- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Androidos tablet topic
- Apple notebookok
- SONY LCD és LED TV-k
- Pixelkeresés a hardverrengetegben
- SSD kibeszélő
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
29-es körzet: internet, TV, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
köszi mindet, diginél van szimplán net is? mert upc-n van még hűség
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
kopaszqtya
tag
UPC szórakozik velünk vagy globálisan elérhetetlen a facebook ?
-
enginev3.0
félisten
válasz kopaszqtya #2854 üzenetére
nálam sem volt jó
de már megyA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
koháry
tag
Na mi a helyzet, semmi új infó nincsen a bekötésekről? Nem sikerült még valamelyikőtöknek kifaggatni a szerelőket a haladás irányáról?
Tolle Koharyanum vota in coelo Iohannes.
-
Infomaker
tag
Én most laikus módon úgy gondolom (bár ki tudja..), hogy Üllőről Monorra a gerincet, ha villanyvezetéken húzzák, akkor azon fogják, ami a 4-es mellett jön végig Üllői és Monor között. (Monor felé menet a jobb oldalon, jó magas oszlopok)
Péteri és Monor között nem látni ilyen villanyösszeköttetést, hogy azon lehessen húzni.
-
koháry
tag
válasz Infomaker #2857 üzenetére
Valaki Maglódon vagy ahol éppen járkálnak igazán elkaphatná és kifaggathatná az üzletkötőt amikor megy szerződést kötni, hogy mikor jönnek errefelé. Minket már az is boldoggá tenne ha látnánk a ház előtt elsuhanni egy digis autót.
-
koháry
tag
válasz Infomaker #2861 üzenetére
Ez lenne a legbiztosabb megoldás, ha összejön ne fogadj el tőle terelő válaszokat, hogy folyamatban van a kiépítés meg hasonlókat.Vázold előtte, hogy úgy várjuk őket mint a zsidók a Messiást és hogy csak az nem akar átmenni hozzájuk aki vagy hülye vagy upc alkalmazott.
-
poli27
veterán
válasz Dictator^ #2864 üzenetére
Most viccel ugye? Ne akard nekem megmagyarázni mennyi hely van a dobozba Ecser Maglód Gyömrő vonatkozásában.... én vagyok a szerelő nem te ! Minden más területen 1 dobozban 8 port van, ezeken a területeken 4 ! Számolgass kicsit akkor.... Amúgy nem értem miért van így, nemsokára senkit se lehet bekötni, mert nagyon sok doboz tele van !Nem 1x volt hogy a doboz a ház előtt van, és arrébb kell húzni a kábelt 2-3-4 oszlopot mert tele a doboz, ha az is betelik akkor a szomszéd már nem igazán lesz bekötve sztem, mert senki se fogja megcsinálni, meg nem is éri meg ! Talán ha fel tudják fejleszteni 8 portosra, de sztem ennek kicsi az esélye.... de ezt nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
Lattam ma kicsiny falunkban egy csokat maszkalni kezi ipari gps-szel (ketmeteres bot, tetejen a cumo), kertkapuk elott acsorgott, talan meg be is csongetett/ment (messze volt, nem lattam). Lehet ennek barmi koze a digihez?
-
koháry
tag
válasz leviske #2866 üzenetére
Ők a Messiást nagy szeretettel várják és forró csokival, ne keverd az ő Messiásukat Jézussal. Nyugodj meg nem tervezzük itt monoron senki megfeszítését, békés városiak vagyunk. Viccet félretéve hol lehet megszerezni az üzletkötők elérhetőségét?
-
poli27
veterán
Nem az elosztó a baj, hanem a háttértechnika, amennyi port van annyi ONT(gpon) tud kezelni, és nem lehet berakni csak úgy 8-as optikai osztót a dobozba, ha 4 re van kiépítve a hálózat.Máshol 8 as portal a dobozban, egy kör 8 dobozból áll tehát 64 ont a max azon a porton(körön).De itt 4 port van a dobozokban és 16 kör van így jön ki a 64 ont azon a porton (körön). Tehát nem olyan egyszerű a fejlesztés, mert a háttértechnikát is cserélni kell, de legalább bővíteni ami sok sok pénz.
-
Dictator^
veterán
Oksa, nem magyarázom meg: Képek a dobozokról.
Segítek kiolvasni, mert nem az Én géppemmel készült a Maglódi dobozoról:Segítek elolvasni is:
Up to 16 FTTH drops.
Wall and pole mountable.
2 inlet ports, 16 outlet ports.Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops.
Jó szerelő vagy, hogyha egy átlag user mondja, meg, hogy nem 8portosokat szereltek ide Én is felvennélek a vállalkozásomba
Mellesleg, visszaolvasva már ott belémkötöttél, amikor elmondtam, mennyien álltak át..
Utána belekötsz abba, hogy elmondtam, hogy 16os elosztók vannak fent.. Ráadásul kiderül, hogy hülyeséget beszélsz..
Most aztán van öröm és bodottá...[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
Visszaolvasva már mindegy, eddig mindig kimagyarázta.. ha meg nagyon visszaolvasunk le is írta, hogy Maglód környéke nem az Ő területe.. szóval nem tudom minek kell ilyen hangnemben elsőre visszaválaszolni, amikor normálisan írtam le az első posztomat az átállásról... de látom, megsértettem a lelki világát, hogy tudatlanul próbáltam megmagyarázni ezt..
/Tudom, hogy az Én posztom is átment bunkómódba, de csak próbáltam felvenni az Ő szintjét /
[ Szerkesztve ]
-
dr.bubo
őstag
válasz Dictator^ #2875 üzenetére
Neked kéne megtanulni olvasni és értelmezni a mondatokat.
"Ecser Maglód Gyömrő vonatkozásában.... én vagyok a szerelő nem te""Nem az elosztó a baj, hanem a háttértechnika, amennyi port van annyi ONT(gpon) tud kezelni, és nem lehet berakni csak úgy 8-as optikai osztót a dobozba, ha 4 re van kiépítve a hálózat."
Hiába olyan a doboz, amibe 16-ra is lehet bőviteni, ha a háttér hálózat nem arra lett tervezve.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
Dictator^
veterán
válasz dr.bubo #2876 üzenetére
Ott robbant ki a vita, hogy 2 oszlop távolságra vannak a dobozok és emiatt nem álhatott át 80%-a Maglódnak.. (amit Én állítottam, meg kb az összes Digi-s szerelő, hogy mennyien kötöttek át..)
Poli27: elmondom neked jó ha 25-30% kb
Találd már ki, hogy 2 oszlop távolságnál is csak 4 telekre kötsz, akkor 20%-a jön ki a Lakosságnak..
[ Szerkesztve ]
-
dr.bubo
őstag
válasz Dictator^ #2877 üzenetére
Én nem az előfizetők számának kérdésében írtam neked, amit írtam, ha nem a doboz bővítéséről ill. hogy Poli27 hol szerel.
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
-
dr.bubo
őstag
Hol írja, hogy nem az említett körzetben szerel?
"Ne akard nekem megmagyarázni mennyi hely van a dobozba Ecser Maglód Gyömrő vonatkozásában.... én vagyok a szerelő nem te ! Minden más területen 1 dobozban 8 port van, ezeken a területeken 4 !"
Szerintem meg ott szerel vagy képben van az ott lévő hálózatról. De tényleg neki kéne erről nyilatkoznia.Dictator (#2879) Te nagyon szeretsz kötekedni.
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
poli27
veterán
válasz Dictator^ #2873 üzenetére
Hogy bírom hogy olyan ember ugat aki nem ért hozzá.... Normálisan elmagyaráztam, de amint látom meghaladja a képességedet értelmezni.Amiket felszereltek dobozokat igen 16 portot tud kezelni, de a Diginél mindenhol 8 port elérhető benne(a helye megvan a 16 nak de csak 8 van kiépítve benne), kívétel az említett területek, mert ott a 8 portból 4 van bekötve, de te ezt biztosan jobban tudod, mint én aki naponta szerel ezekbe a dobozokba, és nem csak erre (Maglód és környéke)hanem sokfelé... de hogy bebizonyítsam hogy hülye vagy hozzá le fogom fényképezni azt akkor lehet ugatni ilyen stílusban....
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
Figyelj, normálisan leírtam, amit leírtam, erre te höbörögtél rá..
OK-OKOZAT..öcsém, te kezdtél el ugatni.. de mind1, is emlékszem még a TPLinkes storyjaidra.. bekötőként bazdmeg, feltételzted, hogy a TPlinkek szarok, mert nem tudtad őket beállítani.
Szóval szerintem maradj csöndbe, aki bekötőként egy routerhoz nem tud hozzányúlni, de mellette, fikázza, hogy szar, az inkább ne nyúljon olyan dolgokhoz amihez nem ért.
Mellesleg, az egész gyökér stílust te kezdted.
(#2884) v!ct0y: rohadtul nem írtam, le, hogy hogy kábelezz, csak annyit, hogy a doboz bírja, a 16os osztást, mellesleg, a vita ott robbant ki, hogy leírtam, NORMÁLISAN, hogy Maglód 80%-a átállt.. de nem POLI Szerint nem, MERT TEKNIKAILAG NINCS FELSZERELVE A VÁROS, hogy ennyit biztosítson.. OKÉ! És utána jött a retardált módba leírt postja..,
Parancsolj a Link, aztán egy kicsit nézz már magadba, hogy válaszoltál, ráadásul a kommentembe, semmilyen olyan dolgot nem írtam, ami a szakmai tapasztalatidat támadná.
Bocsánatkérést elfogadok.[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz Dictator^ #2885 üzenetére
Legyél szíves egy fényképet feltenni a dobozok belső tartalmáról, mert amiket linkeltél az csak a külső része, ami nem bizonyít semmit az állításodból Ha ilyet tudsz csinálni akkor be is tudod bizonyítani amit állítasz.Ha annyira tudod milyen dobozok vannak felszerelve akkor szerintem ez nem lehet gond neked elkészíteni! De ha nem megy szólj, a jövő héten úgyis ott dolgozok, és majd csinálok 1-2 képet a dobozról....
A Tplinkre visszatérve sose írta hogy szarok, csak azt írtam hogy csodákat nem lehet tőle várni annyiért amennyibe kerül, és egyébként nekem is TP link van csak hogy tudd....
Részemről a vita lezárva várom a képeket a doboz belsejéből[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
Megjött, vagy mi a bajod van? Olvasd már el azt a HSZ-t amiből elkezdtél flegma módon válaszolni..
De tudod mit leszarom? Tudom, hogy hülye vagy, a TPlinkes HSZ-ediet , ha akarod visszalinkelem, azt röhögök rajta, hogy bekötőként fingod sem volt róla, hogy hogy müködnek.És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
poli27
veterán
válasz Dictator^ #2887 üzenetére
Látod egy egyszerű bizonyítékot kértem egy fényképet erre a hozzászólásod alátámasztására, erre előhozakodsz a TP linkes sztorival hogy tereld a szót...
Erre a fénykép kérésre nem tudsz mit válaszolni azért írod hogy leszarod, te szájhős !Oksa, nem magyarázom meg: Képek a dobozokról.
Segítek kiolvasni, mert nem az Én géppemmel készült a Maglódi dobozoról:
HTTB-X20
Segítek elolvasni is:
Up to 16 FTTH drops.
Wall and pole mountable.
2 inlet ports, 16 outlet ports.
Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops.U.I : Még mindig várom a fényképet az idézett hozzászólás alátámasztására De segítek majd rakok be helyetted a jövő héten, csak az a baj hogy nem téged fog igazolni ! vita részemről lezárva jönnek a fényképek majd !
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
Valószinűleg felmegyek neked az oszlopra a képekért, mellesleg, a tplinket előtte hoztam fel, mint a képeket kérted, de tényleg nem állok le vitatkozni veled, mert néha fel se fogod miről van szó.
A bocsánatkérésedet meg elfogadom, hogy F@SZ voltál annál a HSZ-nél amit belinkeltem.
Béke.Mellseleg, leszarom, hogy nem engem igazol, 16portíg kiterjeszthető a HTTB-X20-as nem?
De, mivel visszalinkelted, azt meg nem tudom, hogy mi van benne, de nem is érdekel, a lényeg, amiből elindult az egész, hogy Maglódot teljesen ki lehetne építeni vele, az összes ingatlanra amit körbevesz az oszlopokból? Azt kérded miért? Mert leírtad, hogy 8db port van benne, ami eloszlik, igen. Tehát 2 oszlop távból az összes ingatlan be tudja fogni.
VÉGÜLIS ebből indult el a beszélgetést? Igazam volt? Igen.Maglód hány %-a kötötte át akkor a Digit?
Ja: És neked igazad volt, hogy tényleg csak 8 portos? Nem tudom, mert nem látom a képeken, hogy az lenne
[ Szerkesztve ]
-
BITBOYS
addikt
Ne vitázzatok, mert a végén kivonul a digi a körzetből
Miért van az, hogy a setup box óránként kifagy? megmerevedik a kép és csak áramtalanítás után használható újra. -
bigdady
nagyúr
Vki nagyon be fog égni itt
-
poli27
veterán
válasz Dictator^ #2889 üzenetére
Mert leírtad, hogy 8db port van benne, ami eloszlik, igen. Tehát 2 oszlop távból az összes ingatlan be tudja fogni.
VÉGÜLIS ebből indult el a beszélgetést? Igazam volt? Igen.Még mindig nem érted ahogy látom, a 8 portból ami benne van 4db él, ergó 4 embert lehet bekötni, nem értem milyen 8 ról beszélsz még mindig !Amúgy meg van olyan hely ahol 3-4 oszlopra vannak a dobozok, és itt is csak 4 port él a 8 ból (a 16 ra fejleszthető dobozban,amiben 8 port van alapból kiépítve, és itt csak 4 van bekötve)
(#2890) BITBOYS Cseréltesd ki a boxot, szokott benne lenni hibás darab.
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
És nem tudjátok végighúzni az oszlopon ? Előttem sincs doboz, 2 oszlopra lentebb meg már van ,mégis ide tudták húzni.
1 doboz bőven elég 4 lakásra, nem?
De engem még mindig is az eredeti kérdés érdekel, arról mutass valamit, hogy hány %-a kötötte át a UPC-t Digire Maglódon..[ Szerkesztve ]
-
bacsi84
csendes tag
Sziasztok!!!
Látom közeleg a Digi Monor illetve Monorierdő felé. Én Monorierdőn lakom és kb februárban dobták be a szórólapot... azóta se digis kocsi se üzletkötő... Ahogy a kommenteket nézem még Monoron sincsenek szóval indénre kezdek lemondani róla ....
Viszont most már engem is felhívott a UPC egy kedvező ajánlattal ( mármint a kizsigerelő UPC-s árakhoz képest)...
Most dilemmában vagyok mivel természetesen egy évre akarják adni gondolom nem hiába... hűséget nem akarok mivel várok a digire ... DE ha nem nagyon jön be fél egy éven belül akkor érdemesebb lenne elfogadnom
Valaki tud infót erről hogy várható-e idén h bekötik Monorierdőn?? mert ha nem akkor lehet bevállalom a UPC-t
Nagy a dilemma és bízom bennetek, h tudtok távpontot adni vagy iránymutatást.. -
SirKero
őstag
válasz BITBOYS #2890 üzenetére
Cseréltesd ki. Nálam ugyan ez volt a csere + software frissítés után megoldódott.
Bár most már nem olyan rugalmas a digi mint első időben volt. Elviszik a boxot és ők is tesztelik és csak ha náluk is csinálja akkor cserélik. Ez el tart X napig és addig nem adnak másikat.[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
poli27
veterán
válasz Dictator^ #2895 üzenetére
Mivel a hálózatot 30% lefedettségre tervezték ott így annál több nem is tudja bekötni jelenleg.Mindenhol máshol 60% van tervezve a hálózat... itt van a 4 és a 8 port.... Sehol se terveztek 100% lefedettséggel, tehát ha mindenki be akarná kötni nem tudná....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest