- Bluetooth hangszórók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mm00
aktív tag
válasz bucihost #17446 üzenetére
Mivel írtad, hogy te csináltad a kerítést, ezért az a tiéd. Szerintem jelen esetben nem szamit kinek a feladata lett volna megcsinalni.
Ha rendes megoldast akarsz a kerites aljat vegigrakod lábazati betonelemekkel. Ezen kívül jegyző, de úgy se lesz mas megoldas a problemadra. -
senior tag
Sziasztok,
Dióhéjban: Az aboutyou.hu-ról rendeltem termékeket utánvéttel, amelyet mégsem szállítottak ki, mert a kupont nem vonta le és ez 70 ezer forint feletti rendelésnél sokat jelentett. Visszavitték tehát a feladónak úgy, hogy nem fizettem ki, azonban "vissza utalták" a számlámra a rendelés árát, 72470 forintot. Kaptam levelet az OTP-től, hogy vissza akarja hívni az összeget az aboutyou, és ezt vagy elfogadom, vagy elutasítom, de akkor polgári peres úton érvényesítik a követelésüket.
Ha visszautasítom a visszahívást valóban elmennek odáig, vagy hagyják ennyiben? Ticketswapen ismerősömnél már volt olyan, hogy véletlen 2x utalták ki neki a jegyek árát és megtarthatta, mert nem az ő hibája volt.
[ Szerkesztve ]
-
Apollo17hu
őstag
válasz XboxGamePass #17452 üzenetére
Ez komoly? Forditott esetben nem verned az asztalt?
-
őstag
válasz XboxGamePass #17452 üzenetére
nem tudom hogy meddig mennek el, de bűncselekmény is lehet (sikkasztás), ha sajátodként rendelkezel oylan pénzel, amit tévedésből utaltak neked
cryptot minden termékemért elfogadom
-
senior tag
válasz LuckyL #17454 üzenetére
Természetesen vissza utalom, csak egyetlen emailt írtak ami számomra nem volt egyértelmű, utána már csak az OTP-től jött.
"Sajnos hibát követtünk el.
Mivel azt valószínűleg már észrevetted, tévesen utaltunk át egy bizonyos összeget egy vagy több csomag esetén, amelye(ke)t sajnos nem sikerült kézbesítenünk Neked. Ennek oka egy technikai hiba volt.A kedvességedért cserébe az átutalás után e-mailben küldünk Neked egy 30% kedvezményre jogosító kupont, amit a következő ABOUT YOU-s megredelésedhez tudsz felhasználni."
Azt hittem opcionális, hogy vissza utalom-e.
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
válasz XboxGamePass #17455 üzenetére
Amit én észrevételeznék - és ahhoz nem kell jogásznak lenni - 30% engedmény némelyik cucc árából többet nyom, mint 72k huf. Többet nyersz a kuponnal
[ Szerkesztve ]
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
Lpneo
csendes tag
Sziasztok. Vettem egy laptopot 2 hónapja cégen keresztül. Volt egy hibája a gépnek, ezért beküldtem a szervízbe. Több hetes szervizelés után úgy tűnt, hogy nem lehet javítani, küldtek is egy kártalanítási engedélyt. Felkerestem a boltot az engedéllyel, hogy küldjék vissza a vételárat, amire azt a választ kaptam, hogy csak magánszemélyek élhetnek az elállás jogával, úgyhogy csak levásárolni tudom az árát. Azzal tisztában vagyok, hogy a 14 napos elállási jog csak magánszemélyek számára biztosított, de itt most nem erről van szó. Mi a jogszabály kártalanításkor? A kis/nagykereskedés megtilthatja a pénzvisszafizetést?
-
Apollo17hu
őstag
Nagyapám halálát követően a hivatalból(?) kimentek felmérni a telkét, majd a hagyatéki tárgyaláson az "A" jelű hrsz. nagybátyámra és édesanyámra szállt. Az ilyenkor szükséges illetéket, eljárási díjat megfizették. Ez elvileg egy jókora telek rajta ingatlannal stb. Időközben lejárt anyám Fundamentája, amit szeretett volna a telken lévő ingatlan felújítására fordítani.
Kiderült, hogy az "A" jelű hrsz.-en nincs ingatlan, a földhivatalban az egy beépítetlen telek - ez pedig kizáró ok a Fundamenta lakástakarék felhasználásánál. Utánajártunk: a felméréskor megállapították, hogy valójában a "B" jelű hrsz. is nagyapámé volt (ezen van az ingatlan), de a földhivatalban elfelejtették(?!) átvezetni. Ezt sűrű bocsánatkérések közepette megtették.
Viszont: van egy "C" és egy "D" jelű telekrész is, ami szintén nagyapámé volt, de ezeket idáig egyáltalán nem is mérte fel a hivatal. Póthagyatéki eljárás keretében nagybátyámra és édesanyámra szálltak ezek is, de jött az értesítés kb. 60k eljárási díj megfizetéséről.
Ilyen létezik? Hogy a hivatal többszörösen is elcseszi, és ezért súlyos tízezreket kell még perkálni póthagyatéki eljárás néven?
-
válasz Apollo17hu #17459 üzenetére
Emlékszel amikor az autók környezetvédelmi osztályát rosszul tüntették fel? Ott is meg kellett fizetni a hivatal tévedésének az árát.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
qqzs
őstag
Albérleti szerzodesn plusz kozjegyzo temaban valaki oszefoglalni legyszives pontosan mit kell tenni es mire jo az gyermekes család nem fizetése eseten?
Eladó: GTS450
-
senior tag
-
coco2
őstag
Kell nekem egy ászf, ami kompatibilis a facebook-éval. Azon gondolkodom, copy/paste-elek az ászf-ből, ami van facebook-on. Lopást követek el, ha azt teszem?
-
coco2
őstag
Ejj de néptelen lett a topic
A fentebbi kérdésre időközben megtaláltam a választ.
Amire most keresem éppen, hogy a GDPR szerint biztosított, adatok törléséhez való jog elidegeníthető-e? Például sértetti beleegyezéssel lemondhat-e róla valaki?
-
qqzs
őstag
Megint feljott a kozjegyzos dolog az ingatlanossal. O igy fogalmazott hogy közjegyzői okiratba foglalni a lakásbérleti szerződést. De semmit nem tud róla konkrétan csak, hogy azzal egyszerű kirakni a nemfizeto esetleg kisgyerekes lakot is. Ez akkor mas mint az itt említett kikoltozesi nyilatkozat?
Eladó: GTS450
-
coco2
őstag
Elektronikus szerződés kötés.
Egy freemium szolgáltatáshoz kapcsolódó ászf első verzióját kellene "ügyesen" (dilettáns módjára ) megoldanom. Eddig neten találtam ilyen blogokat, mint [https://ptk2013.hu/szakcikkek/wellmann-gyorgy-a-szerzodesek-altalanos-szabalyai-az-uj-ptk-ban-ii-resz/3611] és persze hozzá tartozóan a Ptk 6 77-85 utalt részét olvastam itt: [https://ptk2013.hu/uj-ptk-normaszoveg/uj-ptk-vi-konyv-kotelmi-jog-1-2-resz/715] .
Amin gondolkodom, hogy az ászf-ek mindenütt hosszú-hosszú szövegezéssel vannak, és nem értem, hogy miért? Egy ingyenes szoftverhez tartozó felhasználói tájékoztatás nem több, mint egy disclaimer, hogy "figyi srác, azt csinálsz, amit csak akarsz, semmi közöm hozzá" - és nesze ott van ingyen. Egy freemium szolgáltatás ászf-je vajon nem lehet csak ugyan annyi? Oké, GDPR. Mellé rakom a GDPR tájékoztatót a disclaimer-nek, és persze a szolgáltatás user guide-ját, amiben leírom, mi hogyan működik, és a fizetett tartalomnak mik az extrái, aztán aki akarja, használja egészséggel. De azon túl van még bármi kötelező pont, amit ha kihagyok, csúnya jogi bakit vétettem? Vagy elég tud lennyi csak annyi is?
A kérdésben előre is köszönök bármilyen építő jellegű kritikát.
-
Poultier
tag
Sziasztok!
Válással kapcsolatban kérdeznék egy hozzáértőt privátban, mert a részleteket nem tárnám a nagy nyilvánosság elé. Kit kereshetek ezügyben?
-
coco2
őstag
válasz Poultier #17474 üzenetére
És honnét tudod, hogy akit megtalálsz, ő nem fogja elpletykálni ország-világnak? Titoktartásit dugsz az orra alá neten keresztül, mielőtt bármit leírnál neki?
Egész nyugodtan kiteregetheted ide az összes részletet. Különösen a legmocskosabbak érdekelnek majd mindenkit. Itt az lesz a fizetőeszköz "ingyen" tanácsot kapni. Ha nem elég mocskos vagy erőszakos a sztori, senkit sem fog érdekelni
-
Poultier
tag
Jogos az észrevétel, okuljon más is!
Az lenne a kérdésem, hogy van e bármilyen lehetőség ingatlant vásárolni úgy, hogy ne tarthasson igényt rá a kedves feleségem, lévén a különköltözést követően gyűjtöttem össze a rávalót? A keresetlevelet már beadtam, viszont a tárgyalást bizonytalan időre elnapolták a helyzetre való tekintettel. -
Rivaul
addikt
Sziasztok.
Érdekelne hogy jogok felhasználásáról mit kell tudni. Például láttam egy szabaduló szobát Pesten. Megcsinálták a Bosszúállók berendezést és ezzel is hirdetik magukat. Ehhez nem kellene a Marvel-től engedélyt kérni? Vagy ha nem adok el konkrét terméket hanem díszítés/díszlet formában használom fel az más? Saját területemen pl?Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
őstag
válasz Rivaul #17477 üzenetére
biztosan kellene elméletben ha más védjegyeiből húzol hasznot, felhasználod
honnan tudod hogy nem kaptak rá engedélyt?
illetve az is lehet hogy nem kaptak, de úgy vannak vele, hogy egy nagy céget nem fog ez érdekelni és lehet igazuk van, mert nem foglalkozik velükcryptot minden termékemért elfogadom
-
Rivaul
addikt
válasz LuckyL #17478 üzenetére
Természetesen nem tudom, de nem láttam az oldalon erre semmi utalást. Marvel logót sem. Egyedül a karaktereket, díszletet és a képregény hősök megnevezését. Azért érdekel mert én is szerettem volna hasonlót, csak más témában. Viszont a Disney ilyen ügyekben nem a barátsagos Mickey egér. Ha nem szabadon felhasználható bizonyos idő után ezen karakterek, akkor inkább újratervezek.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
őstag
válasz Rivaul #17479 üzenetére
https://www.disneystudiolicensing.com/
Még a Disney témájú privát - nem kereskedelmi - rendezvényre is engedélyt kell kérni. Egyébként bármilyen esetben tilos a Disney tulajdonok felhasználása akár csak népszerűsítésre is, legyen az üzleti, vagy non-commercial.
Itt lehet árajánlatot kérni: https://www.disneystudiolicensing.com/licensing-request-form/
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Rivaul
addikt
válasz razorbenke92 #17480 üzenetére
Köszönöm szépen. Sejtettem hogy nem olyan egyszerű. Kis családi próbálkozás lenne de akkor teljesen más tematikájú lesz inkább.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
coco2
őstag
Keresem a promóciós tevékenység definícióját. Lehetőleg a körítése nélkül.
Wiki-n ami blogot találtam, nem igazán húzza meg az éles határvonalat azt illetőleg, jogilag meddig nem promóció és honnét kezdve promóció egy tevékenység.
Egy elmosott határvonalas példa. Vannak neten olyan játékok, mint a World of Tanks és társaik. Freemium model, a program letölthető és használható ingyen. Nincsenek benne vagyoni nyeremények, csak felhasználói élmény van extraként a vásárlásért cserébe. Nincsenek benne felszólítások, hogy "gyere és vásárolj", épp csak úgy van tervezve a felhasználói élmény, hogy a játékosok alaposan érzik a késztetést a vásárlásra. És persze az ki van rakva az orruk elé, hogy "itt vásárolhatsz, ha akarsz". Maga a játékprogram promóció (a cég saját prémium szolgáltatási termékét reklámozni) ? Esetleg maga a játékprogram reklám?
-
IOX
tag
Sziasztok! Talán lesz kedve segíteni valakinek. Vettem egy telefont a Turbado-tól. Az elállás lehetőségével élve visszaküldtem. Jelezték, hogy megkapták, de nem látják a szállító cégnél az utánvételes fizetésem, ezért nem küldik az árát (213 Eft). Az az időszak volt, a vírus miatt amikor már nem kellett senkinek aláírni semmit. Adtam az árát, kaptam a csomagot. Mi ilyenkor a lehetőségem/teendőm a pénzem visszakapása érdekében? Köszönöm
-
asdf_
veterán
Az összeg kifizetésekor kellett kapjál valami papírt, hogy átvettek tőled ennyi összeget. Azzal mi a helyzet? Nem mellesleg téged totálisan nem érdekel, hogy ők látják-e a futárcégnél az összeget, kezedben a telefon (tehát nyilván kifizetted, bár ezt azért ugye valahogy nem ártana, ha bizonyítani is tudnád), te a Turbadóval állsz szerződésben így ha jelzed az elállást, akkor innentől számítva (és nem onnantól, amikor ől átvették a telefont)14 napon belül vissza kell küldeniuk a pénzt. Ahhoz, hogy trehány a futárcég, semmi közöd és nem is a te problémád.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
-
ityam
senior tag
Sziasztok!
Aprilis 22.-én küldtem fel ügyfélkapun egy választ a bíróság kérdéseire.
Tegnap kaptam a bíróságtól ügyfélkapura egy üzenetet amiben az én általam 04.28.-án feltöltött dokslik voltak csak. semmi további kérsés stb. Ma reggel felhívtam a bíróságot hogy mi ez. Hebegtek habogtak egy kicsit hogy nem értik a dolgot, de kapcsolnak a jegyzőhöz. Gondolom ő küldi ki ténylegesen dolgokat ügyfélkapun. A jegyző nem vette fel így visszakapcsoltak a polgári jogi irodába ahol még kicsit hebegtek habogtam és végül mondták hogy írjak ügyfélkapun üzenetet, hogy miért kaptam meg a saját üzenetemet.
Ma nem is volt időm hogy Ánykn beküldjek egy egyéb beadványt hogy megkérdezzek hogy "wattafakk?"
Ilyennel találkozott már valaki? Arra gondoltam hogy inkább újra felhívom őket hogy hátha bent van a jegyző és tudok vele beszélni a "wattafakkról". Én arra tippelek hogy van hivatalos értesítés a továbbiakról a bíróságtól csak rossz doksit csatoltak. Vagy írjak egy egyéb beadványt szerintetek ÁNYKval hogy rákérdezzek vagy jobb a újra telefonálok holnap a wattafakk ügyben?Szerk: erről az ügyről van szó: [link]
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz #40993792 #17491 üzenetére
Jogos, de a kartyas fizetes fel sem merult bennem, mert akkor meglene az osszeg.
(meg en mondjuk mar az utanvetes fizetest sem ertem, hjogy minek van -nem itt, ugy altalaban-, de ennek a bankkartyas formaja elott kulonosen ertetlenul allok, emiatt sem gondoltam ra egy pillanatig sem)
[ Szerkesztve ]
-
IOX
tag
Kp, nem adtak semmit csak a telefont
-
IOX
tag
Fizikailag 184 km-re vagyok...
-
coco2
őstag
Hát ez így egy vicc
Ha a gls késedelmesen utalt, meg fog érkezni a pénz a céghez, addig pedig várj türelmesen.
Ha nem érkezik be hozzájuk pénz, kérdőre vonhatod a gls-t. Esetleg feljelentheted őket lopásért, ha szép szóra nem intézkednek. Ha a futár átad egy csomagot, annak nyoma van. Utólag gps log van arról, hogy ott járt, ott megállt, X ideig várt, és közben csomag átadásra utaló elektronikus és / vagy írott dokumentum keletkezett. Ha a futár tényleg sáros, ki fog derülni. Ha nem csak a futár sáros, az is ki fog derülni..
-
IOX
tag
Türelmesen? Márciusban vette át a GLS. Azóta csak most tűnt fel a Turbado-nak, hogy nem kaptak pénzt.
-
Atikusz
senior tag
Valószínű az történhetet, hogy az ellenérdekű fél helyett neked vagy neked is megküldték a saját beadványodat. Bár azért ott kellene lenni egy bírósági végzésnek is, amelyben felhívja az ellenérdekű felet, hogy a kézhezvetéltől számított x napon belül tegyen nyilatkozatot a beadványodra. Írásban jelezheted pár sorban, hogy az általad benyújtott beadványodat neked küldték meg és kéred, hogy amennyiben nem történt meg, úgy azt az ellenérdekű félnek szíveskedjenek megküldeni. Egyébként előfordul az ilyen adminisztratív jellegű hiba, ebből nincs probléma, jelzed nekik és ők majd intézkednek amennyiben szükséges.
-
őstag
szerintem ez a turbado téged nagyon le akar húzni, én is kapcsolatban vagyok a gls-el üzletileg, tényleg előfordulhat hogy a futár hibázik vagy rosszabb, de a gls midnen esetben kifizeti az utánvétes csomagokat
az meg hogy mostanáig nem tűnt fel nekik, hogy nem érkezett be az összeg és nem reklamálnak a glsnél teljességel nem életszerű, ilyet egy cég sem csinál, nagy bizonyossággal merem kijelenteni hogy ez nem fedi a valóságotcryptot minden termékemért elfogadom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Gaming notebook topik
- DIGI internet
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Házimozi belépő szinten
- macOS PC-re
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest