- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benőke
őstag
válasz Gubek-Einste #36036 üzenetére
A TP-LINK -nek van 18k ért egy C2 nevű AC routere
-
polonic
félisten
Egyébként ebben az árkategóriában (15 ezer) van olyan router, ami 5 ghz-et is tud egy időben sugározni, gigabites portokkal?
-
MODERÁTOR
-
aakosch
tag
Sziasztok!
Van egy WR542G routerem egy 10 emeletes panellakásban 20/10-es digivel. Sokszor az vehető észre, hogy a rengeteg wifi hálózat "összeakad", ezért a router ledobja az összes wifi eszközt, általában csatornaváltás megoldja a problémát. Egy olyan router, ami magától tudja váltogatni a csatornát megoldaná a problémát? Egyáltalán ez a probléma? Az ajánlott eszközök közül melyik lenne alkalmas erre a feladatra?
Előre is köszönöm!
-
Jedster
tag
válasz aakosch #36055 üzenetére
Talán kevesebb gond lenne egy újabb, N-es routerrel, de teljes megoldás csak 5GHz-en lesz. Az automatikus csatornaválasztás nem mindig tökéletes. A kézi beállítással általában jobban jár az ember. Én végig szoktam pásztázni a környéket, és megnézem hol a legkisebb a zavar. Kis szerencsével, a többiek se nagyon váltogatják a csatornákat.
-
Jedster
tag
válasz csiki_92 #36001 üzenetére
Tp-linket tudok olcsóbban ajánlani.
Az új 1043NDv2 elég jó router, jó hatótávval. Olcsóbb ASUS routerek belső antennásak, az meg a sok fal miatt nem ajánlott. De talán ha nagyon keresgélsz, akkor előbb-utóbb ráakadsz az ASUS N18U-ra is 18 körül.Adapter általában kevésbé számít. Én arra szoktam a pénzt sajnálni. A lényeg, hogy ne legyen nagyon régi, N-es legyen, és jó antenna legyen rajt. A TP-link ajánlott márka. Lehet USB-s, vagy PCI/PCIx-es adaptereket venni. A lényeg az antenna/antennák lesznek. Ha USB-st veszel, akkor lehessen jó helyre tenni, a jobb rálátás érdekében. PCI-os kártyánál pedig ajánlott hosszabbítós antennát venni hozzá. Néhány USB-s adapternek is van cserélhető antennája. A 30-as netet át lehet vinni 1 antennával is, akár 20MHz-en, de viszonylag rendes térerő kell hozzá.
Ha nem sajnálod rá a pénzt, akkor többantennásból ezek ajánlottak: TL-WN822N, TL-WN8200ND
Szerk.: Azt azért szeretném mégegyszer megemlíteni, hogy az olcsóbb ASUS N12D1 is valószínűleg tökéletesen kiszolgálna, csak az először írt 30-es keret miatt, én az N18U-t jobb ajánlatnak láttam. Utóbbi sokkal komolyabb, és USB portokkal is el van látva. Igazából a TP-link 841N-nek is bőven el kéne látnia. Talán egy wifi gondok topic-os kérdezősködéssel utánajárhatnál, miért szakadozik a neted.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz aakosch #36055 üzenetére
szia,
az a digi 20/10 már 50/30 lett, nem?
mennyit szánsz a routerre?
fontos tudni, hogy nem csak a router, hanem az arra felcsatlakozó ellenoldali eszközök esetén is feltétel az 5 GHz képesség, illetve az is szempont lehet, hogy az 5 GHz sáv bár kevésbé telített és gyorsabb átvitelre képes, de a távolságra és a befolyásoló tényezőkre is fogékonyabb.
amiket a téma ajánlójában is látsz, tl-wdr3600 és attól felfelé, illetve rt-n56u és attól felfelé például megfelelőnek bizonyulhatnak.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
bozont
veterán
Üdv
A két szintes lakásba most már szükség van egy másik router elhelyezésére az alsó szinten, mivel több eszköz gyengén vagy egyáltalán nem veszi a wifi jelet bizonyos helyeken (ahol ugye több falon és bútoron is át kellene jutni a jelnek). Arra gondoltam hogy a jelenlegi 1043ND-t akkor már valami frissebb modellre cserélném, ez pedig lekerülne AP-ként használva.
A kettő amit néztem az 1043ND v2.1 és a WDR3600, vagy esetleg WDR4300. Melyik lenne a jobb vétel?
Igazából semmi extra igényem nincs, elég a gyári fw is, nem akarok open vagy DDDwrt-t használni. Torrentre inkább valami NAS lesz majd. A lényeg hogy stabil legyen, bár eddig nem volt semmi problémám a TP-Linkkel. A printserver funkció az kell, de ha jól látom mid kettő tudja.
Egyelőre az 5GHz-es wifi sem lényeges, egyik wifi-s eszköz sem tudja, bár kitudja a jövőben jól jöhet még.
Az usb-s megosztást is használnám néha, így nem baj ha minél nagyobb az átviteli sebesség, esetleg plusz pont ha 2.5"-os vinyót képes energiával ellátni. -
legenda
válasz bozont #36060 üzenetére
szia,
az 5 GHz képesség legyen a vízválasztó, ha az nem kell, akkor jobban jársz a tl-wr1043nd v2 típussal, mivel csak 2.4 GHz sávon valamivel jobb a wifi szórása, mint a dual band típusoknak - utóbbiak esetén osztott az antenna.
a tl-wdr3600 és tl-wdr4300 típusok között az 5 GHz szórásban van különbség, előbbi 2*2, utóbbi pedig 3*3 mimo képes.
illetve az usb táp kapcsán előnyt jelenthet a tl-wdr3600 és tl-wdr4300, mert azok két usb csatival rendelkeznek, amíg a tl-wr1043nd v2 csak egy usb aljzattal.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
polonic
félisten
válasz Intruder2k5 #36054 üzenetére
Szóval a tp-linket nyugodtan meg lehet venni. Az ilyen urban legendekre ne adjak?
[ Szerkesztve ]
-
Klarys
újonc
Szeretnék kérdezni, mint abszolút laikus. Görögországba utazunk és az apartmanban van ingyen WIFI, de csak a társalgóban a földszinten fogható (a leírás szerint). A mi szobánk a 2. emeleten van (kb. 20-30 m-re) és szeretnénk ha a szobánkban tudnánk netezni. Megoldható-e és ha igen mire lesz szükségem. A választ előre is köszönöm.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Intruder2k5 #35947 üzenetére
Azt honnan tudom meg, hogy EZ vajon milyen verziójú? Ahogy nézem a Gargolye a v1.5-et támogatja.
Köszi!
-
zsolt501
nagyúr
válasz r3dsnake #36067 üzenetére
Tévedés, mert a V8-as verziót is támogatja a Gargoyle
Amúgy a készülék aljára van írva az adatlapján, hogy milyen verzió[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
hunbandit
csendes tag
Sziasztok két router között vacilálok.
Van bármi féle előnye is ennek a típusnak azon kívül, hogy modem is ?
[link]Ezzel szemben ?
[link]Erősebb jel stabilabb ?
Akármi.Egyébként panelba keresek erős antennával rendelkező routert nem feltétlen csak ASUS-t.
10-15E körül
Földszinten lakom így ha kiülök a padra még ott is tudnám venni a jelet.
Erős jel és stabilitást szeretnék. Ne kelljen ki be kapcsolgatni, gondozás mentes legyen.
Kiszolgálnia sok mindent nem kéne 1Laptop 1Telefon meg a Tv-be bedugom ennyi. De egyszerre úgy se megy minden sose.Értelmes válaszotokat előre köszönöm.
-
freddyadu
senior tag
Sziasztok!
A laptopomban (HP Pavilion 15 n005eh) egy ilyen wifi kártya van:
Ralink RT3290LE 802.11bgn 1x1 Wi-Fi + BT 4.0 Combo AdapterA könyve szerint ezekkel lehet kapni:
Realtek RTL8188EE 802.11bgn 1x1 Wi-Fi Adapter
Ralink RT3290LE 802.11bgn 1x1 Wi-Fi + BT 4.0 Combo Adapter
Mediatek MT7630E 802.11bgn 1x1 Wi-Fi + BT4.0 Combo Adapter
Intel-N 7260BN 802.11 bgn 2x2 WiFi + BT 4.0 combo adapter WLAN module WIDI
support
Qualcomm Atheros AR9485 802.11bgn 1x1 Wi-Fi AdapterAz a kérdésem, hogy melyik ezek közül a leggyorsabb?
Illetve mit lehet beletenni a meglévő helyére?
Mert a jelenlegivel nem fogok tudni 60Mbps fölé menni az itt kapott információk alapján és jelenleg 100/50-e netem van.Köszönöm!
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
freddyadu
senior tag
válasz Intruder2k5 #36072 üzenetére
Köszi!
Az mekkora sebességet tud átvinni a 100/50-ből?
Érdemes rá kicserélni a meglévőt? -
MODERÁTOR
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
A TP-LINK 841N és 841ND között csak a cserélhető antenna a különbség? Semmi más, igaz?
Köszi: RR
═════════════════════════════════════════
-
MODERÁTOR
-
-
RootRulez
félisten
válasz Intruder2k5 #36077 üzenetére
És a N gyári antennája ugyanolyan, mint az ND cserélhetője, igaz?Jaja, "2*5dBi Antenna".
Köszi!
zsolt501: Köszi neked is!
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
törölt tag
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni wifis router vásárláshoz. Mazsolázgatom az infokat, de elég ismeretlen ez a téma nekem, bocs ha zöldet írok...
Szóval jelenleg egy TP-LINK TL-WR340GD (54Mbps) tulaj vagyok, upc fiber power 30 csomaggal, ami 30/3-at kínál. Modemmel jön is rendesen, de a wifi csak 20/3-at enged át. Szeretnék egy gyorsabb wifi routert, de pár elvárásom lenne:
-magyar menü elég szegényes mind a tecnikai-, mind az angol nyelv tudásom.
-(papíron)150Mps elég lenne , jó ideig nem fogom ezt túl lépni, feltéve ha:
-bírja simán a hálózati játékokat, ps4-re vágyom
-tudjam állítani több kliens esetén a felhasználható sávszélességet és ha létezik ilyen lehetőség akkor szabályozhassam hogy az engedélyezett gépek/telefonok az engedélyezett sávszélességet mettől-meddig használhassák.
-úgy olvastam hogy van néhányban gyermekvédelem funkció, szemmel tartani a látogatott oldalakat, ezt is szeretném.
-n-es legyen, de gondolom ez természetes.
-úgy olvastam okos dolog ha tud automatikusan váltani 2,4 és 5 Mhz között, jól jöhet még.
Szóval így hirtelen ennyi. Árat nem írok, nem merek De érzésem szerint 15-20 alatt nem úszom meg. Bizonytalan vagyok a típusokat illetően is, pl. D-Linket itt nem ajánlottatok, olvastam hogy pl néhánynál elég durva hátsó kapu lett beépítve. Tp-linkről is írnak itt-ott rosszat, de egy pl. Asusal biztos nem lehet mellé nyúlni.
Előre is köszi, lécci ajánljatok min. 3-4-et, legyen miből válogatni[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz #00907776 #36081 üzenetére
Ehhez a net sebességhez már 10k alatt is lehet megfelelő típust kapni amik elég is lehet ha nem tervezel 60-asnál nagyobb csomagot. Ilyen az Asus N12 D1 és a TP-Link 841ND.
Az igényeid miatt inkább custom firmware-t ajánlanék, magyar nyelvű felület kevés helyen érhető el.
Ha többet is rászánsz akkor már gigabites típust lenne érdemes venni, 20k-s határral a következőeket érdemes venni: Asus N18U/N56U és a TP-Link 1043NDv2/3600/4300.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
törölt tag
Pontosabban 2,4-5 Ghz
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #36083 üzenetére
Köszi, nézem is őket.
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #36083 üzenetére
Az első két ajánlatod 300Mps-os, miért írtad akkor a 60-as csomagot mint határt?
-
Topikgazda
válasz #00907776 #36087 üzenetére
Írtad, hogy UPC kábelneted van így 30/60/120/240 netcsomagok vannak. Az első kettő ajánlott eszköznek 100-as portokkal rendelkezik -> nem tudják kiszolgálni a 120/240 csomagokat.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Multibit
nagyúr
válasz #00907776 #36091 üzenetére
Akkor egy kicsit szájbarágósabban.
Ezt kérdezted:
Az első két ajánlatod 300Mps-os, miért írtad akkor a 60-as csomagot mint határt?
Itt a válasz (topic összefoglaló): Pár gondolat a WiFi-rõl.
Arról nem is beszélve, hogy az általad emlegetett 300 Mbps csak wifire értendő, a netsebesség határ pedig ettől független, azaz vezetékre is igaz! -
Crockett75
csendes tag
Most volt itt a UPC,váltottam 240/20 Mbit/s sebességű netre.Hoztak új modemet,ami egyben router is(wi-fi is),tehát aki ilyenre vált,annak nem kell külön routert vásárolnia.Direkt cserélték a régi modemet,mivel az nem bírná ezt az internet sebességet.
-
bambano
titán
válasz Crockett75 #36094 üzenetére
milyen hozzáférésed van a modembe integrált routerhez? portforwardot, ilyesmit tudsz csinálni?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Kérdés:
Wifis routernek néha épphogy elég a hatótávja. Milyen eszközt lehetne betenni a hatótáv közé, ami erősítené a jelet illetve még egy kicsit talán tovább is növelné a hatótávot (egy irányba)?Live poor, die rich.
-
Multibit
nagyúr
válasz aakosch #36099 üzenetére
Az csak annyit jelent, hogy a B/G/N wifi-t támogatja. Nézd meg valamilyen diagnosztikai programmal a wifi adapterének pontos típusát! Abból lehet tudni, hogy képes-e 5 GHz-en rádiózni.
szerk:
Tudnia kell, mivel az amit írtál pontosan így néz ki: Integrált 802.11a/b/g/n. Kérdés, hogy N üzemmódban is tudja-e?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- PlayStation 5
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android szakmai topik
- Ukrajnai háború
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest