- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz tibor2010 #46497 üzenetére
Az ipon meghibásodási statisztikáját magyarázza el egy termék adatlapján. A termék itt nem érdekes, mindegyiknél ezt írják. Arra is bizonyíték, hogy nem lehet benne megbízni, egyik terméknek sincs 0%-os selejtaránya. Vagy új a termék, vagy csak nagyon keveset adtak el addig, és azért nem vitte még vissza senki. Ilyen kicsi mintavételezéssel nem reprezentatív.
-
kireka
tag
válasz Frawly #46483 üzenetére
Nálam 1 óra is jelentős, a hdd meg le lett cserélve, a mostani takarékosabb, de ez egy haswell, épp akkor jöttek be a max 10 órás akkuidők, ma már biztosan van ahol a 0,5 watt, (régebbi hdd-knél 0,6-0,8 watt) is számottevő tényező) pl jönnek a mobiltelefonos procival (SoC) feszerelt laptopok is.
A 850 evo 0,05 wattot eszik üresjáratban, ez már tényleg nem tényező, hogy alszik vagy nem.
Nekem az a tapasztalatom, hogy amint csökken a fogyasztás azonnal kisebb lesz az akku is, szóval alig nő az üzemidő.Kérdésem: olvastam hogy az AMD kiadott egy fizetős hdd cache-elő programot, ami ssd területet használ. Biztosan jó, de nekem nem teszik, mert nem is cache hanem meghajtó összefűzés, szóval nem lehet csak úgy eltávolítani az ssd-t például mert széthullik az egész kötet. Ja és pénzbe is kerül
Feltűnt, hogy az Intel is kínál ilyet, "ingyen" -nem csak az optános bohockodást-. Intel Rapid Storage Technology a neve, RST. Fel is tettem a laptopra, de ez egy nem támogatott chipset. Ha jól látom ez is tud olyat, hogy ssd-n cache-eli a sokat használt és/vagy apró fájlokat a hdd-ről, szóval "megtanulja" mit kell gyorsítani. Van ilyen? Működik a legtöbb Inteles rendszeren? Ez egy tényező lenne hogy intel-re menjek, bár nem látom, hogy a z370 támogatott marad-e 10nm-en, míg az am4-be elvilegjönni fog 7nm-es CPU.
ui.: látom másnak is feltünt, hogy adatáéknál 3% körüli meghibásodást olvasni ahol van ilyen szám, hdd-k esetén is ez kb. a normális, samsung (és kingston) termékeknél 0,3(-0,8) körül, samsungnál egy csomó tipusra ezt mondja pro és evo esetén is. Amazonon 920-ra nincs még csak 2 értékelés, de az sv620-nál 7% negatív,egy másik m2-esnél 13%. Bármilyen samsung ssd-nél 2-4%, bár most 31 értékelésből a 860 6%-on áll és új terméknél még illene mind pozitivnak lennie...ciki lenne ha egy ilyen semmi extát nem nyújtó új modellt elbaltáznának Ránéztem pár crucial-ra ott is alacsony a negativ (2-4%) és sokat is adnak el. Nyilván ezek nem hivatalos, független AFR adatok, de sejtetnek valamit. Az adata memóriákra jókat írnak
Iponnál is ránéztem a crucial-ra kb 4 helyen van adat, ott mind 0%-ot hoz. Azt írja a pédia, hogy a micron használja a brand-et, aki ugye egy csomo nand chippet és ramot gyárt, meg is jegyzem magamnak.
iponnál be kell jelentkezni hogy látszon a %, meg néhány extra adat a termékről, de az árriasztás a kedvenc funkcióm. 860-nál 5 estben van 0%, 5 esetben semmi, remélhetőleg nincs elcseszve. -
Frawly
veterán
válasz kireka #46502 üzenetére
Abba a 0,05 W-os üresjáratban benne van az is, hogy altatja magát.
A cache-elésre használt SSD-re passz. Szerintem az Intel RST csak Optane SSD-kkel működik. Vannak olyan alaplapok (notinál találkoztam olyannal), amibe csak úgy lehetett mSATA SSD-t tenni, hogy a rendszer csak cache-nek tudta használni, de nincs ilyennel tapasztalatom. Elvileg az SSHD is ilyen, HDD egy beépített SSD cache-el, megtanulja, hogy mely adatok kellenek leggyakrabban, és azokat az SSD cache-ből szedi, a többi adat meg a HDD-n van. Egyik YouTube-er mutatta, hogy a sokadik boot után az SSHD szinte ugyanolyan gyorsan bootol, mint egy SATA SSD, csak tizedmásodperces különbségeket mért, de az már csak akkor annyi, ha beállt a dolog, eleinte lassabb.
Samsung SSD-knél van Rapid Mode, ami azt jelenti, hogy a RAM-ba cache-eli az SSD-s lemezműveleteket, így sokszor a RAM sebességét látszik hozni. Ez Linuxon beépített alapfunkció nem csak minden SSD-nél, de HDD-nél is, a kernel mindent agyoncache-el, ha van elég szabad RAM, már csak azért is, hogy ne álljon ott az üres memória kihasználatlanul. Persze sokat ezzel sem nyerni, mivel az említett limit miatt nem érződik tőle gyorsabbnak semmi a külön RAM cache nélkül üzemelő SSD-hez képest, csak szintetikus benchmarkokon jön ki, meg olyan programoknál, amelyek többet írnak, olvasnak szekvenciálisan.
-
Emperor_
addikt
-
Frawly
veterán
válasz kireka #46502 üzenetére
Abban viszont igazad van, hogy ha esik a fogyasztás, az akkut is kisebbre veszik.
Az AMD cache megoldását nem ismerem.
Az ipon oldala csak néhány emberrel szórakozik ilyen bejelentkeztetéssel, a többiek bejelentkezés nélkül is látnak minden infót. Amazon értékelései teljesen használhatatlanok, Gipsz Jakab vesz valamit a gépébe, teljesen laikus, nem ért hozzá, felmerül valami inkompatibilitás, már pontozza is le a terméket, hogy szar, meg lassú, mert a 12 éves laptopjában nem úgy szuperál, ahogy várta. Nem lehet rá adni. Egyszerűen az emberek többsége fegyelmezetlen ahhoz, hogy visszajelezzen, meg nem értékelnek objektíven. Akkor kell gyanút fogni, ha valaminek tényleg 90%-osan van negatív értékelése, de olyan csak csalónál, meg teljesen kamu terméknél szokott lenni.
A Samsung SSD-knél meg már ahogy írtam, azért magas a meghibásodási statisztika, mert többen veszik, így több is megy belőle tönkre. Anno HDD-knél is félrevezetőek voltak az ilyen meghibásodási statisztikák, mert sokszor nem olyan rossz termékeket húztak le vele, míg notórius szériáknál meg nem tűnt rossznak, mert nem adtak el belőle annyit.
A Microné a Crucial, de nem csak az ő SSD-jük használja, hanem egy csomó más gyártó is használ Micron NAND-ot és vezérlőt. Pont ezért írtam a múltkor, hogy annyi sok kicsi, nevenincs gyártónak van már SSD-je, hogy az ember csak kapkodja a fejét az ismeretlen nevekre. Közben meg az a helyzet, hogy csak pár nagy gyártó van (Samsung, Micron, vagy a WD alá tartozó Sandisk), és a többiek is tőlük veszik a chipeket, meg néhány más gyártótól még a vezérlőt, és abból legózzák össze a saját megoldást, ezért sokszor a termékek csak körítésben, terméktámogatásban, garifeltételekben különböznek. Egyedül talán az Intel az, aki külön utakat jár, és csak saját magának fejleszt, gyárt. Lassan már ott tartunk, hogy újra belevág a bizniszbe az JNC - Vargáné és tsa. Bt., csak most nem tápot gyártanának, hanem megrendelt alkatrészekből szerelnének össze Közveszélyes ™®© SSD-t, ezúttal nemzeti színekben pompázó, tenyeres Magyar Termék szimbólummal is elláthatnák A vicc az, hogy lehet nagyobb sikerük lenne, mint anno a tápokkal, és még ezen a szinten is vernének sok stiklis kínai márkát
[ Szerkesztve ]
-
Tamás0208
újonc
Sziasztok!
Dilemmába ütköztem és nem tudok zöldágra vergődni remélem valaki segít.
Samu 250gb 850EVO és 250 gb 860EVO között vacillálok. Általános felhasználásra lenne laptopomba. Ami fura nekem a 850-es drágább, mint a pár hónapja kijött 860-as. Nincs nagy differencia kb 2-3e Ft. Mindkettőre ugye 5év garit kapok. Csak a problémám, hogy a világot nem úgy ismerem, hogy új dolgot ennyire leáraznak gyorsan és a régebbi terméket magas áron tartják továbbra is. Ezzel az árazással, olyan mintha megbízhatóbb lenne a 850EVO, de lehet, hogy én látok bele többet a kelleténél. Köszönöm a válaszokat előre is. -
tibor2010
tag
-
kovacss72
aktív tag
válasz Tamás0208 #46508 üzenetére
Szia!
Én úgy látom kb. egy árban vannak. 850EVO 250 GB-os 5 év gyártói garival 25990-ért kapható, aminél biztos nem olcsóbb a 860-as. A 850-es kifutó, jól bevált széria, a 860-as pedig az utód, nemrég jelent meg, így nincs róla hosszútávú tapasztalat. Én azért úgy gondolom bízhatunk a gyártóban, én a 860-ast venném.[ Szerkesztve ]
-
Tamás0208
újonc
Köszönöm mindkettőtöknek. 860as lesz a be futó
-
TIT
veterán
Ez mennyire igaz?
[link]
Vagyis a 4.-es pontban írtak,hogy az ssd tönkremehet ha olyan algoritmussal törlünk róla mint a hdd-nél.
Mégis milyennel kéne törölni?
Ezért 1 külön progit használni hülyeség.
Az ssd-t ugyanúgy lehet formatálni és particionálni mint a hdd-t,akkor játékra is jobb lenne egy 256-os nem mint egy 128-as? Főleg,hogy a 256-os hosszabb élettartamú,habár a gdata 200000 órát adott meg ami érdekes.
Kérdés a játék telepítés mennyivel gyorsabb mert így is vinyóról telepítene.
Aqua is szórakozik a garral,mert 3 év helyett csak 2 évet ad és drágábban.[ Szerkesztve ]
-
kireka
tag
válasz Frawly #46503 üzenetére
Félreértesz, Samsungnál pont mindenütt kicsi meghibásodást és panaszt látok az összes típusra, ami érdekes esetleg, hogy a pro széria talán nem hogy megbízhatóbb, hanem fordítva, de erre magyarázat lehet a felhasználás módja és a hosszabb gari. A belassuló 840-es volt blama esetleg.
Láttam már a magiciant, de nincs fent, most inkább RAM-ot gyorsítok ssd-vel (lapozás) mint fordítva... Sokáig nem lapoztam, de most úgy 4 GB-al megtoldja a rendszer a 8-at, így mindig van bőven memória. 16GB-t ból talán futná hogy a RAM gyorsítsa az ssd és ne fordítva. (Ez messze nem gyilkolja úgy az ssd-t mint a firefox csinálta, állítólag pár pecenként lemezre írta az aktuális böngészés állapotát, hátha esetleg összeomlana. Erről gyorsan le is szoktattam.)
Pont ezért lehet megváltás egy régi laptopba ssd-t tenni, egy kicsit a ramot is hagyja levegőhöz jutni, kilapozza a felesleges cuccokat onnan.
Az AMD Fuzedrive 20 dolcsiért fűz össze sok TB HDD-t max 128 ssd-vel+azt hiszem van egy RAM szint is, ez azért más, mint a 8GB nand-el üzemelő 5400-as hdd... 128-ba akár az összes gyakran használt szektor és kis adat belefér, a 8GB-ba jó ha a boot és az excel. A HDD rész szintén lehet egy 170MB/sec modell vagy akár raid tömb... Elvileg egy ssd-n elkülönített résszel is megy, nem kell erre egy külön ssd.
Állítólag az RST is tud(ott) hasonlót, de az optánt tolja most az intel, az erősen túlárazott ssd-t Egy youtuber próbált vele ssd-t gyorsítani, de kb. 0 hatékonyságot ért el... -
Vackor1
tag
Szép napot !
Nem tudom lehet -e ilyet kérdezni , biztos ezt nem találom meg a több millió komment között :
adott ez a gép
hp elitebook g2 g8t24av
, ebbe szeretnék 120 gigás SSD-t az oprendszerhez és maradna a HDD is , de teljesen h....e vagyok az SSD-khez, esetleg valaki , aki ért hozzá , meg tudná írni , hogy milyen kell a gépbe ? ( azt sem tudom, hogy mi az az M.2 , magamtól 2.5-ös belsőt vennék, de lehet nem is az kell )
Mit és hol nézzek - esetleg mérjek - meg , hogy ne rendeljek felesleges dolgot..Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget !
Üdv!
ZsoltMindenkinek legyen szép a napja!
-
Frawly
veterán
Ááá, hagyd ezt a cikket, az egész tömény baromság, ilyen Blikk meg Kiskegyed szinten.
Törlés csak egyféle van, az OS kernele törli a fájlrendszerről az adatot, ilyenkor igazából csak a fájlfoglalási táblákból szed ki némi bejegyzést (azért is gyorsabb a törlés, mint a fájl ráírása volt), a fájlok a meghajtón ottmaradnak. Ez a fajta „törlés” visszavonható, ha az érintett területre nem íródott új adat. Ha van TRIM, akkor egy füsttel kiküldi az OS a TRIM parancsot a meghajtó vezérlőjének, az meg trimmeli azokat a cellákat, amikben az adat volt, ezzel viszont ténylegesen is törlődik a tartalmuk, mivel alapállapotba állnak. Ez a törlés már visszavonhatatlan.
Amit a titkosításról ír, az is ’sság kompletten. Szerintem ezzel a törléssel arra akart utalni, hogy ha a meghajtó teljes területét akarod felülírni, az felesleges terhelést ad a celláknak, erre való SSD-knél a security erase funkció, ami lényegében végig TRIM-eli a meghajtót, alapállapotba hozva a cellákat, így az azokon tárolt adat már nem visszaolvasható. De egy teljes meghajtó felülírásától (ahogy HDD-knél szokták) sem lesz baja az SSD-nek, de végigtrimmelni célszerűbb, mert azzal az eredeti sebességét is visszanyerheti, meg segít a vezérlőnek wear levelingben.
Teljes felülíráskor is történik TRIM, mert a cellákban tárolt régi adat TRIM-mel törlődik ki, és csak utána lehet rájuk írni az új adatot. Ez csak annyiból más, hogy itt két lépcsős felülírás történik, egy ilyen művelet emiatt kétszeres terhelést ad a celláknak, de ez is elenyésző ahhoz a több tízezres felülírási ciklushoz képest, amit a cellák bírnak.
-
Frawly
veterán
Igen. Ha lemegy a törléssel a TRIM parancs is, akkor végleg törlődik fizikailag is a cellából. Ez azért jó, mert így következő írásnál nem kell a cella TRIM-elésével kezdeni, meg így a vezérlő is tudja, hogy a cella tartalma nem kell, ebbe lehet írni, és hogy használhatja ezt a cellát arra, hogy más, fáradtabb cellák tartalmát átpakolássza ide.
Ma már mindegyik SSD tud TRIM-et, az SU800 is. Az SSD korszak hajnalán volt néhány korai modell, amelyik nem tudott.
-
Frawly
veterán
Igen, ha az OS küldi a TRIM parancsot és a driver is olyan, ami közvetíti az SSD felé. Alapból mindnek jónak kéne lennie, a Win7-8-10 alapból küldi, a szabványos MS AHCI driver továbbítja. Automatikusan kéne mennie. Ha mégse megy a TRIM, akkor az SSDOK vagy HDS megmondja.
-
kireka
tag
válasz Frawly #46517 üzenetére
Nem tartom logikusnak, hogy a TRIM bármit is fizikailag töröljön az ssd-ről, semmi szükség egy ilyen törlésre, ráadásul az os nem is tudja melyik szektor hol tárolódik az ssd-n illetve azok egy blokkban vannak-e, sőt azt sem tudja mekkora egy ilyen blokk . Ami még szomorúbb én sem tudom Valahol 0,5 és 8 MB között volt, de ez függhet az SSD méretétől. Annyiból tényleg törlődik, hogy az adat újbóli összefésüléséhez szükséges információ elveszik, legalábbis az os számára.
Szóval TRIM után elvileg az unerase nem rúg labdába (kérdés mit ad vissza az adott vezérlő, ha pár szektort (vagy 1000, 100.000 szektort) szükségtelennek jelölök, majd kiadok egy olvasási parancsot ugyanezekre a szektorokra), de az adat még egy ideig ott van kissé összekeverve és szétszórva az ssd-n, amig az ssd nem rendez át blokkokat, vagy fésül össze részlegesen üres blokkokat felülírva az adatot, mert az ssd vezérlője titokban ilyet is csinál, amelyikben cache van valószínűleg már a cache kiírásakor rendezi az adatokat.Trim nélkül az ssd nem is tudna róla hogy vannak üres, vagy részlegesen üres blokkjai, legfeljebb amíg új és soha nem volt teleírva.
"The SSD TRIM command simply marks the invalid data and tells the SSD to ignore it" - én ennyit találtam egy cikkben, de a wikipédia is megerősíti.
https://en.wikipedia.org/wiki/Trim_(computing)
Szóljatok ha az elmélet nem helytálló. (Igen a prohardveren volt egy cikk ami szerint a trim egy törlést hajt végre és ez azóta más cikkekbe is átkerült magyar nyelven, de ez még nem jelenti hogy így is van)
-
360xbox360
tag
Sziasztok!
Nemtudom mennyire off ez itt Olyan kérdésem lenne, hogy egy régi SSD-t is lehet-e klónozni (windows+programok vannak rajta) egy új, nagyobb SSD-re (860 EVO)? Mennyire marad működőképes a rendszer? Vagy inkább 0ról telepítsem fel rá?
-
dugo_
veterán
válasz 360xbox360 #46524 üzenetére
Lehet. A méretkülönbség miatt utólag ki kell terjeszteni az átvitt partíció(ka)t a nagyobb SSD méretére és ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
Egy OS klónozás során (250 GB-os SSD-ről 256-osra) fennmaradt particionálatlan /~8 MB/ tárterületet vajon az SSD vezérlője ugyanúgy használja blokk átrakosgatásra mintha particionált szabad terület lenne?
Sejtésem szerint igen, mivel gondolom NAND cella szinten pakolgatja a dogait.Vagy rosszul gondolom?
megj.: kissé szerencsétlen lett a klónozás olyan szinten, hogy a 1 MB particionálatlan területet követi a 250 GB-os partícionált, majd ismét egy 7 MB-os particionálatlan
[ Szerkesztve ]
-I like the misery. -I like this world!
-
Vackor1
tag
Gyorsan kellene rendelnem - még ma , hogy csütörtökig meg is érkezzen Siófokra vagy Pestre - egy 120 giga körüli M.2 SSD-t , de a gépbe csak a 2240 esetleg a 2260-as fér el, viszont ezekből alig egy-egy darabot találok csak, a 2280-asból van rengeteg. Tud valaki olyan céget mondani, ahol van több a rövidebb méretből, merre keressek ( esetleg link ) ?
Köszönöm a segítséget előre is !
Mindenkinek legyen szép a napja!
-
dugo_
veterán
válasz Vackor1 #46527 üzenetére
Nem nehéz döntés, mert egy darab modell maradt értelmes áron:
https://ssd-meghajto.arukereso.hu/transcend/mts400-128gb-m-2-2242-ts128gmts400-p236099283/ -
Vackor1
tag
-
Frawly
veterán
válasz kireka #46523 üzenetére
Így működik a Flash NAND tárolás. Nem lehet a cellát közvetlenül írni, előbb törölni kell belőle, ami benne volt. Ez a TRIM. Ez még olyan meghajtóknál is van, amelyek nem támogatják a TRIM-et, valami megoldást ezek is tartalmaznak rá.
Az OS tudja, hogy milyen szektorokon van az adat, de ezek a szektorok nem fizikaiak, ahogy a HDD-nél, hanem az SSD vezérlője lefordítja őket, hogy mely cellákra vonatkoznak. Azaz az OS tudja, hogy melyik szektor, de azt nem, hogy fizikailag mely cellák. A kettő között az SSD vezérlője fordítja le az adatok címeit.
A vezérlő elvileg TRIM nélkül is tudja, hogy melyik cellák nem kellenek már. Meg ne kérdezd hogyan, erről már többször volt szó a topikban. Azt olvastam, hogy a TRIM-et nem támogató SSD-knél is volt valami beépített garbage collection, aminek a segítségével a vezérlő kiderítette. A TRIM viszont segítség a vezérlőnek, mert ha TRIM-elve van a cella, akkor nem kell nyomozni, hogy akkor ez most kell-e vagy nem, tudja, hogy újra lehet hasznosítani a cellát, és ha írásra kerül a sor, már külön nem kell TRIM-elni, mivel eleve meg van ejtve, hanem csak simán bele kell írni az oda szánt adatokat.
-
seadrone
őstag
Sziasztok!
Ha egy az egyben szeretnék átmigrálni Windows 10 rendszert és adatokat winyóról SsD re,akkor milyen Program ajánlott?
Köszi
-
Zoli2
aktív tag
Sziasztok!
Hozzáértők segítségét kérem.
Adott egy régi Asus P5B-MX/WIFI-AP alaplap 2x2GB RAM-mal és E6400 C2D pocesszorral. Új Kingston UV400 120GB-os SSD-t rácsatlakoztatva, Win7 64 bites op. feltelepítve. Ekkor jönnek a problémák: az explorert elindítva majd valamire rákeresve elkezd akadozni, belassulni. Innentől kezdve még a feladatkezelő is hosszú 15-20 mp. múlva jelenik csak meg a billentyű-kombináció lenyomását követően.
Win 7 32 bit-es változatával szintén ugyan úgy fennáll a probléma.
(Más böngészővel is előjön a lassulás, csak pár perccel később.)Azonban egy másik Samsung 830 64GB-os SSD-re történő csere után + Win7 telepítését követően hibátlanul és GYORSAN működik a rendszer. Semmi akadás, lassulás.
(A SSD cserét követően az alaplap BIOS-ában nem történt változtatás.)
Inkompatibilitás? Hol a hiba?
[ Szerkesztve ]
-
PerczelZita
tag
Majdnem ilyet vettem!
https://ssd-meghajto.arukereso.hu/western-digital/green-120gb-sata-3-wds120g2g0a-p389802111/#termek-leiras
Jonak tunt az ara es az olvasasi, irasi sebsesseg, amig meg neztem a gyartoi oldalt. Ott nem is szerepel sehol irasi adat.De vigyazni kell a 120 GB-os ssd-kkel, mert foleg irasban meg sem kozelitik a megadott adatokat, majdnem nagysagrendi az elteres:
http://ssd.userbenchmark.com/SpeedTest/411798/WDC-WDS120G2G0A-00JHHasonlo eleterest lattam mas markanal pl. Intel is.
Megfigyeltem, hogy az arukereson szinte minden 120GB-s SSD-nel a valodi ertekeknel lenyegesen magasabb irasi ertekek szerepelnek. Vajon honnan szedték ezeket a túl magas ertekeket?
-
dugo_
veterán
válasz PerczelZita #46538 üzenetére
Leginkább a gyártóktól, akik az Up to... kifejezést használják, ahol a kapott sebességérték az adott típus legnagyobb kapacitású példányán mért eredmény.
-
-
Frawly
veterán
válasz PerczelZita #46540 üzenetére
A WD-s meghajtók Green szériája mindig az aktuálisan leglassabb, legenergiatakarékosabb. HDD-ben is. A WD SSD-knél eleve nem egy ajánlható márka, a rossz érték/ár miatt, de ha annyira WD-t akarsz olcsón, akkor Blue SSD-ket nézzél. Azok sem bajnok SSD-k, de talán a Greennél normálisabb.
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Egy 240GB (vagy körüli) SSD-t szeretnék venni. Már van egy 250 Samsung 850 Evo-m és szeretem viszont szükségem volna egy másikra, de olcsóbban. 20.000 Ft környékén van ajánlott?
üdv.
.
-
PerczelZita
tag
Kifejezetten internetező mini pc-be kell ssd, ebben az esetben mely ssd paraméterek lehetnek a legfontosabbak?
Árban és helyigényben elegendő volna egy 120-128 GB-os darab, az ajánlott típusok közül a ADATA SU800 128GB megfelelő választás? A tesztek szerint a "Deep queue 4k"-ben közepes a teljesítménye, de talán ez nem is nagyon fontos?
-
korren
aktív tag
válasz PerczelZita #46545 üzenetére
Netezéshez szerintem pont lényegtelenek a szintetikus sebesség mérési adatok. Helyedben a megbízhatóságra mennék rá, amit meg ugye az ajánlott SU800 vígan teljesít.
(Van egy régi LGA775-ös gépem 1 mag 2 szál procival és SATA1-es csatival, azon egy 60 GB-os Intel 330 SSD, netezni. Gyakorlatilag CPU bottleneck van minimálisan az oldalak töltésénél, az SSD szépen simán alá tud dolgozni ott is, arra még ilyen feltételekkel is elegendő a tempója)
[ Szerkesztve ]
-I like the misery. -I like this world!
-
seadrone
őstag
szia!
tudomásod szerint hova fontos ez a deep izé 4k?
akkor vedd meg
-
Frawly
veterán
Ennek a mini PC-nek mi a pontos hardverkiépítése? Az SU800 valóban nem egy sebességbajnok, de a hozza nagy átlagban azt a sebességet, amit egy SATA3 SSD-k szoktak, így átlag felhasználásnál semmivel nem érzed lassabbnak akármelyik másik random SSD-nél, plusz még ezzel a szerényebb teljesítményével is leköröz pl. régi SSD-ket. Átlag felhasználás, netezés-böngészés céljából amúgy sem kell sebességbajnok SSD, a rendszer nem használná ki, meg ha kisebb proci van abban a mini PC-ben, akkor CPU bootleneckbe is bele tudsz futni, mikor a proci nem tudja az SSD-t kihajtani.
Ahogy én nézem, az SU-sorozatnak inkább az írási sebessége gyengébb (állítólag a cache hiánya okozza), de egyrészt nem vészes, másrészt meg nem érződik a gyakorlatban a sokat emlegetett átlag felhasználásnál (játékok, böngészés, irodai programok, filmnézés, stb.).
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
- WD RED WD40EFAX + Kolink HDSUB3U3
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest