-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
válasz csibor #12049 üzenetére
Vegyél egy 741ND-t és kapcsold ki a wifijét. Ennél olcsóbb (és csak kábeles) router az R460, amit még érdemes megvenni, de az neked már kevés.
Badb0y: Igen, 100%. Az openwrt TOH szerint az egy 841v7 belül, tehát ha fordítasz rá egy opent, meg belefér a 4MB flashbe minden, amire szükséged van, akkor megoldható.
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Beri
addikt
válasz Badb0y #12053 üzenetére
EKO-féle leírást találtam lengyelül: [link]
Dióhéjban annyi az egész igazából, hogy flasheld rá ezt a gyári szoftver fw update-jével, aztán have fun. Meg leírja, mit tartalmaz a csomag, hogy lehet még feltenni, failsafe, stb.
Ha felmegy a fw és bebootol vele a router, usb lesz alapból, csak azt kell majd megoldani, hogy elférjen a nyomtatószerver.[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
at100
csendes tag
ENGENIUS ESR-9850 routerrelt használ valaki?
Tudtok tapasztalatot megosztani?
-
bajzso
tag
Sziasztok!
Adott egy modem, arra van rákötve egy vezeték nélküli router, és még arra egy másik vezeték nélküli router, a második csatlakozik a számítógépekhez, de nincs net rajta (elsőn van). Tudom, hogy működnie kell, mert már így neteztem régebben. Tudna valaki segíteni, hogy a második vezeték nélkülin miért nincs net? Az első vez. nélküli nem adja át a netet a második vez. nélkülinek valamiért. Köszi! (Ne kérdezzétek, hogy miért akarom így megcsinálni, hosszú lenne leírni és nem is érdekelne senkit.)
bajzso
-
at100
csendes tag
Sziasztok!
Melyik routert érdemes megvenni?
EnGenius ESR7750
http://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-reviews/31142-new-to-the-charts-engenius-esr7750-300mbps-dual-band-wireless-n-routerEnGenius ESR9850
http://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-reviews/31101-engenius-esr9850-300mbps-wireless-n-router-with-gigabit-switch-reviewedKöszi a segítséget!
-
Semmi rosszat nem tudok irni rola. Kevesebbet fogyaszt mint a 1043, ezert most O van bent a halozatban.Egy kis atomos szerver mukodik a halozaton 24h-ban.Toltam az arcaba egy 64MB-os RAM-ot, igy nem gyari, de nekem tetszik.
Allitolag a masodik darab volt az orszagban a dealer szerint.Az uj firmware meg tobb kapcsolatszamot iger.Szerintem mar kamu szamba megy az 50 000.
Roviden ennyi. Nem olcso, de en ezt akartam. -
Az egyik user 2 teglafalra van, az-az ket szoba tavolsag.Ott mar kisebb a jel,de e-mal, bongeszes megy.Van benne egy power save nevu dolog ami a wifi-t kikapcsolja ha nincs forgalom, es ilyenkor neha-neha scan-nel csak.Tok jo,mert en nem hasznalom, aki wifi-zik az meg varjon az elso alkalommal.Neha nalunk 10-12 user van ebbol 4-6 wifi szokott lenni.
-
fantom105
csendes tag
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni új wifi router illetve kapcsolódó dolgok vétele kapcsán.
A régi kábeles routerem bedöglött, így most már wifit vennék. Mit tudtok ajánlani vmi olcsó de megbízható kategóriában nem a világ leggyorsabb netézhez (2MB le, 256 KB fe, de lehet, hogy ez változni fog a jövőben (költözés akár külföldre) így jó lenne vmi olyat ami később is megfelelően gyors tud lenni) . A nagy hatótávolság nem alapfeltétel (15-20 méter), de ha nem jelent arányosan magasabb árat, akkor jó lenne 25-35 méter (pl. kertben is lehetne használni).Tehát amiben a segítségeteket kérem:
1. Melyik wifi routert?
2. Egy gigabyte ga-p55a-ud3 alaplapom van a PC-ben. Erre szerintetek van integrálva wifi adapter. Ha nincs milyet vegyek (PCE, vagy USB: USB hely van bőven, mondjuk PCE is)?
3. Lesz még egy notebook ami csatlakozni fog, abban van beépített wifi adapter.Még néhány kérdés:
1. Ugye jól gondolom, hogy majd csak annyit kell tennem, hogy a modemet kábellel összekötöm a wifi routerrel (tehát egy kábeles bemenetnek kell lennie) majd innentől kezdve minden megy tovább kábelek nélkül?
2. A wifi-t hogyan tudom szabályozni, letiltani mások (pl. szomszéd, stb...) elől? Ehhez adnak vmi szoftvert, vagy, hogyan működik? Gondolom jelszóval tudnám majd védeni, ezen felül a hatótávot is lehet állítani vhogy?Köszönöm a segítséget előre is.
-
Beri
addikt
válasz fantom105 #12067 üzenetére
Hatótávot tippelni senki nem fog. Nincs olyan, hogy x méterre elég y hardver. Egy tökéletes világban, ahol nincsenek falak, levegő, meg interferencia, egy router jelével még 100 méterről is tudnál mit kezdeni, míg valós körülmények között erre gyakorlatilag esély nincs.
Vehetsz n-lite eszközöket (TP-LINK 741ND, TL-WN722N stickkel), ami olcsóbb lesz, vagy 300as megoldásokat 3xMIMO-val (941ND vagy 1043ND + WN951N vagy WN821N). A MIMO-tól megnövelt hatótávot, a 300as n-től meg nagyjából 2x akkora sebességet kapsz, viszont mind a két oldalnak támogatnia kell ezeket (gondolom nem az asztalidat viszed majd messzire a routertől). A döntés a tied.eladó Aromamizer RDTA V1
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Átolvastam a fórumban, hogy milyen routert ajánlotok. Ahogy kihoztam, nekem most egy TL-WR741ND tökéletesen megfelelő lenne sebességileg. Amit meg kell osztani, az 4mbit net, gépek közötti kommunikáció meg nincs is nagyon.
Egy kérdésem van, mennyire stabil a router? Ez lenne a legfontosabb dolog, mert egy ip kamerát kötnék rá, és az eddigi routernél, ha megállt a router a kamerával elvesztették a kapcsolatot, és újra be kellett dugnom a routerbe, hogy feléledjen.
Egy szó mint száz, stabil ez a kis router? Illetve ha drágább routert veszek, azok már csak sebességben lesznek jobbak, stabilitásban nem, tehát a stabilitásért nem kell ennél jobbat vennem?
Köszi
-
Mr. Teddy
őstag
Közben nézegettem a használatiját, hogy mit hogy kell állítani a beállításaiban. Amit nem találtam, hogy a virtual serverben egyből nem lehet megadni azt, hogy pl. kívültől megcímzik a gépet pl. a 3000-es porton, és ez tovább menjen egy belső hálós ip-re a 3400-as porton.
Ez hogy működjön mivel kell beállítani? Port triggeringel? -
bivalyolo
őstag
hali
nem egészen ide tartozik de mivel a saját topikjában nem kaptam kielégítő választ csak annyit h használjam a google-t.. ezért megkérdezném itt is.
szóval van 1 wrt54gl-em azon tomato firmware(1.23-as). van a dhcp beállításoknál egy ilyen h "Reduce Packet Size"
na most ennek van vmi érzékelhető hatása a gyakorlatban, vagyis magyarul jó az nekem ha lecsökkenti a csomagok méretét?
[ Szerkesztve ]
"Let's agree to disagree!"
-
need
addikt
Ha jól értem ez nem kimondottan arra volna hogy wifiskedjünk!
estlegesen külső antennával lehet serkenteni a jelet?!?
Ezt látom a Linksys WRT320N kapcsoltban is hogy a lan része brutál de a wifi az gyengus!
De hogy 1 készülékben minden 1xre jó legyen az már 20 fölött van!
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Beri
addikt
válasz Mr. Teddy #12071 üzenetére
A port triggering nem portforward. Ez adott porton kifelé menő kérések után befelé jövő portot nyit. Tehát pl. ha megadod a trigger portnak a 3000-t, az incoming portnak meg a 3400-at, az arra lesz jó, hogy ha a gépedről kifelé a háromezres porton kérés érkezik, megnyitja neked a router a 3400-asat, majd azt a gépedre irányítja, hogy ha azon válasz érkezik, eljusson hozzád.
Amit szeretnél, nem megoldható portforwarddal, jól látod.need: Azért a 320N-t brutálnak titulálni egy kicsit erős
Az engeniuson meg segíthetsz nagyobb antennákkal, de az úgy már 20 fölött lesz. Más kérdés, hogy egyáltalán szükséged lesz-e rá. Elolvastad a tesztet? Ha volt jelszint dögivel, 90Mbit fölött is mértek vele wifin. Egyébként mért pont ezt választottad?eladó Aromamizer RDTA V1
-
need
addikt
Hál' istennek még nem választottam de minél többet olvasok úgy bizonytalanom el!
Most jelenleg a lan része lenne fontosabb de később ha lesz valami wifi eszköz...?!?!!Gyakorlatilag úgy kell venni Routert hogy bemegyek az üzletbe és azt mondom!
- Jó napot!
- Mit akar?
- Rottert!
- Milyen legyen?
- Sárga NI!Na amit kihámoztam vagy értelmeztem és szóba jöhet a következő!
DE NEM BIZTOS HOGY HELYES A KÖVETKEZTETÉSEM!EnGenius ESR-9850 ennél írták a gyenge wifit de ezt úgye tisztáztuk szó volt még hogy nem nagyon frissítik a firmet és a NAS támogatás hiánya
amit kíváncsiságból néztem még a Linksys WRT160NL
"A Linksys by Cisco WRT160NL dizájnos külsővel, jól konfigurálható menüvel, és kedvező árral rendelkezik, a WLAN teljesítmény azonban csak átlagos, és a LAN is csak 100 Mbites. Nagyteljesítményű otthoni hálózat kiépítéséhez ezért nem javasoljuk, viszont internetmegosztásra kiválóan használható."Linksys WRT320N ennél jól muzsikál a lan rész viszont a wifire nem jókat írtak!
TP-Link TL-WR1043ND 2 m.ársamnak is ilyen van sőt a 3. is ilyet akar nehogy már én is olyat vegyek! de itt a fórumban ez a legnépszerűbb szerintem nem véletlen!
[ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Beri
addikt
válasz krealon #12075 üzenetére
Rájuk kell flashelni egy dd-wrt-t, azt' jóvan
need: A 160NL egy 1043ND gigabit nélkül, drágábban. Ugyanarra a chipre épül mind a kettő.
A 320N nem tud többet WAN to LAN egy 1043-nál, hiába brutálozod orrba-szájba.
Az engenius a legértelmesebb választás ezek közül, ha már annyira nem szeretnél tp-linket.eladó Aromamizer RDTA V1
-
Azert hulyeseget ne terjesszunk. Nezzuk eloszor a firmware frissitesi gyakorisagot:
Release Date Jul 22, 2009
Release Date Jul 28, 2009
Release Date Jul 31, 2009
Release Date Aug 24, 2009
Release Date Sep 11, 2009
Release Date Sep 22, 2009
Release Date Sep 28, 2009
Release Date Oct 29, 2009
Release Date Dec 31, 2009
Release Date Jan 05, 2010_For SmallNetbuilder
Release Date Apr 29, 2010
Release Date Apr 30, 2010
Release Date May 13, 2010*** NAT session up to 30000
Release Date May 21, 2010*** NAT session up to 50000
Release Date Jun 28, 2010
Release Date Sep 17, 2010*** Support Turbo-NAT
En ezzel a firmware update-tel teljesen meg vagyok elegedve.Ezek nem lustak, sot hallgattak a smallnetbuilder keresre is.Szoval egy allitasod mar nem igaz.
" NAS támogatás hiánya"
Nem tudom mire gondolsz ,mert igy ez baromsag.A NAS egy eszkoz a halon amit minden router-nek le kell kezelni. Ha nem igy van akkor ird le legyszi mert nem akarok hulyen meghalni.
Honapokig mukodott nalam egy Freenas.Transmission allandoan ment. Semmi bajom nem volt.
Nekem teljesen elegendo volt a wifi teljesitmenye, de most mar leirom ,mert kikenyszeritetted belolem az igazsagot. A masik ok amiert tartalekba kerult a TP-Link 1043 az a WIFI.
Panaszkodott a szomszed ,hogy szakadozik a net. Betettem a 9850-et es nem jott panasz.
Na, innentol mar a WIFI sz@r kijelentesed sem igaz.
Gondolom most sok TP-Link fan megszolal majd hogy nem ua. chanel. Jelentem teljesen ua. azon a frekin, csatornan uzemelt mind a ket router.
Most valassz tipust nagy okos.
Nem szeretem mikor marhasagokat irtok le semmi alap nelkul.
Nalam ez a helyzet.Nem fikazom en a 1043-ast, mert tudom mire kepes, es most is azt mondom, hogy a hardware ko kemeny, de soft az siralmas.
Jo hetveget mindenkinek.Valaszt ne varjatok ,mert merges vagyok, majd ha lehiggadtam. -
Mr. Teddy
őstag
válasz krealon #12075 üzenetére
Hoppá... Pedig ez szerintem elég alap dolog lenne. Ilyen szempontból akkor pont kiesik ez a féle router (vagyis amelyik nem tudja), mert az IP kamera webszerverét meg lehet nyitni vezetékes úton, meg wifin is, külön ip címen, belső hálóról. Kívülről ezt úgy oldom meg, hogy 5000-es port a vezetékes, 5001-es a wifis. Namármost az 5000-es port átmegy simán tovább, az 5001-es külső portot meg át kell vinni egy másik ip 5000-es portjára. Még szerencse nem vettem ilyen routert, kicsit izzadtam volna ezzel a dologgal.
Persze ha valaki gyakorlatból tudja, hogy ezt mégis tudja, kérem jelezze felém!
-
Krystal_s
addikt
átfutottam a fórumot ,az ajánlott listát is megnéztem + felhívtam 2 szaküzletet ,ahol szintén TP-Link-et ajánlottak. jelenleg 5Mbit ADSL netem van és még azt nem sikerült eldöntenem h melyik típus lenne nekem jobb a WR741ND vagy a WR841ND ? a sebesség miatt ha jól tudom elég lenne a 741, de jelerősség nem lenne jobb a 841-nek ? több szintes családi ház, az első szinten lenne a router, de én a 2. szinten vagyok. elvileg nem vastagok a falak. a dupla antenna miatt nagyobb lenne a wifi hatótávolsága vagy elég az egy antennás ?
a másik kérdés h valóban bezavarhat a jelnek ha már van egy HP wireless egerem ( 2.4 Ghz ) ? egyik fórumon olvastam h vki használt ilyen billentyűzetet+egeret és mikor wifi routert vett, utána lassabb lett a net stb.
-
need
addikt
Válaszom Beri És Bogyi fórum társamnak!
Ha kb. vissza lapozok az előző oldalra 11801-12000 hamar rá jövök hogy általánosan az emberek mit akarnak ill. milyen típust ajánlanak és még egy fontos ki az aki konyít is a dolgokhoz ki ennek a fórumnak a gazdája aki majd minden kérdésre tudd válaszolni!
ez Beri neked szolt!Én egy potenciális vevő jelölt vagyok aki vásárolni akar 1 jó készüléket és ahhoz kell valami kiinduló pont Beri linkje erre kiválóan alkalmas! De ha elkezdem ezeket egyénkét + vizsgálni és külföldi fórumokban vagy tesztekben olvasni akkor 12076 hsz ben le van írva hogy nem biztos hogy helyesen következtetek alapvétőleg ezeket nem én állítom nem én találom ki nem én akasztok jelzőket 1-1 modemhez!
Én 1 dolgot felejtettem el Bogyi hogy oda írjam külföldi fórumok az ÍRJÁK negatívként!
hogy...
Nekem nyilván a te véleményed a fontos mivel neked van ilyen készüléked és te állíthatod vagy cáfolhatod.D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
-
Mr. Teddy
őstag
Hm, oké, csak megint előjön a kérdés, hogy ez a firmware mennyire megbízható. Nem szeretek ilyen külön fejlesztett cuccokat feltenni, inkább nézek olyan routert ami tudja alapból, gyárilag ezt az egyszerű dolgot.
Van olyan tp-link ami ezt megoldja, vagy maradjak egy d-link routernél? -
sonyesz
csendes tag
Hali!
Kérdésem az lenne, hogy a dd-wrt-t bármelyik roterre fel lehet flashalni. Én most készülök lecserélni a régit, és előtte esetleg megpróbálnám ezzel a firmwerrel. Jelenleg D-Link DI 524 em van. A követjező a T-Link 1043ND lesz.Köszi: sonyesz
[ Szerkesztve ]
-
LestatVenom
csendes tag
Sziasztok!!
Otthon mikrós netem van, tehát a tetőn van egy antenna és az közvetlen megy a gépemben lévő wifi kártyába. Az lenne a kérdésem, h létezik e olyan router amibe ezt a kábelt bedugom és wifin adja tovább a netet. Vagy csak 2 eszközzel lehet ezt megoldani? Egyik ami utp-re alakítja a másik meg egy router.
Válaszotok előre is köszi
-
sinick
senior tag
válasz Krystal_s #12081 üzenetére
841ND-sekből van vagy ötféle fő hardver verzió, úgy mint V1, V2, V3. V5 és V7, hivatalosan már csak V3, V5 és V7 van. A V3-as verziók nekem megbízhatatlanok voltak, sorba küldtem őket vissza garanciába. Kb. egy éve egy V5-set kaptam (pontosabban V5.2), az megbízhatóan működik.
-
Beri
addikt
válasz LestatVenom #12093 üzenetére
Két eszközre van szükség. (Vannak 2 wifi modullal ellátott routerek, de az árukból veszel egy ap-t, meg egy routert, vagy két routert akár.)
sinick: Én meg pont a V3-ra vadásznék (már ha 841-et szeretnék) az AR9132 miatt. Esetleg kifejtenéd bővebben, mi bajod volt velük?
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Loituma69
őstag
Hi
TP Link WR542G routerem van! Digi kábel 50mbit/30bit net. Sebesség mérő oldal szerint
(speedtest.net) 70mbit/45mbit körül mér tehát a sebességgel nincs gond, viszont torrentezek asztali gépen, másik szobába lapitopi nem tud csatlakozni wifin keresztül csak akkor ha kilépek torrent letőltésekből routert kihúzom pár másodperc vissza dugom ezután már lehet csatlakozni a másik szobába levő géppel is és a torrent is megy rendesen. Tehát olyan router kellene+wifi aminél nem gond ha letőltök és a másik gépemen meg netezni szeretne valki, jah és fsp game online ezerrel ping pocekt lost oké legyen. Router ár max 20.000ft ennyit szánnék rá! tanácsokat előre is köszönöm!
Vagy csak beállítás sávszélesség megosztás!? Ha igen akkor azt miként kell!? please help![ Szerkesztve ]
-
KisApám
addikt
Sziasztok!
Wifi vásárlás előtt állok!
A profiktól kérdezném, hogy:
a TP-Link TL-WR1043ND megfelelő választás volna?
MILYEN alternatíva, választási lehetőség van még jó Wifis készülékekből???
(panelban lakom, úgyhogy erős wifi antenna kell...)KÖSZÖNÖM a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest