- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
Aktív témák
-
Brae
őstag
válasz RoyalFlush #1738 üzenetére
Matrox G200 vagy G400.
-
nat
senior tag
Érdemes használt 6600gt venni?
Vagy megér +pénzt a gari? -
elfelejtette
veterán
válasz BÁ Nutrition #1750 üzenetére
Bővítőkártyával, azon van a másik procifoglalat. Más kérdés, hogy nem is lehet kapni MO-on ilyen kártyát, és hogy az árából meg tudod venni ugyanezen gyártó vmelyik olcsóbb deszkáját.
De mint mondtam, ez a része engem nem érdekel."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
válasz elfelejtette #1748 üzenetére
Ezekből szerintem egy 4000+-os A64 tuti kihozza a maxot.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
celeron
senior tag
válasz elfelejtette #1748 üzenetére
Mivel itt azt irták a topic-ban, hogy a teljesítménye kb=egy 7600 GT-vel, szerintem egy 3200+ A64 kihajtaná simán!
-
nat
senior tag
válasz BÁ Nutrition #1754 üzenetére
c.zsolti:
Most sem vagyok okossabb. -
Szerintem mindig megéri a plusz pénzt a gari, de ha jó áron adják, akkor meggondolandó a használt is. Ezért kérdeztek már rá az árra. Egyébként a használtat is csak kipróbálási garival szabad megvenni (1-2 hét).
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
elfelejtette
veterán
válasz celeron #1757 üzenetére
Jó, jó!
De S754-es procival akkor nem lehetne kihajtani őket semmilyen órajelen?"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Komplikato
veterán
''Hát ennél rosszabb kártyát már nem is ajánlhattál volna. Akkor már inkább Radeon 9000/9100/9200/9250''
Na azért ne keverjük össze őket! A 9000-9200 elvileg ugyan az, persze vigyázni kell, nehogy 64 bites legyen. A 9100 az a 8500 8xAGP verziója, ezért ugye 4x2TMU van benne, tehát sokkal gyorsabb az összes többinél (bár elvileg lehet belőle 64 bites), és DX8 alatt alig lasabb egy 9600-nál. A 9250 meg elvileg kisebb órajellel és jellemzően 64 bittel készült, a legtöbb lasabb, mint a 9200-es."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
válasz elfelejtette #1760 üzenetére
1. S754-ből is van AMD64.
2. Azért a Sempron NEM anniyval lasabb az A64-nél, mint a Celeron a P4-nél.
3. A Sempronok is jól húzhatóak, nem csak az A64.
Szóval miért ne? ;)"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
elfelejtette
veterán
válasz Komplikato #1762 üzenetére
Azért kérdeztem azt, hogy egy A64 v. Sempron procit milyen órajelig kéne húzni, hogy kihajtsa a két karit.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Komplikato
veterán
válasz elfelejtette #1763 üzenetére
Engem már sokszor elküldtek a francba, mikor kritizálni mertem, hogy nincs olyan proci ker. forgalomban (lopott sample Conroe és nitrogénnel 5GHz-re húzott proci nem játszik!), amivel akár egy 7800/7900 SLI-t vagy egy X1800/1900 crossfire-t ki lehet hajtani.
Lehet, hogy hülye vagyok, de akkor se hiszem, hogy ki lehet hajtani. Ha kisebbeket kérdezel ... a 7300GT SLI-re azt írtátok, hogy közelében van a 7900GT-nek. Meg kéne nézni a PH cikket, hogy mihez mekkora procit érdemes, és ott a 7900GT-t."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
válasz Komplikato #1761 üzenetére
Tudom mi a különbség köztük, de az FX5200-nál még egy 64 bites ATI is jobb. Ha másban nem is, képminőségben biztos.
-
nat
senior tag
Szerintetek melyik jobb:
9600xt vagy sima 6600 ? -
Brae
őstag
válasz Komplikato #1761 üzenetére
Hogy pontosak legyünk a Radeon 8500 (275/275) a legerősebb ezek közül, a 9100 ettől gyérebb. (250/250 vagy 220/230 meg még kismillió órajellel előfordul ugyanis az Ati maga nem gyártott ilyen kártyát)
-
elfelejtette
veterán
válasz celeron #1726 üzenetére
Na utánanéztem a 3dm2k6-os tesztnek.
Még csak a DDR2-es verzióval mértek (alapórajelen, 350/666-on!).
A kapott pontszám: 1907.
A konfig:
A64 3200+ (9x250 MHz)
2x512MB Dual DDR500
Na ez a pontszám megfelel az elvárásaidnak?
Ez alapján szerinted mennyit kaphat alapon a GDDR3-as változat?
És mennyi kaphat kb. 650/1700-ra húzva?"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
bozont
veterán
válasz elfelejtette #1769 üzenetére
Inkább vmi játék teszt eredményeket írj, többet mondanak egy szintetikus tesztnél.Én még mindig azt mondom,nem érdemes bíbelődni az SLIvel,egy 7600GTvel jobban járnál,és azt is lehet ám húzni nem is kicsit.
-
rollins
őstag
Idéznék rudi jópofa szösszenetéből egy kicsit az SM3 -at illetően: amikor a kedves hegymászó (kóder) felbéreli a 80 kilósnak reklámozott, de csak 50-et bíró sherpát, és rápakol 80 kilót, akkor az csak négykézláb bír mászni, DE viszi! Ergo az ''ez az ember 80 kilót is elbír'' állítás igaz, csak ugye a kis csillagos rész... [link]
-
elfelejtette
veterán
Csak az a baj, hogy most nem tudok 45-50k HUF-ot leakasztani egybe videokarira, csak 25k-t, de lehet, hogy karácsonykor megdobnak a melóhelyen egy kis plusz lóvéval 13. havi fizu jogcímen, így abból meg tudnám venni a második karit, addig meg valahogy ellenék eggyel
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
bozont
veterán
válasz elfelejtette #1772 üzenetére
Ja,így mondjuk már más,de 27kért meg már 7600GS-t kapsz És ha már SLI akkor ez jobb mint a 7300GT SLI,bár tényleg nemtom most mennyi egy ilyen 7300as kártya.
-
elfelejtette
veterán
Hát nem tudom, nekem azt mondták az okosok, hogy a
7300GT 128MB GDDR3 500/1400 MHz 8 pipa
vs.
7600GS 256MB DDR2 400/800 MHz 12 pipa
viadalt a GT nyeri a nagyobb memória-sávszélességgel!
Egyébként a GT 25kHUF."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
bozont
veterán
Megnéztem egy-két helyet,de csak alig találtam 7300GT-t,de kb olyan 25k körül van,szóval akkor én a 7600GS-t ajánlom,az jobb teljesítményben és alig drágább.
mod.:Hát,ja,most én is kíváncsi lettem,keresek vmi tesztet a két kártyáról,de sztem van GSből is GDDR3as,bár azt érdekesnek tartom h az egyel nagyobb kategória gyengébb lenne
[Szerkesztve] -
celeron
senior tag
válasz elfelejtette #1760 üzenetére
Jah bocs!
Nem figyeltem eléggé, de miért ne hajtaná ki? -
bozont
veterán
válasz elfelejtette #1774 üzenetére
Na,ezt találtam [link] ,nemtudom mennyire megbízható,de itt a 7600GS jobb mint a 7300GT,igaz néha alig több vagy pont ugyanannyit,de sokszor meg jóval több fps-t ment.
-
celeron
senior tag
válasz elfelejtette #1769 üzenetére
OKé, oké...nyugi...
Azért nem egy bajnok, ha nézed az SLI kölcségét, +még a két kari árát, egyáltalán nem éri meg. Nekem radeon X1800GTO-m van, alapon csinál 3140 pontot 3d mark 2006-ban, fellöktem 500/500-ról 575/575-re, 300 pontal többet csinált!!
Azért ne idegeskedj -
celeron
senior tag
válasz elfelejtette #1772 üzenetére
Jah hogy te ezt ugy gondoltad, hogy most egy kari, utána mégegy kari. Értem.
Azért még így sem éri meg! Inkább vegyél most nagyobb karit, később ugyanojat betolsz mellé, ilyen alsókategóriás karikat, hülyeség SLI-be pakolni. Karácsony környékén, már ugy is érezhető lessz a next-gen. játékok fuvallata, addig meg tolnád őket 7300 GT-vel?
[Szerkesztve] -
elfelejtette
veterán
válasz celeron #1779 üzenetére
Én úgy gondoltam, hogy lesz most 30kHUF kp-m, abból kb. 5k az alaplapcsere SLI-re, és 25k-ból egy kari. 30k-ért is csak 7600GS-t kapnék itt Debrecenbe', mert a GST-ről még nem is hallottak, meg az egyébként is 35k körül van és az már nem megy (és ne gyertek azzal, hogy 5k nem sok, mert most kellett vennem egy használt monitort, mert a másik megdöglött)!
mod. Az int. karinál biztos jobb lesz 1db kari is karácsonyig
[Szerkesztve]"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
D_r_u
tag
válasz elfelejtette #1774 üzenetére
256 megas inno 7300gt kékhalban 21k
-
elfelejtette
veterán
Igen, de az a DDR2-es változat 350/666 MHz-es alapórajellel, szóval felejtős!
-
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Egy topicban olvastam a DX10-es kártyák eljöveteléről, és korai debütálásáról. Azt javasolták abban a topicban, hogy most már nem éri meg drága kártyát venni, mert cirka fél év múlva, az őj kártyák megjelenése után elértéktelenednek. Ezért úgy döntöttem, hogy talán nem éri meg 3x ezer forintot vga-ra költenem, pláne, ha a Windows Vista is DX10 kártyákat igényel majd.
A kérdésem az volna, hogy meddig lehet elmenni árban, és mit érdemes venni, ha nem hosszútávra akarok kártyát venni, és nem szeretnék fél, egy év múlva 50-60%-ot bukni a kártyán. Jelenleg egy 5900XT ketyeg a gépőemben, amivel tökéletesen elégedett vagyok, csak alaplap csere miatt az AGP-ről PCIe-re kell váltanom.
A két esélyes 20K alatt a gF7300GS, és a Radeon X1300pro. Ezek közel egy árban vannak, de nem találtam összehasonlítót tesztet erről a két kártyáról. Melyiket érdemes megvenni, vagy nézzek egy ennél is olcsóbbat, ha nem akarok sokat bukni jövőreHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
elfelejtette
veterán
Hali!
Ha tökéletesen elégedett vagy az 5900XT-vel, akkor inkább várd meg, hogy bejöjjenek a DX10-es karik, meg a Conroe procik, meg hogy az AMD lejjebb nyomja az árakat, és inkáb akkor cserélj gépet. Már tényleg nem sok idő, addig pedig ott a jó kis XT! Szerintem inkább azt használd addig is, minthogy valamilyen félmegoldással kelljen beérned!"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Peet210
őstag
Azért addig még van idő míg eljő a DX10.A Vista meg a mostani karikkal is menni fog csak teljesítsék az altala megkövetelt minimumot.Lehet hogy már tényleg nem nagyon éri megvenni 100 megy 100egynéhány forintos kártyacsodákat venni de ha most váltasz PCI-E-es lapra akkor szerintem nézd meg a 7600 széria kártyáit mert azok most nagyon megérik az árukat és még most érdemes egy ilyen kariba befektetni.A 7600GS kártyák meg 30e alatt vannak valamival.
Today's record, is tomorrow's motivation
-
klepto
addikt
válasz elfelejtette #1789 üzenetére
És akkor a már megvett D930-as procimat dobjam ki a kukába
Jelenleg egy ideiglenesenb vásárolt S754-es Semptronom van, és most van pénzem cserélni. Szeretnék minél előbb túl lenni rajta, és úgy vásárolok, hogy később minél kevesebb cuccot kelljen ismét cserélnem. A VGA tuti csere lesz egy éven belül, és a proci is, ha a Copnroe tényleg állati durranás lesz
Az alaplapot, vinyót, és a ramokat úgy választom az ismét kiszolgáljon 2-3 konfigot (procit).
Most a vga a kérdés, és az, hogy melyik éri meg, amiiből viszonylag árában fogok tudni kiszállni, ha jönnek a DX10-es karik, és a VistaHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
klepto
addikt
válasz Peet210 #1790 üzenetére
Én 34-ért tudnék 7600GS-t, és attól tartok, hogy azt nagyon ár alatt fogom tudni eladni Szerintem egy 20K környéki karinál kisebb a bukás, vagy tévedek
Hogy mire kell a gép 10%játék, 90% egyéb. A 10% pedig olyan progik teszik ki amik szinkronizált régi játékok (pl. Drakula, Pokoli szomszédok, stb.)Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
elfelejtette
veterán
Na jó, ha annyira akarod, akkor tartsd meg azt a D930-at
A videokarinak pedig én is a 7600GS/7300GT(GDDR3) páros valamelyikét ajánlom.
Egyébként manapság pont Intel vonalon nem érdemes alkatrészeket 2-3 procira előre tervezni, mivel már pedzegetik a DDR3-at!"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
elfelejtette
veterán
válasz Peet210 #1793 üzenetére
És mire kellene a Vistának az a 256 mega? Csak nem 1600x1200 lesz az ajánlott, bocsika kötelező legkisebb felbontás?
(mod. Fúj! Annyira elegem van már a Vista-ból! Még meg sem jelent, de én máris utálom. Akkor inkább XP 4ever!)
[Szerkesztve]"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Peet210
őstag
válasz elfelejtette #1795 üzenetére
Jól van na elnéztem 128mb a minimum grafikus memória
Today's record, is tomorrow's motivation
-
klepto
addikt
válasz elfelejtette #1794 üzenetére
Ha a S478-as P4-ből indulok ki, egy pár hónap múlva megjelenő Conroe procikkal is kompatibilis alaplapot könyebb lesz eladni, mint egy a legutolsó procival inkompatibilis lapot. Márpedig ha bevezetik a GDDR3-at, akkor foglalat váltás is lesz, de addig még bejelnetettek pár procit, és valószínúleg a 4 magos procik is ebben az LGA775-ben fognak debütálni, és ezek az új lapok le fogják kezelni azokat is. A foglalatváltásig valszeg lesz még 1, de még inkább 2 év... Ezért tervezek elóre 2-3 procival
Ja és még valami: tudtommal közel egy árban van a 7600gs, és a 7300gt.
Nem tudsz véletlenűl olyan tesztet, ahol összeeresztik ezeket a karikat a kisebb X1300pro/7300GS-el?
[Szerkesztve]Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
elfelejtette
veterán
A karikról annyit, hogy kb. 1 árban vannak, és kb. azonos a teljesítményük, tehát tökmindegy, hogy melyiket veszed meg, bár a 7600GS-t többen ajánlják.
-
Elar
senior tag
Sziasztok!
Én is szeretnék tanácsot kérni:
Most egy Radeon 9800 Pro-m van IS7 alaplapban (AGPs).
Szeretnék egy jobbat. Az sem árt, ha tudok felvenni a TVből vele, de nem életbevágó.
35e-nél többet nem feltétlen akarok kiadni érte.
Mit ajánlotok?Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest