-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darbo
tag
Ezt a gépet néztem ki, ismeri valaki, esetleg tapasztalat?
http://www.argep.hu/main.asp?suche=asus+007d&x=32&y=13
szinte csak távoli asztalhoz kell, néha egy exel tábla vagy world dokumentum. -
piRate_nEx
aktív tag
válasz myckey #20243 üzenetére
Két lehetőséged van:
Dell 7520 és kicseréled benne a HDD-t SSD-re.
vagy
Lenovo Y580A Lenovoban messze jobb a VGA, és mivel nem 100 körül gondolkodsz, gondolom ez azért lényeges faktor. Szóval én az Y580-at ajánlom.
The glass is already broken.
-
Tikakukac
titán
-
ZsoltJuhasz
csendes tag
Jó Estét!
A fiamnak szeretnénk egy laptopot venni karácsonyra. Kritériumok: játékokra megfeleljen, az egyetemi feladatokra (jegyzetelés, programozás, munka) megfeleljen. Nézegetem már egy ideje az interneten őket, 250.000 Forintból ki lehet hozni egy ilyen gépet? A válaszokat, segítséget előre is megköszönöm. -
piRate_nEx
aktív tag
válasz ZsoltJuhasz #20254 üzenetére
Ez a legajánlottabb. Pár ezerből még mehet bele + 4 GB RAM, és minden pöpec. A maradék pénzből pedig egy jobb fajta laptophűtő, laptop egér, ezek már inkább az extrák.
-
ZsoltJuhasz
csendes tag
válasz piRate_nEx #20255 üzenetére
Ennyi pénzért nem kapható i7-es processzorral szerelt gép?
-
Tikakukac
titán
válasz ZsoltJuhasz #20254 üzenetére
Ez lesz a tutiság, játékerdőket lehet vele kiírtani.
Ha nagyon extrém akarsz lenni, akkor 265k-ból már van i7-el, de olyan hatalmas veszteség nem fog érni.
Viszont azért suliba hordani és jegyzetelni ezt úgy ne, bár ha valaki bírja a hodály gépeket vinni meg nem elférni tőle, akkor okés. Valami 50 körül leakasztanék egy subnotit mellé és akkor a kecske meg káposzta is örülni fog.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz GLevi91 #20258 üzenetére
Ami erős, az nem könnyű, ami könnyű az nem erős. Vagy ha igen, akkor melegszik. Meg stb stb. túl sokat akarsz. Lőj be egy árat meg egy súlyhatárt meg pár dolgot és aztán talán lesz gép.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
miklos0308
tag
160 ezer forintos keretből melyik laptop most a legajánlottabb a piacon? Felhasználási terület általános, lenne rajta egy kis játék, legyen megbízható. Lenovo z585re és a g580ra (i5-el), ha van vkinek tapasztalata vele kapcsolatban légyszi írja le előre is köszi a választ
-
brumi1024
veterán
válasz ZsoltJuhasz #20259 üzenetére
Mihez kellene az i7? Mivel használnád ki?
-
Tikakukac
titán
Van Y580-asból az is. 265k-ból az is megvan.
Mondjuk tényleg nem sok értelme van, újabb játékok profitálhatnak belőle pár fps-t, de én azért egy i7-es batárt már tényleg nem cibálnék nap mint nap suliba.
[ Szerkesztve ]
-
piRate_nEx
aktív tag
Nem értem mondjuk, miért akarsz mindenképpen i7-et. Nem éri meg a 45 ezer plusszt. Sokkal jobban el lehet költeni azt a pénzt.
Vagy tán a gyerök mondta, hogy az i7 a menő? Mert akkor üzenjük neki, hogy nincs játék, ami kihasználja a 4 magos, 8 szálas processzort.
Inkább egy SSD a pénzből, az sokat dob a betöltési sebességeken.Ja igen, és kell a FHD, vagy elég sima HD? Tökre kiment a fejemből, hogy amit először linkeltem, az csak HD, a Laptopszalonos i5-ös pedig FHD.
[ Szerkesztve ]
-
ZsoltJuhasz
csendes tag
válasz piRate_nEx #20264 üzenetére
Csak érdeklődök, hogy egy olyan mennyibe kerül. Ez amit linkeltél árban teljesen okés például, valószínűnek tartom, hogy ez lesz. Azt hittem, hogy i7-et 300.000 alatt nem úsznánk meg, de tévedtem. Azt meg, hogy ki fogja-e használni nem tudom, de a mostani i3-as laptopja már kevés neki. Ezzel remélhetőleg nem lesz gondja míg meg nem adja magát. Köszönöm mindenki segítségét.
-
Tikakukac
titán
válasz GLevi91 #20265 üzenetére
2.4 kg a súlya, hát az baromira nem könnyű, sőt, a sima 15" gépek is tudnak ennyit. A baj, hogy neked tényleg minden kéne, és normálisan, kompakt méretben dedikált karival ez így nem okés. A hordozhatóság ott kezdődik, hogy subnotebook, na az igen, hordozható.
-
piRate_nEx
aktív tag
válasz ZsoltJuhasz #20267 üzenetére
Nyilván nem az i3 kevés neki, mert itt a legtöbbünknek bőven elég, hanem a GPU ami abban a laptopban van.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz piRate_nEx #20269 üzenetére
Amúgy régen én sem preferáltam aki i7-est vesz ha csak játszik, de most már egyre több az olyan játék ami igényli a 4 magot, így nem annyira butaság olyannak aki komolyan gondolja a notin való játszást.
-
Fernet
senior tag
Ma reggel rendeltem meg a G580-ast, kíváncsi vagyok milyen lesz. Köszönöm a tanácsokat és a segítséget a választásban!
-
Gergőke88
addikt
http://notebookstore.hu/Notebook/HP-Probook-6460b-Business-notebook-akcios--WX560AV-p24166.html
Erről a gépről milyen véleménnyel vagytok?
Ár-érték arányban jónak tűnik. -
Tikakukac
titán
válasz premete #20271 üzenetére
Hát attól függ. Ha mondjuk a színeket nézzük, akkor az sem kutyafüle, mert tényleg olyan színei vannak annak az 1050p-s T60 IPS-nek, hogy a bokámat fosogatom lefele, pedig tényleg itt használgatom azért az AFFS moddolt gépet is egy ideje.
Ha mondjuk nem olyan hatalmas az árbeli különbség, akkor én cserélném, de ugye az sem mindegy miben cserélsz és miről mireHa nagyon szeretnéd akkor próbálok lőni egy képet amin van TN és AFFS és SXGA+-os IPS noti és jó minőségű TN monitor egyben Vagy ugye összesen van az albiban most 5 notesz, tehát kisebb szalont tudnék nyitni
GLevi91: Korcs gép, ULV proci meg viszonylag erős kari, könnyebb, de igazándiból nehéz. Ez így egy baromi kompromisszum, mert semmire sem lesz jó igazán. A játék az, ami tönkreteszi ezt a választást is.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz premete #20271 üzenetére
Szerintem nagyon megéri, ha árban nem vészes a dolog. Egyszerűen összehasonlíthatatlanul jobb egy normális ips képe egy laptop tn-hez képest(bár ez is lehet jó, de ilyet még csak rgb-ledes xps-ben illetve macbook proban láttam, és azoknál is jobb egy átlagos ips monitor).
[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz Tikakukac #20275 üzenetére
Dell E6220-as kijelző helyére x220-as IPS lenne, 30K a kijelző, ezt el lehetne adni valamennyiért. Felbontás ugyanaz.
Más: kételkedtem a notebookcheck tesztjében akkuidőt illetően, hát ezt nagyon benézték: Felül a tesztjük.
Alul az e6220-asom bekapcsoláskor, majd 30 perc wlan net akkuról, és a képek elkészítése közben.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Miamiquake
aktív tag
Szeretnék egy MacBook Air 13 1.86GHZ használt szépséget venni? Mire érdemes figyelni, és mi mosta reális piaci ár?
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
premete
veterán
válasz Miamiquake #20279 üzenetére
Nézz körül itt.
Reális árat nehéz mondani, mert nem a tudást és a minőséget kell megfizetni, hanem azt a fílinget, hogy mekkbukkal különb ember leszel.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
myckey
veterán
válasz piRate_nEx #20252 üzenetére
Tehát a Lenovo.
Igen,nem csak szövegszerkesztésre használnáSzeretne egy komplett gépet,amin minden szépen szalad
Mivel én nem vagyok otthon Noti témában,ezért is érdeklődöm itt.Ebben nincs SSD,éppen nem is kötötte ki,de gondoltam hátha lehet olyat is "szerezni" ebben a 220K árkategóriában.
Viszont az erősebb VGA egyelőre tuti fontosabb lenne,mint az SSD. Az időtállóság végett .
A tárolót később is be lehet kalkulálni,meg egyszerűbb is.Hűtése milyen?
ehhez se értek,ugye(ezeknél)még egyszer köszönöm a válaszokat!
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
izomhod
őstag
sziasztok!
vettem egy samsung laptopot, még a 3 napon belül vagyok
a T betűn érzem néha, hogy valami nem oké
ha oldalról nyomom, akkor csattan egyet, míg a többi nemszerintetek ezzel visszavihetem, hogy cseréljék ki egy másikra?
egy >100k ftos cucc azért kegyen rendben, nem?
-
Tikakukac
titán
válasz premete #20277 üzenetére
Hát erre a válasz valszeg egy igen lenne a válasz. Nekem mondjuk elviekben elmegy a sima 7k-ba, a másik volt 12k, így nekem 5k-ból lett wacom+ips panelem, ami azért vicc.
Akksi idő nekem mindig ilyen érdekes dolog volt, a legjobb ugye ha kipróbálható a dolog egyénre szabva, és hát ugye ez nehéz. Amit meg noticsekk mondd, az legalább magukhoz képest okés, a valóság meg olyan amilyen. A különbség nem tudom miért van.
Miamiquake: Közöm nincs a Mac cuccokhoz, Minit ismerem közelebbről meg ugye a szifonokat. De notikban azért volt minden, az nVidia féle graf kari elszállástól kezdve a burkolat repedésen át minden megvolt ott is a repertoár. Keresned kell egy szakosodott embert, vagy felbújni a netet a hibák után.
[ Szerkesztve ]
-
Tripower
tag
Milyen megbízható, "ajánlott" bolt van még az USA laptop és a Laptopszalon-n kívül?
-
gergo.m
csendes tag
Sziasztok!
Két notebookot keresek. Ami a kettőben közös, az a felhasználási terület:
Internetezés, Office, Multimédia (film nézés)
Nem kell, hogy nagy erőgépek legyenek. Ami fontos az a jó felépítés, jó akkumulátor, webkamera. Illetve mindkettőbe előny a matt kijelző, illetve a billentyűzet háttérvilágítás,kártyaolvasó. De az utóbbi három nem feltétlen kell.
Mindkét gép ára maximum 150.000Ftkülönbségek:
A gép) 13"-14" kijelző. Első sorban digitális tábla (iskolákban) kezelése. De ezekhez szerintem nem kell erősebb hardver mint egy Office-hoz. Ebbe nem szükséges optikai meghajtó, illetve jöhet operációs rendszer nélkül is.B gép) 15"-16" kijelző. Kicsit erősebb hardver, néha játékra is használják majd, de ott is Sims erősségig. Ebbe kéne optikai meghajtó, illetve operációs rendszer is. Preferált a Windows 7 és nem a 8.
Hardverileg tudom mik kellenek, hogy ezt a felhasználási területet kielégítsék, de nem ismerem a laptopokat ezért kérném a segítségeteket. Mik a megbízható márkák, jó modelljei ilyen téren.
Előre is köszi a segítséget!
Gergő[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz Tikakukac #20285 üzenetére
Szerintem a noticheck benézett valamit, nem lehet, hogy wlan szörfözéssel náluk 2.25 alatt lemerül ugyanaz a laptop, ami nálam 2.25 után még bő kétharmadig van:
Valamint azt sem hihető szerintem, hogy ugyanaz a laptop (e6220 vs E6230), ugyanakkora akkuval, SB helyett IB cpuval kétszerannyi ideig bírja, de ezt lemérem majd kíváncsiságból.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Tikakukac
titán
Aki 120k körül keres gépet ami nem gémer, és szeretne minőséget valamint fém házat, garival, az vigye el ezt. Én szóltam, aki kapja, marja alapon. Ja és még mielőtt: közöm nincs az eladóhoz vagy a géphez, de ez ennyiből ezerszer jobb egy akármi újonnan, amit tudunk.
Még mielőtt ezt is elviszem és túladok rajtapremete: Talán beragadt nálunk valami? Talán valami megpörgette a procit. De mondjuk ezt szerintem figyelték, azért egy feladatkezelőnek illene mennie ilyenkor, ahol nézik mi folyik.
[ Szerkesztve ]
-
Kils
csendes tag
Sziasztok
nem tudok választani két laptop között, mert halvány lila gőzöm sincs, hogy melyik lehet a jobb, ugyan olyan árban vannak.. azt nem tudom eldönteni főként, hogy i5 vagy i7 .. mennyire számít..
a két gép :
1. http://www.radium.hu/lenovo-ideapad-z580-i5-3210m-8gb-ddr3-gt640m-393.html
.... (ehhez mivel olcsóbb, vennék 120GB SSD -t is )
2. http://www.radium.hu/asus-k55vj-i7-3610-4gb-91.html
(mivel drágább, nincs pénz SSD -re )árban a felső korlát ez a 220Ezer környéke..
mindenre használnám a gépet igazából, mert lecserélem a PC -t, helyette lenne egy lapi.. szóval a felhasználása bármi lehet amihez épp kedvem lesz a jövőben, ezért szeretnék valami olyat ami bírni is fog szinte mindent..
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Radium kuka, keress rá, miért.
A mindenben FHD videók vagdalása, extrém géming és betonkeverés is lesz? Csak érted, a minden az annyira sok, hogy így meg vagyunk lőve. Mond valamit konkrétabban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Futás, futópályák
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5
- Autós topik
- Politika
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest