- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovacs65
senior tag
Van valakinek tapasztalata-véleménye erről: MLC-s?
Crucial BX100 2.5" 1TB SATA3 CT1000BX100SSD1
Ryzen 9 3900-as noti, RTX-2070, 32 GB, 250 GB+ 1 TB SSD, Gyártó Schenker Technologies, Németo.-ból rendelt. Érdekel valakit?
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Egy kis szakmai tanácsra lenne szükségem. Adott a jelenlegi konfigom, amiben egy Samsung 830 128 GB-os teljesít szolgálatot 3 éve (5,49TB írt adat eddig összesen).Az alaplap M.2 sata képes (GB H97 D3H), és az alábbin gondolkozom:
Vennék bele egy 250-256 GB-os SSD-t, a jelenlegi pedig menne a feleségem laptopjába (Acer V3-531G), kicsit felgyorsítandó azt.
Amire én használom a gépet az office jellegű munkán túl játék, jelenleg HDD-re van telepítve (Steam/Ubi/Origin) minden játék.Most egyébként ezeket az SSD-ket tudnám beszerezni:
Samsung 250GB SATA3 2,5" 850 EVO Basic (MZ-75E250B/EU) SSD - X Ft
ADATA 256GB M.2 2280 SATA (ASP900NS38-256GM-C) SSD - X+3eFt
Kingston 240GB M.2 2280 SATA (SM2280S3/240G) SSD - X+9eFtA kérdéseim:
1., - Egyáltalán én profitálnék-e bármilyen sebességnövekedést a cseréből, a nagyobb tárhely, most nem feltétlenül releváns, de akkor a játékok innentől kezdve az SSD-re lennének telepítve (már a komolyabbak).2., - Van-e értelme az M.2 SSD-knek (elvi 10 Gb vs SATA3) a normál SSD-vel szemben.
2/b- Ha igen, akkor az ADATA adott M.2 SSD-je alternatíve-e (árban max ezt látom most kivitelezhetőnek).Előre is köszönöm a segítséget, tanácsot.
;) - The Power of the Light Side
-
törölt tag
Van különbség az Intel 520 120 OEM és a nem OEM verzió között leszámítva a szép dobozt és jelentősen alacsonyabb árat? Gondolok arra, hogy esetleg válogatott, gyengébb meghajtók. Elsőre riasztó az alacsonyabb ár, de ha hátrányok nélküli, akkor persze örömteli.
Ha megfelelően használtam a keresőt, hiba lenne 535-öst venni az 520-assal szemben? Áruk egyezik. Egy Kingston V300-t vettem átmeneti időszakra, ennek a cseréjén gondolkozom. OS: Debian.
-
wwwolfman
tag
Sziasztok!
Egy Lenovo T500-ba néztem ki Samsung 840 EVO SSD-t, 250-est. Mit lehet tudni a meghajtóról, megbízható, szokott gondja lenni, esetleg tud valaki kompatibilitási problémáról?
Köszönöm előre is!
Szerk.: ja, elképzelhető, hogy a jelenlegi Win7-ről Win10-re frissítek.
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Ezen a Giga lap alá kellene vennem valamit 256Gb-ig, főleg fotószerkesztésre lesz használva a gép. Samsung EVO elég vagy mindenképpen PRO kellene, esetleg egy olcsóbb széria is megteszi alá (később lesz cserélve a gép)?
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
bb.bocs
őstag
sziasztok több kérdésem is lenne
ma vettem egy iylen ssdt [link]
1. amin meglepődtem. 36 fokos...az hogy... az előző ssdm ocz vertex 3 64gb az 30nél nem ment feljebb...na mind1
2. feltettem a wint programokat játékot, és ott tartok hogy 4 óra alatt 100gb van adatforgalom benne. na most kérdés hogy ez azért elég gáz mit csináljak,mert igy egy hét alatt hát több terra adat halmozódik fel... a másik ssdn 12tb forgalom volt de 672 nap alatt!
köszönöm a segítségeteket. -
Makaay21
csendes tag
Jó estét mindenkinek
Olyan kérdésem lenne hogy SATA 2-be SSD-t érdemes vennem?Gyorsabb lesz tőle a gépem?Netezésre használom egy Kingston V300-ra gondoltam.
Válaszokat előre is köszönöm. -
Anonymus23
veterán
válasz Anonymus23 #31203 üzenetére
Az én kérdésemre valaki, valami építő ötlettel?
Előre is köszi!;) - The Power of the Light Side
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
HP 840-be gondolkozom egy 2. SSD-n, 2242-es M.2 megy bele. Merre érdemes ilyet nézni?
Még hozzátenném, hogy vinyó helyén jelenleg egy 180-as Intel 1500 van, amellé szeretnék valami olcsó megoldást, mert nem férek el.
Külső vinyóm van.[ Módosította: radi8tor ]
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
jeni
félisten
válasz Anonymus23 #31217 üzenetére
Hello
1. Sebesség növekedést észrevennél-e azt nem tudni,csak ha egymás mellé teszed a két gépet és úgy mérnéd. Elvileg igen.
2.Értelme biztosan van különben nem integrálták volna rá az alaplapra. NEM UTOLSÓ SORBAN hely spórolós a dolog. A 10G adatátvitelt tudnia kéne megfelelő keretek közt m.2. között. Még ha azonos lenne a sebesség akkor is m.2.t vennék.
2./b
Azt kéne megnézni,hogy a spec alapján mennyi eltérések vannak egymáshoz képest,és a garancia az Adata m.2-re is 5év van-e? Az 1-2000 Ft eltérés itt már lényegtelen,nem számottevő. A Samsung 850 m.2.EVO-ra 5 évet adnak és nem mindegy,hogy 3 vagy 5év garis a cucc. Kérdés,hogy ebből is van Pro verzió mert arra tíz év gari van.[ Szerkesztve ]
-
ló úr
őstag
Az mondjuk megint olyan dolog, h 5-10 év múlva ezeket már max hülyegyerekek dobálására fogod használni mert másra nem lesznek jók az akkori technikához képest Szerintem 3 év gari bőven elég ezekre, ez idő alatt úgyis vesz újat vagy elromlik vagy eladja stb. Szerintem rohadtul felesleges ilyen dolognál az 5-10 év gari
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
CsMarc
tag
Sziasztok!
Dell E5530-ba Intel Core i7-3632QM OEM processzor mellé vettem most egy 250 Gb-os Samsung 850 EVO SSD-t az Ipon-ból. 3 év garanciát kaptam "csak" rá az 5 helyett, valószínűleg azért mert az Ipon garanciás feltételekkel vettem pár ezer olcsóbban.
A kérdésem az lenne, hogy a PRO mennyivel gyorsabb? Érdemes-e vennem a fáradtságot, hogy kicseréltessem a több garancia (10 év) és a sebesség miatt? Nem tudom, hogy ki lehet-e még egyáltalán, ennek is utána kell járnom.
Egyébként általános használat mellett nagy adatbázisokat fogok vele kezelni.
Köszi a választ!
-
wwwolfman
tag
válasz Emperor_ #31216 üzenetére
hogyhogy?
Korábban már elolvastam a topicindítót, de nem rémlik, hogy nevesíve lett volna a 840-es. Illetve rákerestem a topikban is a kulcsszóra, és ahogy átfutottam, inkább dícsérték mint szidták.. Igaz, 2013-ban, az meg számítástechnikai berkekben nem most volt.
Egy Lenovo T500-ba lenne, ezt elfelejtettem megemlíteni.
-
poci76
aktív tag
válasz wwwolfman #31226 üzenetére
A lassulási probléma kb. egy évvel a megjelenése után jelentkezett. Utána a Samsung kiadott több firmware-t, de a probléma nem szoftveres, hanem elkezdtek elfáradni a cellák: a TLC és az alacsony csíkszélesség kombinációjának eredménye. A 850-nél a Samsung megnövelte a csíkszélességet, így ott nincs ilyen probléma.
-
Anonymus23
veterán
Ok, köszönöm az infókat.
Ahogy nézem, akkor anno véletlenül sikerült egy normális SSD-t venni (Samu 830-as) és nincs is vele gondom, de jelenleg túl nagy többletet nem nyernék vele.
Akkor gondolkodom az egészen, hogy elköltsek-e most 30-40 eFt-t, ezért a többletért (plusz hely, ha sima SSD, akkor kb hasonló sebesség, gyorsabb max M.2-nél lehet, max az asszony profitálna belőle )Ha valakinek lenne még ötlete, szívesen fogadom.
[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
S-IW
tag
-
félisten
Az intel 535 mennyire megbízható sorozat lett? Vett már valaki?
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Emperor_
addikt
válasz #59070464 #31223 üzenetére
Ezen boltok egyikében sem látok Intel 520-ast. Lehet, hogy kevered az 530-al?
S3500: Jónak tűnik, szerintem vállalható. 20 nm-es, MLC-s, az írása picit gyengébb. Profi felhasználásra szánták. Kár, hogy nincs megadva méretenként a TBW érték. A politikus Up to 450TB Written olvasható csak.(#31225) Makaay21 Határozott igen.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
glaci
őstag
Sziasztok!
Szeretném egy ismerősömtől megvenni a 2013 -ban vásárolt 120 GB -os Kingston SSDNow V300 -ját.
Meg lehet azt állapítani valahogy, hogy az még az 1. nagyobb teljesítményű szériából származik-e vagy már a 2. "butított" -ból?
Ha igen, hogyan?
Pl. sorozatszám alapján?
Vagy szét kell hozzá szedni? (Elvileg még van rá 1 év garancia, így ezt az utóbbit lehetőleg még elkerülném ...)[ Szerkesztve ]
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
wwwolfman
tag
az OEM Samsungokról (PM851-871 stb.) lehet esetleg tudni valamit? Érdemes lehet ilyenben gondolkodni?
-
Eclips21
őstag
sziasztok ehez az alaplaphoz ami tudja a PCIe Gen3 x4 M.2-t lehet venni olyan ssd-t ami nem ilyen drága? vagy a sebességnek ez lenne a felára?
-
whited
addikt
Üdv
Win 7 alá szeretnék rendszernek egy ssd-t.
15k körül van ennél jobb vétel? [link]Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
celf
őstag
Sziasztok!
A gyártói garanciával kapcsolatban lenne egy rövid kérdésem:
ha egy boltban 3 év bolti garancia van feltüntetve, de a modellre 5 év gyártói járna, akkor hogy is működik a dolog?
Jótállásit kell adjanak a boltban, a számla mellé, akkor azzal (pl. a samsung) hazai márkaszervízeiben meg kéne javítsák vagy ki kéne cseréljék a hibás SSD-t?szerk: pl. itt van ez a 850 EVO és az oldalon 3 év garancia van írva, de a topik ajánlásában a gyártói gari 5-nek van írva.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Elektromos autók - motorok
- Bestbuy játékok
- Milyen TV-t vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Öregszem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- WD RED SA500 SATA 2TB
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest