Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • norbert1998

    veterán

    válasz Micsurin #143032 üzenetére

    Ez igaz. A mai HUMDA lképzés is ráébresztett erre, hogy a kicsit jól terelget az nem az A-B, hogy úgy mondjam :)

    Az első feladatban kéztszer dőltem el... Állóra fékezni, majd lábletétel nélkül azonnal elindulni. Kapkodtam, stresszeltem. Ennek ellenére ma többször siekrült, mint az elmúlt két képzésen összesen, és nem kicsivel többször, hanem sokszorosan többször.

    A szlalomozás szerintem jól ment, az már relatív megvan a 3 HUMDA képzés után.
    Volt nagytempós 180 fokos kanyarodás odavissza egy széles placcon, ott párszor leraktam a lábtartót motorról lemászós és motort lenyomós módban is, ez új volt aképzésükön.

    Vészfékezés szerintem kifejezetten jól ment, teljesen a tapadáshatáron tudtam tartani a motort, megcsúszáskor azonnal korrigálva, akár 100-ról is.

    Kikerülést sokszor nem siekrült próbálni értelmes tempóvval is, lassabban nyilván hibátlanul megy mindenkinek.

    Aztán volt lejtőn elindulás, lejtőn legurulás szalomozva, mindezeket különböző fékekkel vagy kombinációjukkal, ez hibátlan volt.

    Aztán jött a szerpentin, mi azzal zártunk.
    A pálya bitang jó volt, hibátlan új fekete aszfalt, széles, nagy tempós ívek, dimbes dombos. Igen jó tempót tudtam menni magamnhoz képest, aztán mikor tényleg kezdtem effektve javulni is, tehát mondjuk 90-100 között lábtartóig döntve a motort, elkezdett úgy pattogni a motorom valaga, mint az állat. Elszállt a csillapítás a hátsó rugóstagban! :W :W Mostmár pozitív úthibák után rendesen "le"üt a teeleszkóp és kopogunk az úton...

    A fentiektőől függetlenül: A mozgásom bizonytalan és rohadt darabos, a nézőpontom kb a jó ellenkezője, pedig ahova nézek, oda látok, nem tudok két ívet úgy összefűzni, ne rángassak bele, stb... Mármint az én standardjaimhoz kéepst biztosan!

    A csoportunkban volt egy 50-es 4 ütemű Vespa is. Hát na, kissé idegesítően feltartotta a sort. Én az első HUMDA-n a 125-ös Varaderóval is szarul éreztem magamat, mert az is feltartotta a sort, de itt sok esetben a feladat minimum tempója is meghaladta a Vespa végsebességét! És ezt ilyen 20-30 méteren kellett volna elérje...

Új hozzászólás Aktív témák