- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- BIOS frissítés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Integra #3002 üzenetére
hát maga a verseny az igen korrekt volt, Talmáék meg a királykategória, Talma-t láttuk is amikor jött hazafelé a szlovák autópályán egy lakóbusszal, integettünk és dudáltunk is mint gép
..na de ami után jött..pff, már akkor is esett mint gép, de Pozsonyban már veszett mód, egy motorost majdnem legázoltam, kint ment a srác külső sávban, ahol a kamionok kijárják az aszfaltot és ilyen esőnél az frankón feltöltődött vizzel, ráment egy kisteher nyakára, az ráfékezett vmiért, és a motoros már nem mert nagyot fékezni, ezért inkább átjött/átmenekült a gyorssávba..ott meg én jöttem, majdnem blokkig volt fék és így maradt köztünk fél méter..
Ha nincs a TC bekapcsolva akkor letolom
veszett brutter volt, pláne hogy ketten voltak a motoron. nekem fel volt nyomva a ködlámpa is hogy lásson, de a csávesz az nem nézett semmit csak azt hogy nehogy nekimenjen az előtte lefékezett tehernek. -
senior tag
Végre valami..
Talmának már nagyon-nagyon kellett a dobogós hely, bizonyítva hogy ha kap egy normális/jó gépet azért az élmezőnyben ott tud lenni, mert már sokaktól hallottam hogy 'elfelejtett motorozni'.. -
Motion_Blur
félisten
Innen le lehet tölteni a 125-ös futamot: [link]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Integra
titán
dukáti visszavonul az ama sbk-ból
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
senior tag
Na gyerekek!
Múlt pénteken volt alkalmam néhány mondatot váltani Talmácsi Gáborral!
Röviden beszélgettünk a motoGP-ről (hittétek volna? )
Gábor elmondása szerint a motoGP 80%-ban az olaszok kezében van, és pl a gp szerelői szinte 100%-ban olaszokból áll.. Érdekes nem?
Továbbá - bár szerintem mondanom sem kell - minden a kapcsolatokon és a pénzen / szponzoráción a gyártók szemszögéből pedig az üzleten/piaci szegmenseken múlik..
(itt arra kell gondolni, hogy pl mennyire 'érdeke' üzleti szempontból a motorgyártóknak egy 'keleti blokkból' jött pilóta támogatása..)
Továbbá a gyengébb szereplésének eddig nem igazán az (volt) a baja, hogy effektíve szar volt a motorja, hanemhogy a millió állíthatóságot együttvéve nem sikerült még igazán összehangolni a gépet. (gumi, motor, futómű stb) Most ugye Brno előtt vagy egy hónap 'szabadidejük' volt és volt idejük tesztelni - ami ugyebár meg is mutatta hatását..
Továbbá mondta, hogy csak azért nem fog felmenni 250-be hogy elmondhassa hogy ő ott megy, ha viszont az utolsó helyeken kullog, hanem akkor már inkább marad a 125-be, ha viszont ott a 'képernyőkön' lehet...
Asszem ez érthető is..
Így megy ez..
Egyúttal személyes benyomásom szerint Gábor nagyon jól látja a dolgokat, a motorozás és a motorsport - a GP egészét, és különben egy baromi értelmes és intelligens, céltudatos ember - erről az oldaláról nem feltétlen lehet meggyőzödni általánosságban véve a versenyzőknél az örömmámorban és fáradtságban 'úszó' állapotú riportok esetében, ahol eléjük tolják a mikrofont, hogy mondjon pár szót nyilatkozásképp mielőtt két levegőt vesz..
[Szerkesztve] -
törölt tag
Igen, Gabi tényleg jó fej...és valszeg az ő eredményén az is látszik amit elmond..azaz nem tudta összehangolni a gépét (bár az is tény hogy nem egy Biaggi aki lenyilatkozza ha sz@r a gép )
és ha csak róla lenne szó el is fogadnám, de az összes Honda kűzd mint pata a napon, a tavalyi vb csapat is, meg a mindenki is.
szal én sztem gyík a gép...lehet hogy nem csak a motorblokk nem lett megfelelően fejlesztve hanem a váz is nem tom, de hogy nem léptek előre az tutter. általában előttük mennek az Aprilia-k, a KTM-k és az esetek nagy töbségében a Derbi is.
Az idei év rossz választás volt, a tavalyi év után lehetett volna talán feljebb lépni 250cc-be, tom hogy jónak nézett ki...sőt ez a szerződés még m@rha jó is lett volna ha összejön a 125cc eredmény, hisz a Humangest a 250cc-ben elég jól áll.
De Talma-nak már nem kellene erőlködnie a 125cc-ben, nemsokára kiöregszik onnan, nagy terveket már nem kovácsolnak vele kapcsolatban.
[Szerkesztve] -
bandus
veterán
Sziasztok!
Azt kérdezném meg, hogy kb. hány lóerősek a királykategória gépei? Ugye az utcai ezresek közt már nem ritka a 170-180 paci sem, így ennek ismeretében én olyan 210 körülire tippelek, és mintha ezt is halottam volna valahol
Köszi
Motion:
Ez már nagyon kemény.. Ha jól emlékszem a Honda rendezett ilyen gyorsulást, hogy egy forma-1-es motorcsónak, f1-es autó és a motogp-s motor. Minden alkalommal motor, autó, motorcsónak volt az eredmény.. Hány másodperc alatt lehetnek ezek 100-on, 2-2,5?
[Szerkesztve]"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
senior tag
225-245 LE körül vannak a mostani ezres MotoGP gépek..
Talma a múltkor mondott olyat is ehhez kapcsolódóan, hogy pl már annyira erős gépek ezek, hogy a gázkarral egyszerűen nem lehet menet közben olyan finoman bánni, hogy ne álljon egykerékre, vagy ne akarjon kitörni a gép, ezért sokszor egyszerűen ráálnak és fékeznek a hátsó fékkel, ezzel is játszva - visszafogva adagolják pl a kanyar utáni kigyorsításokat, mintegy csillapítva - direkt visszatartva azt a bődületes gyorsítást amire képesek a gépek.
És most ilyenkor gondold végig, hogy egy GP pilótának egyszerre hányfelé, mennyi kezelőszervre kell figyelnie menet közben..
Nem egyszerű feladat..
[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
Nem akarok vitázni, de én úgy tudom, hogy a Ducati blokkja a legerősebb, kb. 280le
És még a Kawa is 265 körül van...Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
senior tag
válasz Motion_Blur #3019 üzenetére
No de ez szerintem tuti hogy csak főtengelyen mérve....
-
SzalaiG
addikt
Hétvégén Malajzia!
-
Integra
titán
válasz Motion_Blur #3019 üzenetére
rosszul tudod, de mindegy, különösebben nem érdekel.
fél év alatt fizikai képtelenség ekkora fejlődés......egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
törölt tag
válasz Integra #3023 üzenetére
Egy béb Brno-ból:
[link]
elég ász volt,..gyakorlatilag az egész célegyenes őt fényképezte
ez meg én a pályán (idén keményen ránk sötétedett) : [link]
Punkva barlangnál Nicky-vel a seggemen :[link]
kiváncsi leszek mi lesz Pedrosa-val, remélem most már végigtolják Nicky-t...bár lehet hogy ennek a hétvégének már annyi -
Integra
titán
válasz #70869248 #3024 üzenetére
jó kis faszcibáló lehet
de tárgytalan, nekem jobb csajom van
nagyon nagy ez a pályás fotód!!
ha idén beszopatják nickyt én nemtom mit csinálok....
nem csodálkoznék ha nicky csapot papot hagyna és távozna, ritka nagy geci lehet a pedrosa menedzsment
hehe, látom motoros topicban, pedrosa ma aszitte ő a szupermen, hátha ezek után nicky normlis bringát kap megint
[Szerkesztve]...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Petya25
őstag
Mocsok eső, elmosta az edzést, a tegnapi 3. szabad alapján indul a futam.
Doktor, Zeneszerző, Campino a sorrend.Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
törölt tag
Elég uncsi futás lett végül sajna szinte mindhárom géposztály.
Ami miatt mégsem az a Rossi-Capirossi csata.
szép volt a végén a dupla hiba
Pedrosa nagyon szépet ment, Hayden meg nem.
Ez nem lesz elég, el fog fogyni az előny, Philip Island-on Capirossi megint nagyon erős lesz, és Rossi detto...
Ennél több kell, vagy Nicky-től vagy a HRC-től, a HRC-nél nem fogják tudni átjátszani Pedrosa-nak a VB-t, így el fogják bukni
Rossi még/vagy ebben az évben még, veri Pedrosa-t..., nem tud Pedrosa világbajnok lenni Rossi előtt, így el fogja verni őket...ezért a VB-ért kaparni kellett volna a HRC-nek már régen..
Rossi viszont tökéletesen csinálja, megtesz mindent azért hogy VB legyen, azt kell mondjam meg is érdemelné. -
gézu
őstag
Ez mekkora verseny volt...szegény Capirex annyira akart,hogy az utolsó kanyarnál már nem tudta merre van a pálya Rossi továbbra is a király
If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.
-
törölt tag
válasz Integra #3030 üzenetére
nem tom
igazából semmi, bejött a 4. helyen, de a futamára leginkább a -semmi- jellemző szvsz.
ment-ment, és elmentek töle lassan, majd feljöttek rá hátulról (Stoner és Gibernau)...majd azok lemaradtak..
Viszont az hogy Pedrosa sérülteni ilyen jól ment az neki szép, ő még a Capirossi-Rossi elejétől sem volt nagyon messze, de Nicky-nek ebben a helyzetben többet és jobbat kellett volna nyújtania,...és most hogy ez töle nem ment vagy a technikától azt egyenlőre nem tudom. -
Flashcash
Közösségépítő
válasz #70869248 #3028 üzenetére
A Hondának a csapattaktika eddig sem volt erőssége, igazából nem is értem mit akarnak Pedrosával amikor az összes top mérnöküknek Hayden gépét kellene állítgatnia ebben a helyzetben.
Ez a 26 pont előny édeskevés, és a Hondát Capirossi Japánban, Portugáliában, és az Olaszoknál is le fogja nyomni, a kérdés az hogy hozzá képest Rossi hol lesz és hibáznak-e. A képbe egy-egy futamon még Roberts, Melandri, Stoner, Gibernau is bőven bezavarhat. -
Integra
titán
válasz #70869248 #3031 üzenetére
az fasza
nicky csak idén lehet vb, nagyon össze kell kapnia magát és a hrc-nek is őt támogatni, mert jövőre vagy rossi vagy pedrosa lesz vb.. és a hrc jövőre csak pedrosát fogja tolni ezerrel
[Szerkesztve]...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Motion_Blur
félisten
''Az élen mindvégig a két olasz pilóta gigászi párharca zajlott, csodásabbnál csodásabb előzésekkel tarkítva. Az egyenesekben többnyire Capirex Ducati-ja bizonyult gyorsabbnak szokás szerint, szinte állva hagyva Valentino Rossi M1-ét. Viszont Rossi zseniálisan szűk kanyarbevételei, ívei, rövid féktávjai parádés tanúbizonyságai voltak klasszisának. Talán a legtalálóbb jellemzése az volna kettejük párharcának, hogy míg Capirossi bemutatta, hogyan kell egy remek motorral kiválóan versenyezni, addig Rossi azt mutatta be, hogyan kell egy kevésbé jó motorral zseniálisan futamot nyerni. Kettejük párharca mindent megadott a nézőknek, amit csak várhattak a versenytől. Ha csak arra gondolunk, hogy a 16. körben Capirossi megelőzte Rossit, de az ívet nem tudta megtartani, amit Rossi azonnal ki is használt, pontosabban kihasznált volna, csakhogy a következő fordulóban Capirossi jött ki jobban, s ugyanezt egymás után még kétszer megismételték, akkor azon kedves Olvasó is el tudja képzelni, micsoda versenyt futott a két olasz, aki nem látta.''
Basszu én meg átaludtam!Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
SzalaiG
addikt
Gratula Rossinak! 51pontról már csak 26.
Még bármi lehet. Körbeverés van. -
Petya25
őstag
válasz Motion_Blur #3034 üzenetére
Nagy grat Rossinak és Campinonak is.
Van remény a VB címre, ha kijön a lépés Rossinak, akkor szoros lesz az év vége.Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
Integra
titán
na, ma a jó öreg 600rr megmutatta most is ssp vb-n a nagymenő zsírúj vasaknak, hogy még mindig elpicsázza őket suzukik és kawák sehol se voltak újfent
-
Face8814
őstag
Na a tegnapi futamokról!
125-ről sajna lemaradtam, csak az eredményeket olvastam.
250 elég uncsi volt. Kár volt Loca-ért hogy elfektette a gépet. Szerintem 1-3-ig jó lett volna. Ettől függetlenül jól ment.
GP. Hát egy elég uncsi futam lett volna, ha nem lett volna az elején az ami. Fantasztikusan ment mindkét Rossi. Hayden nagyon gyenge futamát nem igazán értettem ( bár örültem neki ). Most vagy ennyire tolni akarják Rózsit és még a saját emberükön is keresztül mennek, vagy Nicky nem volt formában ( fura ilyet monani egy technikai sport kapcsán ). Mindenesetre én örültem a végén.
Mikor beértek, ha nem tudtam volna hogy Pedrózsi sérült, még röhögtem is volna amikor leszállt a mociról. Alátoltak egy bakot, hogy leérjen a léba! Jó, persze sérült volt és ezzel csak ''kímélni'' akarták, de akkor is elég komikus helyzet volt.
26 pötty a hátrány, 4 futam. Ha így megy a következő versenyeken mint itt és Csehben, akkor meglehet a 8!Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
SzalaiG
addikt
Rossi Schumacher visszavonulásáról: [link]
-
törölt tag
Egyenlőre elég Bridge' hétvégének néz ki.
Randy De Puniet 4tizeddel maradt el Nicky Hayden tavalyi körrekordjától.
Nagyon nagyot ment a csávesz,
Randy-Kawa/Bridge' :1:29,7
Loris- Duc./Bridge' : 1:30,3 (5tized!)
Nicky-HRC/Michelin
Shinya-Kawa/Bridge'
Sete- Duc/Bridge'
Vale'-Yamaha/Michelin
C.Checa(!!!)-Yamaha/Dunlop -
Integra
titán
-
törölt tag
válasz Integra #3045 üzenetére
komoly lesz a jövő év!
Meghírezték hogy Max aláírt a WSBK-ba(!): [link], ez nekem jó hír mert égre újra tolja neki, remélem Barros is marad...bár ha van lehetőség menjen vissza a Motogp-be, mert érezni rajta hogy nem igazán élvezi ezt a sorozatot.
nagyon visszafogottan küldi sajna.
Viszont Haga és Max egy mezőnyben újra, kiváncsi leszek...Max nagyon a VB-ről beszél,..de azért az nem egyszerű itt sem, főleg a vadló stilus miatt.
Itt ha bemegy a csapathoz és azt mondja hogy skacok itt meg itt kéne még állítani, csak néznek rá hogy na és? küldjed jobban, mert ott meg ott nem lehet állítani, ez szériasorozat Max bázze
[Szerkesztve] -
törölt tag
shhirály...nagy verseny lesz.
Hayden új körrekord, Nakano megint ott van, Rossi a 3.
A Ducati-k szvsz fel se rakták a pole-s gumit, ők versenygumikkal és versenybeállokkal tekertek végig, ha ezt a 30közeli időt tudák versenyen az nagyon oké. -
Face8814
őstag
válasz #70869248 #3049 üzenetére
Mindjárt ismétlik
Este 9-ig meló!
Majd holnap nézem a futamot.
Szinte 100%-ig biztos vagyok benne hogy nem a pole-ra utaztak, hanem a versenyre.
Csak nehogy az legyen, hogy mire átvergődik magukat a mezőnyön az eleje elmegy és esélytelen lesz még a dobogó is.
Ki fog így Rossi és Hayden közé beékelődni? ( némi alantas hátsó szándék beszél belőlem )Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- Braun HC5030 hajvágó
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest