- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Milyen processzort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Kötelező a legfejlettebb node-ját otthon tartania a TSMC-nek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
Rosszul remlik Emiatt ne aggodj, gyakorlo villamosmernok vagyok. Amugy csak azert kell, mert kap akkumulatoros szuntetmentesitest es a toltofeszt jo lenne, ha nem kellene kulon konverterrel eloallitani(27.6V kell). Utana meg kapna egy sima fesszabalyozot es a nyomtato nem vesz belole eszre semmit.
Plusz az akkumulatorok lennenek a ballaszt, ami a vaz aljanak rezgeset csillapitanak(mert nyomtatott zajcsillapito bakon all a nyomtato).
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
Tárolásra nálam is az ikea-s cuccok váltak be. Én a vákuum zsákjukat használom kis kézi porszívó pont jó a szelepéhez így kiszívom a levegőt belőle plusz a szilikonos macskaalomból egy 2 kg szövetzsák is benne van. Az egész egy filur tárolóban. mindig csak az a tekercs van elől amiből éppen dolgozom. Eddig nem volt gondom vele.
-
Saccco
nagyúr
Mire érted vagy mihez képest?
V2.2 -> V2.4?
Egy marék alkatrésszel kevesebb (csapágy, tengely, szíj). Eggyel több sín. Könnyebb építés. Jobb belt path.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
- Kalapácsanyákkal rögzülnek a panelek, korábban nyomtatott elfordítós záras volt.
- A levehető eleje helyett mágneses kétfelé nyíló ajtaja lett.
- DIN sínekre került az elektronika.
- 24V lett az alap rendszer.
- Mini12864 LCD lett az alap. (Ez rohadt jó RGB Neopixel LED-ekkel.)
- Minimálisan több lett az Y travel.
- Most már beismerten csökkent a Z (-20mm, DD miatt).
- Insert nut-os lett szinte minden alkatrész.
- Alap lett a fém 80t, belefér, mivel kiesett egy halom alkatrész mindenhonnan.
- Csökkent a nyomtatott alkatrész szám és nem kicsit egyszerűbbek lettek az alkatrészek.
- Raspberry Pi 4 lett az ajánlott.
- SKR 1.3/1.4 az alap.
- Részben a 24V miatt 60mm-es ventik kerültek a skirt-be, korábban 120mm volt az alján, de olyat nehéz 24V-osban találni.
- Directdrive AB
- Directdrive extruder
- Ajánlott lett a mágneses bed
- Javítva lett a szénszűrőház a hátulján, arra is 60mm venti került.
- 9mm szíj lett az ajánlott Z-re.(V2.2 > V2.4)
[VORON2.4 Release] - itt van a hivatalos notable
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
nagyúr
Bocsi, Anet A8, dual Z, pont azon az oldalon van a board hűtő venti, amelyik jó lett , a másik oldalon semmi, se huzat, se ajtó, bútorok vannak arról az oldalról. Bár most jobban meggondolva a "jó" oldalon kap egy kis plusz hűtést a board irányából, a másik oldalon esetleg meg lenne olvadva?? Az extruder hőmérséklete 195 fok, a tárgyhűtő 100%-on ment végig. Azt se gondolom, hogy kimaradt volna egy-egy step, mert a függőleges fal is tökéletesen egyenes körülötte.
Szóval egyszerűen nem értem. Egyedüli probléma az lehet, hogy nedves a filament, a retract-ot feljebb vettem 2-ről 3mm-re, mert kicsit szálazott. De ha ez okozott volna problémát, az máshol is hagyott volna látható nyomokat, nem? Nyomtatás közben nem pattogott egyébként, az jelentheti, hogy nem is nedves a filament?
A szeletelő progi pedig Prusaslicer 2.2
Az előző hsz-ben a "sátán" eredetileg "darab" lett volna, hülye autocorrect[ Szerkesztve ]
-
fape
senior tag
Akkor most Ó magyarul is:
Hopp ezt aszem benéztem, mert az nem egy luk, hanem egy cső és akkor valszeg a háromszögekre bontás miatt ugrálhat egy kicsit a távolság a külső kör/sokszög és a belső kör/sokszög között. Így nem mindig fér el egy teljes csík. Látszik is hogy luk kb ott van ahol "összeér" két téglalap.
Esetleg az stl generálásnál lehet növelni a részletességet, hátha segít.[ Szerkesztve ]
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
kzkz
őstag
A freecad-et nem ismerem, de a sketchup-nál be lehetett állítani, hogy egy kör milyen részletezettségű legyen. Alapból elég darabosra volt állítva, én se értettem a köreim miért nem körök. Ezt átállítva megoldódott a probléma.
Aztán még leronthatja ezen túl az export is, amikor STL-lé alakítod, ott is meg lehet adni a részletezettséget.[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
Köszönöm, akkor kell egy RPI, viszont nem kell SKR 1.3 alaplap csere, ez is valami .
Most már tényleg utána olvasok a Klippernek .Saccco-tól kérdezném még, hogy melyik Dragon hotendet használja, a standard vagy high flow verziót? Véleményed szerint a 4MAX-ban ki lehet használni a high flowt, vagy nem tud olyan sebességet a gyári mechanika, amelyhez kellene a több olvadt anyag?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
1200Ft/óra? Én 100-120Ft-ot számoltam anyag+áramköltségre /óra, nagyon maximum, de ha nem az én nagyon lassú (max 50mm/s) sebességemmel számolok, hanem mondjuk a duplájával, ez akkor is minimum 5x-ös árrés. És ebbe még nincs beleszámolva az elő- és utómunka sem.
Ez normális? 🤔[ Szerkesztve ]
-
Darko
senior tag
Köszönöm mindenkinek az ötleteket és a hasznos infókat. Hazamegyek először kap egy tisztítószeres pucolást, majd próba következik. Gyári asztalom van ami enyhén rücskös de bármivel tisztítom majd megfogadom hogy ever ever ever ...
A másik ami érdekelne hogy nyomtatás előtt mindig ki kell szintezni a tárgyasztalt? Nekem kisebb lesz a végén a fúvóka távolsága az asztaltól mint amit az elején beállítottam.
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
-
azbest
félisten
Mivel a hobbi vagy kisipari nyomtatók esetén az előre elkészített nyomtatószál teszi lehetővé az egyszerűséget adagolásnál, ezért használja mindenki azt.
A következő probléma, hogy földi halandó nem tud pár kilót venni granulátumból, azokat tonnára adják ipai felhasználásra. Ahol nyomtatásra használják, ott általában nagy méretű, nagy mennyiségű nyomtatást csinálnak, ahová a szál amúgy sem lenne alkalmas.btw, meg is érkezett a hétfő este rendelt gembird pakk az fcmarkettől
bt 30-tól ingyenes a szállítás. 32ért 7 kiló nem is rossz manapság.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Persze, csak ugye nem mindegy, hogy mennyiért. Amikor elkezdenek filamentet gyártani, pláne, ha kifejezetten ezzel akar foglalkozni a cég, akkor az alapanyag lehet az egyik legkisebb költségtényező.
Kapásból, ami eszembe jut. Hogy ehhez azért bérelni kell valami ipari területet. Külön szabályozás lehet a hulladékkezelésre. Ezerféle szabállyal, előírással. Adókkal. Rezsi. Fizetés. Gépek ára / bérlete. Szóval, ha valaki kilósra akar átcsomagolni granulátumot, akkor mindját lehet nem 3 eurora jön ki egy kiló, hanem lehet már közelíti az olcsóbb szálas filamentet
Mondjuk kínában lehet működne. Swarcban egy konyhai mérlegen a sufni végén lapátolja a mezitlábas vállalkozsó a tonnás raklapról a kilós nylon zacsiba és konyhai fóliaheggesztővel zárogatja le, ha a kiscsalád összeül, akkor akár mázsaszámra is legyártják naponta
Az lenne izgalmas, ha kitalálnának valami megoldást az fdm + színezésre. Hogy egy sima fehér vagy átlátszó alapanyagot tudna a gép színezni. Ahogy a múltkori videóban linkeltem, resin és más alapúakból van már néhány érdekes példa, ahol tintasugarassal kombinláják, de az is csak ipariban érhető el.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
A gond, hogy sokan azt hiszik ami megy nagyban és ipari környezetben, az majd megy otthon is kicsiben. Sajnos a műanyagos ipar kifejezetten az, amit mocsok nehéz kicsibe és szobaiba megoldani. De felettem megírták már a miérteket.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
tvamos
nagyúr
Mondjuk fekete szinezekkel mind fekete lehet, es ha mondjuk fele uj anyagot kevernek bele, akkor talan megfelelo lehetne az anyagminosege is. Talan...
Amugy persze, az ujrahasznositott anyag dragabb, de a kornyezettudatossagot meg kell fizetni!
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Saccco
nagyúr
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
azbest
félisten
Nem valószínű. Bár valóban elég keveset hallani róla, hogy a filamenteknek mi a története.
Ezek alapján gondolom:
- régi képeken már ott a háttérben több kilós tekercs, a preprap elkészítője mögött is - bár ez csalóka, lehet később készült képek
- 3 mm-es filamentet használtak talán a kezdetekkor
- a rendes fűtött asztal is csak később jelent meg a prusáéktól
- a fűkasza nylont használ, amit nem triviális mai nyomtatókkal sem nyomtatni. Azt hiszem abs volt elterjedt kezdetekkor - bár épp olvasom, hogy a reprapos csapat ötlete volt pla-t használniTényleg jó lenne látni egy összeállítást a filamentek fejlődéséről is
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
fape
senior tag
Meglestem pár assemly és troubleshoot videót és úgy látom az alja egyben jön és küzdeni kell hogy elért az usb-t és utána meg kell oldani kábelezést. Csodás...
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
Pool_
tag
A soros illesztő egyáltalán nem biztos hogy nem csak a gyári firmware felrakásához van ott.
De ha mégsem, akkor is simán lehet hogy nincs a firmwareben leimplementálva a soros porton történő nyomtatás. Akkor meg hiába van ott.
Szóval lehet hogy a support téved ezt aláírom, de egyelőre ez a legbiztosabbnak tűnő válasz sajnos.
De ha van jobb ötleted, hogy hogyan lehetne kideríteni anélkül hogy valaki kidobjon rá pénz azt szívesen veszem, mert amúgy nekem nagyon bejönne ez a printer[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Koszi! Ugy latom, itt is 11 ezer Ft / kg, ha jol ertem. (SUNLU TPU 0.5kg Flexible Filament: HUF 5,402.16) Ezt most inkabb kihagyom akkor.
Itt rendeltem 1kg keket, remelem, nem lesz nagyon vacak...Ez mennyire ismert bolt, illetve anyag?
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Devil Smile
őstag
Igen, en is beszeltem veluk mert ugy kertem a csomagot h fele fele pla es petg es ha lehet kulonbozo szinekben.. mondtak h menjek be es megnezzuk a csomagokat de megoldhato.. sajna en is 9-17ora kozott dolgozom igy emailben megrendeltem tegnap, majd kiderul mi lesz, de nagyon segitokeszek szerintem..
Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
Saccco
nagyúr
Mindig is az volt. Ez a kettő dolog eléggé szépen kötődik.
Nem egy új feature és fejlesztés megy onnan.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
+1 sima üveg, aztán [THE SECRET TO STICK PLA PARTS TO THE BED]
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
sőt, dupla alu a tálca a nehéz, vastag üveg miatt úgy láttam, hogy még az első alu tartó is belengett így tettem be mégegyet Persze a súly és stabilitás párban jár, szóval minél nagyobb súly, anál nehezebb stabilizálni, így kontraproduktív lehet
Amúgy karácsony előtt nyomtattam csomó upgradet, de rájöttem hogy nem passszol igazán a géphez, amikor fel akartam szerelni: Alulról dual-z és x profilt dinamikusan tartó oldham coupler, a tápot meg csak simán bal oldalra akartam. Így nézett ki akkor a helyzet
Aztán meg újratervezésÍgy a gyárihoz hasonló megoldás került fel. A Z motorok alatt igazából csak azért van damper, mert annyival megemeli, hogy nem ér le az asztalra a hosszabb rúd. Amúgy alulról volt már egy ideje a motor, de visszatettem felülre most, mert a rudak nem 100% egyenesek és úgy 3 pontos rögzítés problémás. Ja meg a motornál lévő coupler pontossága - a prusa integrált rodos Z-jénél ilyen probléma nincs.
De, gondoltam rá, hogy át kéne építeni Y-t. De van egy másik probléma a régi tarantulával. Nem V slotos, hanem T. Ezért a V kerekeket jobban eszi. Ha meg V-re cserélek dolgokat, akkor szépen úgy nőnek a költségek, hogy igazából már lehet érdemes lenne teljesen másik vázat és felépítést választani. Régóta játszok a gondolattal, hogy kocka alakú gép lesz egyszer. Gyakorlatilag a vázat kivéve kb már megvan egy komplett gép (tartalék) alkatrészként.
Bár két smooth rod kéne csak meg nyomtatott tartó talán, hogy támassza két oldalon pluszban az ágyat a mostani felállás.Egyébként a két bedet tartó alu közé lehetne tennem valami rezgéselnyelő anyagot és lehet az sok vibrációt megfogna. Bár itt audio kapcsán írják, de ez a rezgéselnyelés működhetne nyomtató tálcánál is [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Bontatlan vadiúj! 15" MacBook Air M3 16GB 512GB CTO GAR
- Lenovo LOQ (i5 12th, 16 GB, 512 M.2, 4050 RTX 6 GB) gamer noti 1 év garanciával!
- Apple Watch Series 5 44 mm GPS+Cell
- PANASONIC TOUGHBOOK CF-54 7. gen. I5 katonai laptop (4X2710 Mhz, 8 GB DDR4, 256 GB SSD, WIN10)
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer PC! I7 10700F / ROG RTX 2070 Super / 128GB + 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest