- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- OLED TV topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz f4cg80 #18296 üzenetére
Ámen
honyike: Ha játszani szeretnél más se fog tudni jobbat ajánlani, mert nincs. Örülni kell annak is hogy ennyiért vmilyen szinten játékra alkalmas gép van. Világmegváltást nem kell tőle várni, de ha azt mondom vmivel gyorsabb vga-s már 190k körül van, számottevően gyorsabb meg 220 fölött akkor gondolom megérted a viszonyokat. Ami meg évekig kibírná esetlegesen meg játékra is jó az nem ez az árkategória amit te rászánsz. Ezért mondtam G580-at megvenni, aztán eladni, és akkor venni egy normális(abb) gépet.
Ha rákerestél akkor nem értem honnan jött ide a desktop, mert rajtad kívül más nem beszélt rólaszerk: Dannalyno A GT610 elavult. Egy mai intel HD4000 hozzza a tudását, de inkább el is hagyja. Fogyasztásban bezzeg a GT610 húz el csúnyán. Ha G580 akkor GT630 v 635 verziósat. Ez a 2 vga lényegében ugyanaz, 635 átnevezett utódja a 630-nak ezekben a lenovo gépekben. Viszont ezek keresztbe lenyelik a 610-et.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
f4cg80
tag
válasz Tikakukac #18298 üzenetére
Még egy dolog lezárásképpen: ne feledjük,hogy nem 150-160 ezres gépekről vitázunk,hanem arról,hogy 80-100 ezerért mit vegyen az ember. Latitude/Thinkpad+ssd, vagy gagyi Asus,Acer,Pb,Lenovo,HP(g6,650) gépeket. Ez az ami teljesen más. Akinek nincs lehetősége 150-200-ért venni új gépet,annak jobb választás a használt.
Akinek van lehetősége ennyiért,annak a garancia miatt persze mindenképp új az ajánlott. -
Tikakukac
titán
válasz f4cg80 #18300 üzenetére
Hát, ha egy low voltage proci ugyanaz lenne, mint egy 35 wattos rendes nagy proci, ami eleve magasabb órajelekkel operál, akkor régen szarság lenne Nyugodj meg, szarráveri a T3400, tudom, itt van előttem mindkettő, használom őket. Ne nézz annyi buta bencsmárkot.
Az autós hasonlataid jók, igazak, csak közük nincs a jelen helyzethez. Én azt próbálom veled megértetni, hogy egy régi géppel hatalmas rizikót vállalsz, egy újjal pedig semennyit. A minőség itt sokadlagos.
És miért csinálják ennyien? Megmondom: 2 fő rész van. Egyiknek nincs pénze. Abból vehetsz használt konzumert meg használt üzletit. Melyiket veszed? Utóbbit.
Másik: nincs más. Subnotit pölö 260k alatt nem kapni.80 és 100 között szerintem sohasem ajánlottunk gépet, mert nincs, nem erről vitázunk, ez nem kérdés. Akinek ennyije van az eddig is mindig használt gépet kapott, kivétel a számlás meg az egyéb igények.
Mi a legnépszerűbb 130k körüli gépekről indultunk, ott pedig már nem lennék ennyire egyöntetű a használt mellett, kivétel a gyári garis EB és TP-k esetében, de azokat neppermódszerrel kell vadászni.És ennyi, lényegében lefedtük a vásárlókat. De maradjon így, elég az off-ból
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Dannalyno
csendes tag
válasz Chaser #18301 üzenetére
köszi,
Még az érdekelne, hogy, nem játékra, inkább irodai munkák, net, néha HD film nézésre max150ből
melyik laptopot vennéd meg ma, amin még elfut az Autodesk Inventor 2013, és 3éven belül sem "avul "el.
ezalatt azt értem hogy a köv. windowsok is jól futnak rajta, és telepíthető legyen rá az autodesk friss változatai is
ilyen elvárásokkal milyen vga-sat nézzek, ha 1általán kell ezekhez a dedikált kártya.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz f4cg80 #18302 üzenetére
Te pont arról beszéltél, hogy nem éri meg 150k-ért új gépet venni, de mind1
OFF_ENDszerk: Dannalyno Net+HD film egy mai gépnek se akadály már. Ha nagyon rákényszerülnék új gépre akkor lehetőség szerint minél több garral venném. Emiatt dell v hp probook. Vagy ugye vmilyen biznisz gép sok garral ha nem kell feltétlen új. Apróban azért találni akár 2 év garral is jó üzleti gépet 100-150k közt.
Az invertor hw igényét nem ismerem.[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz whatnot #18307 üzenetére
Igazából, ha nőnek kell gépet venni és azt mondja, hogy ronda és nem kell az amit te néztél neki akkor vegye amit akar aztán meg sírjon, hogy 1 év múlva szétesik meg olyan forró lesz, hogy lesüti az ölét. Úgy vagyok vele, hogy az evolúció itt is érvényes.. Ki kell szórni a butákat. Majd tanul a hibájából.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Hegyirabló
veterán
Tisztelt Kollégák!
A Sony-k milyen minőséget képviselnek manapság, kérem alásan?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
premete
veterán
válasz Hegyirabló #18310 üzenetére
A jobbak asusok, a gyengébbek quanták.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Hegyirabló #18310 üzenetére
Nem rossz, de amennyibe kerülnek annál jobbakat lehet venni adott áron.
-
Hegyirabló
veterán
válasz premete #18311 üzenetére
Asusok? Úgy érted Asussal egy szintű. Ugyan nem laptopban, de én nagyot csalódtam Asuban az utóbbi években. Mi az a qanta?
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Hegyirabló
veterán
válasz B-L-A-C-K #18312 üzenetére
Hmmm...
Akkor megint fel kell tennem a kérdést. 150k-ért, mit érdemes? Ennyit adnék egy Sonyért is.
-
spammer
veterán
válasz whatnot #18307 üzenetére
Mindkét linked ugyanaz.
Acerből már V3 is van, sokkal olcsóbban, vagy ennyiből már oprendszerrel. Ha már Acer.
Kicsivel többért Thinkpad Edge E530/E535, de ez sem fog neki tetszeni biztosan Lenovo G580, de akkor biztos ez sem tetszik. Lenovo S400 esetleg, de ez 14", ami szerintem jobb is. [link]
Esetleg Samsung NP300, talán...Nincs USB 3.0[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
demerion
tag
Sziasztok!
Notebook vásárlás előtt állok, tanácsokat szeretnék kérni mivel az utóbbi időben nem követtem a dolgokat. A lehető legjobb ár/teljesítmény arányú gép kellene
Amire használnám: főleg játék, nem kell nagy teljesítmény de azért egy dota2, skyrim és hasonlók fussanak normálisan.
14 vagy 15", oprendszer nem lényeges. lehetőleg masszívabb gép legyen
keret 160.000 nagyon max 170.000 ftKöszi.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz whatnot #18323 üzenetére
A monitor felbontása ugyanakkora, csak fizikailag kisebb, de a gép is 1.8 kiló szemben a G580-nal, ami 2.6 kg. Csak azért gondoltam rá, mert írtad, hogy nőnek lesz, gondoltam előnyösebb a kisebb súly, ha cipelni is kell. De ha nem, akkor G580 marad, mostanában ez a gép volt itt a leginkább ajánlott ilyen árkategóriában, ha kiesik a Fujitsu.
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
margithid
veterán
Tudom ez a kérdés már más helyütt is volt, de azért felteszem itt is.
Szerintetek egy notebook vagy egy asztali fogyaszt többet? Hasonló hardverezettségre gondolok, mondjuk egy ilyen notebook és egy ilyenprocesszorral szerelt asztali gép, mondjuk ssd-vel és 8 GB Rammal.
Szerintetek hasonló lehet a fogyasztásuk vagy az asztali gépnek alapból az alaplapja memóriája többet kér enni? -
Tikakukac
titán
válasz margithid #18325 üzenetére
Jól összerakott HTPC alacsony fogyis dolgokból szinte notis szintre csökkenti a fogyasztást. A mérés mindig torzul, mert vagy nincs annyira pici proci adott lapba, vagy van még mellett egy csomó más is. De nagyjából ez a képlet.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
HardRic
addikt
Pár napja nézegetem a notebookokat, azt hittem hamar találok ideálisat, de nem így van. Nem csodálom, hogy a legtöbb tehetős ember az Alma felé fordul, ha hordozható gépről van szó, mert amit a többi gyártó művel, gyakran nevetséges.
Azt hittem, nincsenek nagy igényeim, de úgy tűnik mégis. Nekem egy 11,6-14"-os gép kellene nagy betekintési szögű, jó minőségű, nagy fényerejű, matt kijlezővel (PLS, IPS, vagy akármi ami notebookoknál divat), a lehető legnagyobb touchpaddel, és közepesnek mondható teljesítménnyel (i3 kb). Ár pedig max 180-190k.
Amint találok valamit, a nem sok feltétel közül az egyik mingyárt hiányzik/hibádzik. Hihetetlen, hogy egy hetvenezer forintos tabletbe bele tudnak tenni egy IPS kijelzőt nagy pixelsűrűséggel, de egy notebooknál 360k-t kell kiadnom ugyanezért a minőségért.
Szívesen várok pár javaslatot a hozzáértőktől, köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz HardRic #18328 üzenetére
Amennyiért az Apple ad IPS-t, annyiért a Lenovo is ad IPS-t, az, hogy a sznobok Apple-t vesznek már nem ezért van... (Mellesleg almakijelzők is fényesek)
A panellel az a baj, hogy az emberek eddig is megvették a fost, miért adjanak jót? Tabletből is azért azóta kezdik adni a rendes paneleket, mióta kitört az őrület, 40-50k-s részen azért tolják az TFT-t rendesen.
Ha nem kéne nagy touchpad akkor tudnék mondani, így viszont szívás. Sajnálom, ez van.
-
őstag
válasz HardRic #18328 üzenetére
Igen, nem csak neked van olyan érzésed, hogy kijelző minőségben direkt korlátozzák a versenyt a gyártók. Ha kell valami jó, akkor csak méregdrágán alapvetően drága gépben. Reméljük valaki megtöri ezt és nagyot ugrik piaci részesedésben.
De addig is 200k-ért ips kijelzős notebook egy üres kategória sajna.
-
HardRic
addikt
válasz Tom1939 #18330 üzenetére
Akkor amikor aktuális lesz veszek egy tabletet. Nex10, 7, MS Surface vagy iPad. Doksikezelésre ezek is jók, csak akkor megtartom a PC-t is. Kár. :S
Tikakukac: "Amennyiért az Apple ad IPS-t, annyiért a Lenovo is ad IPS-t" ad bizony, de a Lenovo 300-400k-s gépei szarabbul néznek ki, mint apám Samsung R528-a, amit 130k-ért vett 2-3 éve. Mindegy, ha lenne ennyi pénzem se laptopra költeném, fölösleges belemenni ebbe.
-
Tikakukac
titán
válasz HardRic #18331 üzenetére
A szarabbul néz ki relatív, én mondjuk Mekkbúkkal a hónom alatt sem mászkálnék, divatcikk meg szappantartó az egy másik kategória. A Thinkpad azért néz ki úgy, mert munkaeszköz, a funkcionalitás és tartósság előnyt élvez a plázavillantáshoz képest.
Arra az R528 -ra én a bazárit használnám, de egyes topikokban ki is röhögnék
De tényleg ne menjünk bele. Szubjektív minden.
A laptop meg a tablet mellesleg nagyon nem ugyanarra való, én meggondolnám mit veszek.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
-
Dannalyno
csendes tag
Még 1 kérdés , ha nem haragszotok
1 min. 3 évre tervezett gépnél ; az, hogy a Lan bemenet:É 10/100 Mb/s v. 1000 az mennyire lényeges?
Bár ki tudja mi lesz akkor -
Tikakukac
titán
válasz brumi1024 #18333 üzenetére
Ott a pöcökegér, minek a touchpad? Sokáig X-en nem is volt, ezt a problémát át is hidaltuk. Ellenben a Mac trackpointja... oh várjunk csak, ja azokon nincs is. Tényleg a világ legjobbja az a touchpad, de 12"-ban rendes méretű be sem fér a gépbe, rendes billentyűzettel.
Nem globálisan mondtam az Almás cuccokra, a villantós jelzőt. Hanem aki élből azért vesz MBP-t, nem pedig Thinkpadot vagy Dell-t, mert az nem szép, és nem is gondolkozik, hogy ó igen, mennyi opció, meg húú dokkcsati és hasonló dolgok. Ilyenkor lehet előszedni az érveket, de ha valóban nem villantásra veszi az ember, akkor idióta. Előre is elnézést azoktól akiket megbántok az "idióta" kifejezéssel. De munkaeszköznél nehogymár ez legyen az elsődleges...
-
premete
veterán
válasz Chaser #18339 üzenetére
Ezt IBM Thinkpaden szűrtem le, 1991-93-ban, amikor a Mars Master Foods Hungary keretében tevékenykedtem.
Igen volt már akkor is volt saját laptopom a cégesen kívül, nem volt olcsó, mert a 320 ezer forint majdnem 3 havi fizetésem volt.[ Szerkesztve ]
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Chaser
legenda
válasz premete #18340 üzenetére
Azóta eltelt pár év én is idegenkedtem tőle. De aztán jött az x200 amin ugye nincs pad, csak trackpoint. És rájöttem hogy lám, ez jobb mint a pad. Azóta pad-es TP-ken is csak pöcközök Annál gyorsabb/pontosabb csak külső egér lehet. Na ugyanezt dellekről nem tudom elmondani, némelyiknél a pad is tragédia.
-
Tikakukac
titán
válasz premete #18338 üzenetére
Nekem igazából a touchpad ami fura, így, hogy pöcök és sima egér az, amit használok. De mások vagyunk ofc, pheke mondott múltkor okosat, hogy vagy egy állati jó touchpad vagy pöcökegér, de utóbbit ő nagyon megkedvelte
[ Szerkesztve ]
-
-
brumi1024
veterán
válasz Tikakukac #18345 üzenetére
Nemtom, én használtam pöcökegeres Thinkpadet, elég sokáig de soha nem jött be. Amúgy a macek touchpadjeben alapvetően nem az egérsége a jó, hanem a rendszer szintű multitouch funkciók. A nagyítás, zoomolás, az alkalmazásképernyő előhozása, az asztalváltás, stb mind pont olyan mint egy jobb okostelefonon. Én napi szinten használom, és ezt funkcionalitasban nem közelítheti meg egy pöcökegér.
-
Tikakukac
titán
válasz brumi1024 #18346 üzenetére
Én viszont sokat gépelek, és marha idegesítő mindig elvenni a kezem, visszarakni, elvenni, visszarakni a touchpadról. A multis dolgokra mondjuk én jó ideje billkombózok, meg ugye hatosblokk jobb fent bolond biztosan mindig azt csinálja amit akarok.
-
Blokkolnam0
aktív tag
sziasztok!
Megnőtt a felhasználható keretem, 400k HUF. Jelenleg a Dell Latitude és Precision modellsorozatok között vacillálok. Ami biztos kell a konfigba:
intel i7
min. 128 G SSD háttértár
min. 8 G RAM
matt kijelzőSzerintetek melyik a jobb választás a két sorozat közül?
Motorola Moto x
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- OLED TV topic
- Autós topik
- Gumi és felni topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kupon kunyeráló
- További aktív témák...
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs