- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
magellan2600
tag
válasz magellan2600 #166490 üzenetére
Erre esetleg valaki? Vagy ne is álmodjak?
-
shaniac
csendes tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
140-180k közötti belépő modellekre gondoltam és ebben a kategóriában inkább a hosszú távon tartósnak bizonyult gépeket keresem, mintsem a jobb paramétereket a hardverösszeállításban.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Csajomnak lenne általános felhasználásra. Egyetemi dolgok, office csomag, streaming szolgáltatások (hbogo netflix 1080p), böngészés akksiról, stb.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Abszolút nem lenne játékra használva.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Nekem AOC és LG IPS monitorjaim vannak, ezeket ismerem és tetszenek. Ha hasonló lenne, az biztosan jó.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Utaztatnánk néha a gépet, de a lakáson belül is mozgatva lenne.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem kell.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
SSD mindenképp kell bele, de 128-as is elég akár. Azt nem tudom, hogy ilyen felhasználásra ugyanazt tudja e a 4gb ram, mint a 8. Ha kihasznál egy ilyen gép 8gb-ot WIN10-zel ilyen felhasználás mellett, akkor mindenképp legyen 8.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
össz 1 db Hdmi VAGY Displayport elég, ha van.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt is érdekel, akár az összefoglalóban említett régebbi üzleti modellek közül és érdekelnek típusok amikre érdemes lehet keresnem ilyen oldalakon.Köszönöm!
-
Cyborg
őstag
Sziasztok,
vannak ajánlott használt laptoppal foglalkozó boltok a laptopszalonon kívül?
Eléggé ki vannak fogyva 100.000 alatt semmi nincs, bár látom, szépen elszálltak az árak.Tanulásra, office, youtubre keresek valami gépet olyan 100 ezer körül.
Kinéztem egy ilyet , videó alapján egész korrekt cégnek tűnik, az SSD bővítés is kb. SSD árban van, nyilván kérdés, milyen SSD-t raknak bele. Van rajta usb3.0, magyar bill, az akksi se teljesen kuka.
Arra gondoltam, kell egy SSD bele, esetleg újra pasztázni még, oszt le van a gond 1-2 évre.Az árakról fogalmam sincs, ez mennyire jó, vagy rossz ár. T420-am volt, nem volt vele bajom, de, ha lenne HP ennyiért, inkább azt vennék.
Szerintetek?
Köszi előre is a segítséget!
-
Scaletta
tag
válasz magellan2600 #166555 üzenetére
Thinkpad t460/470, Latitude 54**,74**, probook 440/840 g*, hirtelen ennyit tudok, jó keresgélést az aprón
-
Isual
veterán
Sziasztok!
Ügyvéd húgom munkagépet keresne.
Árban br. 300-400 között
14-15.6"Mik lennének erre az ajánlott modellek?
Köszönöm, ha segítetek!
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
aktív tag
-
veterán
-
aktív tag
válasz SeniorTilla #166568 üzenetére
Külföldi lenovo szervizről van véleményed ? Gondolok itt Lengyel vagy Német
-
Pano
addikt
válasz Xerath404 #166567 üzenetére
Lenovo helpdesk.
Más értelmes elérhetőségük nem nagyon van. Itt legalább válaszolnak 1-2 napon belül. -
aktív tag
Köszönöm szépen, ez hasznos lehet. Megvettem az extra 2 évet a Digital River-en kerszetül, amit Németbe ismerősöm höz szállítanak ki, szóval jó kusza az egész, gondolom az csak németbe lenne érvényes, de m1 lesz róla papírom aztán ha nagy baj van valamit úgy is lehet vele kezdeni.
-
.:SzvData:.
tag
Helló Hölgyek/Urak!
Notebook választásban kérem a segítségeteket.
mostanság
(2) A gépre szánt összeg forintban?
350.000.- környéke
(3) Felhasználás?
iroda, egyéb tartalom fogyasztás, esetleg cad
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem jellemző a játék
min. fullhd és 17" környéke
hurcolás nem jellemző, utazás közben nem használnám
(7) Operációs rendszer?
elég az üres vas is, de nem hátrány a Win licenc ; Win10 kerülne rá
NVMe-ből min. 256Gb; RAM-ból 6-8Gb kellene min.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
lehetőleg új gép és min. 3év garancia
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv, szudata| ..:S.::E..T:..I..:.:::.....:. <|>
-
Scaletta
tag
válasz magellan2600 #166574 üzenetére
Maradjunk annyiban hogy nyugodtabban fogok tudni aludni abban a tudatban, hogy nem ajánlottam ennyiért semmit sem újan
-
Scaletta
tag
válasz .:SzvData:. #166576 üzenetére
CAD milyen szinten, milyen tervezésekre? Mert VGA szempontból nem mindegy, mert egy bizonyos szinten el lehet lenni CAD-el IGP-vel is.
-
HARDVERAPRÓD
Sziasztok topiklakók!
Szeretném a munkámmal még szakmaibbá tenni ezt az amúgy is szakmai topikot.
Sajnos az utóbbi időben elég sok volt a feszültség és a személyeskedés, ezáltal a vita is. Ezt szeretném mellőzni és kordában tartani. Nem való ide sem, így ezek a megfelelő módon kezelve lesznek, remélem még a vita kialakulsa előtt, és így egy kellemes kis közésség alakulunk.
Ha az összefoglalóval kapcsolatban valami észrevételetek, vagy hibát véltek fel fedezni, kérlek jelezzétek nekünk (Khelben vagy Pyttawrx ) privát üzenetben!
További jó fórumozást kívánunk! -
veterán
-
etti05
friss újonc
Sziasztok!
Nekem is segítségre lenne szükségem, teljesen amatőr vagyok a témában.
Köszönöm ha válaszolsz!
Minél előbb, pár héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Maximum 250.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, rendszerelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Otthoni használatra, netezés, netflix, office használat
Nem használnám játékra
15,6” méret, a többit nem tudom meghatározni
99 %-ban otthon lenne használva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows
Most HDD 500 GB-os van, 4 GB RAM, de más is megfelel
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI csatlakozás. A mostani Dell Inspiron N5110 már 7 éve kiszolgál, most kezdi megadni magát A márkával elégedett vagyok, ha tudnátok hasonlót ajánlani, annak örülnék.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Újat szeretnék mindenképp. -
veterán
válasz etti05 #166588 üzenetére
A kijelzőt nem ártana pontosítani, mert sima HD vagy FullHD nem mindegy. Ebbe az árba IPS valszeg nem fér bele (ennek sokkal jobb a képminősége). Javasolnék még neked legalább 256-os ssd-t és 8 GB ramot.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Pano
addikt
Akit esetleg érdekel, a 23Y22EA jelzésű Elitebook 845 G7-ben 400 nites panel van, 98% sRGB
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz SeniorTilla #166522 üzenetére
Van egy rossz hírem, a ,múlt héten vettem ilyet, szóval nem kell a szöveg. Nekem a G5-ösömre is van 5 év jótállás, a probooknál annyi van, hogy ha 30 db alatt veszed meg a terméket, akkor NBD nincs, csak szállításos megoldás, mert erre a HP nem ad NBD-t, szóval nem kell...
Még egyszer mondom értem, hogy el akarsz adni, de ez engem nem érdekel!The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz Dhampir #166520 üzenetére
Amiről beszélsz azt soha nem a HP adta, hanem egy nagyker akciója volt. Tehát ezt 2021-ben azért senki ne várja el, hogy ingyen 5 év garival adnak egy gépet, nincs ingyen vacsora. Sehol!
Igen meg kell venni, de nem is arról volt szó, hogy alapban adnak ennyit, hanem arról, hogy lehet 5 év jótállást venni ilyen termékhez. Igen lehet, azaz az, hogy nem lehet egy hülyeség tipikus magyar kereskedős duma, hogy nehogy ne tudja eladni a rajta maradt hulladékot.Az utolsó mondat nem igazán a témához tartozik azért tettem OFF-ba.
#166514 Pyttawrx
A ProBook-ra 1 év korlátozott jótállás van, a magyar nagyker dobja hozzá a + 2 évet mert nem tudná eladni Magyarországon a HP termékeket. A Dell Inspironra is 1 év van, meg mindenre pl USA-ban, csak Európában annyival drágábbak a termékek, hogy senki nem venni meg ennyiért ha csak 1 év garival adnák.
A HP esetében az 5 éva gari azt jelenti, hogy az egy éven belül, ami az alapgaranciája a gépnek annyi időn belül tudod megvenni a jótállást, és ilyen esetben nem +2 + 4 és nem tudom mennyi jótállásod lesz, hanem a vásárlástól számított 5 év.
Szóval de létezik, csak, ha ezt az értelmesebb ember tudnál, akkor ugyan mit adna el a sunnyogó pc kofa, 2 évenként.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz Dhampir #166529 üzenetére
Igen mert a Probookra 1 termék esetén nincs NBD, hanem adott szám felett, van ezt pár éve leírtam ,már, de hát nem nagyon emlékeznek az emberek erre mert sokkal könnyebb, megmagyarázni, mint utánajárni dolgoknak.
Meg a szabályokat kideríteni, hogy mi hogy van. Szóval értem a bizonytalanságot, de ha nekem pl sikerült a múlt héten venni probookhoz, nem magamnak, hanem nagyon jó barátnak, akkor másnak miért nem?The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz Pyttawrx #166593 üzenetére
Szuper, csak akkor az értő olvasást is próbáld meg esetleg megkontrollálni, meg a letagadjuk azt amit a másik ír, majd, ha bizonyíthatóan hülyeséget mondott az ember, akkor még neki is állhat feljebb? Ez ide való?
Mert akkor az a topik már másról fog szólni, nem arról amíg eddig...Melyik számlára gondoltál? Van egy notebook számla, ami ugye 1y/1y/0 ez mit jelent hagy ne fejtsem ki, úgy érzem, hogy amúgy sem a megoldásra kíváncsiak itt, hanem amit hallani akarnak.
Ennek ellenére 3 év van a gépen, ezt viszont a HP oldala fogja kiadna a számlán ugyan rajta a 3 év, de ugye egy carepackes
A Care pack meg digitálisan megy. Ott a számla is az ami 5 évről szól. Nem fényképeztem le de le kellett volna.[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
HARDVERAPRÓD
válasz hallador #166596 üzenetére
Ahogy írtam korábban [link] , ami nem való ide, azt szeretném is a topikon kívül hagyni. Ez mindenkire vonatkozik. Most is támadólag lépsz fel, pedig szépen arra kértelek, hogy finomabban. Csak ennyit kértem. Nincs helye itt ennek. Lehet eszmét cserélni, meggyőzni a másikat, mert mindenki tévedhet, de lehet normálisan is.
-
hallador
addikt
válasz Pyttawrx #166597 üzenetére
Ok, akkor nekem is lehet egy kérésem, ha valamit leírok, és egyértelmű, akkor majd akkor is szólj rá másra is. mert mindenki tévedhet igen. Csak itt konkrétan nem erről volt szó.
Részemről inkább majd visszanézek pár hónap múlva. Sok sikert a Topikgazda dologhoz.
Köszönöm az észrevételeidet.
Szia.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Bolha22
csendes tag
Sziasztok, 2 laptop között vacillálok, ti melyiket választanátok? Esetleg személyes tapasztalat?
https://www.alza.hu/hp-pavilion-gaming-15-ec1001nh-fekete-d6241683.htm?visited=1#parametry
https://www.alza.hu/asus-rog-g15-strix-g512li-hn094-fekete-d6318249.htm?visited=1
3D modellezésre és nyomtatásra, alkalmanként CFD szimulációkra, ritkábban videó szerkesztésre kellene (RAMot mindenképp bővíteném). Hasonló árkategóriában ha tudtok jobbat, azt is szívesen veszem. Elsődleges szempont, hogy 4-5 évig minimum megállja a helyét arra, amire kell (a 1650 Ti szerintem megfelel erre), illetve a jó akksiidő, 4-5 órát jó lenne ha tudna normál használat mellett. A HP-ban jobb az akksi, viszont csak 2 USB port van míg az Asusban 3... a 48 Wh akksi mennyit bírna szerintetek?
Köszi előre is a válaszokat!
EDIT: használtat, és Dellt nem nagyon szeretnék (a jelenlegi Dell gépem nagy csalódás volt...) "használt" max úgy jöhet szóba, hogy mondjuk vitrines kiállított darab volt, vagy kifutó, garancia azért legyen rá pár év, és legfeljebb akkor érdekel így, ha jóval olcsóbban (20-30%+) lehet hozzá jutni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest