- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Gondolván arra, hogy az Intel 535 SSD-m meghibásodása végett, vagy visszakapom annak árát, vagy levásárolhatom a segítségeteket kérem a megfelelő SSD kiválasztásában!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 45.000 forint
2. Mekkora SSD-re van szükség? ~250 GB, vagy ~400-500 GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Asztali gép, SATAIII
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? Intel DH55HC
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? Legalább 3 év, 5 év preferált
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Általános multimédiás felhasználás, home studió (dalok rögzítése, feldolgozása.) Az egyik partíción Operációs rendszer, valamint programok, a másik partíción játékokMivel a számítógépem összeállítása során a stabilitás volt az elsődleges szempont, és ezért esett a választásom az Intel termékére, most is szeretném kiemelten fontos követelményként megemlíteni a stabilitást, megbízhatóságot, tartósságot.
Kérlek, ajánljatok mind a ~250 GB-os, mind a ~400-500 GB-os kategóriában 3-3 olyan SSD-t, ami maradéktalanul megfelel a fentieknek!
Tehát mindkét mérettartományban a három legjobb ajánlatot keresem.
Köszönöm előre is!
Üdv: Piftuka
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
Raymond
félisten
válasz Piftuka #46751 üzenetére
"Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 45.000 forint"
Nincs ertelme a 250GB-os kategoriaval foglalkozni, ott a Samsung 850EVO es 860EVO vagy a Crucial MX500 es MX300. Mind belefer a kertbe boven, csak a 860EVO surolja a hatart, az MX500 meg 38e Ft korul is megvan.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
GeriCool
aktív tag
Üdv!
SSD-t keresnék. A minimalizmus lenne a lényeg (árban), max 15K. Nekem Samsung van több éve megbízható, de ez nem fér be a keretbe.
Amiket néztem WD, Corsair. Nekem eddig A-data lemezekkel nem volt szerencsém, de ha az lesz az ajánlás, akkor elfogadom.
A linkelt bolt nem reklám csak holnap ott vennék mást és ezért preferálnám a beszerzési helyet.
Amit nem írtam, hogy egy dell optiplex 3020ba lenne.
Köszi -
marquuard
veterán
-
Emperor_
addikt
válasz Piftuka #46751 üzenetére
Samsung EVO 850 5 év garival, ennek írási limites a garija 150TB a 500 GB-osé. Vagy 5 év vagy ha eléred a 150TB-ot akkor ugrott a gari.
Adata SP920 5 év garival írási limitmentes garival.
Ha valahol találsz még Adata SX930-at 5 év garival, akkor az nagyon korrekt típus.A méretekkel én most nem foglalkozom, csak típusokat írok. Nem igazán van méreteken belüli best buy.
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Gyok2
senior tag
Ezt ismeri valaki? Hogyan lehet ilyen olcsó (3D MLC)?
[link][ Szerkesztve ]
Tiszta Windows rendes ház
-
Frawly
veterán
válasz marquuard #46755 üzenetére
UV400-at ne, alacsony garilimit, planár TLC. Akkor inkább ez a PNY, a 3D TLC elvben tartósabb. 10 ezer olyan alacsony ár, hogy annyiért akkor sem nyúlhatnál vele mellé, ha a legrosszabb eshetőséget feltételezve kiderülne, hogy nem ász meghajtó, annyiért simán bevállalnám még USB-s átalakítóról pendrive-ként használva is, OS telepítésekre, meg mindenfélére. De valószínűbb, hogy nem a legrosszabb eset fog fennforogni, hanem reálisan nézve min. egy közepes, hogy rendszer alá átlag felhasználásra teljesen elég lesz, legalább egy SU800 szintje.
Lehet ismertek videókártyában, nem láttam még. Fogalmazzunk akkor inkább úgy, hogy SSD-ben nem ismerjük a termékeiket. Ettől függetlenül lehetnek akár jók is, ezt nem tudjuk meg, míg nincs vele tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Kingston A400 as SSD ellen van valami ellenérv? Elég jó áron lehetne hozzá jutni 3 év garanciával.
A 310 Mb/s írási sebesség mennyire lehet valós?
HDD-t váltana egy régebbi videó vágós gépben.[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Piftuka
veterán
válasz Emperor_ #46756 üzenetére
Dear #46752) Raymond & Emperor!
Köszönöm a választ mindkettőtöknek!
Tulajdonképpen mindegyik ajánlás szimpatikus.A Crucial a baráti ára miatt (és tudom, az MX-eket korábban is megelégedéssel használták többen is itt a fórumon), a Samsung az 5 év garancia és sok pozitív visszajelzés miatt, az ADATA pedig szintén a megbízhatósága, és a hosszú jótállás miatt...
Ha belegondolok, hogy összességében árban nem sokkal kerül többe egyik sem, a maga ~500 GB-os kivitelében, mint amennyiért 2,5 éve ezt a fele akkora Intel 535 SSD-t vettem, akkor pedig tényleg nem éri a kisebb mérettartományban gondolkodni.
A Samsung írási limit sem jelenthet nagy problémát, hiszen 2,5 év alatt csak ~13 TB adatot írtam rá, így a 150 TB 5 év alatt - szerencsére - nagyon távolinak tűnik.
Az a kérdésem van még, hogy van bármi szignifikáns különbség a Samsung 850 EVO és 860 EVO között? Bármilyen lényeges dolog, ami az egyik, vagy a másik javára billenti az "inkább azt vedd" mérleget?
-
Raymond
félisten
válasz Piftuka #46767 üzenetére
" van bármi szignifikáns különbség a Samsung 850 EVO és 860 EVO között? Bármilyen lényeges dolog, ami az egyik, vagy a másik javára billenti az "inkább azt vedd" mérleget?"
Technikai oka nincs az egyiket vagy a masikat valasztani, ezek mar a SATA3 hatarat feszegetik mind, annyi van csak hogy a 860EVO nagyon uj es nincs vele meg tapasztalat a 850EVO viszont jopar eves problemamentes multat tud maga mogott. Egyebkent az hogy a 850 jo nem jelenti azt hogy a 860 is az lesz, lasd a problemas 840-es szeriat a problemamentes 830-as utan, szoval abbol indul ki az ember hogy jo, de problemak lehetnek barmivel.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Emperor_
addikt
válasz Moonwolf #46766 üzenetére
Lenne olyan forrásod, ami magas írási sebességet tud biztosítani?
A videóvágás pont az a felhasználás, amire MLC-s SSD-kez szoktunk ajánlani. A magas, szekvenciális írási sebesség meg csak akkor érdekes, ha pld egy másik SSD a forrás.
Az oprendszer is fog írni az SSD-re, azt is számold bele!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
félisten
Sziasztok!
Mit kell tudni a PRO utotag nelkuli "GOODRAM Iridium" SSD-rol?
A PRO verziot 240GB verzioban kb. sehol nem talalom 5 ev garival.
Nem talalom a gyarto oldalan.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
arn
félisten
megerik a plusz arat az alabbiak a 960evo felett? 190 eur, harom ev gar, 500g
190eur sandisk extreme pro, 5 ev
220eur wd black, 5 ev (ua, mint a sandisk?)
270eur 960pro, 5 ev[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
dragon1993
őstag
OCZ Vertex 3ról Easeus partition masterrel átklónoztam az új 860 EVO-ra majd kiterjesztettem a partíciót.
Tudnátok tanácsot adni mit ellenőrizzek?
(Nem értek hozzá nagyon) -
huby80
senior tag
Sziasztok
Szeretnék egy 500GB vásárolni melyiket tudjátok ajánlani ? csak játék lessz rajt rendszernek van egy samsung 850 pro -
vak_bottyan
tag
Sziasztok. Kingstone A400-ról mit tudni?Ajánlott?Régi laptopba,pár éves használatra lenne véve!Köszönöm a segítséget?Esetleg számtek boltok címét is várom ha lehet,ahol ki cserélnék a laptopban!Beviszem,és megvárható a csere.Sajna arra nincsen időm,hogy napokat bent legyen,vagy akkor kezdjék megrendelni az SSD-t!Keveset tartózkodom otthon,ez az oka!Dell Inspiron N5010 a laptop típusa!Ez jöhet privátba is!
-
-
Frawly
veterán
válasz Moonwolf #46786 üzenetére
Akármelyik HDD-nél fényévekkel gyorsabb még az A400, SU650-SU700-SU800 is. A 40 TBW sem annyira gáz, átlag felhasználásnál gariidőn vagy belátható időn belül nehezen éred el, és ha eléred, akkor sem fog tönkremenni az SSD, csak garancia nem lesz már rá érvényesíthető. Ez a SMART-ban regisztrált összírási mennyiség, nem megy semmi tele.
OS alatt mi lesz nálad? Remélem nem HDD, mert akkor inkább a rendszer is nyugodtan menjen az A400-ra. Azért rohadtul nem mindegy, hogy a gép 1-2 perc vagy 6-10 mp. alatt bootol, 0,5 perc vagy 3 mp. alatt áll-e le, meg hogy a programok betöltődésére várni kell, vagy mindjárt kivágódnak a képernyőre. Ezt az OS is ír a lemezre dologra csak azért hívták fel a figyelmed, mert a Windows azért boldogan elírogat gigabájtos nagyságrendben a háttérben akkor is, ha semmi nem fut, és ezt bele kell számolni az írásterhelésbe, de nem tragédia, mert még ezzel együtt is hosszú évekig bírják ezek az SSD-k.
A heti 30 giga írás nagyon alacsony, az átlag felhasználás napi 20-30 giga szokott lenni max.
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz Piftuka #46767 üzenetére
Nincs a 850 EVO és a 860 EVO között szignifikáns különbség. Bármelyiket veheted, amelyik épp szimpatikus, vagy van készleten, vagy olcsóbb, vagy ha van még olcsóbban a készleten MX300 vagy MX500, mehet bármelyik azok közül is. Ezek közül a 850-et nem azért szoktuk különösen ajánlani, mert annyival jobb lenne vagy a Samsung fizetett marketingesei lennénk, hanem mert azt lehet 5 év jótállással venni, igaz nem mindenhol adják meg rá. Az MX300 meg azzal emelkedik ki, hogy 500 helyett 525 gigát kapsz a pénzedért, az azért már fényévekre van a 240-250 gigás kategóriától, amit eredetileg akartál.
-
Moonwolf
senior tag
válasz Frawly #46787 üzenetére
Köszi a kimerítő választ!
Az op rendszer eddig is külön hdd-n volt. Nem különösebben érdekel hogy hány mp vagy perc alatt kapcsol be a gép. Ellenben a renderelésnél nem lenne rossz hogyha egy kicsit gyorsabban menne a dolog. Ezért gondoltam arra hogy lecserélném a meglévő hdd-t, egy ssd re, amin lenne a videós progi, meg menne a munka.
[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Moonwolf
senior tag
Még egy kérdés lenne, a Crucial Micron MX500 as sorozatról valami vélemény?
Mint írtam nem igazán zavar hogy mennyi idő alatt kapcsolódik be vagy ki a gép, de lehet érdemesebb lenne egy dupla akkora tárhelyű.
Néztem a gyártót ott 5 év garancia van rá, viszont webes boltokban csak 3 év garival lehetett találni, ennek mi lehet az oka?[ Szerkesztve ]
-
-
Piftuka
veterán
válasz Frawly #46788 üzenetére
Ismételten köszönöm mindnyájatoknak a segítő szándékú válaszokat!
Abszolút "makes sense", amit a Samsung 850 EVO és 860 EVO kapcsolatáról írtatok. Talán 1 év múlva a 860 EVO lesz itt a topic-ban a "Best Buy", de még korai nyilatkozni róla.
Én igazából csak amiatt érdeklődtem, mert utóbbi MLC-s, előbbi TLC-s... hogy talán az új sorozat tartósabb. De majd meglátjuk.
Mindenesetre 5 év jótállással meg tudom vásárolni, és ez nagy szó.
Ellenben... eszembe jutott, hogy ugyan fentebb 45.000 forintot adtam meg árhatárnak, de ha az Intel SSD-met nem tudják javítani, akkor visszakapom az árát, vagy levásárolhatom.
Így akár ADATA SU900 is belefér. Ez MLC-s, és 5 év jótállás van rá.
A másik, ami méretben a fele, de árban még olcsóbb is, mint amennyi az Intel volt, az ADATA SX950.
Szintén MLC és 5 év jótállás jellemzi.Ezek a "régi" ADATA szériák, vagy újak? Gondolom, ha utóbbi, akkor még nincsen velük tapasztalat.
Van egyébként még náluk SX900 és SP920 a régi modellek közül, viszont "lenyelik" a jótállást "jó szokásukhoz híven".
A Crucial MX300 és MX500 nagyon jó ár/érték aránnyal bír náluk, de azokra is csak 3 év jótállást adnak.
A kupoláját neki!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sziasztok!
Haverom vett egy gepet hasznaltan.
Egy par oras TeamGroup L5 Lite SSD van benne.
Az a kerdesem, hogy van-e valakinek ilyen SSD-je, es miota megy, volt-e meghibasodasa?
A fo kerdes, hogy egy jatekos gepben van-e helye ennek, vagy erdemes lenne jobbra cserelni?
A sebessege es merete megfelelo, de a megbizhatosag kerdeses.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
-
Frawly
veterán
válasz Raymond #46792 üzenetére
A bootidőt én onnan értem, hogy a bootmanager elkezdi tölteni az OS-t. Az UEFI az csak ezelőtt a pont előtt gyorsíthat, de vannak olyan gépek, ahol nem gyorsabb az UEFI inicializálás, mint a BIOS POST. Elviekben az EUFI azért gyorsabb, mert kihagy egy csomó hagyományos BIOS POST tesztet és detektálást, így pedig időt spórolhat, de erősen implementációfüggő.
Gép és procifüggő is, ugyanazon SSD-vel is lehetnek nagyobb különbségek bootidőben gépek között. Az sem mindegy milyen OS verzió, mennyire van belakva, hány szolgáltatást és programot indít bootkor.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok