Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Đusty

    addikt

    válasz Magnum_ #9663 üzenetére

    Könyvelőnek jár munkaruha? Repülő rendelésnél (airbus A320) elállhatok 14 napon belül? :)))

    Na jó, viszont én megértem bitporkot és sajnos tényleg igaz, hogy sokszor a józan paraszti ész sokkal igazságosabb és ésszerűbb mint a jogi csűrcsavarosdi, nem is kell messzire menni, ott ahol egy évig tart beadni egy népszavazási kérdést mert mindig elgáncsolják (boltzár), most meg megy a hőbörgés, hogy az olimpiánál, miért nem hamarabb, talán azért mert erről eleve meg kellett volna kérdezni a választókat és itt is ment a gáncsoskodás most meg rinyálnak, hogy miért most. Amikor az ovb meg a kúria is teljesen máshogy ítél mint az írott törvények akkor meg főleg kinyílik a bicska a zsebben. [Például]

    és itt is egy példa idézet:
    "Én egy önkormányzati céget vettem át úgy, hogy ez előző ügyvezető - mandátumának előre tudott lejárta előtt 2 héttel - rendelt meg egy irodafelújítást, amelyet mandátumának lejárta után 4 nappal - 1,5 millió forint összegben fizetett ki egy cégnek. Mivel az irodában nyomát sem láttam a felújításnak, szakértőt fogadtam, aki megállapította, hogy jó esetben kb. 300 eFt-nyi munkát lehetne találni, de rendkívül silány minőségben elvégezve. Bepereltem a céget feltűnően magas túlszámlázás miatt. A per 1,5 évig húzódott, amely során előkerült egy vállalkozó, aki tanúvallomásában kijelentette, hogy azt a munkát, amelyet a szakértő 300 eFt-ra értékelt, ő végezte el ingyen, referenciamunkaként. Szóval a beperelt cég egy fillérnyi munkát sem végzett. A peres eljárás során előkerült egy "felkérés" a munkák elvégzésére, egy "árajánlat", egy "szerződés" és egy "teljesítés igazolás". Ezeknek egyike sem volt meg az átadás-átvételkor, valószínűsíthető, hogy ez előző ügyvezető és a vállalkozó utólag gyártotta le a fedező papírokat.
    A bíróság igazából ezen papírokra nem is volt nagyon kíváncsi, mert annyit mondott, hogy a "vállalkozás szabadsága" megengedi, hogy két szerződő fél olyan munkára, olyan ellenértékben állapodjon meg, amilyet jónak látnak.
    A munka megrendelése, átvétele megtörtént, így a kifizetés jogos. A túlszámlázással a bíróság nem foglalkozott, a keresetet elutasította...
    Kíváncsian várom, hogy milyen alapon fogja Tarlós úr a külföldi cégektől visszaszerezni a főváros (köz)pénzét.
    Egyébként én abszolút szeretném, hogy a pénz visszafizettetése megvalósuljon, mert akkor az össze Fidesz-tolvaj által ellopott pénz visszaszerzéséhez már meglesz a precedens alap... "

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák