- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Ochocinco46 #80798 üzenetére
Tapasztalatom nincs vele, de van már utódja Huawei B535 néven, talán ennek érdemes utána nézni.
-
seger
addikt
Sziasztok!
Telekom koax 1000/25, sagemcom V3. Wifivel nem vagyok elégedett. Vennem kellene egy routert ami ap módban lenne bekötve. Mi lenne a javaslat? -
AdamzHU
csendes tag
válasz Gubek-Einste #80796 üzenetére
Jobban utanánéztem a sebességeknek és valóban nincs rá okom, hogy az AC1750-est vegyem. 3-4 okostelefont, 1-2 régebbi laptopot a kisebb is bőven elbír, megfelelő sebességekkel.
Utolsó kérdésem már csak az volna, hogy az RT-AC65P-nek a honlapon "nagyobb lakások", míg az RT-AC1200GU-nak "közepes lakások" lefedettségi fokot írnak. Ezt számokkal vagy gyakorlatban hogy tudnám elképzelni? Sugárzási teljesítményt a honlapon nem írnak.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz AdamzHU #80803 üzenetére
Ugyanakkora a "hatótávjuk", CFW-vel jobbá tehető, AC65P-re OpenWrt. 1200GU-ra Padavan vagy OpenWrt.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó topikba írok. Szóval az lenne a problémám, hogy adott egy Sagemcom Fast 3890 v3 router (rózsaszín szolgáltató). Ezen rajt van egy 1 terrás WD red (efrx) hdd egy külső házban. Ezen vannak sorozatok. A probléma annyi, hogy megy minden frankón, viszont (a hdd csatlakoztatásától számítva) 1-2 nap elteltével iszonyat belassul az elérés és a lejátszás. Mit jelent ez? Egy házimozin keresztül nézem a dolgokat róla. Pikk pakk megy minden, visznt az említett pár nap után mire elindít egy epizódot vagy filmet beletelik akár másfél percbe is. Ha továbblépek a következő epizódra, akkor is. Van, hogy ha vége egy epizódnak nem lép tovább, hanem ugyan azt játssza le. A kérdés. Minek a hibája lehet ez? Internet vagy a router? Tudom, hogy nem a legmegbízhatóbb így. Ha lenne külön router pl. ez [link] működne rendesen a dolog vagy inkább felejtsem el? (Gigabites netem van)
[ Szerkesztve ]
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Szolgáltatói routerem ZTE f668 mennyire számít jó routernak 1000/1000 megabites net és gigabites helyi hálózat kiszolgálására? Torrent is megy rendesen és plex (két testvérnek megosztva külső hálózatra ) és emby médiaszerver full hd anyagokkal.
Most én használom ezt a ZTE routert így ebben a felállásban és minden jónak tűnik a letöltési sebességet kivéve . Ha minden netet használó alkalmazást leállítok akkor is 500-600 megabit letöltési és 940 feltöltési sebességet mér a speedteszt. Ha a speedteszten szervert váltok antenna Hungáriára akkor 800-940 közti letöltés /940 feltöltést megabitet mér de csak ennél a szervernél! Minden más speedteszten beállítható szerveren keveset mér letöltésre (feltöltési sebesség mindig stabilan 940 megabit) ! Fura nekem ez és arra gondoltam ,hogy a router már nem kezeli stabilan az 1000 megabitet.Természetesen kábellel (cat 5e ) van összekötve a gép és a router meg a médialejátszók . Torrentezés amúgy is jobban terheli ezért gondolkodom egy jobb erősebb gigabites routeren . Mit ajánlotok ami a ZTE f668-nál tutira jobb? Vagy felesleges lecseréljem? A cat 5e kábel elvileg elég de lehet inkább cat 6-os kéne használjak?
A szolgáltatói routert modem módba lehet állítani így tudnék más routert használni.
Kösz előre is a segítséget! -
Topikgazda
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Általánosan ajánlott eszköz az Asus AC57Uv2 vagy AC1200GU lenne 20k alatt, felette az AC65P az ajánlott választás.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz AdamzHU #80803 üzenetére
Pusztán marketing szöveg, előre semmit sem lehet biztosan mondani, minden környezet más és más, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mennyi is lesz az elérhető sebesség/lefedettség.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz horvathpeter #80806 üzenetére
A hiba okáról miatt a Telekom saját topikjában érdeklődjél.
Mindenképpen jobban megérné egy saját eszközről megosztani a HDD-t.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Imi1981 #80807 üzenetére
Szolgáltatói routerem ZTE f668 mennyire számít jó routernak 1000/1000 megabites net és gigabites helyi hálózat kiszolgálására?
Alap szinten megteszi de sokkal jobban megéri saját router-t használni és a szolgáltatói eszközt csak modemként beállítani.Mit ajánlotok ami a ZTE f668-nál tutira jobb?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Általánosan ajánlott eszköz az AC1200GU lenne 20k alatt, felette az AC65P.
A cat 5e kábel elvileg elég de lehet inkább cat 6-os kéne használjak?
Jó lesz a CAT5E is, csak emiatt nem kell cserélni.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Imi1981
veterán
válasz Gubek-Einste #80811 üzenetére
Kösz a választ! Wifi hatótáv az most is meg van toldva másik routerral acces pontként használva mert vastagok a falak és nagyon visszafogja a wifi jelet . De a wifivel nincs is gondom így és szomszédok messzebb vannak (Kertes ház) . Igazából nagyobb teljesítményű routeren gondolkodom csak és amit ajánlottál ac65p jónak tűnik és még nem méreg drága .
Amúgy mikor a szolgáltatótói routert modem módba állítom akkor nem számít annak már a teljesítménye? Akkor már a saját routerem veszi át a terhet? Ezt sose értettem teljesen hogy is van.
-
Topikgazda
válasz Imi1981 #80812 üzenetére
Modem módban már nem számít a szolgáltatói eszköz teljesítménye mivel ilyenkor csak az egyik interfészről a másikra továbbítja egy az egyben az adatokat, ő semmilyen módon sem szól bele a forgalomba.
-
seger
addikt
válasz Gubek-Einste #80808 üzenetére
Konyha, étkező, nappali 1 légtér. Ebből nyílnak a szobák (4db). Tégla falak. Jelen esetben kipróbáltam egy tplink 1043-as routert. Egyik V4 a másik V2. A V4-re openwrt-t raktam. De elég siralmas....
Csatlakoztatott eszközök wifin 4 telefon, 3 tab. 2 laptop. 2db TV. Vezetéken 3db számítógép, és 2db TV.
Szomszédok minden irányba kb 15-20 méterre.
Természetesen nincs minden egyszerre használva![ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz Gubek-Einste #80813 üzenetére
Kösz most már értem . Akkor a portnyitás stb már a saját routeremen fog történni . Kösz a segítséget!
-
Exelsior24
aktív tag
Sziasztok!
Telekom-os optikai, Sagemcom ONT 1000Mbit-es net-hez keresnék valami jó és megbízható routert, lényeg, hogy mind LAN-on mind, mind WiFi-ben minél jobban kihasználható legyen a sebesség. Fontos még, hogy a WiFi-je erős és nagy hatótávolságú legyen, mert családi házba lesz, illetve sok okos eszköz van a házban amelyek 2.4 és 5 Ghz-en kapcsolódnak a hálózathoz.
Eddig egy Xiaomi Router 3-at használtam, ennek nagyon remek a WiFi-je, de csak 100 Mbit-es LAN portok vannak rajta, és ezt AP módban használtam, az új routeren viszont szeretném, ha az osztaná az IP-ket és kezelné a hálózatot, mivel ez a Sagemcom ont igen le van korlátozva, és belső beállítási lehetőség is alig van benne.
Láttam nagyon sokan ajánlják és veszik az Asus AC65P routert, ami tényleg elég jó ár-érték arányúnak tűnik. Régebben volt Asus routerem, de azzal nem voltak jó tapasztalataim, folyton szakadt vele a kapcsolat, egyedül a Padawan FW feltétele segített, utána stabilan működött már minden rajta.
TP Link routerekkel nincs tapasztalatom de azokat is nézegettem, illetve Mesh rendszereket is néztem, a nagy WiFi lefedettség miatt, de azok még elég drágának tűnnek. Ha valakinek van velük kapcsolatban tapasztalata azt is szívesen fogadom.
Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
AdamzHU
csendes tag
válasz blakey #80804 üzenetére
(#80804) blakey:
CFW-vel kétlem, hogy foglalkozni fogok, csak a gyári különbségekre voltam kíváncsi, köszi!
(#80809) Gubek-Einste:
Reméltem, hogy nincs különbség a kettő között.
(#80808)-ben ajánlott Asus AC57Uv2 miben különbözik az RT-AC1200GU-hoz képest? A honlapjukon megint csak nem találtam sok infót a különbségről (szégyeld magad ASUS), de az árcédula alapján gondolom van különbség. Neki is jobb hardvere van, mint olcsóbb társának? -
Topikgazda
-
seger
addikt
válasz Gubek-Einste #80818 üzenetére
Köszönöm.
-
Topikgazda
válasz Exelsior24 #80816 üzenetére
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Általánosan ajánlott eszköz az AC1200GU lenne 20k alatt, felette az AC65P.
Régebben volt Asus routerem, de azzal nem voltak jó tapasztalataim, folyton szakadt vele a kapcsolat, egyedül a Padawan FW feltétele segített, utána stabilan működött már minden rajta.
Melyik típus volt ez?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem routert?
-Gigabites net (magenta színű, Sagemcom Fast 3890v3 modem/routerrel)
-Menne róla kábelen a gép, egy házimozi, wifin 1 tv, egy laptop és 2 telefon
-54 négyzetméteres panelban használnám, wifi jel legyen stabil
-Szeretnék rákötni egy WD RED 1 terrás hdd-t, (külső, táppal ellátott házban) amiről filmeket néznék, ftp-n keresztül fájlokat mozgatni
-Tudjak rá torrentet letölteni illetve feltölteniEzeket tudja stabilan, ne kelljen újraindítgatni, stb, szóval ne legyen vele gond.
Nem tudom mi számít jó cpu-nak ramnak, egyéb hardvernek egy routerban, ezért kérném a segítségeteket.
Ár: ezt sem tudom, hogy milyen ártól kezdődnek megbízható routerek, én 30-at lőttem be.
Ajánlhattok többet is.
Hármat néztem, nem tudom ezek megfelelnének-e:
[link] [link] [link]Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
-
TeeJay
félisten
válasz horvathpeter #80822 üzenetére
router torrentezés max alap szintű lesz amit bírni fog
nagy sebességet ne várj és ha közben tekered wifivel is akkor még jobban lefogja majd a procit
erre vegyél NAS-t inkább
Asus AC65P + openwrt amúgy mindent tud
vagy AC1200GU + PadavanMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
félisten
válasz horvathpeter #80824 üzenetére
A NAS egy külön egység, gyakorlatilag egy önálló, fájlszerverüzemmódra kihegyezett számítógép -- mint amilyet Te is linkeltél (de ami már kifutott). Ennél fogva viszont a programok széles körét lehet futtatni rajta, teát a gyakorlatban egy állandóan futó, kis fogyasztású számítógép a hálózaton.
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
seger
addikt
Még egy kérdés. Dlink dir878?
-
seger
addikt
Archer C7?
-
válasz MaCS_70 #80825 üzenetére
Nincs az kifutva, még csak tavalyi modell. Bár J-s az az erőst belépőszint, de mint felvilágosítottak sokaknak semmi bajuk vele. Nekem is volt anno Trabantom.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
Topikgazda
Jobb választás az Asus AC65P mivel nincsen ezzel a típussal tapasztalat és korábban elég sok rossz vélemény volt a D-Link-re, főleg a firmware oldalról.
Archer C7?
Ismert kipróbált eszköz de az Asus AC1200GU vagy AC65P jobb választás lenne.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
seger
addikt
válasz Gubek-Einste #80831 üzenetére
Akkor maradok asus-nál. Még egy egy kérdés. Ac1200gu vagy ac1200g plus közül lesz. A plus megéri a kb 7ezer plusz pénzt?
-
Multibit
nagyúr
válasz horvathpeter #80832 üzenetére
Igen, hardverileg. A használatához meg kell szerezni a szükséges tudást.
Azt is érdemes észben tartani, hogy igen szerény a 119j/120j hw teljesítménye! A SoC ereje egy mai modern routerben lévőhöz hasonlítható. Igaz, hogy a célszoftver és a SATA vezérlő azért még mindig jobbá teszi töltikézéshez, mintha ugyanezt egy routerrel tennéd. Nem is beszélve arról, hogy ez a tevékenység nem a - más célra tervezett - routert terheli.[ Szerkesztve ]
-
horvathpeter
aktív tag
válasz Multibit #80835 üzenetére
Értem. Gondoltam amúgy (az árát tekintve), hogy belépő szint. Kicsit utána néztem a dolgoknak. Megmondom őszintén nem akarok rákölteni a dologra, max egy router. Közben gondolkodtam nas-on is. Az drága lenne. Igazából nekem annyi is elég lenne, hogy egy router nirmálisan kezelje a hdd-t, normálisan tudjak róla filmet nézni éa ftp-n keresztül fájlokat másolni és törölni róla. Torrent nem lényeg igazából. Azt lehúzom laptopra, onnan átrakom a hdd-re és kész. De ezzel a Sagemcommal még másolni sem tudok rá, mert valamiért nem engedi. Hibát ír ki, ha akarok rá másolni a routeren keresztül. (fejből nem tudom mit ír)
Szóval nekem ez elég lenne amit leírtam.
Így maradtam annál, hogy max egy router."Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
-
VMatteo
őstag
Sziasztok!
60m2-es lakásba szeretnék egy jó routert venni, ami a Thomeos 1000-es netet megfelelően tudja wifin szórni, nemtudom amit ad a Thome mennyire izmos. Van esetleg valami jól bevállt?Tisztelet a Gépésznek!
-
Topikgazda
válasz VMatteo #80837 üzenetére
-
VMatteo
őstag
válasz Gubek-Einste #80838 üzenetére
1-2 telefon, 1 tablet, és egy laptop lenne folyamatosan rákapcsolódva, de egyszerre ezek sem lesznek használva.
Tisztelet a Gépésznek!
-
keekee
tag
Sziasztok,
pár évvel ezelőtt, jobbára az itt kapott válaszoknak köszönhetően üzembe helyeztem egy kis lélekszámú faluban levő könnyűszerkezetes házban egy ASUS RT-N18U típusú routert, majd pár hónap múlva UTP kapcsolattal összekötve egy AP-nak használt ugyanilyen eszközt az udvarban. Ezidáig maximális megbízhatósággal tették a dolgukat, de az utóbbi hetekben valami anomália ütötte fel a fejét nálam Egyfelől az internet irányában is erős lassulást tapasztalok (érdekes módon mintha csak a böngészés lett nyögvenyelős, a torrentletöltés és a sebességtesztek eredménye nem tűnnek rossznak), valamint a belső hálózatból (NAS) történő lejátszás, és a netrádiós zenehallgatás is képes akadozni. Kábeles kapcsolatot pingelve normális értékek jönnek (0.1-0,3 msec), de bármely WLAN-on csatlakozott eszköz esetén horror a különbség (300-500 msec). Gyári beállításokra visszaállva, plusz a nyomtatók wifi direct szolgáltatását kikapcsolva mintha jobb lenne a helyzet, de messze sem tökéletes sajnos Létezhet, hogy döglődik a fő routerként használt eszköz (mittomén több év folyamatos használat után kiszáradhatnak az elkók benne, mint egy pc alaplapon, vagy ilyesmi)? WiFi Analyzer progival szkennelve én használom egyedül a 9es csatornát (2,4 gHz), a szomszédok általában alsóbb frekiken sugároznak (3 vagy 4 hálózat látszik max). Esetleg az jutott eszembe, hogy az AP is a 9es csatornán sugároz, bár ez eddig is így volt, és nem okozott (eddig) zavart, van vagy 25m távolság a két eszköz között...
Bocsánat a bő lére eresztett hsz-ért, minden megoldás (is) érdekel Előre is köszönet a segítségetekért
-
jerry311
nagyúr
Hi,
Gigabites net.
1 szoba.
20 kliens, telefonok, laptopok, nyomtató. (kis iroda)
Ár kb. mindegy.Erre mit kéne rárakni?
-
jerry311
nagyúr
-
Nikla
tag
Sziasztok,
Xiaomi AX1800 - az én laikus szememmel, elég sokat ad És nekem ez a design is nagyon adja, árban baráti (18-22e).
Szerintetek milyen lehet? Nem sok review van még róla+1 noob kérdés:
Az új AX dolgokból (pl OFDA) mindenhez AX kliens kell? - nekem a tévé nagyon szenvedős most 4k-n, de az nem axHa a hangya saját súlyának 50x -esét bírja el, akkor 10g hangyát le lehet küldeni egy sörért :)
-
zeli
aktív tag
Sziasztok!
Milyen gigabites routert tudnátok javasolni a következő felhasználáshoz: 2 szintes családi ház, 500Mbit-es internet, kb. 12 eszköz (a kábel:wifi arány az kb 1:3)? Árban mondjuk 30k-ig, viszont ha erre a felhasználásra nincs ebben a kategóriában, vagy van sokkal jobb kicsit drágábban, az is érdekelne.
Jelenleg Asus routerem van, maradnék ennél a márkánál, ha lehet, amiket nézegettem: RT-AC65P, RT-AC66U B1, csak nem tudom, hogy ezek ennyi eszköznek elegendők-e.
Igazából nem tudom mennyire illik ide, de jelenleg egy RT-N18U-m van, az emeleten van a router, és a földszinten többször előfordul az, hogy ledobja a wifit az eszköz és újra kell csatlakozni. Pl.: internetes rádiónál ez elég zavaró, a wifi jel elvileg jó, egy régebbi RT-N12-t beállítottam repeater módba, és odaraktam a földszintre, de nem segített a problémán. Nem tudom, hogy ennek az-e az oka, hogy a jelenlegi router nem bír el ennyi eszközt, vagy esetleg haldoklik, vagy valami más lehet a probléma? Van valami mondjuk a logban, amit érdemes lenne-e megnézni, egy router-csere megoldja-e egyáltalán a problémát?
Everybody repeat after me... We are all individuals.
-
félisten
Kérdés, hogy az az N18 mennyire van jól beállítva.
2,4 GHz-en az N18 vidáman kiszolgálta azt a három szintes házat, amit a 65P olyan 2/3 részben tudott besugározni, ugyanakkor jelenleg is fut olyan 65P. ami egy fele alapterületű, de szintén három szintes házat ráhagyással ellát.
Három szintre egyébként már nagyon érdemes elgondolkozni egy meshrendszeren, ami megint csak nem a 65P pályája.
Én a másik utat járom, de nyitva a meshre: egy AX92-essel szolgálom ki a 3×80 négyzetmétert. Az AC86 is teljesítette ezt, de minőségi problémák voltak vele, az AX58 pedig a sarkokba nem ért el.
Mindez 2,4 GHz-en értendő, 5 GHz-en kb. -30%.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
-FreaK-
veterán
Mit gondoltok a Xiaomi AX3600-ról?
- Már úgy összességében a Xiaomi szoftverről? úgy olvastam OpenWRT alapú. Nincsenek nagy igényeim, QoS-t meg parental control-t tudja? Mennyire jellemző a sokáig tartó frissítés, esetleg CFW útján?
- Hardverről? Qualcomm IPQ8071A A53, 4 mag, 1ghz + 512ram/256rom
- VS. Asus AX58? Lényegesen olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindent a StreamSharkról!
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest