Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• AggieCo

újonc

Sziasztok!

A gyerek elszarházta a laptopomat, ezért kellene nekem egy új laptop, nagyjából ezekkel a paraméterekkel.

Teljesen járatlan vagyok a téren, elindulni sem tudok, hogy milyen gép kellene.
    Segítségeteket előre is köszönöm.

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
    2 hónapon belül

(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
    150-180.000 Ft

(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
    Alapvetően irodai munkára keresem. Szeretek egyszerre akár 10-15 ablakot is kinyitni, nagy-nagy ritkán megnéznék egy online filmet rajta, néha használnám a photoshopot (de erről le tudok mondani), és tárolnám minden anyagomat (fáljok, képek), és néha játszanék sims játékot is:). Ja és skypeolni is szoktam.
    Napi 6-8-10 órát is használnám, de van konnektor a közelben, szóval nem kell, hogy ezt mind aksiról tudja.

(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
    én csak SIMS 3-mal játszom, meg néha sakkozom...

(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
    15-16" már elég, a többit nem tudom (a végén a betűket meg nem is értem:)

(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
    Nem lesz hordozva, vagy nagyon ritkán. Esetleg néha kocsiban vagy vonaton használnám, talán évi 2-3 alkalommal.

(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
    win 7 van az asztali gépen, és a kölyök által elbitorolt gépen is, így jó lenne, ha kompatibilis maradna a három eszköz egymással.

(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
    8 GB és 0,7-1 TB
    (a többi betűt nem értem)

(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
    Webkamera, dvd író-olvasó, beépített mikrofon-hangszóró

(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
    Csak új.
    Még egy új géppel szemben is bizalmatlan vagyok, nemhogy egy használttal:)))).
    Szóval új

Én ezt a gépet ma már néztem, de itt eléggé lehúzták a fórumban. Mindazonáltal nem tudom, hogy az én céljaimra vajon megfelelne-e.
    http://notebookstore.hu/shop/laptop/hp_pavilion_15-p052sh_notebook__6071.htm

Nagyon köszönöm előre is mindenki segítségét!

Új hozzászólás Aktív témák