- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
Az előbb mentem egy kört itt a környéken hazaértem azt hallom a cooler süvít tegnap meg víz csere után járattuk vagy 10percig, hogy bekapcsol-e, de nem akart igaz nem is ment fel a feléig a hőfok, de legalább most kiderült hogy teszi a dolgát az is, leállítás után is ment vagy 1 percig. Ilyen melegbe jó hamar üzemi fokra hevül.
Emlékszek régebben az enduroval szántáson csapattam mivel csak lassan lehetett haladni mire kiértem majdnem a pirosba volt a víz hőfok.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz SzlobiG #20048 üzenetére
A tiéd se fog sokat enni, (mivel 4T) el kell mennie 3,5-4 literből.
#20049 g@bo: Nem eszlek meg, és azt sem kértem hogy napi szinten légyél vele tisztában hogy ép mit hajtok (leginkább autót), de azt hiszem hogy ezt korábban már megbeszéltük hogy kinek milyen gépe van. 5 ezernél nyit a kuplung, 7 ezer körül 60km/h, 8 ezernél 70-75km/h, 9 ezernél pedig 80km/h+, de én nem gyorsulgatok vele, ha épp megyek valahová (illetve leginkább alig megyek), ha pedig fater nagy ritkán melóba ezzel megy, akkor ő végsebességre (tér-idő kontinuum ugrás pózban) 50km/h-ra beáll mint a vasszög és megy (kb. 20km oda-vissza).
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Tothgera30
Ármester
-
latyak17
tag
válasz runner 125 #20056 üzenetére
Azt értem, hogy nem megy úgy mint régen és erősen érdekes zaj szűrődik ki blokkból visszaváltásnál és szezon végén a leolvadt gyertya sem hiszem, hogy épp jó előjel, hisz az is lett valahova nemde?
de egy dugócsere már érett mert könnyítettet szeretnék már régebb óta 8 ezer kb semmi neki de mindig használtam aztán lehet megsínylette..METABOND olaj, olajadalék, üzemanyagadalék forgalmazása !
-
Killing
addikt
Sziasztok!
A1-es (kezdő) jogosítvánnyal lehet-e a külföldön vezetni (rendszámos 125-öst) ha még nem vagyok 18?
Annyit tudok hogy 'B' kategóriával nem lehet külföldön vezetni ha az illető nincs még 18 éves, de ez A1-re nem vonatkozik tudtommal, a jogszabályból is ezt vettem ki.Én úgy tudom hogy lehet külföldön vezetni a kezdő A1-es jogsim és a 18 alatti életkorom ellenére is, sőt tegnap meg is jártam Romániát ami azt igazolja hogy igen. A határőr csak a személyit kérte el, megkérdezte hová megyek aztán jó utat kívánt, visszafele ugyanez.
Rendőr ismerősöm azt mondta hogy kezdő jogosítvánnyal nem lehet külföldön vezetni. De ez engem igazol.
Én vagyok a helikopter?Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
őstag
válasz Killing #20059 üzenetére
Az általad linkelt írásból: " Tehát a külföldi vezetést nem a kezdő jogosítvány akadályozza, hanem a 18. év alatti életkor."
18 év alatt szerintem nem lehet, az egy dolog hogy a határon ez senkit sem érdekelt, de elvileg nem lehet 18 év alatt külföldön vezetni
[ Szerkesztve ]
-
Killing
addikt
válasz dave93 #20060 üzenetére
"A B kategóriára érvényesített vezetői engedély a járművezető 18. életévének betöltéséig csak belföldön történő járművezetésre jogosít."
De ott külön a 'B' kategóriára kérdeztek rá, a jogszabályban is kifejezetten csak a 'B' kategória van kiemelve. Amit pedig nem tiltanak azt szabad elven működik a törvénykezés.
Én ebből azt veszem ki hogy csak 'B' kategóriával nem lehet külföldön vezetni 18 év alatt mert a környező országokban mindenhol 18 a korhatár, A1-nél meg 16. Az autósiskola vezetője is azt mondta hogy ez csak a 'B'-re vonatkozik én már nem tudom kinek higgyek.
[ Szerkesztve ]
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
FFyFFy
csendes tag
-
zsolt19900
őstag
lehet valahol kapni, esetleg 2t olajakat nagyobb kiszerelésben? vagy mindenhol, csak az 1-1 litereseket árulják
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
horvathkrisz
addikt
Sziasztok Srácok, ma vettem egy Piaggio Zip C25-öt (4 ütemű) és azt szeretném kérdezni hogy milyen olaj kell bele?
Van itthon egy liter Castrol 10W-40 A3/B4 Part Synthetic olaj,ebből esetleg önthetek bele? Ha igen mennyit?
Nem találtam sehol kézikönyvet erről a robogóról... -
Telda
addikt
válasz horvathkrisz #20065 üzenetére
Az első hozzászólásban van egy excel táblázat, abban lehet megtalálod amit keresel .
-
Tothgera30
Ármester
válasz horvathkrisz #20067 üzenetére
Igen, 50-es 4T Zip. Aranyos kis motor. Egyik csaj ismerős birtokol egy ilyet, természetesen pirosban, a fórumról pedig g@bo elvtársnak van ilyen gépe.
ui.: Aprilia SR enyhe daráló hangot ad kigyorsításkor, az miről lehet? A hajtásházból jön a hang, a blokkja most lett rendbe téve, a szíj szerintem csere érett, esetleg kuplung vagy variátor baja lehet? Az tuti hogy ha a variátort teljesen kinyit, vagyis 70km/h fölött megy, akkor egész érdesen pattogó, kerregő hangja van, mint hja nem lenne az a rész bejáratva, de ez alatt a tempó alatt még nincs olyan nagy hangja. A gépről annyit érdemes tudni hogy régi kasztnis Pigi blokkos, most kapott egy teljes motorfelújítást, és a fojtást is most szedték ki belőle, mert külföldről érkezett.
[ Szerkesztve ]
-
horvathkrisz
addikt
válasz Tothgera30 #20068 üzenetére
Köszi a valaszt
Amugy neztük, alig van benne olaj, lehet hogy eszi vagy csak soha nem lett utantöltve, cserelve mert aki eladta nekem (csaj) azt mondta hogy ebben soha nem kell olajat cserelni.
4 evig volt az öve (elsö tulaj) es 14000km-t ment vele. Szoval emiatt lenne fontos tudnom hogy milyen olaj megy bele es mennyi, mert igy nem nagyon merem hasznalni.A masik nagy gondom vele, hogy folytva van es csak 55-tel megy max. Neztük a fötengelynel nincs gyürü ugy mint a 2 ütemünel, es fogalmam sincs hogy hogy vehetnem ki belöle a folytast...
-
vaksi8
senior tag
válasz horvathkrisz #20069 üzenetére
Jó kis állapotban lehet ha a "csaj" 4 éven keresztűl nem cserélt benne olajat,mert azt hitte nem kell..
-
Tothgera30
Ármester
válasz horvathkrisz #20069 üzenetére
Sajnos már nem tudom szerkeszteni az előzőt. Pedig én is várok egy választ, legfőképp persu-tól (max. leolt hogy hangutánzó szavak alapján ezt nem lehet diagnosztizálni).
Az gond hogy alig van benne olaj, valószínű hogy a csaj nem igazán értett hozzá. Ismerősöm ilyet tesz a nagy vasba, gondolom nálad sem árthat. 4 év alatt 14 ezer km, az nem semmi, főleg hogy 50-es 4T, bezzeg az enyém lassan 6 évesen 16 ezer km-t sem lépte még túl. Mindenképpen töltsd tele olajjal, nem szabad hagyni hogy kevés legyen benne, én még 2T olaj tartályát is mindig színültig töltöm, elvégre sohasem tudhatja az ember! Sajnos ez 50 4T, nem fog többet menni 55km/h-tól, kb. ez a vége, valószínű hogy a fojtásokat már kivették belőle.
-
horvathkrisz
addikt
válasz Tothgera30 #20071 üzenetére
Castrol 10W-40 A3/B4 Part Synthetic nem jo esetleg? Az van 1 l itthon.
-
Tothgera30
Ármester
-
FFyFFy
csendes tag
Köszönöm a segítséget,megvan a táblázat az elejéről.
Viszont még azt vettem észre,hogy könnyen befullad a robogó.
Kellemetlen mert utána nem indul,nem pörög fel, gázadásra pedig leáll.Gyertya "szellőztetés" után viszont megy.
Vagy mindegyik jog-nál fel kell küzdeni a fordulatot több gáz húzással?? -
runner 125
nagyúr
válasz FFyFFy #20063 üzenetére
Ha kérhetem mindig arra válaszolj, amiben Neked válaszoltak. Mivel így az előzményhez mindig vissza kell lépegetni. Köszi.
A 3KJ Jog-nál a kipufogó felől tudod megnézni az olajpumpát. Ez egy végtelenül egyszerű szerkezet. A főtengelyre húzott nagy csigás kerék hajtja. Leveszed a kis műanyag deklit a kipufogó előtt. Itt láthatatod a ventilátor lapátot, és ez alatt van a komplett gyújtás, s alul az olajpumpa.
Ha, ott nincs nagy olajfolyá / olajdzsuva és az olajcsövek is tiszták, akkor minden bizonnyal szív és teszi a dolgát.
Ha, fingod nincs az egészhez, akkor hagyjad, nézess rá olyannal, aki látott már hasonlót.
(A pumpa egyébként levétel után egy tál sima vízzel is ellenőrizhető, csak szimplán tekertetni kell pl fúróval, és látni h szív-e.)"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
g@bo
nagyúr
válasz Tothgera30 #20068 üzenetére
jaja,én zippelek.
megint sajognak a térdeim, a téli motorozástól - már van térdvédőm - ilyenkor felvetődik bennem, minek 50 km/h nál több? elég is a zip.
-
Tothgera30
Ármester
...minek 50 km/h nál több?... - Fater ugyan ezen az állásponton van. Ezzel a sebességgel kimegy a világból, ha nincs nagy forgalom, senkit nem zavar, a motor alig pörög, sőt így rohadt keveset eszik, és ha esik, vagy véletlenül baleset éri, nagyobb az esély a túlélésre! Bár nálad a térdízület fájdalom nem kellene hogy legyen. A két lábad a lábtartóra teszed?
-
g@bo
nagyúr
válasz Tothgera30 #20077 üzenetére
oda, de télen a minuszbam is toltam, eredmény adott.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz latyak17 #20058 üzenetére
ha hengerfejes lenne, (ami 2T nél mást nem jelent, mint hogy az O gyűrű elengedett maximum, nem pedig, hogy deformálódik az egész aluöntvény, mint 4T nél) abban a pillanatban a víz bemenne a dugattyúdhoz és úgy megragadna mint a szar.
amíg ezek mennek addig semmi bajuk nincs jóformán.[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
Telda
addikt
Egy kétütemű vizes sokkal jobb mint egy kétütemű levegős?
A vizesek inkább "hosszabb" távra valók? -
Telda
addikt
Erről vélemény?
Nem a legszebb, de a szomszéd faluban van. -
runner 125
nagyúr
válasz horvathkrisz #20082 üzenetére
Milyen robogóról van szó?
Ha, a hajtóműolajra gondolsz és alul biztosan nincs leeresztőcsavar, akkor le kell venni a deklit, és onnan belülről tudod leengedni. Ritka az ilyen megoldás, de előfordul.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Tothgera30
Ármester
Hát igen... az kicsit más. Én már ősszel leteszem, tavasszal pedig csak akkor veszem elő, mikor más már rég tolja neki.
#20079 persuader: ...amíg ezek mennek addig semmi bajuk nincs jóformán... - Ismerősöm motorja ezt nem tudta, a fél dugattyút beletörte, de még mindig ment. A sztori úgy kezdődött hogy egyszer megragadt, és fémreszelékkel a hengerben (ami közben ette a hengert és a dugót) üzemelt a gép. Persze durrogott, és nehezen indult, de 40-50km/h-t így is vitte. Persze meg is lett az eredménye, a főtengelyt lehetett megmenteni, henger, dugó, csapágyak, tömítések, vízpumpa cserélve lettek!
-
FFyFFy
csendes tag
válasz runner 125 #20075 üzenetére
Hálás köszönetem,megnézem.
-
horvathkrisz
addikt
válasz runner 125 #20083 üzenetére
Piaggio 4T 50
-
SzlobiG
félisten
válasz Tothgera30 #20084 üzenetére
Nekem az enduron meg a power tört el és csúszott be menet közbe olyan hangja volt mintha kalapáccsal ütötték volna mindez fent pesten forgalom közbe...mivel nem volt más választásom mentem tovább szerencsére már közel voltam a célhoz, de ugye haza is kellett jönni utána. Szép lassan kezdett enyhülni a kopogó hang ugye a dugó folyamatosan ütötte a szelepet hazaértem azt ahogy leállítottam be is csúszott berúgni se lehetett nagy szerencsém volt, hogy ez nem fent pesten történt meg a teljes becsúszás mer akkor nem tudtam volna hazajönni.
Amúgy nagy baja nem lett azon kívül hogy power szelepeket kellett bele vennem minimálisan látszott a dugón az eset.
-
runner 125
nagyúr
válasz horvathkrisz #20086 üzenetére
..és mit akarsz cserélni? Motorolaj vagy hajtómű?
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
g@bo
nagyúr
válasz horvathkrisz #20086 üzenetére
pass, nekem az 1000 es kötelező szervizen cserélték, de hol...
-
horvathkrisz
addikt
válasz runner 125 #20088 üzenetére
Rohadtul nem ertek a motorokhoz, ez az elsö. Szerintem hajtomüolaj. Epp hogy csak a palca aljaig er, az is mar fekete, ezert akarom lecserelni.
Mi a különbseg a motor es hajtomüolaj között?
-
runner 125
nagyúr
válasz horvathkrisz #20090 üzenetére
Fotózd körbe a részt, meg a nívót is. Nem volt ilyen robogóm, de még nem is láttam közelről sem, így látatlanban nem tudok mit mondani.
Leeresztőcsavar biztos meglesz valahol. Csinálj képet a blokk tetejéről, aljáról is.
A motorolaj a motor kenésére szolgál. Keni hengert, dugattyút, főtengelyt és a csapágyakat. Ettől tud működni tartósan egy motor. (4t motornál az olajat nem égeti el, így azt kb. 5000km-enként illik lecserélni szűrővel együtt. Míg egy 2t motorba folyamatosan tölteni kell a 2t olajat, mert a technikából adódóan az elégeti a benzinnel együtt.)
A hajtóműolaj pedig a hátsó keréknél lévő áttétel / fogaskerékházban van. Általában 3 fogaskerék található a házban, s ezek futnak egy olajfürdőben. Ennek a cseréjét terheléstől függően kell megoldani, de 10-12.000km-t simán lehet használni mindig az új olajat.
-
runner 125
nagyúr
..és még mindig Zip.
A gyökérség legtipikusabb - és összes - példája.
-
g@bo
nagyúr
urak
valaki rakott be 1-2 hónapja egy 4t motor elektromos fojtás kivétel cikket, scarabeo talán, nem találom. nincs meg valakinek a link?
-
mocsanisi
senior tag
Már kezd kicsit(nagyon) nevetséges lenni a story. Hív haver tegnap előtt este hogy helló azonnal pattanjál befele a kocsiba, itt a robogód előttem. Mondom az nehézkes lesz mert én Szegeden vagyok. Mondja na akkor nézzük hogy tényleg az enyém-e. Mondom jó, hátul kapaszkodó nincs rajta mert nálam van leszedve, hátsó kerék feletti idom nem lehet rajta mert nálam van, km óra alatt elem átfúrva mert gps volt rajta, kipufogó nem gyári hanem egy malaguti, első kerék maxxis csereérett, hátsó keréknek nagyon jól kell kinéznie. Aztmondja minden egyezik, és mikor mögötte ment akkor csak a jobb hátsó lámpa égett, fékezésnél villant fel a bal. Na most ez 1000% hogy az enyém.
Mondta oké, akkor lerendezi ő a haverjaival, ne aggódjak semmi miatt. Mondom azért csak szépen, hívjatok rendőrt, stb. Mondta okés, semmi probléma, ők elintézik. Mondom jó. Na ez után nem tudom elérni havert, telefont nem veszi fel, facebookon nincs fent. Szóval reméltem hogy legalább beszélt a "tulajjal", vagy tudja pontosan hol volt mikor megállt, hova ment, és akkor kinyomozom én hogy ki is most a "tulaj".
Szóval akkor mégegyszer. 15., 4., kerületbe pesten járkál egy világoskék színű, SR50-es, a post elején leírtam az ismertetőjeleket. Hozzáértőbbeknek mondom hogy egy WWW SR-ről van szó, vagyis fekvő levegős minarelli blokkos."Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."
-
latyak17
tag
válasz runner 125 #20096 üzenetére
Hát ez biztos, vagy akkor nagyon buta...
METABOND olaj, olajadalék, üzemanyagadalék forgalmazása !
-
mocsanisi
senior tag
válasz runner 125 #20096 üzenetére
Lehet. Viszont engem ez nem tud érdekelni, lassan 1 éve hogy ellopták. Ha valahol meglátom, és lehet vele beszélni, akkor úgyis vár velem egy rendőrt, és akkor minden letisztázódik. Ha menekülni akar vagy ilyesmi, akkor megint csak egyértelmű, viszont ne adja az isten hogy előlem akarjon elmenekülni....
"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."
-
GrandeP
addikt
En hozzam mint gyanutlan vevohoz. Aki papirral vett egy robogot egy ismeretlentol. Igy hozzam jonne arcoskodni valaki en se varnam meg rendort max a mentoket. Mindennek 2 oldala van
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
mocsanisi
senior tag
válasz GrandeP #20099 üzenetére
Szerintem ha valaki full normálisan oda megy hozzád, hogy elloptak tőlem egy ugyan ilyen robogót, szerintem ez az enyém és az ügy tisztázása végett várjál vele egy rendőrt, akkor fogsz várni. Ha meg nem... Hát onnantól akkor mindenki befejezi a storyt ahogy akarja.
Amúgy egy vékony fiatal srác jár vele ahogy hallottam mert mások is látták. Ha ő nekem jönne a mentők nem hozzám jönnének.
De amúgy továbbmegyek. Megyek az utcán látom a motort le van rakva. Véletlenül pont jó bele a régi kulcsa ami pont nálam van. Felpattanok rá, beindítom és elmegyek. Ezután bemegyek a rendőrségre, elmondom hogy mi volt. Ezek után nem tud feljelentést tenni mert a lopott motorját lopták(vissza) tőle. Ezek után szerintem az eladót perelheti kártérítésért...
Robogót pedig nem tudsz papírral venni, hanem adásvételid van, amit akármikor írok akármilyen motorhoz itthon én is.
De amúgy ha már itt járunk, akkor megnéznélek téged hogy elviszik a te papírral vett motorodat, te meglátod másnál akkor mit csinálnál[ Szerkesztve ]
"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- PlayStation 5
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest