Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BigBlackDog

    veterán

    Sziasztok!
    Egy nem túl átlagos témával kapcsolatban érdeklődnék.
    Lenne egy (zene)iskola túl az Óperencián, ahol a tandíj fizetése fél éves ciklusokra történik és mindig az adott félév elején kerül befizetésre az aktuális tandíj. Az őszi félév szeptembertől januárig, a tavaszi félév pedig februártól júniusig tart a megszokott módon. Az kérdéses növendék szülei eleget is tettek a kötelezettségüknek szeptember elején, kifizették a tandíj egészét és cserébe kaptak egy befizetési igazolást az első féléves tandíj befizetéséről.
    Nemrég -így november első felében- tájékoztatta az iskola vezetése a növendékeket és a szülőket, hogy a közelmúltban történt rendeletmódosítás miatt megemelkedik az aktuális félévre a tandíj -adott esetben 30 %-kal- és ezt a többletet egy héten belül be kéne fizetni.
    Az érdekesség még annyi a dologban, hogy a félév elején az igazgató személyesen többször is megnyugtatta az ismerős növendék szüleit, hogy ugyan előfordulhat tandíjnövekedés, de természetesen, aki rendesen kifizeti azt a félév elején, azt már nem fogja érinteni. Ezen kívül még a november elején kiküldött levelében is az az információ szerepelt, hogy az akkor hátralékkal nem rendelkezőkre nem vonatkozik a tandíjemelkedés. A napokban viszont az igazgató állítása szerint sajnos már nem érvényesek a korábbi információk és a saját táblázatuk szerint még fizetni kéne a szülőknek +30%-ot.
    Mivel én még ilyet nem tapasztaltam egyetlen zene, illetve egyéb tandíjköteles iskolában sem, ezért kicsit értetlenül állok a félév közben megnövelt "féléves tandíj" tényével szemben. Ezt mennyire teheti meg egy iskola, annak vezetése? A szülők kerülhetnek hátrányos helyzetbe -akár per, vagy bármiféle további kötelezettség terhe alá-, ha ezt a tandíjat nem fizetik be/nem tudják, nem akarják befizetni esetleg?
    Előre is köszönöm a véleményeket, tanácsokat, válaszokat! :R

Új hozzászólás Aktív témák