Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csubuka

    addikt

    Sziasztok!

    Érdemesebb formába öntöm a segítségkérő kérdésemet, kicsit hányaveti volt korábban sajnos. Egy ilyen géppel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni:

    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Pár héten belül
    (2) A gépre szánt összeg forintban? 100 000 alatt, lehetőleg minél olcsóbban
    (3) Felhasználás? Irodai programok, netezés, semmi extra most épp. Komolyabbakra ott lenne az asztali. Alig használok most notit, csak jó, ha van.
    (4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nincs játék notin.
    (5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 1600x900 minimum, technológia nem lényeges. Minél kisebb annál jobb, de a 12 coll túl kompromisszumos, az már nem teljes értékű gép az olcsó kategóriában szerintem. 15,6-nál kisebb legyen feltétlen, W520-nál jobban hordozható.
    (6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Kis hordozgatás fontos lenne azért.
    (7) Operációs rendszer? Lényegtelen.
    (8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Lényegtelen, a HDD a fókba menne úgyis.
    (9) Egyéb kívánság, speciális igények? Halk és csendes hűtés, masszív gépház
    (10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Csak használt

    A 8470p lenne szerintem a legjobb. Vagy nézzem az E5430/E6430, T420/T430 vonalat, hogy hol a legjobb az ár? A 15 collosak nem hiszem, hogy kellenének most nekem, annyival nem nyújtanak többet ebben az esetben tán, mint amennyivel nehezebbek és drágábbak.

    Mondjuk a 8570p árban még jobb is, mint a 8470p (ez lehet csak valami random anomália), de a TP-knél ez pont nem így van (a Dell-nél sem valamiért ahogy nézem, ott is a 15 collos drágább), ott a 15 collosra van nagy igény.

    Köszönöm tippeiteket előre is! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák