- OLED TV topic
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Hisense LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- Azonnali fotós kérdések órája
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
UserX
addikt
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Pár napon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Nem ez a döntő szempont...
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Irodai munka (Word), filmnézés (zökkenőmentesen vigye a 1080p-s mkv-kat).
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játékra egyáltalán nem lesz használva.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Minél nagyobb. Felbontás: HD, inkább fényes
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Sokat lesz hordozva, utazás közben is használva lesz.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem szükséges.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Min. 500 GB HDD, de inkább terra. min. 4 GB RAM, optikai meghajtó
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Hosszú használati idejű akkumlátor, könnyű súly (ez kicsit ellentmond a nagy monitornak)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új gép jöhet szóba.
Összefoglalva: nem az ár az elsődleges szempont, hanem a megbízhatóság, a hosszú élettartam és, hogy teljesítse a fenti feltételeket. Nem kell csúcs (játékra nem lesz használva), de minőségi legyen. Én Intel hívő vagyok és leginkább a Lenovo márka a szimpatikus. Kérlek azért többféle varit is írjatok!
Előre is THX!
Üdv:
UserX
[ Szerkesztve ]
-
UserX
addikt
válasz szabonagyur #95237 üzenetére
Ok! THX mindenkinek! Felejtős!
-
UserX
addikt
Amúgy 'ránézésre' nekem szimpi ez a laptop, ha normális helyen vesszük...Irodára, mkv filmek nézésére (játék:0) alkalmas lenne??? Az 1 valahányon ketyegő i3 nem parasztvakítás? Mennyit bírhat ki az aksija átlagos használat mellett? Ebben az árban van jobb ajánlat?
Előre is kösz!
Üdv:
UserX
-
UserX
addikt
Sziasztok!
Notiban nem annyira vagyok otthon, de tanácsot kértek tőlem. Szerintetek egy ilyen (Intel HD Graphics 4000):
megbírkózna online stream-ek közvetítésével (nem Youtube, hanem sportesemények közvetítése online, nyilván nem 4k-ban...) (jaa, egyébként mobil nettel )?
Hülye kérdés, de 'körülbelül hány éves játékok futnának el rajta'?. Azért kérdezek így, mert fogalmam sincs, mit akarnak használni rajta! Bocs!!!
A 14"-os monitor még használható ezekre a funkciókra?
Előre is THX!
-
UserX
addikt
Sziasztok!
Koléganőmnek szeretnék segíteni notebook vásárlásban. 14 éves középiskolát kezdő gyermeke számára keres laptopot. A család nem rendelkezik minimális informatikai ismeretekkel sem. Próbáltam felmérni a tervezett felhasználást , de csak annyira jutottam, hogy az ár max. 150k, tanulásra, netezésre és némi játékra alkalmas legyen. Címeket nem tudtam kicsikarni, de gondolom nem a CP-ra gondolt. Az ár fix, inkább a specifikációknál kössünk kompromisszumot. Ajánlottam használt üzleti laptopot, számlával és garanciával, de ragaszkodik az újhoz. Én is munkára egy Lenovo T420-at használok és még pl. a S.T.A.L.K.E.R. is elmegy rajta... Abba azért belement, hogy nem besétál az MM-be és random kiszúr egyet...
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Augusztus végéig.
(2) A gépre szánt összeg forintban? MAX. 150.000 HUF.
(3) Felhasználás? Elsődlegesen tanulás, online oktatás. Office, böngészés stb. Néha játék (címeket nem nevezett meg...(!!!)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Sokadlagos szempont és nem is tudom világosan.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Leqalább 15 col, de jó lenne 17-es, ha belefér. Én a matt IPS-re szavaznék.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Ne essen egyből szét, ha rászáll egy legyecske. Amúgy bírja, ha laptop táskában óvatosan hordozzák.
(7) Operációs rendszer? Nem szükséges, hogy legyen előretelepítve, a Win 10-et külön vesszük meg.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? Min. 120 GB SSD, de inkább 240. Ha csak HDD fér a keretbe, az sem gond. RAM: 8GB, de azt gondolom, hogy csak 4 fog beleférni...
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Nincs.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Kizárólag új, hazai webshopból.
Nem tudom, hogy létezik-e ilyen konfig ennyiért, ezért fordulok hozzátok!Előre is nagyon szépen köszönöm!
-
UserX
addikt
válasz UserX #167914 üzenetére
Tudom, hogy nem tettem fel egyszerű kérdést. Válasz hiányában Árukeresős szűrés segítségével ezt találtam, talán még vállalható kompromisszum ennyiért:
Úgy látom, hogy nem magyar a bill. kiosztás. Ez ugye Win10 Pro HUN telepítéssel és matricázással megoldható?
Előre is köszönöm!
-
UserX
addikt
válasz KazaiLecso #167923 üzenetére
Köszi, nem nekem lesz!
Továbbítottam a javaslatod a kolléganőmnek. Lehetne 15-ös a kijelzője, amúgy tényleg rendben van, ebben a kategóriában! -
UserX
addikt
válasz KazaiLecso #167927 üzenetére
Uhh, ez tényleg jó tipp, én ennél maradnék! Köszönöm!
Az is baj az informatikával, hogy sokszor van úgy a user, hogy még egy kicsit a valamiért jobbért, de ha már azt, akkor, ha ráteszek még x-et, akkor még jobbat kapok és így tovább...Csak úgy repkednek a 10-ek, 20-ak!
Én nemrég HDD-t vettem 5k +ért kaptam volna még 1 TB-ot, de megálltam![ Szerkesztve ]
-
UserX
addikt
válasz Pyttawrx #167929 üzenetére
Nem a 'barátnőm', hanem kollégám. Én ezzel tisztában vagyok, ez volt számára az első javaslatom, de hevesen tiltakozott. Ragaszkodott a 150-es kerethez és az újhoz. Nem tudtam meggyőzni! A KazaiLecso kolléga által javasolt HP-ra 3 év gari van...A semminél több! A hardverekről meg annyit, hogy viszonylagos, kínálgatnak itt ócskábbakat is. 1 GHz körüli cerka , 4 GB RAM stb.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- OLED TV topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- SkyShowtime
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Okos Otthon / Smart Home
- Poco X6 Pro - ötös alá
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
- Egyszerű használatra laptopok eladóak
- Dell Latitude E5530 Core i5 3230M /8GB RAM / 120GB SSD / FHD 1920x1080 / Windows 11
- Sony VAIO laptop VPCEB3S1E, I5, akku nélkül + kell bele alaplapi elem
- Garanciális érintőképernyős Dell XPS 15 9500 laptop, Intel Core i7 10 gen Nvidia GeForce GTX 1650Ti
- Lenovo Ideapad 1 15IAU7 i5 1235u 16GB ram 512GB SSD Win11 dobozos garis
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest