Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fogtunder

    nagyúr

    válasz madarasz92 #29673 üzenetére

    nekem is hasonló problémám volt, a megoldás az lett, hogy van egy router az emeleten, meg egy a földszinten, mindkettő relatíve olcsó, mondjuk egy TP-Link 941ND szerintem elégséges, ha nem kell gigabites hálózat otthonra.

    én a router, mint NAS/Torrent kliens használatát sosem ajánlom senkinek, mert nem erre tervezték a hardvert és nem is erősebbek, mint az alapszintű NAS megoldások, valami arm alapú proci, pár mega ram, a torrentezés pár száz kapcsolattal bármelyiket a határai közelébe sodorja, és akkor még a router funkciókról, amiket alapvetően el kell látnia, még meg sem említettük. az USB alapú kapcsolat a HDD-vel szintén egy probléma.

    én szerintem a helyedben, amennyiben elégedett vagy a belső hálózat sávszélességével, vennék egy 941ND-t (vagy N-t, mert amúgy se érdemes nagyon cserélgetni az antennákat), azt beraknám routernek, a mostani 841-et beraknám a földszintre access pointnak, és ha van rá pénz, akkor vennék egy rendes NAS-t (Synology DS213j az alja, amit érdemes hosszú távon). illetve ha van kedved barkácsolni, akkor egy régebbi gépet is befoghatsz a NAS helyett, vagy építhetsz egyet, ha vannak maradék alkatrészeid, sokkal olcsóbb lehet, mint egy gyári NAS megoldás.

    I hate morning people. And mornings. And People.

Új hozzászólás Aktív témák