintechnikával foglalkozó céget is találtam már a környéken, de kevés olyat akik az általad említett szakvéleményt is kínálják.
Köszönöm a segítséget! -
modflow
veterán
Néha szoktam venni ilyet a virágokon lévő kártevők ellen, azonban nagyon drága a szer:
Substral Celaflor Careo rovarölő sprayAz hogy lehet, hogy ez bekevert szer, de akár egy évig is simán jó, megfelelő hatású?
Ha meg én keverek be egy permetszert, 24 órán belül ki kell fújni?Van esetleg valami azonos hatású (bekeverve tárolható), de olcsóbb szer?
-
Rive
veterán
válasz modflow #16233 üzenetére
Az hogy lehet, hogy ez bekevert szer, de akár egy évig is simán jó, megfelelő hatású?
Ők tiszta vízzel és stabilizátorokkal keverik be, az egyszeri felhasználó meg jellemzően csapvízzel: ők tiszta, UV-szűrő flakonba rakják: az egyszeri felhasználó meg franc tudja milyen előéletű és gyártmányú permetezőbe.
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
modflow
veterán
válasz totron #16234 üzenetére
A hibiszkuszon megjelenő tömegesen levéltetű ellen kellene.
(Most még alig van rajta.)
6 db kisebb-nagyobb növényre kellene, hogy ha látom, mint most hogy a friss hajtáson megjelenik a tetű, akkor ráfújom és elejét tudom venni az elszaporodásuknak.
Teraszon vannak most, hogy nyár lesz 4 nap múlva. -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Van egy Stihl FS 120 -as fűkaszám, kb. 1 évvel ezelőtt használtam utoljára 100 -as bekevert benzinnel.
Merjem még használni ezt a keveréket ami a tankjában maradt vagy szívjam le?
A másik: szintén maradt ki 100 -as nem bekevert benzin. Használható még 1 év után?Köszi a választ.
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
addikt
válasz liszkai 2 #16239 üzenetére
a Topas és a Score EC is egy felszívódó gombaölő, ezek közül elég az egyiket használni. de ha mindenáron keverni akarod, akkor inkább kontakt gombaölőt tegyél (pl. Nordox 75 WG) a felszívódó mellé
viszont levéltetű ellen kár volt kiszórni
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
yanna
addikt
Ma délután kis huzatban pofán vert némi bordói lé. Mennyi időm van hátra?
-
btraven
őstag
Hullik az eperfa termése. Hogy lehet a legkönnyebben összetakarítani a földről? Gondolom nem jó ötlet ott hagyni alatta?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest