- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bkrisz9
őstag
Tenyleg eleg jo aron van most a matebook, amikor en neztem ezeket 250-260-ba kerultek. Arra viszont erdemes figyelni akarja-e kesobb boviteni a memoriat mert ha jol tudom nem igazan lehet oket. Legalabbis az en D14-em biztosan.
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Dhampir
félisten
válasz Catman #166644 üzenetére
Üzleti gépek némelyikének jó a Linux támogatása, a consumereké is jó lehet, de ez változó. Jó tapasztalatom például régebbi Dell Precision workstation, és Lenovo ThinkPad laptopokkal (nem teljes körű a tapasztalatom, sajnos a HP Zbook széria valamely példánya kimaradt, róluk ezen a téren esetleg más felhasználó tud beszámolni, akik Linuxot futtatott rajta). Például consumer Dell Inspiron 17 5748 laptopon buherálásmentesen futott a Linux Mint, nem volt probléma a dedikált Nvidia GeForce GT 840M videokártya támogatásával sem, Linux alatti játékra is alkalmas volt, de ez is már többéves történet. Régi Lenovo Z50-75 AMD Kaveri konfigurációban reggelire megette az Ubuntut, játékra is lehetett használni.
Például Dell Inspiron 7559 esetében még egész jól elmuzsikált a gyári Linux, de ha teljes értékűvé és függetlenné frissítette az ember, akkor már megváltozott a helyzet. Igaz, hogy ez még évekkel ezelőtti Linux kernellel történt, a támogatás is fejlődik évről-évre. Érdemes utána nézni a neten egy-egy megvenni óhajtott gépnek, némelyikről található részletesebb teszt, telepítési útmutató is, például az említett Dell Inspiron 7559-hez ilyen githubos Linuxos telepítési leírás is fellelhető volt a Világhálón.
A Dell laptopokra gyárilag előtelepített Ubuntu szerintem nem tökéletes (de ez egy régebbi tapasztalat) és frissítésnél már lehetnek/lesznek anomáliák, célszerű lecserélni például egy független Ubuntu, Linux Mint, Manjaro stb. rendszerre, amire többféle megbízható forrásból is feltelepíthetőek olyan driverek, szoftverek, amik jó eséllyel simán futnak majd a jól kiválasztott laptopon.
Acer laptopok némelyikére is van gyárilag előtelepítve Linux rendszer, mégpedig ha jól tudom a Fedora alapú Linpus Linux Linpus Lite változata. Ezt a disztribúciót nem ismerem közelebbről, de nyilván lecserélhető másféle Linuxra, lehet kísérletezni vele, ha előzetes tájékozódás után már biztos, hogy általában nem lesz nagy gond az adott laptoptípus Linuxos támogatásával.
[ Szerkesztve ]
-
Catman
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a tippeket. Mindenképpen szeretnék a 250ezres kereten belül maradni, mert két gép fog kelleni (a kicsi ősszel megy suliba, leginkább neki akarok venni, de a békesség kedvéért a nagy is kap újat).
Tovább keresve találtam ezt a gépet: [link] Volt céges HP laptopom, igaz, ProBook, de jó tapasztalatom volt linuxszal. Mi a véleményetek erről a gépről. Proci teljesítményben elég erősnek tűnik, GPU hasonló, mint az Iris Plus. Videók alapján egész jól elboldogul régebbi játékokkal is...
-
Scaletta
tag
-
veterán
válasz Catman #166653 üzenetére
Ez a HP belépőszintje. Pofás kis gép, de nagyon gyenge műanyagból van megcsinálva, le van rajta olcsósítva minden. Ez a legolcsóbb és a HP 250/255-ösök; a többi, rendes közepes minőségű gép árban feljebb van. Tőlem is viszik őket, ez van, kell hogy olcsó legyen.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
norberto9
aktív tag
Sziasztok.Erről a notebookról van valakinek véleménye/tapasztalata?:
Lenovo IdeaPad Gaming 3 81Y400UXHV
Netezésre/képszerkesztésre/kis játéka kellene notebook... -
Scaletta
tag
válasz norberto9 #166659 üzenetére
Hazánkban a Lenovo gépeit a TMX szervizeli, horror sztorikért javaslom felkeresni a google értékeléseiket, a tékozló homár oldalt stb.-t, szóval már csak a gari miatt is ugrott egyrészről.
Másrészről a Lenovo IdeaPad szériája nem hogy nem a legélesebb kés a fiókban anyaghasználat terén, de még egy kanálnak is elég béna lenne. Röviden kb. ennyi. -
ra^ven
senior tag
Sziasztok! Szeretnék ajánlást kérni:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 hónapon belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? 100k-150k
(3) Felhasználás? MS office, böngészés, film, tanulás
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem lesz játék
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Jó betekintési szögű legyen, akkor gondolom IPS, 15" nél ne legye kisebb.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Ritkán, általában szobán belül.
(7) Operációs rendszer? WIN10
(8) Tárhely mérete és típusa , memória (RAM) mennyisége? 256gb SSD+2TB HDD, 8gb RAM min.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) HDMI
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Csak újZOHLIH - Xiaomi MI9 Lite || Panasonic LX7
-
-
Bkrisz9
őstag
válasz ra^ven #166668 üzenetére
IPS, SSD+HDD, 8GB RAM. Ez sajnos 150-ert tuti eselytelen. ~80-100.000-el tuti meg kellene toldani a keretet uj gephez vagy marad a hasznalt uzleti. Probookok, Elitebookok, ThinkPadek es Latitudeok.
[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Scaletta
tag
válasz ra^ven #166671 üzenetére
Ha megszeretnéd kímélni magad pár agyvérzéstől, javaslom használtan nézz Probook-ot(pl.: 450 G3 kijöhet ennyiből garival), Latit (55**), vagy Thinkpadeket (T szériát lehetőleg), ezek jóeséllyel megbízhatóak lesznek. Gyorsan átgörgettem az újan 150k-s laptopokat, az értékelhetetlen borzalom kifejezés ugrott be azonnal.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
grimedth
újonc
Üdvözlet!
Asztali gépet, vagy laptopot vennék, attól függően, mivel járok jobban, szóval kitöltöm mindkét kérdőívet, és előre is köszönök minden segítséget!(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Minél előbb sajnos, mert a jelenlegi gépem igencsak gyengélkedik.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200.000 HUF körül.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Internetezés, videónézés és média szerverként működtetés, fotószerkesztés, valamint legutolsósorban játék.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Sims4 ha viszonylag jól elfut rajta, nekem már elég.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
17"-os, 1920x1080 felbontású minimum jó lenne, de a 15.6" is elég lehet.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem sokat cipelném, mivel asztali is ugyancsak megfelelne.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem fontos bele, van Windows kulcsom.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Minimum 120 GB SSD-t, és 8G RAM memóriát gondoltam.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI port, illetve legalább három USD csatlakozás kellene.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt is szóba jöhet. -
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Van már tapasztalat Dell Vostro 5502 laptoppal kapcsolatban?
-
-
HARDVERAPRÓD
válasz dredjudge84 #166677 üzenetére
Szia. Szintúgy nem olvastad az összefoglalót. Ebből is van több konfig, tehát még a kérdés is pontatlan. Vagy összefoglaló alapján írj, vagy ezt a kérdést tedd fel a dell topikban. Köszi megértésed
-
Sumptuous
senior tag
Sziasztok, szeretnék egy ajánlást, véleményt kapni. :)
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Milyen kérdés ez? Tegnap :D(2) A gépre szánt összeg forintban?
400 újra, 300 használtra.(3) Felhasználás?
-Grafikai munka: affinity designer, illustrator (kell a 100% sRGB!)
-Kinti, teraszon történő munkavégzés, nem ártana a minél nagyobb fényerő. De azért nem napozni megyek ki, félárnyék van.
-Élő beszélgetős stream nézése konyhában, főzés közben :D (fontos lenne a jó és hangos hangszóró!)(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-FHD, akár low beállítás is megteszi. Jó lenne 60+ fps átlagon maradni. Paladins, Quake Champions, Doom, Fenyx Rising, Cr77, FH4, NieR, Halo összes.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
-Mindegy?! Min fhd.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- Szeretném hordozni, használnám utazás közben is. Jó lenne, ha gyorsan tudnám tölteni, és sokat bírna akkuról.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
- Windows, de megodom magamnak, nem muszáj rendszer rá.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
-Csak és kizárólag NVMe SSD jöhet szóba. Se hdd, se sata ssd nem kell. 256Gb elég rendszernek, tervezek bele egy 1TB-osat minden másra. Ram 8+ legyen, ezt később úgyis bővíteném 16-ra.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
-(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt, de megkímélt, jó akkus is szóbajöhet.A fentieket figyelembe véve én ezt néztem ki magamnak, [link] ha jól gondolom, minden kritétriumnak megfelel, de kíváncsi vagyok az itteni véleményekre.
[ Szerkesztve ]
-
Sumptuous
senior tag
válasz Sumptuous #166680 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő. A 9-es pontot kihúztam, de csak eszembe jutott valami.
-Szeretem a touchpadot használni munkára. Előny ha az minél pontosabb és minőségibb kialakítasú. Lehetőleg külön gombok nélküli.
-Van mellé számítógép, ahhoz pedig 144Hz-es monitor, mivel már megszoktam ezt, nem szeretnék 60Hz-re visszalépni. Legalább 120Hz-es kijelző kellene.
-
-
veterán
válasz Sumptuous #166680 üzenetére
Valahogy mindenki ezeket a Legion-okat nézi ki magának, mert olcsók (és szarok?). Sztem olvass vissza 1-2 oldalt. A nagy fényerő ebben az ársávban a gamer gépek jellemzője inkább, de 400-ból nehéz lesz újat választani, főleg olyat, ami jó is. Véleményem szerint toldd meg egy százassal a keretet, akkor bele tudsz nyúlni a tutiba.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Scaletta
tag
válasz SeniorTilla #166684 üzenetére
Egyébként amennyit utánanéztem (nem szignifikánsan sokat egyébként ), az alapján a Legion 5 széria tagjai általában vállalhatók, ami a szűk keresztmetszet az a szokásos TMX, (esetleg kretén Lenovokra jellemző billentyűzet, de könnyen lehet hogy ez azóta átesett némi ráncfelvarráson), de amíg a TMX tevékenykedhet kishazánkban, TP kivételével személy szerint Lenovo-t senkinek sem fogok jószívvel ajánlani.
-
Sumptuous
senior tag
Miben nyilvánul meg, hogy sz@r? :D Mármint anyaghasználat? Vagy hűtés? (Elvileg ezekben van az egyik legjobb fajta hűtés.) Esetleg gagyi az panel benne? Amit linkeltem gép 144Hz-es, 100% sRGB, 300nit. Az akku pedig 80Wh. Szerintem ebben az árban nem nagyon van fentebb. Néztem kifejezetten gémer' gépeket, de azok nagyon gyenge kijelzővel vannak szerelve. (Ebben az árban!) Az akku meg 47-58Wh. Vegyek én is Omen-t? :DD
@Scaletta: Milyen kritériumnak kell teljesülnie, hogy egy laptop jól bírja az utazást, illetve aközben való használatot?
@belisa: Én már 3 hete ilyen laptopokat nézek, ahogy láttam nem igazán van kompromisszummentes megoldás. Eddig ez a legjobb, amit találtam. Persze ha az ár nem szab határt, nyílván van jobb..
[ Szerkesztve ]
-
lypen99
aktív tag
Nem kérdőjelezem meg a szakmaiságot, de attól mert valami Lenovo Legion az nem sz@r.
Követem a szomszéd topikot és ott érdekesmód nem a nagy érdemű Omen van hirdetve, hanem a Lenovok és azokból is a normális a színvisszaadásúak.
Nem flamekeltés akart lenni.
-
Bkrisz9
őstag
válasz ra^ven #166671 üzenetére
Ha mindenkepp uj akkor szerintem most a legolcsobb a Huawei matebook D15 230-ert az euronicsnel. Lehet van ennel jobb kicsit dragabban, de ezt is itt lattam emlitve kicsit feljebb + nekem is matebook van es osszessegeben elegedett vagyok vele. Nezd meg, hatha.
-
nagyúr
Sziasztok!
Általános felhasználásra (office, net, digitális oktatás, minimálisan játék) szeretnék laptopot. Nem feltétlenül ragaszkodom az újhoz, de ha használt, akkor szép állapotút szeretnék, legalább 6 hó garanciával, de inkább többel. A maximális keret rá 250k, de ha kijön olcsóbban, akkor nem fogok sírni .
Igények:
- full HD 15,6"-os, matt kijelző
- strapabíró kialakítás
- legalább 8GB RAM
- legalább 250 GB SSD (ha HDD van benne, vagy kisebb SSD, de van szerelő nyílás, ahol lehet könnyen cserélni a háttértárat, akkor bármi lehet benne. Ugyanez igaz a RAM-ra is)
- jó hangerő (digitális oktatás miatt),
- jó minőségű webkamera,- magyar kiosztású billentyűzet,
-LAN csatlakozó,- numerikus billentyűzet (legutolsó szempont, ha nem teljesül, el tudom engedni).
Ezen belül kellene kihozni a legjobb teljesítményt.
Köszönöm a segítséget .
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Jim74 #166694 üzenetére
Közismert, személyesen is felkereshető, több bolttal is rendelkezik.
Az Árukeresőn megosztott vélemények.
Ha a térképen rákattintasz a megjelölt boltokra, Google értékeléseket is olvashatsz.
Plusz információ a géphez:
Product Specifications Reference Model's Configurations, Lenovo Legion 5 15IMH05, Part Number : 82AU005NHVA laptop kijelzője szép. A hivatalos hazai szerviz Google értékelései.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Jim74 #166692 üzenetére
office, net, digitális oktatás, minimálisan játék
strapabíró kialakítás
Ezt csak most olvastam, ha strapabíró kialakítás és csak minimálisan játék (milyen játékról van szó, gépigény?), akkor egy kifejezetten strapabírásra tervezett üzleti gép alkalmasabb lenne.
Az általad kinézett gép túlzottan nem strapabíró szerintem (valamint 40 000 forinttal olcsóbban is kapható a kinézett bolttól eltérően), habár én csak egy üzletben tapogathattam meg a billentyűzetét.
-
nagyúr
válasz Dhampir #166696 üzenetére
Köszi az infókat.
A strapabíró alatt azt értem pl., hogy nem esik szét pár év normál használat mellett a kijelző zsanér.
Én PS-ezek kb. 3 éve, van egy asztali gépem Ryzen 1600X + GTX970. Ezt a szintet legalább kellene hoznia a laptopnak. Gondolom 1650Ti alá nem nagyon érdemes mennem VGA ügyileg.
Gyermekem szokott World of Tanks-ozni. Fogalmam sincs ehhez molyen gépigény kellene. FullHD-ban játszana csak. -
GeryFlash
veterán
Sziasztok!
Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Kovetkezo 2 hetben.
A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Maximum 550 ezer Ft.
Felhasználás?
Tanulas, altalanos felhasznalas, sok utazas a keszulekkel.
Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Full HD (minimum), 60Hz eleg, matt es fenyes is lehet, VA/IPS esetleg OLED.
Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Sokat, igen lenne vonaton is hasznalva.
Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows 10.
Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?Csak SSD, minimum 512GBm, 16GB memoria.
Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
- dedikalt (tehat nem dongle-s b*szakodos) HDMI
- nagyon csendes legyen a ventije, alapbol jo lenne ha altalanos felahsznalas alatt nem bugna fel de amikro igen akkor se nagyon zavaroan
- max 1,5 kg
- jo minosegu vaz, zsanerok
- noi felhasznalonak lesz, igy Thinkpadek kiesnek a design miatt
- oriasi plussz lenne ha lenne rajta hagyomanyos USB is, de sejtem ez ultrabookoknal mar nagyon ritkaCsak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak uj gep most.Igazabol egy olyan gepet keresunk mint a Macbook Air vagy Dell XPS csak HDMi-vel es tobb csatlakozoval. Nem tudom hogy
KosziHi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
fordjee
aktív tag
válasz GeryFlash #166698 üzenetére
Asus Rog Flow-ra vess egy pillantást. Majdnem tökéletes lenne.
Kicsi, könnyű, nem bazári.
Van rajta 2 type-c, 1 sima usb és hdmi port.
Gyönyörű fényes kijelzője van, utazáshoz hasznos lehet, hogy tabletként is átalakítható.
Jó minőség megvan.
Ami miatt necces: alap terhelésnél is bekapcsol néha a venti. Van egy kicsi hangja, tévé mellett nem veszem észre, de teljes csendben azért hallható. Szerintem egyáltalán nem zavaró. Cserébe teljes terhelésnél sem olyan, mintha porszívóznának. (tesztek szerint alapjáraton halk és csendes, 32Db, terhelésnél 43).
Akkuidőről nem írtál, ez nem világbajnok ebben, nagy teljesítményű a processzor és kicsi a gép, az átlagnál gyengébb az akksija.
Illetve a ház tud meleg lenni. A billentyűzet nem, de felette igen, és még alapjáraton is meleg, így tablet módban nem minden pozícióban kényelmes tartani. Ennyi negatívumot tudok hirtelen, minden másban pozitív.
Lehet hogy ilyen erős felesleges lenne neki, de azért nézzetek rá.
A kijelzőt elfelejtettem, nem tudom, hogy napfénynél, szabadban milyen, egyelőre csak szobában használtam. Mintha valahol 250nit-et olvastam volna, de ebben nem vagyok biztos.[ Szerkesztve ]
fordjee
-
GeryFlash
veterán
válasz fordjee #166699 üzenetére
Szia!
Ksozi szpeen, megneztem, valoban jo (is) lehetne, viszont az alaplapi venti bekapcsolas nagyon kizaro tenyezo a lanynak En most arra jutottam hogy Del Latitude es HP Elitebookok kzoul valamelyik, viszont nem tudom, melyiknek a leghalkabb a hutoje/ huvos a processzora?
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest