Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bandi0000

    nagyúr

    válasz b4lukapitany #24372 üzenetére

    Gondolom azért mondott 8 hónapot az ügyvéd, mert 2 a kiffügesztés, aztán 2 valszeg a földhivatali engedély, vagy 4 ezt nem tudom, hogy hány körben kell benyújtani kérvényt, a kettéméretésnél ugye 2 kör volt, egyszer amikor engedélyezték és egyszer, amikor bejegyezték.

    Szó szerint azt kérdezem az ügyvédtől, hogy leghamarabb mikor költhetem el nyugodtan a pénzt, amit kapok majd, és erre mondott 6 hónapot.

    Kivonatást csak az eladás miatt kérdeztem, inkább arra vagyok kíváncsi, hogy van-e mód arra, hogy megússzuk a kifüggesztést, vagy azt csak akkor lehet, ha belterület lesz a terület?

    Elméletileg külterület, de a rendezési terv szerint beépíthető a 30%-a, szóval igen az önkorin múlna ez, de nem mutattak nagyon hajlandóságot eddig,hogy belterületté nyilvánítsák, úgyhogy erre nem is várnék.

    Az utolsó kérdés arra vonatkozott inkább, hogy jelenleg mivel termőföld, ezért ki kell függeszteni, és tételezzük fel, hogy rokonnak akarom eladni, és olcsóbban mint a piaci ára, viszont ha olcsóbban adom, és kifüggesztjük, akkor bárki, akinek joga van hozzá, megveheti a rokonom elől. Erre irányult a kérdés, mert ha belterület, akkor nem kell kifüggeszteni, és akkor így magyarán, senkinek nincs elővásárlási joga, talán a szomszédnak csak.

    Xbox One: bandymnc

Új hozzászólás Aktív témák