-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz Tommmysun #16800 üzenetére
OCZ egyes típusai vissza fognak szép lassan kerülni az ajánlásba, mert vannak igencsak jól sikerültek, csak amíg nem voltak biztosak a csőd miatt a garanciális feltételek, nem lett volna jó dolog ajánlani őket.
Amiket jó szívvel ajánlanék: Vertex 3 és 4, Vector és Vector 150, Vertex 450 és 460.
Ez utóbbiról pont tegnap jelent meg egy teszt itt a PH-n. -
Tommmysun
senior tag
De csak annyi vele a gond, hogy csődbe ment? Ok valószínűleg nem lesz rá több frissítés, de ha jól működik, nem biztos, hogy akkora baj ez. Kb 16.500-ért rossz vétel a 450-es?
Bodor
Tehát akkor jó vétel lehet a Vertex 450 is mondjuk az Adata SX900-hoz képest is, ha (lényegesen) olcsóbb?
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Vissza olvastam és megnéztem már emlegetett modellt.
A KC300 nekem kicsit sok (26k)
A Crucialmeg böszme lassú a leírás alapján
SX900 viszont jónak tűnik, ezt emlegettétek a legtöbbetEgyébként, ezekkel tapasztalnom kéne érezhető sebesség növekedést a mostani Kingstonomhoz képest?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Tommmysun
senior tag
-
Bodor
veterán
válasz TheProb #16805 üzenetére
A Crucialmeg böszme lassú a leírás alapján
Csakhogy ebből a "lassúságból" a gyakorlatban nem veszel észre semmit sem, mert rendszernek használva nem a szekvenciális értékek számítanak, hanem a 4K értékek, és az elérési idő, ezek meg szinte ugyanazok mindegyik ajánlott SSD-nél.
Talán egy kicsit majd gyorsabbnak érzed az új SSD-t a mostaninál. -
TheProb
veterán
Közben egyik PH-s teszt alapján néztem ezt, ahogy látom ez az ajánlottak között is ott van és "csak" 20k. Összességében melyik lenne akkor a legjobb vétel vagy ezek közül már mind1 igazából?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
kefe13
tag
Üdv.
V300.
Nekem pár hete még 505ABBF1 frimware jutott iponnál (60GB). Gyilkolom, remélem 3 éven belül kivégzem.
Adatlapon olvasni, hogy ez a 60GB példány 32 terrát tud írni. Namármost ha ezt egy év alatt elérem, és behal, akkor ugrott a gari ? (futásidő szerviz is olvassa) -
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Csak össze dobtam, egyelőre baromi gyors!
Remélem tartani fogja, ha belakom a rendszert akkor is.
Egy kis összehasonlító: 840 EVO BASIC 128GBWin7 driverrel:
AMD driverrel:
Azt olvastam több helyen is, hogy használjam a WIN7 alap driverét, az értékek alapján az AMD driverrel gyorsabb, nem gond ha azzal használom gondolom.
-
-
Niczo
senior tag
sziasztok!
egy ilyen noti vételén gondolkozok: Lenovo B590
a notis fórumban elhangzott hogy ebben van msata bővítőhely, így a meglévő hdd mellé be szeretnék majd építeni egy ssd-t.
mivel a noti sem egy méregdrága modell, ezért egy olcsó, de nem valami gagyi ssd-t akarok tenni bele, ehhez kérnék tanácsokat, hogy melyik modellt érdemes választanom.
win8 menne rá, gondolom egy 64 gigás elég lenne méretben.Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
swatti
tag
Karácsony körül vásároltam egy samsung 840 pro 256gb elég jól hasít tényleg. Szerintem megérte. Notebookba tettem bele a régi hdd-t pedig betettem a dvd helyére. Tesztelgetem elválik, hogy melyikről érdemes dolgozni vagy játszani. Pl wot.
IT - 100% védelem nincs --- A legnagyobb biztonsági rés mindig az ember. x)
-
-
Balage76
senior tag
Íme:
Crucial M500
Samsung EVO mSATAEzek arányaiban jobban megérik mint a 60-asok.
-
Ice&Lime
veterán
Csak rendszernek és netezéshez a gyorsaság/tartósság szempontjából laptopba melyik az értelmesebb választás a kc300 vagy a v300 (egyenlőre csak a 60GB-os érdekelne erre a célra a laptopba). (4K érték különbségek?)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Ice&Lime #16827 üzenetére
Keress teszteket amiben mind a kettő szerepel (azono körülmények adnak csak valós összehasonlíthatóságot).
Mind a kettőnek korrekt a gariztatása de ez nyilván a kiskereskedőn is múlik. Van aki egyből ad cseredarabot van aki rajta ül amíg nem küld a gyártó másikat (3-4 hét akár).
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Ice&Lime #16831 üzenetére
Gyári mérésnek nem nagyon hiszek, érdemes fentartásokkal kezelni (akárcsak a tbw értéket) ritkán tükrözik a valós körülmények között reprodukálható értékeket.
Előfordulhat aszinkorn esetén ha úgy helyezkednek el az adatok, hogy több nand-on foglalnak helyet a tesztadatok (amíg az ssd nagy terület üres) akkor lehet gyorsabb mint a szinkronos amin egy nand-ból vannak a teszt adatok kiolvasva. Szintetikus környezetben ez könnyen prezentálható de valós körülmények között más a helyzet.
Ha az SSD tárterületének 25-75% közötti mértékben van írva akkor kb 50-66%-al lassabb mint a szinkronos.#nincsbennetarcsi
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Ha notebook miatt a fogyasztás a legfontosabb szempont az SSD választásnál, akkor jó döntés a Samsung Evo 840? Melyik most a legtakarékosabb SSD? Köszi a válaszokat!
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Qru
MODERÁTOR
SamsungKingston KC300, kimondottan laptoba való ssd csökentetett fogyasztással. De igazából egy "mezei" ssd sem eszik sokat, sőtt...mod:
realmadrid92: Más a FW-e az aszinkronosnak.
aelod: Egyiket sem. Ezt vedd, ár/érték arányban ez veri a V300-at meg azt a Corsair-t amit kinéztél. Ne félj az A-data-tól, 1-1 hibás darab minden márkából kifogható, szóval vegyél nyugodtan a-data-t újra.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
donald_boy
tag
Sziasztok! 60/64 GB-os SSD-t szeretnék a "régi" asztali gépembe:
alaplap: GIGABYTE GA-MA785G-UD3H
proci: AMD Phenom II X4 925 AM3 2,8GHz BOXFelhasználás: netezés, office, multimédia
Keret: 20k huf-igRégi házba szeretném beszerelni, ezért szükséges beépítő keret?
-
Qru
MODERÁTOR
Igen, bocs. azt. Pont azon rugóztam, hogy a Samu evo-t nem ajánlom. Engem nem győzött meg még ez a tlc-s technika...
Igazából erősen gondolkódóba estünk, hogy ki is vesszük az ajánlottak közül a 840 evo-t de végülis nagy baj nincs vele sőtt a sebessége ok, csak nem tudjuk mennyire lesz valójában tartós.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Bodor
veterán
válasz donald_boy #16839 üzenetére
64 GB-osban az Adata SP900 és SX900, Kingston KC300 ajánlott a legolcsóbbak közül.
Ezek közül ezt javaslom, 3 év garanciával és 3.5-es beépítőkerettel. -
Qru
MODERÁTOR
válasz PistiSan #16845 üzenetére
Nincs vele baj, gyors és nem drága, jó a szoftveres körítés nagyon. Egyedül azt nem tudjuk, hogy mennyire lesz tartós de az majd csak 4-5 év múlva derül ki. Addig meg nem kell parázni csak használni. Nekem V300 van, az sem fogja sokkal tovább bírni papíron de majd kiderül. A szintetikus tesztek sajnos ilyen téren nem mérvadóak. Az elhasználódást sok egyéb tényező is nagyon befolyásolja, hogy mekkora file méretekkel dolgozol, mekkora az üres hely a lemezen, stb, stb.
Szóval nem rossz az evo csak én személy szerint nem annyira bízom benne ennyi az egész.
#nincsbennetarcsi
-
Tommmysun
senior tag
válasz realmadrid92 #16835 üzenetére
Ha már korábban vetted és tajvani gyártmány, akkor biztos szinkronos, ha viszonylag friss vétel, akkor a Made in China és a 506-os fw-es az aszinkronos, tehát a korábbi fw-s verziók a jók!
-
Balage76
senior tag
Ezt ugye nem mondod komolyan?!
A V300-on kívül az előző sorozatú 840, és a mostani 840 EVO az a két SSD amivel érdemi meghibásodási tapasztalat van, mert ezekből történt olyan mennyiségű eladás ami ezt megalapozhatná. Minden más típus ami az ajánlóban van kb a google huszárkodás "tapasztalatai" alapján kerültek a listába. (vagy esetleg végre tényleg kiderülhetne hogy milyen gyakorlati tapasztalat alapján készül a lista)
Azt a típust akarod kivenni az ajánlottak közül, ami Európa legjobban fogyó terméke és mindemellé majdnem a legjobb meghibásodási aránnyal rendelkezik az összes SSD közül???
A TLC témával meg ne kezd már megint a félrevezetést, mert pontosan tudod, hogy tökéletesen kiszolgálja a felhasználói igényeket, ugyanannyira mint bármelyik más hasonló árkategóriájú MLC.
Lassan be lehetne zárni ezt a fórumot. Az első hozzászólásnak rengeteg értelme van mindenképpen érdemes lenne megtartani, de ami itt a hozzászólásokban, az utóbbi időben "tanácsadásként" megy, az már a vicc kategória.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest