- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kerekfej
addikt
OCZ Vertex 4 128GB 36740Ft (5 év pcgear.hu)
Samsung 840 Pro 128GB + Windows 8 Pro Upgrade 40190Ft (5 év aqua.hu)Differencia: 3450Ft
Ezek után tényleg fel vagyok háborodva, hogy a Samsung ezen terméke, miért nincs az ajánlottak között, mert a Samsung-okkal a legritkább esetben van probléma, ez már bebizonyosodott. Mi ez az indokolatlan előítéleted vele szemben, érthetetlen?
OCZ-t 5 év garanciával csak a legritkább esetben kapni, viszont a Samsung 840 Pro-ra szinte kivétel nélkül mindenhol 5 évet adnak alapból.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz kerekfej #6952 üzenetére
Ebben a hozzászólásomban már válaszoltam arra, hogy miért. Alá is húztam a fontosabb részt, ezek szerint nem sikerült értelmezni.
Szerintem felesleges egy ilyen dolog miatt felháborodva érzeni magad, mert csak magadnak ártasz vele.
Tényleg jobb lenne abbahagyni ezt az értelmetlen vitát, ha nem lesz gond a 840-el, akkor , mint írtam is már idővel be fog kerülni a konkrét ajánlásba is. Szerintem itt zárjuk le.
[ Szerkesztve ]
-
Blackmate
senior tag
Íme egy friss teszt a 120 GB-os 840-es basic Samsung-ról:
Érdekességképpen ugyanebben a gépben több, mint 1,5 éve rendszer SSD-ként üzemelő Intel 320, 120GB szerkezet:
-
szeva000
addikt
Én úgy fogalmaznék,hogy a 840-et a win8 upgrade miatt sokan veszik,de túl is adnak rajta....így várni kell még a valós felhasználói tesztekre....
Köztük én is vettem,veszek is,de el is adtam....most az utolsót megtartom a notiba....Majd kíváncsi leszek,ha itt pattogok,mert széthullott,hogy mit mondanak rá....Azért remélem nem fog bekövetkezni...... -
Bodor
veterán
válasz Blackmate #6954 üzenetére
Köszönjük szépen. Úgy látom SATA2-re van/volt mindegyik kötve. Gondolom nem sok különbséget érzel a két meghajtó között, bár erről még nem sok tapasztalatod lehet, mert a Samsung még üres.
(#6955)szeva000: Nem hiszem, hogy szét fog hullani, de jó lesz ha többen használnak majd 840-est, mert több szem többet lát.
-
-
félisten
-
szeva000
addikt
válasz rb26dett #6958 üzenetére
ha sata2-n ment a teszt,akkor nem is tudja az életben megközelíteni.....De ezen ne aggódj,működésben semmit nem fogsz észrevenni...Sata3 sebessége csak nagy file másolásnál jön jól,nomeg ssd-ről ssd-re.....(ott meg az írással lehetnek gondok,mert nem fogja az 500MB/s-ot hozni )
[ Szerkesztve ]
-
rb26dett
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #6959 üzenetére
Igen az! Ezek szerint ez lenne a szűk keresztmetszete...
köszönöm a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
kerekfej
addikt
SATA 3,0 Gbit/s Elméleti maximum sebesség 300MB/s (valójában meg olyan 270MB/s szokott lenni, de ez sok mindentől függhet, pl Sata Chipset-ek között is van némi eltérés)
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni, az alábbi rendszerhez szeretnék , csak rendszernek ssd-t. A gép csupán játékra van használva. Egy ssd-től gyorsabbá válna a rendszer, éreznénk-e játékok tekintetében javulást?Alaplap: GIGABYTE GA-880GM-UD2H
Cpu: AMD X2 AM3 Phenom II 545 BOX
HDD: Western Digital WD5000AAKS 500GB 3,5" Desktop 7200rpm
ODD: LG SATA DVD író
Ram: Apacher 2x2gb 1333-as
Táp: Corsair CMPSU-400CXEU
Vga: Shappire HD7770 1GB
Monitor: Samsung 22" 2243NW 16:10 Wide
Gigabyte GZ-X2 Fekete, ATX házF.K.T.
-
Vitocska
tag
sziasztok lenne egy asrock z77extrem lapom hozzá egy i7 2600k procim + 16gb ramom
ehez szeretnék valami gyors és megbizhato sata3 as min 128gb ssdt max ilyen 25-30 ezer forintért tudtok nekem ajánlani valamit?
D3 BattleTag: ScArFaCee#2684
-
geckowize
őstag
Hello
1. Maximum 20.000 HUF-ot szánok rá.
2. Gondolom ilyen árban csak 64 GB-s van, de ha van 128-as és jó, akkor jöhet.
3. Windows 7 x64
4. Asztali gép, SATA II
5. Gigabyte GA-MA69G-S3H (AMD 690G / ATI SB600) (CPU: AMD Athlon II X4 620 @ 3,32 GHz)
6. Kinek nincs szüksége beépítő keretre asztali ATX háznál? Hova lehetne berakni?+1: A helyi számítógép boltban található SSD-k:
PC SSD.SATA3 60GB OCZ AGILITY3 2,5` 15.899 Ft
PC SSD.SATA3 64GB SAMSUNG MZ-7PC064B 3ÉV 16899 FtEzek milyenek? Gondolom egyrészt régiek, másrészt túlárazottak, igaz?
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz geckowize #6966 üzenetére
igen ahogy lett írva ha kell a beépítő keret akkor az OCZ Vertex 3-nál jobbat nem találsz.
ez is nagyon jó vétel megbízható fórumtárstól
esetleg ez ha még nem vitték el
ez a Samsung is már szerintem javasolható,meghibásodásról,panasz erről nincs ezidáig.
annyit még hozzá,hogy 3 bites így az írási képessége lassabb,mint a MLC változata de olcsóbb.vagy maradna használtan a bevált Samsung 830-s széria
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Vitocska #6969 üzenetére
Kis türelmetlen...
"Jelenleg a Windows 7 és 8 átlagfelhasználói számára ajánlott SSD-k (ABC sorrendben) a következőek:
• ADATA S511
• Corsair Force 3
• Corsair Force GT
• Crucial M4
• Kingston HyperX és V+200-as sorozata
• OCZ Agility 4
• OCZ Vertex 3 és Vertex 4
• Samsung 470 és 830 sorozatEzek közül a legolcsóbbat."
#nincsbennetarcsi
-
psg5
veterán
válasz Vitocska #6969 üzenetére
Ezt néztem:
Ezt
Fizikailag ugyanúgy kell "bánni" az ssd-vel ahogy egy sima hdd-vel? Ugyanúgy be lehet rakni a ház egy fakjába csavarral? jah közben látom, hogy 2,5-esek vagyis kell hozzá valami rak a beszereléshez.Egy win 7 ssd-n azonnal felismer egy hdd-t vagy kell még hozzá beállítás?
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
Boki1982
csendes tag
Sziasztok
SSD-t vennék, de csak a Win7-et tenném rá.
játékok HDD-re lennének telepítve
így is érezhető lesz a gyorsulás?Kingston V+200 erre jó lenne? 120GB
[ Szerkesztve ]
-
Anfänger
őstag
válasz Boki1982 #6976 üzenetére
Hi!
Úgy játékon belül nem lesz változás,csak a win7-ed lesz sokkal pörgösebb.
Ha a játékot az ssd-re telepítenéd,akkor éreznél változást a játékbetöltési idöben,egyes játékoknál az fps-ben,ami annyit jelent,hogy a minimum fps-ed valamivel több lesz, kevésbé ingadozó és stabilabb fps-t kapsz."Kingston V+200 erre jó lenne? 120GB" Igen!
Esetleg a szakik majd ajánlanak neked mégjobbat.
Nekem jó volt az OCZ Vertex2 is,bár az "csak" sata II-es,de most egy Crucial M4 slim-re telepítettem a win7-et és 2 gamét is,eddig királyság van. Gyors ez az ssd és az ára is elég kedvezö most.[ Szerkesztve ]
Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
Vitocska
tag
na vissza tértem nem tudok dönteni vertex3 vagy 4 ?
ha mondjuk ugy nézitek hogy + az a 3-4 ezer nem gond
-
jeni
félisten
válasz Vitocska #6982 üzenetére
ez nem vicccccc
ugyanis toronymagasan az vezeti az elégedettségi listát és azt veszik meg az emberek amíg még kapható!!!!!na jó komolyan:
na akkor ha háklis a lapod az SF vezérlős SSD-re akkor a Samsung és a Vertex 4 a javallott megvenni.
ott szokott gond lenne ahol Marvell vezérlő van és nem Intel,Nec,Asmedia,stb...ha nem háklis akkor a Vertex 3,a kingston +V200 Corsair GT
Sormintákat töröltem.
[ Módosította: #65675776 ]
-
nauro
aktív tag
Sziasztok.
A sima 840es 250GBos SSDnek a 3év garancián kívül van más garancia korlátja (ráírt adat mennyiségre gondolok)? A honlapon sajnos nem találtam róla információt, ti hátha többet tudtok. Tudom, hogy TLC-s, de ha 3-4 évet kibír, az már nekem elég. -
kerekfej
addikt
válasz freestailo #6987 üzenetére
Indokolatlanul, gusztustalanul túl van értékelve, úgyhogy megérdemli. Én csak felhívom a figyelmét mindenikek, hogy mire számíthat.
-
kerekfej
addikt
válasz freestailo #6989 üzenetére
Vertex 3 1.51%
Agility 3 2.03%Samsung összes modell átlaga 0,48%
OCZ összes modell átlaga 5,02%Tehát a legjobb esetben is 3x nagyobb az esély meghibásodásra annál a márkánál. Hadd döntsék el maguk a leendő vásárlók szabadon, hogy akarnak -e ilyen megbízhatósággal rendelkező terméket vásárolni vagy sem.
Valdez De benne van a listában.
[ Szerkesztve ]
-
vadkörte
addikt
Köszönöm minanyiótoknak a választ. Igazatok lehet a SATA II-ben, bár sehol sem propagálták, hogy a notesz SATA II lenne. Egy barátomnak is ilyen notesze van, ő nemrég tett bele valamilyen Samsungot, majd meginterjúholom mi is az.
Különösebben nem izgat, ha SATA I-is, a jelenlegi HDD-nél mindenképp gyorsabb lesz, az meg kap egy szép alu házat és mobil rack lesz belőle.
A legjobb az lenne, ha egyszerre tudnám megvenni a 2 SSD-t, mert mindenképp ezévi dátumosnak kell lennie a számlának (PH-s cuccok így kilőve)
Mielőtt írtam ide nézegettem a Samsung 830; ~840, OCZ Vertex3 és Kingston HyperX SSD-ket. Sajnos nem sok - |0| - tapasztalatom van SSD-k terén ezért kértem tanácsot Tőletek. Ezt meg is kaptam, köszönöm mégegyszer. Sajnos helyettem nem dönthettek, bár legalább egy lépéssel közelebb kerültem.Üdv. V. Körte
-
freestailo
őstag
válasz kerekfej #6869 üzenetére
most komolyan egy kommentből kiragadott listával példálózol? Ha tovább olvastad volna a fórumot az is kiderülne hogy az a (francia) oldal ami készítette ezt a kimutatást korábban is folyamatosan lehúzta az OCZ ssd-it, ráadásul pont azokat amelyek amúgy sem ajánlottak a régi konstrukció miatt. Keress valami hitelesebb forrást, mint egy elfogult francia noname weboldal.
-
Vitocska
tag
na mostmár marad ez leszarom ocz ugyis 1-2 éven belül lecserélem vagy hamarabb
-
kerekfej
addikt
válasz freestailo #6996 üzenetére
Miből feltételezed, hogy elfogultak?
Components returns rates (7) - BeHardware
A korábbi listájukban még rosszabbak volt az OCZ-k átlaga és itt is van Vertex 3:
Components returns rates (6)- Crucial 0.82% (as against 0.8%)
- Intel 1.73% (as against 0.1%)
- Corsair 2.93% (as against 2.9%)
- OCZ 7.03% (as against 4.2%)- 15.58% OCZ Vertex 2 Series SSD 240 GB
- 13.28% OCZ Vertex 2 Series SSD 160 GB
- 11.76% OCZ Vertex 2 Series SSD 80 GB
- 9.52% OCZ Vertex 2 Series SSD 120 GB
- 8.57% OCZ Vertex 3 Series 120 GB
- 7.49% OCZ Vertex 2 Series SSD 60 GB
- 6.61% OCZ Vertex 2 Series 3.5" SSD 120 GB
- 6.37% OCZ Vertex 3 Series 240 GB
- 6.37% OCZ Agility 3 60 GB
- 5.89% OCZ Vertex 2 Series SSD 100 GB[ Szerkesztve ]
-
ablack
senior tag
Hátha valakit érdekel:
A Klub Media-ban a Samsung 830 64 GB SSD most 14990Ft. [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest