- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
memorix és opr. ez nem val ide ebben a stílusban, ezt rendezzétek privátban, vagy sehogy.
memorix: Ideapad 3 és a többi hulladékot ne ajánld senkinek kérlek, nem véletlenül nincs itt ajánlva és az összefoglalóban is benne van ez.
Köszönöm.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Flex77 #175237 üzenetére
Szia. Látom szemezel egy fujival. ami igen jó és ajánlott is de írtad, hogy picivel több is lehet az ár. Mielőtt megvennétek azt, esetleg kitöltenéd a Téma összefoglaló-t , mert elképzelhető hogy tudunk jobbat is ajánlani most is, ha megvan minden amit tudnunk kell.
Köszönöm szépen. -
Dr. Akula
félisten
válasz Flex77 #175247 üzenetére
Ezt a notit már linkelték régebben, de 30k-val olcsóbban. Szerintem egy Windows 10 nem ér meg 30k felárat, pláne egy sima Home. Prot is lehet akár itt az aprón, akár az árukeresőn találni töredék áron. A különbözeten inkább vegyél bele több RAMot, vagy idd el.
-
-
Buborék25
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Egy Laptopra van sürgősen szükségem. Olvasom, hogy 150.000 alatt ne vegyek gépet, de én igazából ennyit vagy ennél kevesebbet szeretnék rászánni. Elolvastam, hogy milyen gépeket ajánl az összefoglaló, de a használt gépek között ezek jellemzően nem szerepelnek. Légy szíves, adjatok tanácsot.
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? Most
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit). 150.000 alatt
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) irodai programok, filmezés (nem érdekel a full hd), internet
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nem játszom vele
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? minimum 14', fogalmam sincs
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? nem jellemző
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Windows
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? ???
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Használt is érdekel -
veterán
válasz Buborék25 #175260 üzenetére
Akkor csak pár hsz-t olvass vissza, itt van ez a 110-150 ezres fujitsu, téged is kiszolgál.
Tárhely és ram bővíthető, akku cserélhető, jó lesz!
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Flex77
csendes tag
válasz Pyttawrx #175257 üzenetére
Elnézést, elkerülte a figyelmem. Köszönöm az útmutatást.
1. Egy-két héten belül.
2. Kb. 150.000 forint körül.
3. Internet, Skype.
4. Nem lenne játékra használva.
5. Matt, 15-16. Nem kell érintőképernyő.
6. Kizárólag otthoni használat, fixen az asztalon
7. Windows 10 vagy 11.
8. Lehetőleg SSD, memóriára nincs elvárás.
9. Ethernet csatlakozó kell.
10. Igen, új gép mindenképpen.Pixel 3a
-
-
Flex77
csendes tag
válasz Pyttawrx #175264 üzenetére
Köszi. Lehet valamit én nem nézek jó helyen, de ez 488.490 Ft.
[ Szerkesztve ]
Pixel 3a
-
veterán
válasz Flex77 #175266 üzenetére
Nézz rá erre a linkre, pl ebben a boltban is van belőle több variáció.
Csak ugye tegnap az volt az infó, hogy csakis a szomszédos Euronics...
[ Szerkesztve ]
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Jakesz
addikt
Aki 150 körül keres gépet, és megoldja házilag az oprendszert, annak szerintem ez a legjobb valasztás: link
-
-
Dr. Akula
félisten
-
Broome
csendes tag
válasz Pyttawrx #175255 üzenetére
Sziasztok! Új gép vásárolása előtt állunk, otthoni használatra kell alapvetően, ebben szeretném a segítségeteket kérni! Köszönöm !
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Napokon belül
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max 200.000 Ft.
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Otthoni felhasználás, (jogtár, kréta, office, class room)
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem használom játékra
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Mérete 15.6", tükröződésmentes
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Ritkán, de néha igen. Viszont útközben nem használnám
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows.
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
RAM minimum 8
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI kimenet kell és minél több USB
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
csak új gép jöhet szóba--=Ha megnövök, meghálálom=--
-
memorix
aktív tag
válasz Broome #175275 üzenetére
Érdemes szétnézni a hardverapróba is. Van ott új , újra értékesítési garanciával is laptop.
Érdemes ezt a modelt is megnézni: ASUS ExpertBook B1500CEAE-BQ2789 Notebook csak 1.73kg
Többféle színben kapható: szürke, ezüst, kék stb.
Asus S15, Expert book, Vivobook kategóriában érdemes keresgélni.
CPU : I3-11XXXX, I3-12XXXXX, I5-11XXXXX, AMD 5xxxx CPU -l szerelt példányokkal nem lösz mellé.
RAM 8 vagy 12 esetleg 16 gb
SSD 256 vagy 512.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Broome #175275 üzenetére
Szia,
csatlakozom az előttem szólóhoz,
Asus Expertbook B1 B1500 nagyon jó választás lehet. Sok csatlakozó, jól bővíthető belső, 200.000 Ft körül már i5-11gen.Csatlakozók amúgy ne fogjanak vissza , ne riasszanak el más laptopoktól sem!
Írd be a gugliba hogy "7in1 usb-hub" , meg "8in1 usb-hub" , 10-20 ezer Ft-ért annyi csatlakozód lehet amennyit nem szégyellsz.
-
Phobos1988
csendes tag
Üdv szeretnék segítséget kérni, íme az igények:
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? Lehetőleg minél hamarabb
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 300k a plafon, jó lenne ha olcsóbb lenne.
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) általános felhasználáson (net, szövegszerkesztés, egyéb munkák) kívül filmnézés valamint fotó, zene és videó szerkesztés abszolút hobbi szinten, kedvtelésből. Nikon programja, GIMP, Audacity, openshot és ezzel egyenértékű, szóval inkább a free licence programok, a fizetős vagy a lopott cuccokat meghagyom másoknak :) a daVinci Resolve szerintem nem ez az árkategória, de szeretném ha nem lenne igazam :)
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem igazán lenne használva játékra, max nagyon ritkán, régi címek, azt is mindegy milyen settings-en szóval nem mérvadó
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Lehetőleg nagy, 15.6 vagy afölött. IPS, matt. Oled nem fontos, bár nem mondok rá nemet, de az ársáv nem feltételezi hogy ez reális elvárás legyen. Inkább az erősebb belső tulajdonságok mint Oled.
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem lesz hordozva, ha mégis, utazás közben nem lesz használva. Minél nagyobb, vastagabb, strapabíróbb jobb nekem, nem számít a súly vagy az akku kapacitása. (Nincs hely asztali PCnek, elpakolhatóság miatt fontos a laptop, a felhasználási igények sem túl hatalmasak a részemről)
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Windows
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? 512SSD jó lenne, de ami az árba belefér
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) egyszer valaki azt mondta nekem, hogy "csakazintel... mert a többi gyakrabban hibásodik meg." ez igaz lehet? Egyébként nincs márka elkötelezettségem, nekem a masszív működés és a megbízhatóság a fontos. Egyébként ami az árba belefér, akár a szokásostól eltérő megoldás is érdekes lehet (korábban említett külső dedikált videokártya thunderbolttal, ha minden összetevővel benne van az ársávban)
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Elsősorban új, de szívesen meghallgatok minden lehetőséget.Köszi
-
memorix
aktív tag
válasz Phobos1988 #175278 üzenetére
A hardverapróban van új vagy újraértékesíti garanciával új laptop . Érdemes ott is szétnézni.
Asus Vivobook , S15 kapható IPS és OLED kijelzővel 300K alatt.
RAM esetében 8, 16 körül férsz bele.
Az AMD 5600 H, AMD5800H , 5700U CPU nem lösz mellé. A Intel 12500 és társai már 300K fölé lővik az árat amik hasonló vagy picivel jobb teljesítményűek. Azonban nem annyira energia takarékosak.
Keresésre a arukereso, digiprime, mysoft. Asus shop, Radium keresőjét ajánlom. Egész sok találatot adnak és könnyen kezelhetőek.
Megemlítenem hogy a Zenbook 14" sem rosszak de 300K alatt csak 13 és 14" szokott lenni. Ugyan nem 15,6 kijelzővel szereltek de masszívnak mondható ha az erősebb preferencia mint a kijelző mérete.
A laptop színét nem adtad meg. Példának 1 -t ide csatolnék:
ASUS Vivobook 16X (X1603, 12th Gen Intel) - 16 GB RAM - 1000 GB SSD[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Pyttawrx #175280 üzenetére
És ez ugyanúgy jó lehet Flex77 fórumtársnak is, ha mégsem ragaszkodnak az EURONICS áruházhoz.
(bár az sem kizárt hogy ott is megrendelhető)
i3-11.gen példányok már vannak 150.000 körül.
argep.hu nem listáz olcsókat belőle, olcsobbat.hu szintén nem,
árukeresőn meg épp digiprime nyerCsináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
válasz Phobos1988 #175278 üzenetére
Szia,
első körben azt mondanám, mindenféle márka, meg logó nélkül, hogy menj rá a jó kijelzőre!
digiprime.hu-n a keresőbe írd be, hogy "300nit", és nyomj egy entert.
emelkedő ársorrendben belistáz mindent, aminek 300 nites kijelzője van, lapozgasd, nézz szét.
Itt nincs vége :-D
Beírod hogy 400nit, és nyomsz egy entert...
450nit
500nit
550nit
600nit
Kellemes időtöltést!
(utána kérdezgess emberkéket itt újra)Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
válasz Phobos1988 #175285 üzenetére
Bocsánat, a 350 nitet kihagytam itt a felsorolásból,
és ami ott található cirka 300-ért, az nekem pont szimpatikus is...
Ryzen5-5600H
75Wh akku
350 nit 120 Hz IPS
bővíthető belső...
-
Zoli bácsi
őstag
Hali! Elolvastam az összefoglalót, meg beleolvasgatok a fórumba is...De igazából mégiscsak kérdeznék.
A legfontosabb: Az Asus Vivobook sorozat, az vehető vagy ne? Az összefoglalóban nem ajánlott, de úgy néztem pozitív a megítélése...
Másik kérdés: Kiváltható teljesen az asztali gép egy laptoppal? 10 éves az asztali gép, és a jelenlegi laptop is annyi. Általában az asztali gépet nyúzom, ritkán a hordozhatóság miatt használom a szintén 10 éves Lenovo G780-ast. Mindegyik kezd elavulni, úgy gondoltam mind a kettőt nyugdíjaznám.
200e. körül gondolkodom, ennyiért már I5 procis Vivobook lenne. Esetleg HP lenne ennyiért még, ami tetszene, Euronicsban nézegettem egyenlőre.
Böngészés, zenehallgatás lenne a felhasználás, játszani nem szoktam, 53 éves vagyok. Annyira hozzászoktam az asztali géphez, hogy kissé aggódom.....De a laptop is csereérett, és úgy gondolom fölösleges mindegyiket lecserélni, egy laptopra kötött billentyűzet, egér, és monitor, és kész az asztali gép.... -
ktommy91
addikt
válasz Zoli bácsi #175287 üzenetére
Vivobook és vivobook között elég nagy a különbség, konkrét típusra kérdezz rá. 200k körül ezt szokták ajánlani: [link] Ez az 12.gen i3 simán hozza egy 11.gen i5 teljesítményét.
Ha vivobook-ot akarsz, akkor meg ez a jó vétel 200k alatt: [link]
Az asztali kiváltható, hiszen egy type-c dokkolóval egy mozdulat és rá van kötve a jól megszokott monitorod, billentyűzeted és egered a notebookra. Illetve a vivobook esetén kettő, mert abba a type-c hubon kívül a HDMI kábelt is bele kell dugni, mert a type-c port csak adatátvitelre és audióra használható.[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz ktommy91 #175288 üzenetére
Köszönöm szépen, a típus ajánlást is.
Beleférne a keretbe az Acer is, bőven, jól gondolom hogy érdemesebb ezt venni?
A másik kérdés, ezek oprendszer nélküli gépek. Azt gondolom, nem éri meg telepített rendszerrel venni.(Amit vettem, televágták mindenféle próbaverziós szoftverrel, úgyis újraraktam) Láttam többször, hogy legális windows kulcsokat lehet venni neten. Talán félig off, de lehet mást is érdekel. Tudnátok segíteni, ebben, honnan érdemes w11 kulcsot venni, természetesen hivatalos, jogtisztát.......? Köszönöm! -
veterán
válasz Zoli bácsi #175287 üzenetére
Toldd meg kicsit a keretet és vegyél egy HP Paviliont, én ezeket ismerem és mondhatom, nagyon jók. Sőt, már Probook is kijön 250 körül. Mondjuk én inkább a Pavit venném mint a probookot.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
DrDobos
őstag
-
válasz SeniorTilla #175290 üzenetére
Ezt nem cserélted fel? Nem inkább probook, mint pavilion?
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe SSD ujjlolv IR kam gar
- Acer Aspire 5552 alaplaphibás bontódik
- Dell Inspiron 7306 2in1 (+ dell toll) - Intel i7 1165G7, 16GB DDR4, 512GB M2 SSD, Intel Iris Xe
- HP 250 G7 15,6" (i3-7020U, 8GB DDR4,256GB SSD, Win11.)
- Dell Latitude 3410 /I5-10310u/8GB/256GB SSD/14" FHD garanciás laptop eladó
- Laptop töltők és akkumulátorok (Dell, Lenovo, HP, Acer, Asus) AAM számlával és garival
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest