- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
-
PROHARDVER!
A Mozilla Thunderbird az egyik legjobb levelező kliens a piacon, nagy tudású, rengeteg beállítási lehetőséggel, ingyenes és multi platform. Tehát fut Windows, Linux és macOS alatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SharpSA
veterán
Sziasztok!
Van lehetőség kártyanézet esetén több sorosra állítani az email betekintést a jelenlegi 1 sor helyett?
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
wamp63
friss újonc
A Thunderbird programot használom az irodai gépemen és az otthonin is. Mind a két gépen hozzáférek a leveleimhez.
Mivel az otthoniban a merevlemez viszonylag kicsi, ezért felmerült bennem, h ebből törölném a mailek egy részét, hiszen az irodai gépemen is megtalálhatók.
Viszont mielőtt ezt megtenném, szeretnék segítséget kérni, nehogy menthetetlenül elveszítsek olyan leveleket, amelyek a későbbiekben még fontosak lehetnek.
Vagyis a kérdésem: ha az egyik gépen törlöm az adott levelet, attól az még a másikban hozzáférhető marad?
Előre is köszönöm a választ! -
localhost
Közösségépítő
-
Chiller
őstag
Ha sok leveled van, előfordulhat adatvesztés. És egyébként se tudhatod, mikor kell valami email, amit korábban töröltél az egyik helyen.
Én inkább nagyobb háttértárat vennék otthonra, az a biztos. Talán még a céggel is el tudod intézni, hogy szálljon bele... ha már (ezek szerint) otthon is dolgozol.
-
gg72
veterán
Sziasztok! Azt hogy lehet beállítani, hogy a levelek ne csoportosítva jelenjenek meg? Pl.:
Szerk: Közben megtaláltam a megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
Szaraz
tag
Sziasztook!
A TB nem nyitja meg a mellékleteket, az egyik e-mail-nél, ha megpróbálom lementeni, akkor 0 byte-os fájl ment le.
A webszerveren, ha belépek, simán meg tudom nyitni a mellékletet.
win10 van a gépen, TB 115.9.0 (32 bites)
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a baj? Van több melléklet, pdf, xlsx is, és egyiket sem nyitja meg.
Egy másik e-mail-nél simán megnyitja a pdf-et.Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
gepesz13
tag
Sziasztok!
TB-t használok egy pár éve. Rendben megy.
Már tudom, hogy a "PROFILES" mappa mentése majd a TB újratelepítése utáni visszamásolás megoldja, hogy minden olyan legyen mint régen. Már egy párszor sikerült.
Nekem csak a címjegyzék és az archívum kellene. Melyek ezek a mappák amik ezeket tárolják? De ha valaki segítene abban, hogy megtudjam melyik mappa mit tartalmaz? Azt nagyon megköszönném.
Üdv: és köszi -
Chiller
őstag
válasz gepesz13 #9363 üzenetére
Ezt a kérdést már feltetted.
Ez nem segített?
https://prohardver.hu/tema/mozilla_thunderbird/hsz_9279-9279.html -
sz.j
nagyúr
válasz gepesz13 #9363 üzenetére
Én a teljes "Local" és "Roaming" mappa tartalmát lementem és a visszaállítást követően mindig meg van a címjegyzék is és az archivum is.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
válasz Chiller #9367 üzenetére
"... majd minden mappát kiürítesz a archívumon kívül...."
Visszaállításkor semmit sem kell "kiüríteni", egyszerűen felül kell írni mindent ...
(Persze ha valaki úgy látja jónak, hogy a mentést követően töröljön mindent a "C"-ről, természetesen azt is lehet.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
kircipeti
senior tag
Sziasztok!
Ismertek olyan kiegészítőt a programhoz, amivel egy bizonyos szabály alapján szűrt levelek csatolmányait automatikusan lementené egy mappába automatikusan? -
Hegyirabló
veterán
Sziasztok, én egy másik rák vagyok, nem aki előttem írt!
Van egy internetszolgáltatós e-mail címem, amit szinte kizárólag már csak archívumként használok, hogy vissza tudjak keresni bármit a korábbi levelezésből. Viszont a szenzációs szolgáltató három napja törölte a fiókot. Két nap telefonálgatásom után visszaállították új fiókként, de a tartalma értelem szerűen törölve lett. Szerencsére a törlés előtt egy nappal csináltam a teljes Thunderbirdről egy MozBackup mentést.
Hogyan tudnám visszarakni a törölt fiók levelezését a mentési fájlból? Ha simán csak backupolom, akkor gyanúm szerint nem fog működni, mert a szolgáltatói levelezőszerver felül fogja írni a jelenlegi állapotra, vagyis üres fiókra. Szóval lehet valahogy kinyerni a fájlokat a mentési fájlból, és offline fájlokat csinálni belőlük a lemezen, hogy amikor lekérdezi a szervert, akkor ne írja felül a tartalmat? Van erre valami mód?
Köszönöm szépen!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Ablakos
őstag
válasz Hegyirabló #9370 üzenetére
Azért megpróbálni még meg lehet a visszaállítást. Ha a beérkezett mappát kitakarítja a szerver, akkor offline újból visszaállítod a leveleket és arhívumba teszed a leveleket.
Az arhívumot csak nem írja felül. A helyi gépen ott lesz, kereshető a levél.
-
Hegyirabló
veterán
válasz Ablakos #9371 üzenetére
Nagyon jó ötlet, köszönöm szépen! Megpróbálom.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Siriusb
veterán
válasz Ablakos #9371 üzenetére
Miért bonyolítod, vagy több helyről is akarsz keresni ezen levelek közt? Én egyszerűen helyi mappába importálnám mindenféle kiszolgáló szerver beállítás nélkül és abban bármikor tudsz keresni, nincs kiteve annak, hogy a szolgáltató egyszer csak eltünteti a szerverről – ismét.
Legalábbis én így tettem a nagyon régi levelezéssel, sőt még külön profilba is raktam, hogy ne zavarjon be. -
Hegyirabló
veterán
válasz Siriusb #9373 üzenetére
Ez sem rossz ötlet, de akkor ez a fiók teljesen offline lesz, ha jól értem. Bár tényleg nem használom, fenn szeretném tartani az elvi lehetőséget, hogy valaki, valamikor, valamit még fog küldeni rá.
-
Siriusb
veterán
válasz Hegyirabló #9374 üzenetére
Így van, teljesen offline lenne, viszont így sokkal gyorsabb lehet pl. a keresés.
Egy internetszolgáltatós címet biztosan nem használnék már, pláne ha évek óta nem forog közkézen, azt tényleg bármikor megszüntethetik, ráadásul a tárhely is aprócska szokott lenni. Akkor inkább hozz létre a gmx-en vagy ahol akarsz egy fiókot, told fel oda a levelezést, s IMAP-on bárhonnan eléred. Sőt, akár át is irányíthatod oda a leveleket, ha a szóbanforgó szolgáltató biztosít ilyen lehetőséget.
Persze lehet csak nekem van fóbiám az internetszolgáltatós email címtől, szóval ne vedd magadra. -
Hegyirabló
veterán
válasz Siriusb #9375 üzenetére
Régen meg úgy volt, hogy ciki, hogy ha Gmail vagy Yahoo e-mail címe volt, mondjuk egy vállalkozónak. Hogy megfordult ez. Nincs vita abban, hogy a szolgáltatós e-mail hulladék. De ha húsz éve megvan...
Ez a GMX érdekes. Nem ismerem, de meg fogom nézni, mert jónak tűnik az elképzelés. Köszönöm!
-
Siriusb
veterán
válasz Hegyirabló #9376 üzenetére
Gmx csak egy példa volt, ami neked szimpatikus, lehet a gmail is.
Némileg ma is ciki, de lássuk be, sokaknak egyszerűbb egy kész (és ingyenes) megoldás, mint domain nevet fenntartani, tárhelyet venni, beállításokat elvégezni úgy, hogy nem értenek hozzá.
-
zolnagy
őstag
A lányom gmail fiókját állítottam volna be a legújabb thunderbird alatt, mert eddig böngészőből használta és nem kell itt mondanom, mennyi előnye van ezzel szemben egy levelező alkalmazásnak. A gondom az, hogy a google nem engedi beállítani, mert ugye a fiók family link alatt van felügyelve. Próbáltam minden lehetségest, de sehol nem találtamm olyat, hogy én, mint szülő (családfelelős) a thunderbirdot, mint 3rd party alkalmazást engedélyezni tudnám (a google beállításainál tudom van ilyen alpont, de nem enged ott sem semmit).
Ugyanúgy megpróbáltam outlookot is beállítani, ott is ugyanezt játsza el.
Külföldi gmail/family link/thunderbird kereséseket nézve nem találtam egy működő megoldást. Meg valami 13 évről regélnek, de a lányom már 16.
Van erre megoldás? Köszi! -
kabelmania27
félisten
válasz zolnagy #9378 üzenetére
Gmail oldalon engedélyezni kell a beállításoknál pop3/imap hozzáférést, thinderbirdnél hitelesítési módszernek az OAuth2-őt kell kiválasztani, (normál jelszavas hitelesítés csak alkalmazásjelszó beállítása esetén működik) ha jók a beállítások az első csatlakozáskor felugró ablaknál bejelentkezés után lehet hozzáférést adni a thinderbird számára, utána már működni fog a levelezés. Ha nem sikerül akkor ITT is tudsz segítséget kérni.
-
zolnagy
őstag
válasz kabelmania27 #9379 üzenetére
Köszönöm, de sajnos nem működik. A pop3/imap engedélyezés valóban nem volt beállítva, az OAuth2 pedig az alap beállítás TB esetén, de így sem működik. Family link alatt látom a harmadik feles alkalmazás felületet, amiben nincs semmi, de nem is tudok hozzáadni sem semmit. Mindenesetre próbálkozom akkor a linkelt topikban.
-
sz.j
nagyúr
válasz zolnagy #9380 üzenetére
Hátha segít (nálam így van a gmail beállítva):
Levélküldő kiszolgáló (SMTP):
Google Mail - smtp.gmail.com
SMTP kiszolgáló szerkesztése:
SMTP-kiszolgáló ablak
Leírás: Google Mail
Kiszolgáló: smtp.gmail.com
Port: 465
Biztonság és hitelesítés
Kapcsolat biztonsága: SSL/TLS
Hitelesítési módszer: OAuth2
Felhasználónév: akarmixxx@gmail.comKiszolgáló beállításai
Kiszolgálótípus: IMAP levelező-kiszolgáló
Kiszolgáló: imap.gmail.com Port: 993
Felhasználónév: akarmixxx@gmail.com
Kapcsolat biztonsága: SSL/TLS
Hitelesítési mód: OAuth2Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Zsoxx
senior tag
Sziasztok
Az mitől lehet, hogy a Küldés gombra kattintva nem küldi el az emailt? Végigfut a progressbar, és a kis ablak nem tűnik el. A Mégse gombbal megszakítom, és újra elküldöm, akkor már elmegy az email. És ez 10 esetből 9-szer így történik. Ezt kb. fél éve csinálja. 102.12-es verzió.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Van egy olyan problémám, hogy egy adott email címről érkező összes levelet egy helyre sorolja be. Nem találom a meg a beérkezett üzenetek között sem csak ha a keresőmezőben rákeresek az adott levélre. Amikor megtalálom akkor olyan minthat valami csoportosításba kerülne be. Fontos, hogya beérkezett üzenetek között soha nem látom.
Ha a keresőben megtaláltam akkor kb igy jelenik meg. Az első sorban a lenyílónál egy konkrét email szerepel és alatt jelen esetben 67 üzenet. Hogyan tudom ezt megszüntetni, mert nem jelennek meg fontos üznetek. Témacsoportok ki vannak kapcsolva.Előre is köszönöm a segítséget.
-
degec
senior tag
Nagy Tiszteletem,
Segítsetek plíz ha kérhetem szépen.. nem tudom akarhatok e ilyet a TB-től..
Két cégem nevében levelezek, színtisztán szöveges formában levelezek, nincs jpg, html aláírás az emailek alján semmi se, csak karakteres infóhalmaz.. cégnév emil cim adószám stb.. Lehet olyat, hogy ne kelljen mindig átírnom a csatolt kép alapján ezen mezőket minden egyes email írásnál??, mondjuk új levél írása és ott lenyitok valamit és kiválasztom, hogy ugyanazon emailcímhez más cég nevében levelezek most , és az aláírást is meg mindent is aszerint változtat..? Köszönöm !!! [link] -
-
Ablakos
őstag
-
atala
addikt
Segítséget szeretnék kérni.
Az egyik mappából eltüntek a levelek. Valami billentyű kombinációt megnyomtam, és most csak alulra azt írja ki, hogy az "matrica rendelés" szál válaszai nem jelennek meg.
A "matrica rendelés" az a tárgy mező volt. -
atala
addikt
Azt már kinyomoztam, hogy a SHIFT+K billenytűt nyomtam meg. Ilyenkor eltűnik az egész mappában lévő levelezés, és kiírja alulra hogy a ...szál válaszai nem jelennek meg.
Viszont nem lehet vissza varázsolni. Ha a keresőbe beírom az email címet, akkor meg találom a leveleket, és jelzi is, hogy a mappában van a levél, de nem lehet látni, még sincs ott. -
atala
addikt
válasz Ablakos #9395 üzenetére
Köszi, az lesz az.
Ha bejelölöm, hogy "Figyelmen kívű hagyott témacsoportok" akkor megjelenik.
Calahogyan a témacsoport lett figyelmen kívülire helyezve.
Ez így megoldotta, de még jobb lenne, ha vissza lehetne állítani eredetire az egészet, de az már csak hab lenne a tortán. -
Ablakos
őstag
Van erre megoldás, mert néhány (jelenleg hír)levél helytelen karakter kódolással jelenik meg?
-
pontyos
senior tag
Helló!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Hol lehet azt beállítani, hogy ha a levélben van egy link, azt melyik böngésző nyissa meg?
Többek által használt gépen ez probléma, köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest