-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martin66
senior tag
Sziasztok,
Notebook vásárlása előtt vagyok. Keret: 100-120k.
Gyakorlatilag netezésre használnám.
Miket ajánltok ebben az árkategóriában?Ill. mi a véleményeteket erről a két típusról melyeket kinéztem:
HP 630-A6F21EA
HP 655-C4X98EAT.Köszi
-
glovasi
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy milyen laptopot ajánlanátok a következő preferenciák szerint:
Amire kell:
- Programozás (web, sql, matematikai programok)
- Böngészés
- FilmezésEnnek megfelelően olyan laptop, ami 15,6"-os, és van benne optikai meghajtó, és lehetőleg Intel proci.
Op rendszer nem kell.A keret 100ezer, plusz 5 még beleférhet.
Kösz előre is a segítséget
Glo
-
eidos
csendes tag
válasz piRate_nEx #20240 üzenetére
na ő lett a befutó:
http://www.edigital.hu/Notebook/Lenovo_IdeaPad_G580_59-355631_(6GB)_notebook_barna-p342195.html
kíváncsian várom, csak sajnos nem az enyém lesz -
vati182
aktív tag
Sziasztok
Nekem most, egy lenovo y560 core i7 8gb ddr3 ati 5730 ....
Notebookom van milyen laptopot érdemes most venni van valami vélemény? Csak mert,ezt el szeretném adni, és arra lennék kíváncsi erősebb vga-val van e valami , vagy egyáltalán mi a favorit most a piacon?Ha ugye van most is ilyen, nagyon jó választás... Én a lenovoval teljesen meg voltam elégedve... Tehát várom, a javaslatokat.
-
-
akela91
addikt
-
B-L-A-C-K
titán
válasz akela91 #20463 üzenetére
Jó gép, ajánlott, de az a Solid edge nem tudom mennyire proci igényes...Ha nem annyira akkor az i3-as bőven elég, mivel játékok alatt semmi különbség nem lesz i3, és i5 között, viszont 20 ezerrel olcsóbb.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Djuree #20465 üzenetére
Keresgélni kell...
Így gyorsba ezt találtam: 228 600 Ft
Bár ahogy nézem mindenki kifogyott az i5-ös verzióból szinte...
[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
válasz B-L-A-C-K #20466 üzenetére
ennek nem full HD kijelzője van?
mert itt a leírásban nem az szerepelrunner 125: azon én is röhögtem kicsit biztos fekete a billzet világítása is
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Djuree #20470 üzenetére
Nem tudom milyen asztalid van, de egy tanácsot adnék ami nekem mindig bejött. Alkatrészenként add el, sokkal hamarabb elmegy. Nekem legutóbb is pl pár éve volt asztalim, elég jó volt akkoriban, egyben kutyának sem kelett, darabokban meghirdettem 1-2 hét alatt elment mind, és többért is adtam el összességében...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz vati182 #20472 üzenetére
Ha 740QM-ed van akkor kb az az i5-ös sebességbe azonos (csak az i5 nem négy magos hanem csak kettő), de tök mind1 mert játékok szempontjából a vga az elsődleges szempont, és ezt kell nézni nem pedig a procit.
Eladásban nem tudom, aprón nagyon drágán hirdetik, szerintem olyan 120-130 körül érhet...
[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
válasz B-L-A-C-K #20471 üzenetére
ott van a konfigomnál nem rossz gép. az a baj hogy akkor meg sok a macera, egyben jobb lenne, még ha kicsit olcsóbban is. nem akarok csomót postázni meg hirdetgetni csomó alkatrészt külön.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
dongasre
tag
Sziasztok. Lenovo 580ah-t használok egy hónapja körül. Minden oké kivéve a touchpad görgetés-t.... működik böngészés közben de már a total commanderbe csak megjelenik az ikon de nem görget. Minden próbáltam már állítani a görgetésnél semmi.... youtube videóknál néha enged görgetni,néha nem.... ötlet?
SM s21+
-
mulatosdj
aktív tag
185 ezerig keresek gépet,ami játékra alkalmas! Melyik a legjobb választás?
-
Chaser
legenda
válasz mulatosdj #20477 üzenetére
G580 GT630/635 pentiummal 130-ért, i3-mal 140-ért + SSD. Ha nagyobb előrelépést akarsz vga-ban az már 200k körül van, sztem nem éri meg. A következő lépcső amiért fizetnék az Y580 gtx660-nal ha minden igaz, 230k és az már FHD is, de lehet csak HD.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
akela91
addikt
Egy Gt630M teljesítménye asztali VGA-ból melyiknek felel meg?
-
Chaser
legenda
válasz akela91 #20480 üzenetére
Egy 5570 ddr3 szint kb, ami már nagyon gyengusz. 25-26k-ért lehet kapni HD 7750 ddr5-öst, reggelire eszi ezeket a vga-kat. Gyanítom a gtx660-at is.
szerk: 17k körül lehet kapni 6570 ddr5 kártyát, az is gyalulja a gt630-at.
[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
válasz Chaser #20481 üzenetére
hát nekem 5850 van, de ahogy néztem a gtx660-as laptop játéktesztjét hozza azt a szintet kb. mint az én 5850-em, pedig nem egy szar vga ez, visz mindent mint a kisangyal
de az igaz hogy laptopban 2x annyiba kerül egy olyan gép mint egy asztaliból. ez van....[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz Chaser #20481 üzenetére
A GTX660M nagyjából asztali Hd5770 szint, ami pedig nagyjából a 7750 szintje, szóval kb pariban vannak. De 30k környékén már lehet kapni 6850-et ami ezeket megeszi reggelire.
(#20483) Djuree: Azért az 5850 erősebbnek tűnik nekem. Meg a másik, hogy egy 3 éves asztali vga-t hasonlítunk egy fél éves notebook vga-hoz.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz Tenken #20485 üzenetére
Tudom, 100fok feletti vga hő után van róla fogalam. Nem arra voltam amúgy kíváncsi, hogy mennyiért lehet jobbat venni asztaliból, hanem, hogy kb mik az erőviszonyok, mi mivel van pariban, és ezek szerint elkeserítő.
Lassan úgyis a cpu-ba integrált gpuké lesz a főszerep(hd4000 stb..., csak még vérszegények), kíváncsian várom mikor éri utol a jelenlegi dVGA-kat teljesítményben. -
Chaser
legenda
válasz brumi1024 #20484 üzenetére
Sorry, kevertem mással. Akkor az már az a szint hogy megéri érte pénzt kiadni.
Hasonlítás szempontjából teljesen mind1 mit veszünk alapul. Ha egy 3 éves vga veri a mostani új notebook vga-t akkor veri, ez van. 7770 pl nem sokkal marad el a 6850-től, de engem túlzottan nem érdekel hogy kb 1 év van közöttük. Ami jobban érdekel, hogy a fogyasztása feleannyi és tud olyan fícsöröket EE szempontból amit 6850 nem.szerk: akela91: A trinity APU az már elég jó, közelít egy 5670 ddr3-ast, vagy jobb is. Más kérdés, hogy cpu része elég gyenge. Sajnos szűk keresztmetszet a vram. DDR5 nagyon meg tudja dobni a teljesítményt, de amíg ddr3 van a notebookokban ez nem lesz kihasználva. Megoldás lenne diszkrét ram integrálása az alaplapra, de még nem láttam ilyet. És ott is fenn állhat, ami amd-nél régen fennállt. hiába integráltak a lapra gyorsabb ramot, amikor 32 bittel kapcsolódott a vga-hoz. Intel ebből a szempontból már évek óta sokkal jobban áll.
[ Szerkesztve ]
-
mulatosdj
aktív tag
válasz Chaser #20479 üzenetére
http://www.laptop.hu/termek/toshiba-satellite-l850-18u-white-noos-2y-csh
http://www.laptop.hu/termek/lenovo-ideapad-g580-brown-59-357742-gf-fd
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/acer/Acer_Aspire_V3_551G-10468G1TMaii_Lin_AMD_A-Series_A10-4600M_8GB_1TB_AMD_Linux_Fenyes_szurke_ACR_NX-M0GEU-008_7077.html#attekintes
http://www.grando.hu/asus-k55vj-sx031d-laptop-notebook-1528522464Ezt a 4et néztem! Rangsor mi lenne?
-
Tenken
őstag
válasz Djuree #20490 üzenetére
Gondolom WoT számítana, ott meg erősen jobbak ám az amd-s vga-k. 7660G gyalázza 630M-et szó szerint. Ha szintetikus eredmények alapján azonos erejű az 5850 és a 660m (ezt nem tudom), akkor WoT alatt egyértelmű előnye lesz az előbbinek.
Megnéztem bencheket, kb másfélszeres előnye van az 5850-nek. Vagyis komoly minőségbeli megszorításokra fogsz kényszerülni ha cserélsz.
Persze ez nem azt jelenti, hogy játszhatatlan lesz, csak a korábbi minőségben nem fogod tudni élvezni az új 660m-en.
[ Szerkesztve ]
"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Djuree #20490 üzenetére
Ha van asztalid, és azon játszol inkább akkor teljesen felesleges pénzkidobás az egész noti vásárlás, inkább vegyél egy erősebb VGA-t a gépedbe, és még olcsóbban megúszod.
aclandiae: Nem nagyon tudok róla, minden gépnek kell a hűtés terhelés alatt, ebből meg az következik a ventinek is dolgoznia kell.
[ Szerkesztve ]
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Fujitsu lifebook A532 laptophoz keresek letölthető használati útmutatót. Ugyanis egy ilyet szeretnék vásárolni február elején, és mivel az első laptomom lenne, ezért beleolvasnék a használati útmutatójába, hogy ne legyek teljesen tudatlan. Előre is nagyon köszi a segítséget egy link formájában. Üdv
-
BigBlackDog
veterán
válasz Tappancs2001 #20494 üzenetére
-
Tappancs2001
senior tag
válasz BigBlackDog #20495 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
-
Alliterato
csendes tag
Sziasztok,
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy milyen NETbookra érdemes beruházni mostanság. Újat vennék olyan 100 ezer alatt. Általános felhasználásra kellene, egyetemi dolgokhoz.
Köszi
-
BigBlackDog
veterán
válasz Alliterato #20497 üzenetére
Mi is tudnánk jelentős mennyiségű utánaolvasás után, de itt gyorsabban tudnak.
Másnál is megbolondult a link gomb használata?
[ Szerkesztve ]
-
Alliterato
csendes tag
válasz BigBlackDog #20498 üzenetére
Köszönöm a linket.
-
theczar
csendes tag
Eldöntendő kérdés ->
Asus X401A vagy AsusX401U?
- Intel Pentium Dual Core B980 2GB RAM 320GB Intel HD Graphics -90.000 Ft
- AMD Dual-Core E2-1800 4GB RAM 500 GB Radeon 7340 - 97.000 Ft
Az AMD proci sokkal gyengébb, de az Intel HD Graphicsnál esélyt sem látok semmi játékra.
Vagy alig van közöttük difi?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest