Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adabra

    senior tag

    Sziasztok!

    Az elmúlt 15 évben Thinkpad T sorozatú notebookokat használtam/használok munkára. (T61, T420s, T470s). Napi 8-10 óra használat, minden nap hurcolom; irodában, asztalnál, fotelben, ágyban, kocsiban, szóval kb. mindenhol.

    Lassan esedékes egy csere, de a Lenovo nagyon elszállt az árakkal. Alternatív megoldásokat keresek, de nincs tapasztalatom a többi gyártó termékeivel.
    Számomra fontos, hogy a billentyűzeten legyenek önálló PgUp/PgDown/Home/End billentyűk, de egyre kevesebb ilyen létezik. (Excel használat és program írás során sokat segít, hogy nem kell még az Fn gombbal szenvedni.)Továbbá az USB Type-C töltéshez és dokkolhatósághoz is ragaszkodok.

    HP Elitebook 840 G9 , 845 G9 és a Fujitsu U7411 vagy U7412 is megugorja ezeket a nem túl nagy elvárásokat, sőt még a Fujitsu E5412 és Fujitsu E5412A is. A 12-es végűek még nem kaphatók itthon (Szlovákiában már igen).
    Nagyjából 1.4 kg a felső határ, a mostani gép is ekkora tömegű.

    Kérdésem, hogy minőségben/megbízhatóságban produktivitásban ezek hogyan viszonyulnak a Thinkpad T szériához?
    Otthoni memória bővítés garanciavesztéssel jár?
    A billentyűzet nagy visszalépés a Lenovohoz képest?

    Nem kell erőmű (i5 vagy Ryzen 5 bőven elég), a hangtalan működés és az akkumulátoros üzemidő fontosabb. Jól sejtem, hogy ebből a szempontból az AMD jobb választás?

    Egyébként a Lenovo minőségétől sincs láncorgazmusom (T61: folyamatos zsanér problémák, gyenge betekintési szögek, alacsony hangerő, T420s: zsanér + repedező ház, gyenge akku, T470s: púposodó akku + trágya hangszórók, ...)
    Köszi

Új hozzászólás Aktív témák