Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • leviske

    veterán

    válasz Fiery #14130 üzenetére

    Önmagában 1 Vishera és 1 Tahiti még kb az a mérettartomány lenne, mint egy nem tudom hanyadik generációs Larrabee. De egyébként én is arról írtam a kollégának, hogy nem lenne egy logikus lépés legyártani ezen a csíkszélességen, hiszen az utóbbi években egyedül az nVidia esetében volt példa arra, hogy majd' tenyérnyi lapka sorozatgyártásba került és otthoni felhasználóknak is elérhető volt.

    Amúgy a 28>14nm váltást követően, ha képesek arányaiban az adott tranzisztorsűrűséget tartani, akkor azért egy 8modulos X86 és 32CU-s RISC (még mindig csak kérdezem, hogy ezt a szót használhatom-e rá :DDD ) rész nem lenne elképzelhetetlen egy Kaveri méretű lapkán, nem? És, ha óvatoskodnak, akkor is elő tudnak jönni egy 4modult + 16CU-t tartalmazó lapkával ebben a mérettartományban. Vagy tévedek?

    Vagy eleve a Samsung féle 14nm nem XM alapú, mint amit a GloFo (meg még korábban az AMD) tervezett eredetileg?

    (#14133): A Tahiti-t Vitamincsiga kolléga a teljesítménye miatt hozta fel és én erre reagáltam azt, hogy annak mérete is van. Nyilván elméleti síkon sem vár senki 14nm-en, vagy akár korábban egy Tahiti-t APU-ba, mikor már a Kaveri IGP-je is ahhoz képes finomhangolva lett tudomásom szerint. Feltételezem, hogy már a Carrizo is ennek megfelelően egy jócskán finomhangolt GCN generációt fog kapni, a 2016-os cuccról nem is beszélve.

    Amúgy HSA alatt is nagyobb a memóriaigény, vagy ez most annak az analogiájára lett felhozva, hogy standalone használjuk az APU-t konzolnak?

    (#14132) Abu85: Tőled is megkérdezem: Logikusan gondolkodva a Samsung-féle 14nm-en mekkora tranzisztor/mm2 aránynövekedésre lehet számítani? Azt értem, hogy a 4x az az elméleti maximum és erre nem igazán érdemes számolni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák