- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Milyen processzort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Kötelező a legfejlettebb node-ját otthon tartania a TSMC-nek
-
PROHARDVER!
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daywalker
addikt
válasz Topiccsendőr #25800 üzenetére
Azért ha megnézzük, kicsit megült a motorpiac. Lényegében mit fejlesztenek? Semmit. Évek óta ugyanazok a motorok mennek 600-asban: R6, RR, GSXR...0 újdonság évek óta, 636-os kawa ami megint csak ráncfelvarrás, 675-ös daytona szintén csak kívülről, meg apróságokat változtatnak. Ezer körül persze vannak ellenpéldák, mint pl. a Panigale vagy anno az S1000RR, de az is évek óta változatlan lényegében most már. Úgy értem, radikális újítás nincs...(egy big piston fork bevezetést ne nevezzünk annak, szerintem), nem vállal be senki rizikót. Mennek a kis motorok az ázsiai-indiai piacokra tucatszám, az 500-asok az A2-höz, aminél megint csak az ár a lényeg, amibe nem raknak újítást.
És sajnos a kutya pont ott van elásva, ahol a Wankel...a mazda borította bele a pénzt, most meg lényegében áll a projekt (valamit csinálnak, de ki tudja mikor lesz abból valami), mert hiába a kitartó fejlesztés, egyelőre nem vált be - tipikusan egyébként a wankel volt az, ahol a sufni megoldásokkal kellett játszani, hogy kibírjon 40 ezernél többet a motor az rx8-ban (és sajnos ott a gyárban is hülyék voltak, szar olajat ajánlottak, nem oldották meg h ne köpje be a gyertyát - pedig ezek mind megoldhatóak lettek volna, hiszen volt már tapasztalatuk az rx7 kapcsán...érdemes utánaolvasni). Na szóval arra akarok kilyukadni, hogy jelen helyzetben nem hinném, hogy lesz olyan gyártó, aki MER radikális újítást hozni bárhol, mert abba könnyen bele lehet bukni most. De ne legyen igazam.
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
TommyGun
őstag
válasz Topiccsendőr #25800 üzenetére
A Yamaha GTS-ek kapcsán van valami info amúgy mennyire strapabíró ez a lengőkaros megoldás? Elég masszívnak és tartósnak tűnik, inkább ilyennel kapnék el egy kátyút mint villával. Mondjuk motorozni nem tudom milyen lehet vele de így ránézésre elég korrektnek tűnik.
más
Van amúgy sok sorozatgyártott wankel csak nem gépjárművekbe, hajómotorokat meg kisebb gépekbe csinálnak ilyet, ha jól tudom Rotaxék vannak benne nagyon.
[ Szerkesztve ]
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest