- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
Aktív témák
-
trollreign
tag
-
frei0018
csendes tag
válasz appleGjuice #4053 üzenetére
próbáld ki 1-el kisebb felbontáson.......
-
frei0018
csendes tag
válasz trollreign #4051 üzenetére
ha a mag bírna 750-et és a memók mondjuk az 1100-at akkor ez már faintos lenne
-
SShadow
aktív tag
Ha most akarsz gépet venni és nem akarsz heteket várni mert az Y560-ra még nem tudtak időpontot adni.
(azt mondták lehet hogy egy hét de lehet hogy csak később lsz((Akkor javaslom ezt:
http://www.laptop-notebook-netbook.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptopok/acer-aspire-5942g-463g32mn-most-3-ev-garanciaval/1268/
Annyi hogy kell még bele 2GB-ram de azt 6000-ből megúszod és így kereken 200ból lesz egy egész jó kis géped!
-
Walter88
csendes tag
Szép estét!
Lenne egy kereszt kérdésem a szakiktól
A billentyűzet világítás notebook-on zavaró tud lenni? Például filmezés közben? Vagy ki lehet kapcsolni? Konkrétan Dell gépeken? Vostro-n?
-
round3r
csendes tag
Hali! Erősítsetek meg, hogy ez egy jó választás: [link]
140-150k-s árkategóriában jobbat nem találtam. Bár azaz 1 év gari elég soványnak tűnik, de mégiscsak lenovo-ról van szó. De néztem fuji-t is, méghozzá ezt a típust: [link]A megbízhatóság fő szempont, játék annyira nem fontos. Otthoni felhasználásra lenne leginkább. További ajánlatokat is szívesen fogadok!
-
HaKo
aktív tag
Sziasztok!
Max 250k-ig nézegetek gépeket. Még csak informálódok, de eddig 2 lehetőséget találtam.
Egyik: Dell Vostro 3300 Geforce 310-el és i5-el kb 250k
Másik: Acer 3820tg ati6550-el és i5-el 3 év garanciakiterjesztéssel, ez is kb 250k.A legfőbb elvárásom a 13,3", külső monitorral fogom használni, de azért cipelem is ezért kell kicsi. A másik pedig a kihozható legjobb teljesítmény és minőség. Játék nem alapfeltétel ezért használat szempontjából megfelel a gf310, a 6550 pedig főleg. Inkább gépészeti 3D programhoz meg ilyesmikhez kell, de ezekhez sem kell profi szinten. Ezért is nem kell Quadro. Ja és 3 év garancia is fontos.
Szóval ezt a 2 laptopot néztem ki. Tud ezekről valaki valamilyen tapasztalatokat mondani? Melegedés, anyaghasználat, zaj, összeszerelés minősége, meg úgy általában melyiket ajánlanátok? Valamelyik nagyobb notebook boltban van rá esély, hogy megnézhetőek? Nem tudom melyik üzletnek lehet a legnagyobb kiállító terme.
Esetleg más javaslatok is érdekelnének 13,3"-ig ha van. -
Drughi
addikt
Két totál más gépet néztél
A vostro mindenképp minőségi darab, de szerintem nagy kár azért a vga-ért. Egy nV 330 lett volna a minimum ezért az árért.
Acer: hiába fém fedlap, a többi műanyag és újlenyomat gyűjtő.
Viszont állitólag ennek a gépnek kitűnő a hűtése, mert nincs benne optikai meghajtó, ezért a videókártya külön hűtést kapott. Ez csak a 13as modellre igaz.
Amúgy a 6550 = 5650 nel, szóval nem kell tőle elszállni. El kell adni a régi kártyákat és új néven egyszerűbb.Az utóbbi gép valamely változata ( 3820tg, 4820tg, 5820tg) szinte mindegyik MM-ban ki van téve. Vostrot még nem láttam multiba.
Ha Pesti vagy akkor valamelyik nagyobb üzletben biztos van.ha 13as gép kell és jó a gt 310es kártya én megnézném ezt mindenképp: [link]
Rám nagyon pozitív hatást tett.
-
bdfhz
aktív tag
válasz round3r #4059 üzenetére
Round3r!
Sajnos nem tudlak megerősíteni. Ha a megbízhatóság az egyik fő szempont, akkor a 12 hónap garancia nagyon kevés. Mellesleg egy GeForce 310M-et tartalmazó gépet "Gamer Edition"-nek nevezni egyszerűen hazugság.
Én ezt ajánlom:
Fujitsu - 3 év garancia, integrált grafikus vezérlőVagy, ha fontos a külön videókártya:
Packard Bell- 2 év garancia, Radeon HD5470 -
rizso
addikt
Nekem csak 5820TG-m volt, de gondolom anyaghasználat és összeszerelés megegyezik a kettőnél. Az összeszerelés nagyon jó, minden masszív, stabil, semmi lötyögés. Drughi véleményéhez annyit, hogy belül a "szálcsiszolt műanyagon" nem látszanak az ujjlenyomatok. Viszont a fekete fém fedlapon már annál jobban...
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
HaKo
aktív tag
Köszi a válaszokat!
Tudom igazából, hogy 2 különböző típusú gép, de a Dell valahogy nagyon összerakottnak tűnik. Viszont nem tudom megér ennyi kompromisszumot, azért a 6550 nagyságrendekkel jobb a 310-nél. Ahogy olvastam a 310 elég gyengécske... Meg az is olvastam, hogy jobban melegszik meg hangosabb is mint az acer...
5820tg-t én is szemrevételeztem már, jól összerakottnak tűnik.
Hát még mindig nem tudom, lehet várok kicsit még, nézelődök, hátha jön valami új típus is.Szerintem a gf310-es gépek felejtősek... árukhoz képest gyenge az a videokártya...
[ Szerkesztve ]
-
rizso
addikt
Hát igen, sajnos komoly felárat kell érte fizetni. De ha a gyártók belepakolnák szinte minden gépbe, akkor nem lehetne akkora pénzeket elkérni 1-1 bill.világítással rendelkező gépért, és megszűnne az a "kuriózum", amit meg kell fizetni. De úgy látom vannak különböző "backlit mod-ok" is - csak hát gondolom nem olyan könnyű megcsinálni...
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
veterán
válasz trollreign #4036 üzenetére
Pavilion dv6-3040ez-t néztem, ebben 550-en megy a GPU, a RAM 800-on.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
sasa134
addikt
sziasztok,
szüleimet szeretném meglepni egy laptoppal (egy p4 3.2Ghz desktop PC-t szeretnék leváltani, sok helyet foglal, elavult, hangos).
A következőket néztem ki (belépő szint, tudom, de nekik elég lesz), a felhasználási terület:
- sok internetezés
- némi zenehallgatás/multimédia
- szövegszerkesztés/irodai munkaLenovo Ideapad G550L /T4500 Dual core 2.3Ghz, 2Gb DDR3, 500Gb HDD, GMA X4500/
Asus K50 (IJ SX485D) /T3300 Celeron Dual Core 2.0Ghz, 3Gb DR2, 320Gb HDD, GM 4500MHD/
Acer Aspire 5736 /T4400 Pentium Dual Core 2.3Ghz, 2Gb DDR3, 320Gb HDD, GM 4500MHD/
Otthoni gép lesz, nem sokat fog mozdulni. Melyiket ajánlanátok? Árban egyformák szinte, gari is ugyanannyi.
Köszönöm előre is.
Avanti Roma
-
veterán
HP Pavilion tulajok figyelmébe, aki világítós billentyűre akarja cserélni a sajátját. Nem ismerem őket, de az ár nagyon meggyőző, még ha a szállítási ktsg. sok is lehet.
Amúgy a régebbi HDX16 és HDX18-asokban volt a legszebb a háttérvilágítás. Ezeknél az új szigetes billentyűknél már nem olyan szép...
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
rizso
addikt
Igen, ehhez már szakértelem kell. Viszont van egy mindenki által könnyen kivitelezhető,olcsó megoldás is
-
n0_gAboR
őstag
válasz SeniorTilla #4073 üzenetére
Vajon elitebookhoz van ilyen megoldas?
-
Chaser
legenda
-
bdfhz
aktív tag
válasz sasa134 #4072 üzenetére
Sasa134!
Ezek mind elavult gépek (GMA 4500, DDR2 memória, Core 2 Duo alapú processzor). Persze, ha valami nagyon jó vétel, nem feltétlenül baj, hogy nem a legújabb fejlesztés, de 110 ezerért már lehet egész jó gépet venni: Packard Bell, Lenovo. Mindekettőre 2 év garancia jár. Erre a némileg drágább Fujitsura pedig 3.
-
Drughi
addikt
Furcsa, hogy ajánlottat kapott tőlük, pedig lehúzzák a tesztben pár helyen.
Mondjuk, ez a legfullosabb konfig, szóval ez lehet ajánlott cucc, ennyiért.
A 2 gigás GT 435 nem elírás?
Pozitívumnak értékelik, hogy 1db 4GB-os ram van benne, pedig szerintem ez lassabb, mint a 2x2, bár bővíthetőség szempontjából jó,d e a 4 bőven elég. -
Chaser
legenda
Mért ne kapna ajánlottat?
Ahol lehúzzák főként:
design - szubjektív
venti hangja - i7-es gépet diszkrét -ráadásul közép mezőnybeli- vga-val ekkora méretben más gyártó se fog halkabban lehűteni optikával a gépben
kijelző: 15.6" fHD-ban máshol se lesz jobb, igaz a HD és fHD közé beiktathattak volna még egy HD+ verziót köztes megoldásnak, de ez legyen a legnagyobb gond
nincsen analóg vga kimenet - egyre több gépnél el fog maradni
A burkolatok, a minőség, a JBL hangszórók és 3 év gar ellensúlyozza ezeket a hiányosságokat és az egyes modellek ára is egész jónak mondható, főleg hogy pár hetes szériáról van szó.
A blacklit bill ami fájó pont lehet és tényleg érthetetlen, mért nincs opcionálisan sem, mikor hazai vostrokban van
Van egy ph-s teszt is róla, csak az i7-esnek vészes a hangja, az i3/5 gépek rendben vannak.
2GB-os gt435 nem elírás, van róla cpuz kép és több tesztben írják hogy 1 v 2 GB-os változata van.
Az alapból 4GB-os ram jó is meg nem is, egyrészt nagyon jó, mert akinek nem elég +5k-ért máris 6-ra növelheti, akinek viszont elég lenne az 2x2GB-os felállásban is meg tudná oldani, aminek az ára pedig kb negyedannyiba kerül mint 1x4GB._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Drughi
addikt
Én nem lehúzom, mert biztos jó gép, bár nekem még mindig fájó pont, hogy megkapta az XPS nevet. Más néven indulhatott volna egy új széria első tagjaként
330ért nem rossz belső van benne, a 3év garancia is korrekt (bár ez a minimum szerintem)
Biztos nem csalódik benne az aki ilyet vesz.Számomra a legfájóbb pontok:
Design
Ram. Számomra noname... Nekem 6.2 pontot ad az élményindex (bár ez nem mérvadó)
Illett volna valami nevesebb ramot beletenni.
wlan: Ezen is spóroltak, pedig nem lett volna nagy felár egy normális wlan bele.
54mbps manapság már kevéske.[ Szerkesztve ]
-
appleGjuice
tag
válasz appleGjuice #4053 üzenetére
-
Chaser
legenda
Design váltás lehet a háttérben. Ahogy a felépítését megnézzük sok változást hozott hw-esen, csatlakozók terén, hát mért ne hozna designban is. A reviewkat elnézve kevés embernek nem jön be, főleg akik urasabb' dell-t használtak eddig is.
Amúgy ez az itthon kapható legfullosabb konfigja:
Intel i7-840QM(1.86GHz) Mobile CPU,
15.6in FHD TLF LCD,
8192MB (2x4096) 1333MHz DDR3 Dual Channel,
640GB Serial ATA (7200RPM),
Tray Load Blu-ray Disc BD-Combo (Reads BD and Writes to DVD/CD),
XPS 130W AC Adapter,
Primary 9-cell 90W/HR LI-ION,
NVIDIA GeForce GT 435M 2GB graphics,
Bluetooth Card 3.0, Intel Centrino Wireless-N 1000,
Internal Dell Wireless 5540 built-in 3G/HSDPA,
Internal Hungarian Qwertz Keyboard,
Hungarian Genuine Windows 7 Professional (64 BIT),
Datasafe Local 2.3 Basic
Csak legyen aki megveszi
Az alapmodell ára viszont mondhatni "baráti", 205k-ért egy elég modern gép és szinte minden téren rendben van, nbd gar, tényleg csak a blacklit bill hiányába lehet belekötni igazából._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Thaddeuss
tag
Szervusztok!
Laptop vásárlás előtt állok, februárra tervezem a megvételt, de a Ti véleményetekre vagyok elsősorban kíváncsi, hogy mit gondoltok/tanácsoltok ezekkel a gépekkel kapcsolatban:
Egy Acer - ez tűnik a legjobbnak, csak most akciós, így nem hiszem, hogy februárig kitart:
[link]Egy Asus - ismerőseim szerint jó márka, nem volt még hozzá szerencsém:
[link]Illetve egy Dell:
[link]Mint ahogy látszik, ezek nagyjából egy szinten vannak tudás arányában, csak ugye más-más márka. Célom egy olyan gép választása, mely kisebb igényű játékokat (dragonica, WoW) élvezhető minőségben, folyamatos képpel elfut.
Jelenleg egy MSI VR610-esem van, amiről tudni kell, hogy nem egy erőmű, már a 720p-s HD filmeknél előjönnek a gondok, gyakran elcsúszik a hang/kép, ezért választottam dedikált vga-sat.
Minden tanácsnak/hozzászólásnak örülök
További minden jót!
-
Chaser
legenda
válasz Thaddeuss #4088 üzenetére
A mai gépek minimális cpu terheléssel is gond nélkül viszik a fHD videókat is, akár intel, akár amd v nv integrált vga van a gépben. Ha 720p-s film akad nálad ott sw-es probléma lesz, azt 1 magos 1.5ghz körüli újabb architektúrás cpu is gond nélkül viszi AC3 5.1-gyel, ilyen mondjuk a vlc legújabb változata. Az említett játékok vga igényét nem ismerem, így ajánlani nem tudok semmit. A 3 év gar miatt 1értelműen a dellt venném. Ha az acert veszed arra számolj rá kb 20k összeget +2év gar vásárlására, 1 év garral felelőtlenség noteszt venni ilyen árkategóriában.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
Chaser
legenda
válasz Thaddeuss #4091 üzenetére
Annak is a legújabb verzióját érdemes használni, bár én már régóta talonba raktam, inkább visszafele fejlődik, a vlc meg előre Az mpc-hc még jó választás. Én 1.6Ghz-es 1 magos celeronon néztem 720p-s mkv-ket 5.1-gyel, soha nem volt gondom.
Gar-on meg ne spórolj, ha bedöglik a lap az alsóhangon 50k+ szerviz díj, de lehet akár 80k+ szerviz díj is, de kijelző környékén is érhet kellemetlen meglepetés. A többi sallang könnyen pótolható viszonylag, mert hdd, ram, optika az szabvány kellék, de a lap nagyon nem az, kijelző is necces, mint ahogy a bill. is egyedi._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
bdfhz
aktív tag
válasz Thaddeuss #4088 üzenetére
Thaddeuss!
Én az Acert nem látom olyan jó vételnek. Az Asus viszont 2 év garanciával és Windows-zal nem rossz. A Dell előnye a 3 év garancia, viszont nincs Windows, és nem túl nagy a merevlemez. Talán a memóriát érdemes bővíteni, de az nem nagy összeg.
Megerősítem az előttem szóló véleményét annyiban, hogy a modern integrált vezérlők (Intel HD Graphics, Radeon HD4250) a FullHD felbontású filmeket is lejátsszák. Ehhez tehát nem kell külön videókártya, a játékoknak viszont jót tesz. Sőt az új játékokhoz még az 5470 is sovány.
Ha tudnál kicsit többet mondani a jelenlegi gépedről (processzor, grafikus vezérlő) meg lehetne tippelni, mivel lehet gond a nagyfelbontású filmek esetében. Ha 4-5 éves a gép, könnyen elképzelhető, hogy a hardver gyenge.
-
SNOOPDOGG199
csendes tag
Szevasztok.
Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyire számít a kijelző felbontása 1366X768 vagy 1600X900 ha csak filmet akarok nézni meg netezni?melyiknek szebb a képe? -
Thaddeuss
tag
A mostani egy MSI VR610x típusú notebook, itt a linkje:
Sajnos az MSI oldalán üres a specifikáció, jobb híján ezt kell nézniJó három éves gép, sokat megtapasztalt már itt a kollégiumban, de nem emlékszem, hogy régen volt -e probléma a HD filmekkel... Mindenesetre nem számít ez a gép, mert odaadom egy kevésbé igényes ismerősömnek.
Így utólag megnézve valóban jobbnak tűnik az Asus, kivéve a windowst, amivel rendelkezem.
Most így a hozzászólást írva böngészgetem a kínálatot, ez jónak tűnik, csak kérdés, hogy 1 hónap múlva is kapható -e lesz/ilyen áron.
Mindenesetre köszönöm mindenkinek a segítséget, tanácsokat, úgy döntöttem (most legalábbis), hogy az Asus-t választom.
-
fazr
senior tag
Ezt vettem, igaz én iponból és vettem még hozzá +2gb ramot.
Negatívum:
- Touchpad kicsi és a 2 ujjas műveletekkel néha gondban van
- Nem tudom ez mennyire nagy negatívum egy notinál, de hangszóróban nincs semmi mély és nincs benne elég erő semMondjuk engem ezek nem zavarnak, mert többnyire egeret és hangfalszettet vagy fejhallgatót használok
Pozitívum:
- Szép, jó tapintású matt felület. Nem gyűjti sehol az ujjlenyomatokat
- Halk és "hideg" működés
- Könnyű szerelhetőség
- Erős zsanér
- Numerikus billentyűzet -
SNOOPDOGG199
csendes tag
Szevasztok.
Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyire számít a kijelző felbontása 1366X768 vagy 1600X900 ha csak filmet akarok nézni meg netezni?melyiknek szebb a képe? -
Walter88
csendes tag
A Dell XPS L'501 kijelzőjét LCD máshol WXGA típusú kijelzőnek írják. Hp-k nál meg sok esetben Brightview stb... már ha fényes.
Ami fényes, az mind ugyanúgy tükröződik, vagy vannak egyes típusok közt különbségek?
Például a haverom MSI gépe, 2-3éves, már fényes kijelzője van, de az öcsém HP DV6-os mintha sokkal jobban tükröződne.
Ez csak optikai csalódás, ami mondjuk a fényes keret miatt lehet (DV6), vagy tényleg vannak fényesebb és kevésbé fényes notebook kijelzők??
Az XPS L'501 kijelzője milyen kategória?
Nagyon fényes, tükröződős?
Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest