Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stratova

    veterán

    válasz Fiery #15454 üzenetére

    Ennek én csak örülnék, csak nem értem miért nincs semmi friss hír Bristolról mostanában :(, amit meg előkotortam még mind 28 nm-et emlegetett vagy semmit. Ez mondjuk azt is feltételezné, hogy AMD (megint) egy drágán nem-igen árulható terméket hozna forgalomba, magasabb előállítási költséggel és a gyártás/fejlesztés költségeit a remélhetőleg a drágábban árulható felső/csúcs GPU-k és később Zen árából egyenlítené ki vagy/és az egyedi lapkáknál is vastagabban fogna a ceruza.
    Stoney pl. 14 nm-en tisztán ráfizetésnek tűnik, de nyilván egy natív 1 modulos lapkával tudnak csak 10 W alá menni 3 CU-val (ha már elkaszálták a kismacskákat...), csak el kellene vele csípni az aktuális (vagy legalább előző generációs) Pentium/Celeron Y lapkákat.
    De egy Skylake Pentium 4405Y beérése kb. lehetetlennek tűnik (4 szál +50-80% IPC 6 W TDP DC MEM).

    leviske Pontatlanul fogalmaztam. Az otthoni felhasználóknak szánt Carrizo-knál hiányoltam a DDR4 támogatást, amit egy Y700 árú vagy Elitebook géptől (ez már üzleti) már el lehetne várni, bár ez legyen a legnagyobb baj ha minden más rendben van azokban a gépekben a M.2 SSD-t ()amit én fontosabbnak tartok legalább már pótolták.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák