Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Brutforsz

    aktív tag

    válasz JohnnyX #2150 üzenetére

    Előre bocsátom, hogy szerintem ezt a problémát nem böngészőszinten lenne érdemes kezelni, hanem vagy szigorúbb szoftveres megoldást - pl. tűzfalas tiltást, vagy hardveres ügyintézést - azaz valamely kemény tárggyal a kolléga fejére történő sorozatos csapásmérést - igényel.

    De ha a Firefox keretein belül gondolkodsz, akkor az alábbi ötletekkel tudok szolgálni:

    1. BlockSite kiterjesztés

    Ezt csak akkor javaslom, ha a kolléga teljesen analfabéla a Firefoxhoz, mert ugyan van benne jelszavas védelem a letiltott oldalak feloldásának megakadályozására, de
    a) a jelszó egyszerűen kiüthető, ráadásul a fenti linken olvasható is a mikéntje,
    b) mivel kiterjesztés, ezért simán le lehet tiltani, így a következő programindításkor kakukk.
    (Ha mégis ezt választod, mindenképpen tiltsd le a blokkolásról szóló értesítések megjelenítését, mert akkor kollega úr kapásból tudni fogja, mit kell keresni.)

    2. Egy árnyalatnyival diszkrétebb, és szerintebb bölcsebb megoldás a NoScript kiterjesztés bevetése: az iwiw oldalát beállítod megbízhatatlanra, így a szörftársnak korrekten megjelenik az oldal, de nem fog tudni belépni JavaScript nélkül. (A JavaScriptet egyébként letilthatod simán a böngésző beállításainál is, csak talán az egy fokkal egyszerűbben felderíthető.) Fontos, hogy itt is tiltsd le a kiterjesztés beállítása során a blokkolásokról szóló értesítéseket, illetve az opciók helyi menüben történő megjelenését. Ha nem rafkós a csávó, akkor azt fogja hinni, hogy az iwiw szokásos haldoklásáról van szó, s ideig-óráig nem fog feltűnni, hogy korlátozva van.

    Te sejted, kik vagyunk, mi tudjuk, ki vagy.

Új hozzászólás Aktív témák