- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rico45
őstag
jó De ez már nem annyira necces neem?
"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"
-
-
kircsi28
aktív tag
Sziasztok!
Robogó vásárlást tervezek így egy kis segítséget kérnék az alábbi témában. (már volt robogóm, nem kezdő vagyok)
Eddigi robogóm kereskedésben vettem, megbízható helyről stb.
A gondom a magánszemélytől való vásárlás, mégpedig azért mert pl. tegnap majdnem megvettem egy Gilara Runner 50-est, de ami visszatartott:
Motor nagyon rendben volt, kipróbáltam stb. tényleg jó volt mind motorikusan mind esztétikailag.
Először is az ára nem 200e volt mint a többi hasonló ilyen állapotú, hanem 140e ft. Ez furcsa volt, de van aki el akarja adni stb. szóval bármi lehet.
Odamentünk, tolókocsis bácsi jött ki, vele beszéltem előzőleg telefonon is.
Garázs kinyit és 4 db robogó volt ott. runner, Suzuki Katana, még egy valami kissebb Suzuki és egy Italjet valami.
Duma-duma motor pöpec stb. kérdezem honnan van?
Tartozás fejében kapta!? he??? Tolókocsis kisöreg ???
Papír semmi, csak ugye adásvételit írunk.
Azt hiszem maradok a kereskedésből történő vásárlásnál, mert az "biztosabbnak" tűnik.
Egyébként létezik valami weboldal vagy bármi ilyesmi ahova be lehet írni a robogó alvázszámát és kiírja, hogy körözik vagy ilyesmi?Ez szerintem sok esetben megkönnyítené a magánszemélytől történő vásárlást.
Köszi -
kcsa
veterán
válasz horvathkrisz #46509 üzenetére
Ne csináljatok úgy, mintha kereskedésből nem vehetnél lopottat. 50-esekről semmi nyilvántartás nincs. Egy telefont megér a rendőrség felé, hogy a lopott alvázszámok között tudnak-e keresni, de erre kicsi esélyt látok ismerve a rögvalóságot.
Ezért (is) kellene rendszámozás, korrekt nyilvántartással.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
Barell
senior tag
Sziasztok, érdeklődnék hogy a K&H-nál mennyibe kerül a robogó biztosítás? 50ccm természetesen.
-
Papa18
tag
Üdv.
Valaki nem tud bontott vagy új gilera runner purejethez főtengelyt hajtókarral csapágyakkal?
Hol lehet beszerezni, illetve mennyiért? -
enginev3.0
félisten
-
urbi73
senior tag
válasz Lavidaloka #46515 üzenetére
Ez biztos hogy jó a tiédre ? Nem akarok hülyeséget írni ,de az SR az nem fekvő hengeres ? Ez a kép alapján álló hengeresre való . Amúgy pont ilyet akarok én is .
[ Szerkesztve ]
-
-
Lavidaloka
aktív tag
válasz urbi73 #46516 üzenetére
Eredetileg Piaggio -ra való,de 16K-ért hülye lettem volna otthagyni...
Az SR50 robogókat 3 féle motorral szerelték: Minarelli,Morini és Piaggio.
Nos az enyém egy Morini de egy kis átalakítással jó rá a Piaggio is.
Holnap megoldom szépen hogy passzoljon rá(karosszériás a szakmám).Toroknál a csonkot kell csak áthegeszteni.
Hidd el észre sem lehet majd venni hogy eredetileg nem rá tervezték.Holnap majd lövök egy képet ha kész lesz.
[ Szerkesztve ]
ホンダシビッククーペ
-
DigitXT
nagyúr
válasz Lavidaloka #46517 üzenetére
Ha már ilyen jártas vagy a kipufogóhegesztésben, rajz alapján
nem tudsz véletlenül kipufogóba való hangtompítót gyártani? -
SzlobiG
félisten
válasz enginev3.0 #46514 üzenetére
Kb mind1 melyik lesz szerencse kelleni fog hozzájuk.
[ Szerkesztve ]
-
Rico45
őstag
Sziasztok!
Áá nem tudom mi tévő legyek
Ma délután vihetném a runeszt a maláért cserébe! A srác benne van a cserébe.
Nagyon tetszik az új F12-es,viszont a runner nagyon a szívemhez nőttPersze a malát még élőben is látni kell majd+menni vele.
Szerintetek? Írhattok mindenféle véleményt nem sértődök meg
-
kcsa
veterán
válasz enginev3.0 #46520 üzenetére
Hát... Hirdetés, képek alapján távolról vásárolni jelent némi rizikót. De ez mindenkire igaz, úgyhogy alapvetően mindenkinek mázli kell
-
DigitXT
nagyúr
válasz Rico45 #46521 üzenetére
180-as 2T Runner majdnem úgy megy, mint a 400-as 4T Madison...
(80-ig alig marad le, ezt tegnap élőben láthattam...) Nem cserélném
egy 50-es (tuning 70-es) gépre, ami sehol sincs erőben, de a tuning
miatt, lehet, hogy kb. ugyanannyi lenne a fogyasztás. Inkább raknék
rendszámot a nagyobbra. Ami a kicsire is kéne, mert így nem 50-es.Annyi a különbség, hogy a kicsivel kisebb a rizikó, de ha 80-nal zúz,
úgy számíthatsz rá, hogy előbb-utóbb megfognak (mert nem smkp).
De ezeket már korábban is leírtuk, úgyhogy innentől a te döntésed... -
runner 125
nagyúr
válasz Rico45 #46521 üzenetére
Ez nem is értem h lehet kérdés.
Egy 50-es teljesítménye arra elég, h fél év alatt ráérezz a motor hajtotta két kerékre. 180-as után egyenesen kín lesz használni, és mindig el fog görbülni a szád, h szinte mindenki letol.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
kcsa
veterán
válasz enginev3.0 #46524 üzenetére
Ha van ilyen ismerősöd, sokat csökkenthetsz a rizikón Persze attól még zsákbamacska marad.
-
Rico45
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Nem cserélem !
Szép napot!
-
kcsa
veterán
válasz horvathkrisz #46527 üzenetére
Nem úgy néz ki. Volt egy cikk - fentebb linkeltem is - hogy valami plakettes megoldáson gondolkoznak.
-
enginev3.0
félisten
Van egy jópár, csak mind motorostalálkozón van
https://www.facebook.com/events/1465827956981444/A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
üszök
őstag
válasz enginev3.0 #46514 üzenetére
Volt valami kihívóbb színű NRG is nem? Nekem az jobban tetszett. Én az NRG-t venném,de én csak a saját szemszögemből tudom nézni. Olyanom volt már, kényelmes nagy moci, elfértem rajta. Az F15-öt ránézésre is kényelmetlenebb.Az NRg-ben sajnos az a gagyi zsíros első villa van,én abból még nem láttam hibátlanul nűködőt. Mind be van állva.
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
üszök
őstag
válasz enginev3.0 #46532 üzenetére
Nézd meg rendesen,mert szó nélkül átb@sznak kamu dumákkal.
Leírok egy történetet. Néztem egy robogót Szerencsen,mire mentem arra pont eltűnt az Apródról. 2 nap múlva nézem Tokajban újra feltűnt 10k-val drágábban. Mondom már megnézem. Átmentem,mondom a csávónak mondj valamit a motorról. 1 éve van nálam,az asszony járt vele dolgozni. Ránéztem,és megkérdeztem mennyiért hoztad el tegnapelőtt Szerencsről?
Kis habogás,majd az ár.
Ígyhát ennyire bízhatsz meg bárkiben,ha veszel valamit."Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
vivi433
tag
Sziasztok lenne egy pár kérdésem nemrég vettem egy Yamaha Jog 27V robogót kicsit leharcolt de nem vészes. Úgy hoztam el hogy ki kell pucolni azért nem megy haza gurultam vele lassan. Aztán karbi le kipucol vissza gyertya megpucol és indult is rendesen. Ezen a típuson egy csavar van amin a levegőt lehet állítani. Beállítottam mindent ment is a robogó szépen. Elmentem vele agy hosszabb útra és azt tapasztaltam hogy ha többet megyek vele fulladozik és csörög is néha. Mi lehet a gond? A levegő csavarnál állítottam melegen szép volt az alapjárat és húzott is rendesen viszont ha kitekerem a levegő csavart nehezen indul reggel és újra be kell tekerni hogy induljon, utána vissza mert a piros lámpánál majdnem kiugrott alólam Szerintetek mi lehet a gond? Előre is köszönöm a válaszokat és mellékelem a karburátor képet
Nexus 4
-
kcsa
veterán
válasz enginev3.0 #46535 üzenetére
motoros topik 1. hozzászólásának zöme igaz ide is.
-
vivi433
tag
Lehet hogy gyertyát is kéne cserélnem mert egy régi gyertya van benne
Nexus 4
-
vivi433
tag
válasz Lavidaloka #46538 üzenetére
aha értem hát akkor mi a teendő vele? gondolom leszerelés és kipucolás
[ Szerkesztve ]
Nexus 4
-
Lavidaloka
aktív tag
-
vivi433
tag
-
Rico45
őstag
Sziasztok!
Mentem egy nagyobb kört ma a runesszal,és megint olyant csinál mint multkor,hogy 100km/h felett mintha kifogyna a benya.Amikor nem adok már gázt akkor feléled és megy mint a meszes.Aztán kezdi 80körül is. Valami az üzemanyag ellátással lehet gond. De mi lehet? Mit nézzek meg?Benzinpumpa?/csap? ÁAa mindig van valami :~)
Választ előre is köszi!"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"
-
kircsi28
aktív tag
Sziasztok!
Knéztem egy Sr-t és egy NRG-t, utóbbi kicsit szebb, de ez léghűtéses (MC4) 2006-os mind a kettő.
Ugyan az a piaggio blokk, de az sr vízhűtéses, lényeges valamiben, hogy levegő vagy víz?
Vol ilyen blokkos Derbi Atlantis Bullet-em, az is levegős volt. Szerintetek? -
urbi73
senior tag
válasz kircsi28 #46543 üzenetére
Folyadékhűtés:
- több alkatrészből áll, bonyolultabb
- emiatt szervizigény és javítási költségek
- a bemelegedés némileg tovább tart
- fagyveszélyes, gondozásigényes
- vízhűtéssel nagyobb teljesítmény érhető el
- kisebb a túlmelegedés veszélye
- a viszonylag kis hőingadozás miatt tartósabb szerkezeti elemek
- a motorból feláramló hő jobban kontrollálható
Léghűtés
- egyszerű mint a szög, nulla gondozás és szervizigény, nincs fagyveszély
- hamar üzemi hőmérsékletre melegszik (rövid utaknál hasznos)
- nagy hőingadozás, emiatt hamarabb tönkremenő műanyag és gumi alkatrészek
- túlmelegedés veszélye, főleg lassú haladásnál, alapjáraton
- a motorból feláramló hő mindenütt jelen van, ami főleg egy melegebb napon lassú haladásnál jelenthet problémát.
- a léghűtéses gépek alapvetően gyengébb teljesítményűek
-
-
kircsi28
aktív tag
Köszi srácok, most aztán végképp nem tudom melyik legyen
-
Rico45
őstag
Helló!
Runner 125 : #46542-re valamit tudnál írni?
Egy megszűnt fórumon(egü) találtam egy tagot akinek ugyan ez volt a problémája és asszem te is segítettél neki!
Ha leveszem a csövet a bcsapról akkor folyik egyfolytában a benya.Úgy tudom csak járó motornál szabadna folynia!?"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"
-
enginev3.0
félisten
Na megyek robogót nézni a feketét
de valahogy nincs jó előérzetemA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
horvathkrisz
addikt
válasz Lavidaloka #46547 üzenetére
En is hanyagolnam az injektoros nrg-t. Draga is, nem is megy, na meg ha elromlik...
Rakat szardarab, en se vennek olyat.szerk.: ja, nem lehet az nrg injektoros, mert akkor vizes lenne az is. Komolyra forditva a szot, nekem ilyan van, mentem mar karbissal is, nem lehet osszehasonlitani. Jobb a befecsis...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest