Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dezz

    nagyúr

    válasz #95904256 #3845 üzenetére

    Azért "erőltetem" a tuningot, mert a tuning AM2 lapoknak máris többet kell vinnie a hivatalosnál, Miért? Hogy ki tudják szolgálni a tuningolt, és már alapból is magas fogyasztású procikat. Ugyanis mi történik tuningnál? Nő a fogyasztás. Ha feszültséget is emelünk, akkor meg főleg. Így egy alapból 120W-ot fogyasztó proci fogyasztási könnyen felmehet pl. 150W-ra.

    Bizonyíték? Vannak a tuning lapok, vannak a magas fogyasztású procik, és vannak a tuningoltan is működő procik az említett tuning lapokban. Ennyi elég? ;)

    A tuning egy ilyen félhivatalos dolog, ugyebár. Senki sem garantál semmit, de azért tesz az ügy érdekében, ha üzletet akar csinálni.

    Az AMD jól tudja, hogy az AM2 (mint fizikai foglalat) elbír ~150W-ot: az AM2+ foglalat fizikailag és mechanikailag ugyanaz, mint az AM2, csak a körítés különbözik.

    (#3850): Az AMD tudta, hogy a 65nm-es 4-magosok csúcsmodelljei többet fognak fogyasztani, mint a korábbi csúcs, ezért növelte meg az AM2+ elvárt, kötelező teherbírását.

    (#3861): Elképzelhető, hogy az új procik pl. alacsonyabb órajelen (magszorzóval) indulnak, és ha minden rendben, akkor kapcsolnak normál üzemmódba. (Tehát egyfajta forced C'n'Q-val indítanak.) Vagy akármi. Nyilván az AMD is gondolt erre.

Új hozzászólás Aktív témák