- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Notebook hibák
- Apple notebookok
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Üdv, srácok.
Lehet, hogy potom pénzért hozzá tudnék jutni egy Zune lejátszóhoz.
Mit kell tudni róla, ha van vele tapasztalatotok?
Én régen nagyon szemeztem vele, mert a rajongótábora elég jókat írt róla, illetve tetszik a készülékdesign is.
Hallani még nem volt szerencsém.
Egy régebbi középkategóriás (típusa rég lekopott...) Panasonic fejhallgatóval, és alkalmanként egy agybadugós Sony fülessel lenne használva.
Érdemes esetleg beleugrani? Mert akkor elkérem meghallgatásra. -
krx21
nagyúr
válasz FireKeeper #18047 üzenetére
"Sansa Clip Zip <3"
Szia!
Ez mit jelent? Hogy, Neked kevesebb mint 3 Sansa Clip Zip-ed van? -
beast27
senior tag
Most nagyon meg tetszett ez a colorfly c3 és ha eladnám a zip-et akkor meg is tudnám venni
Szerintetek meg éri? Van annyi különbség a kettő között hogy meg érje a váltás?
szóval bodz kérlek siess azzal a kis szösszenettel a c3-rólOneplus 7 pro // ain't it a shame that you can't say "Fuck" Fuck's just a word And it's all fucked up
-
Bodz
nagyúr
Colorfly C3
Beszerzés
eBay vagy kínai webshopok. Kb. 100 dollárból kijön. EU-n belül elég sokat kérnek érte.Csomagolás
Egyszerű, fekete, bársony bélésű doboz a gyártó logójával. Nagyon igényes benyomást kelt.Tartozékok
Hogy mik? Gyárilag talán csak a használati és egy törlőkendő jár hozzá. Érdemes olyan eladót keresni, aki ad hozzá fülest, kábelt, tokot, fóliát, töltőt, akár memória kártyát is. Általában ezek beleférnek az árba, vagy tényleg csak nagyon picivel drágábbak a csupasz változatnál.Külső, felhasznált anyagok
Nagyon jól összerakott kütyü, a minőségbe nem lehet belekötni. Elég nagy és nehéz. Az elejét uralják az érintő gombok, amiket elég könnyű eltalálni. A kijelző elég kicsi, értelme se sok van, bár az alapvető információk leolvashatóak róla, de...Működés
Micro SD-vel bővíthető, a 8 gigás Sandisk Ultra kártyám gond nélkül kezeli, sajnos nagyobb most nincs a környéken. Egy dolgot mindenféleképpen meg kell szokni, nem mindig érzékeli rendesen az érintéseket, néha többször kell próbálkozni. Villan, mintha rendben lenne minden, csak épp nem történik semmi. Egyébként se túl sebes a menüben a bóklászás, meg elég nyugdíjas tempóban történnek a dolgok, akár hosszú másodperceket is tud gondolkozni egy-egy szám elindítása előtt.
Néha, fogalmam sincs mitől függően, halkan pattan egyet számváltáskor. Elég bosszantó... A hangerő jól adagolható, ezzel nincs gondom. A nagy felbontású FLAC zenéket (24/96-24/192) nem játssza le, marad a "szabvány" 16/44.1-16/48.Hang
Ez a lényeg. Itt bocsátom meg a lassú működést, a jelzés értékű kijelzőt. A tisztasága és a részletessége megdöbbentő ennyiért, a mélyek szintén (lehet ez kicsit több is, mint a "valóság"). Nagyon élő, energikus, természetes hangja van. Öröm vele zenét hallgatni. Annyira, hogy erősítőre kötöttem (Violectric V100). Nem vallott szégyent, kellemesen szólt a fejhallgatóimmal is. Nagyon szerettem volna belekötni, de a 100 dolláros árért, figyelembe véve azt is, hogy egy lejátszóról beszélünk, nem tudok. Tényleg nem.Üzemidő
Még nem merült le eddig, csak egyszer.Azért rövid, mert sürgettetek. Nézzetek videókat vásárlás, hogy ezzel a kezelhetőséggel együtt tudtok-e élni!
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Ati1979 #18060 üzenetére
Aha, karpotol.
Cowon i10, i9, Sandiskek. Ezeknel tuti jobb. Olvastam valahol egy szep megfogalmazast a hangjara, amivel maximalisan egyet ertek. Hifis hangu, es ez nagyon igaz. Egy Clip+ is jol szol, sot kitunoen, de olyan semmilyen, doglott szerintem. Ez el, zenel, orom hallgatni.
-
Ati1979
veterán
Ha mondjuk egy i10-nél jobban szól, (ami drágább ennél szerintem kb. 50 dolláral) akkor simán megérte.
El tudom képzelni milyen lehet. Mint amikor összehasonlítottam a wave1-et a sony f seriessel. Sokkal élvezhetőbb, zeniebb a hangzás, ahogyan te is írod.
Másabb rajta zenét hallgatni.Elég profi kis eszköz ez 100 USD-ért.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Adott egy clip+ 4GB-s lejátszó.Ismerősömé a kis cucc, és nem tudta beindítani az istenért sem.
Mondtam neki hogy én olvasgattam régen PH-n mp3 lejátszókról, és ha jól emlékszem van itt egy fórum ahol kifejezetten ezeket ajánlják, add ide, utána járok.Nos a következő a helyzet.Ha rádugom a gépre USB-n keresztül, kiírja hogy connected, tudok rá mp3-at másolni, de ha lehúzom a gépről elsötétül, és be sem lehet kapcsolni.Tudnátok valami kindulópontot adni hogy hol keresendő a hiba eredete?Tönkre mehetett az akksi?Leformáztam, de akkor sem lett jó.
Meg ezeken lehet fw-t cserélni ha jól tudom nem?Az nem segítene rajta?(Fogalmam sincs hogyan kell, csak tudom hogy valamelyiken lehet cserélni.)
Előre is köszönöm!
-
PHM
addikt
válasz z123456789 #18066 üzenetére
Több, mint valószínű, hogy az akku ment tönkre.
Azon pedig csak a csere fog segíteni.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
PHM
addikt
válasz z123456789 #18068 üzenetére
A jelekből ítélve nincs más megoldás.
A Clip+ ugyanis, amikor lehúzod az USB-ről, nem kapcsol ki azonnal,
hanem előbb frissíti az adatbázisát. Ha jó az akkuja.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
detroitrw
addikt
hmmm pedig arról írtak, hogy mintha javítottak volna a tapin (bár az első verziók lehet mostohábbak voltak)
nem mintha ez tántorítana el (mivel a muzsika megszólalása érdekel) csak hát na ... nem hiszem hogy annyira nagy ördöngösség lett (lenne) volna fizikai gombosra lecserélni a gyártást -
PHM
addikt
válasz z123456789 #18070 üzenetére
Nem, az akkura gondoltam.
Viszont sajna házilag nem cserélhető.
Egyrészt nem láttam bele való akkut külön, (Bár lehet, hogy kapható.)
másrészt a Clip+ roncsolásmentes szétszedése szvsz lehetetlen küldetés.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
detroitrw
addikt
válasz z123456789 #18070 üzenetére
sok fórum foglalkozik az akku cseréjével
azzal is hogy mivel lehet kiváltani nagyobb kapacitásúra (van is pár javaslat, konkrét típussal)ha megveszi az akku-t s beviszi egy használt mobilszervizbe s lerak 1-2 üveg sört (or megmutatja a mellét ) tuti megcsinálják neki
esetleg érdemes a későbbiek miatt egy csatlakozót berakni hogy ne keljen mindig forrasztani a pcb-n(#18073) Bodz:
így is Veled akartam megvetetni a kütyüt, ha a C4-et veszed nekem az is jó
nekem a D2-n meg a régebbi kütyükön olyan jó volt hogy zsebbe tudtam növelni a hangorkánt
a CK4 -et néztem még csak hát az a D2-nél is nagyobb ill. annak a kijelzőjét se használnám érdembe (ahogy a mostaninak se)
akkor már a CK6 na annak a menüje valami eszméletlenül tetszik (plusz pötty hogy black )[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
À értem!
Ès ahogyan itt alantabb írják egy sima mobil boltba kell bevinni, és ki fogják tudni cserélni?
Ès akkor most van hozzá akksi vagy nincs?Ipod shuffle akksi jó vagy sem?Ha igen olyat hol lehet beszerezni jó érték/arány/megbízhatóság szempontja szerint?Kösz mindenkinek amúgy
-
detroitrw
addikt
válasz z123456789 #18078 üzenetére
"ilyen" akku van a clip-be klikk
akku-nál a V számít (jelen esetbe 3,7V) ill. a fizikai méret (hogy beleférjen a dobozba)a használt mobilszervizt azért említettem mert ott a telókat is szétkapják szal egy clip nem lesz nekik nagy feladat, ill. miniatűr alkatrészekkel is tudnak dolgozni (nem égetik el a pcb-t, pad-et ...)
a szétszedési bonyolultsága vetekszik egy szétpattintós távirányítóéval[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
-
detroitrw
addikt
válasz z123456789 #18080 üzenetére
elég csak 2-2 drótot összeforrasztani szal még a nyák-ot se fontos piszkálni
persze a + - nem felcserélésére figyelni kellmeg persze hogy az akku beférjen fizikálisan a készülék házába
-
-
detroitrw
addikt
válasz z123456789 #18082 üzenetére
a képen lévőről ezt találtam:
290mAh, 3.7V, <120mΩ, 3.30x30.0x35.5mm, 5.9gnem tom, hogy hol lehet konkrétan olyat rendelni
-
hobbyone
aktív tag
Szerintem az érintőgombos/érintőkijelzős zenelejátszóknak semmi értelme. A lényeg persze, hogy ez a trendi/modern, de közben a használhatóság, ergonómia kárt szenvedett.
Számomra a Sony A828 (jobbra) az etalon ebből a szempontból. A későbbi E455 már kevésbé ergonómikus. Az aktuális modelleket nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz FireKeeper #18085 üzenetére
1000 kösz!
-
Ati1979
veterán
válasz hobbyone #18084 üzenetére
Ez azért szerintem nem teljesen igaz.
Ergonómia szempontból lehet, de funkcinálisan nem biztos.
Pl. a sony F series-nél külön gomb van a zeneljátszónak, amivel lezárt állapotból is előhoz egy panelt. Úgy van megoldva, hogy az ujj jobbra balra húzogatásával simán lehet a számok között a váltani akkor is ha zsebedben van. (általában azt az érvet szokták felhozni az érintős lejátszók ellen, hogy zsebből nem lehet számot váltani)
Aztán pl beletekerni egy számba könnyebb egy nagy képernyős érintőssel mint egy nyomógombossal.Szóval azért az érintős lejátszók között is vannak jó megoldások.
Amúgy ez az érintős nyomógombos kombinált megoldás nekem sem annyira tetszik.
-
Ati1979
veterán
válasz filózoli #18088 üzenetére
Gratula!
Hát igen azért ezekben az asztali dolgokban több erő van. (én is ezt tapasztaltam)
De hasonlítsd össze pl. akarmilyen telefonnal. Azokhoz képest felüdülés az a basszus ami ebben a kis sony-ban van.
A EQ alatt tudod a clear bass-t állítani. Meg az EQ maga. Mondjuk én nem vagyok oda ezekért a dolgokért.
Ezen kívül én sem tudok jobbat.Esetleg egy egyszerűbb fejhallgató erősítő sokat dobhat a dolgon. Én is nézegetek ilyesmit.
-
krx21
nagyúr
válasz filózoli #18094 üzenetére
Ez dobna a basszuson: Denon AH-D1100
-
Ati1979
veterán
Ja a fejesekben több basszus van!
(#18097) filózoli
Amit belinkeltem? Szerintem nem rossz darab. De azért szerintem kérdezz rá még máshol is a biztonság kedvéért.
Én is kíváncsi lennék mit tudhat egy ilyen. E17-et is? Mert az dokkolható bele.
Különben, lehet, hogy én is veszek...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest