- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
Aktív témák
-
zöldpötty
csendes tag
először is köszönöm a válaszokat!
aztán ismét a véleményetekre lennék kíváncsi erről:
http://www.mobilx.hu/index.php?dispatch=products.view&product_id=35243[ Szerkesztve ]
-
thomeef
őstag
válasz SeniorTilla #4235 üzenetére
Na igen, de ki az aki Quadro vga-val szerelt noteszt játékra vesz? Én sosem tennék ilyen butaságot Azok a Cad-re vannak, meg 3D-s tervező programok gyorsítására.
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Torin42
csendes tag
Mindenkinek köszönöm a válaszokat.
thomeef:
én ezt úgy tervezem kivédeni, hogy lesz az albérletben meg itthon is egy plusz monitor és azt kötöm rá, ha AutoCAD-ezni kell -
trollreign
tag
válasz zöldpötty #4251 üzenetére
Itt tudod megnézni a garanciakiterjesztés árát.
A gép vásárlása után 1 évig van lehetőséged kiterjeszteni a garanciát.
Szerintem még ha 230-240k környékén hozod ki ezt a gépet 3 év garanciával, akkor is lesz egy szép, jó anyagokból készült, nagyon erős processzorral és korrekt videokártyával szerelt akár játékra is alkalmas géped.A többieknek is mondanám, hogy megnézegettem pár helyen a HD 6550-et, és igaz, hogy egy átnevezett HD5650-ről van szó, ennek ellenére a teljesítménye közelebb van a HD5730-hoz, mint a HD5650-hez, és néhány játékban el is veri az 5730-at!
Szerintem elég jó vétel, megéri elgondolkodni rajta, hogyha tetszik külsőre.
[ Szerkesztve ]
-
trollreign
tag
Sziasztok!
Ma megnéztem és megtapogattam a Fujitsu Lifebook A530-at, és elég vegyes érzelmekkel töltött el.
Pozitívumok:
+ Jó anyaghasználat, jóféle matt anyagok
+ Összeszerelés a kategóriához képest jó, minimális játéka van a csuklótámasznak.
+ A kijelző befogása korrektül meg van oldva
+ Erős, masszív zsanérok
+ Szép képe van a kijelzőnek, viszonylag nagyobb betekintési szögből is jól látható.
Ehhez hozzá jönnek a fórumra ma posztolt fps értékek, amiken én is meglepődtem egy kicsitNegatívumok:
- Más is írta, hogy kicsi a tapipad, hát az az igazság, hogy olyannyira kicsi, hogy számomra már kizáró ok lenne, felettébb kényelmetlen.
- Rossz helyen is van a tapipad
- A billentyűzetet számomra túl mélyen be kell nyomni, ami azért érdekes, mert ennél a chiclet megoldásnál ez nem jellemző (de ez csak egyéni hasfájásom szerintem)Összességében egy korrekt gép, és továbbra is ajánlanám, de megvásárlás előtt mindenképp ki kell próbálni, mert nagyobb kezű embereknek elviselhetetlenül kényelmetlen lehet a touchpad.
[ Szerkesztve ]
-
SeatZola
őstag
Szerintetek HP 8740w-esetében melyik a tutibb választás:
1. Core i5-520M/ 2GB-1333MHz/320GB-7200rpm/17"LED WSXGA+ 1680*1050/ATI FirePro M7820 1 GB DDR5/ 1 év gar/ Win7 Prof 64
2. Core i5-520M/ 4GB-1333MHz/320GB-7200rpm/17"LED WSXGA+ 1680*1050/Nvidia Quadro FX 2800M 1GB GDDR3/ 2,5 év gar/ Win7 Prof 64
A kettő közül a 2. kerülne többe 60k-val.
Igazából a RAM különbség nem tétel, a + 1,5 év garancia és a VGA a különbség.
Zoli
-
spyduck
nagyúr
válasz thomeef #4252 üzenetére
Na igen, de ki az aki Quadro vga-val szerelt noteszt játékra vesz? Én sosem tennék ilyen butaságot
Jókat mosolygok amikor ilyeneket írtokNem azért nem jó játékra, mert quadro hanem azért, mert nem olyan erős mint a másik.
pl.:
Quadro NVS5100M = GeForce GT240
Quadro FX 3600M = GeForce 8800M GTXstb...
Mindegyik Quadro-nak megvan a GeForce párja. Ha a játékot nézzük semmi különbség nincs közötte, a Quadro csak egyes számítási feladatoknál nyújt többet valamint folyamatos terhelésre van tervezve. Ennyivel több és nem kevesebb!
-
spyduck
nagyúr
válasz SeatZola #4263 üzenetére
Az USA dologgal mondjuk megfogtál..... Nem vagyok benne biztos de mint ha hallottam volna olyasmit, h az USA HP nem garis itthon. Egyszer hoztak hozzám egy US-es billes 8510p-t amit nem találtam a HP adatbázisban, akkor lehet ez a magyarázat
Fel kéne hívni a HP ügyfélszolgálatát bár ebben sztem ők is vakon vannak, legalább is nem lepődnék meg -
trollreign
tag
válasz spyduck #4265 üzenetére
Igen, én is úgy tudom, hogy a HP az USA-ban nagyrészt US warranty néven csak ott érvényes garanciát ad. Ráadásul az international warranty is csak úgy érvényesíthető, ha nincs állandó lakcímed abban az országban, ahol érvényesíteni akarod. Gondolom ez éppen azért van, hogy az emberek ne rendeljék meg 30-40%-al olcsóbban az USA-ból a gépeket, aztán hárítsák rá a szervizköltségeket a külhoni HP szervizekre.
-
thomeef
őstag
válasz spyduck #4264 üzenetére
Nem kell minden olyanra reagálni amiről "azt hiszed" hogy jobban tudsz másoknál Egy szóval sem mondtam hogy a Quadro sorozat rosszabb mint a Geforce, egész egyszerűen az egyik mérnöki munkára, profi 3D munkaállomásokba, a másik átlagfelhasználóknak van játékra, nem kell ezt túl bonyolítani.
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Avicularia
veterán
válasz trollreign #4266 üzenetére
Ez a hp-ra egész biztos nem igaz,hogy csak akkor szervizelik ha nincs ott lakcímed.
Nekem otthon vásárolt dv5-öm van,nincs magyarországi lakcímem csak svéd és az itteni hp simán szervizelte,miután a magyar hp jól átk****.
Sőt ,kb másfél évesen az akksi elhullott,a magyarok elhajtottak hogy csak 1 év gari van rá,a svéd hp meg ingyen és bérmentve küldött egy új akksit,úgy hogy a régit le sem kellett adnom,bemondásra elhitték hogy rossz.Amit előbb írtam,hogy az acer-re csak olyan gari van ami nem érvényesíthető külföldön csak turistaként arra a svéd acer azt mondta hogy EU-ban vásárolt gépek garisak itt és a magyar acer oldalán is az van,hogyha az új címedet lejelented nekik,akkor érvényes a gari másik országban is,
-
Bermi
aktív tag
sziasztok,
kb 125e-ig keresek laptopot.
játék nem kell hogy fusson rajta
15'-os
hd filmek ne akadozzanak, csak filmezésre és netezésre lesz, de ne akadjon akkor se ha több fül van nyitva az explorerben.
jó lenne nem egy év gari, hanem több
az ár a felső plafon.
(esetleg win7 is ha belefér az árba)
mit ajánlotok?
köszi
ui:
ahogyma nézelődtem ez jó árban van és ki is tudtam próbálni nem tünt rossznak, de csak 1 év gari van rá[ Szerkesztve ]
F1.....
-
trollreign
tag
válasz Avicularia #4273 üzenetére
Nem ugyanaz a két helyzet. egyrészt az USA nem az EU-ban van, és az EU-ba behozott gépekre ki lett fizetve a vám a forgalmazó által, míg az USA-ból megrendelt gépnél el lehet sumákolni a vámot, ha a csomagot küldő bepipálja az USA-ban, hogy "Gift". Másrészt az akksira jónéhány hp esetében tényleg nem vonatkozik a garancia. Az egy dolog, hogy neked Svédországban jófejek voltak, ettől függetlenül ha a profitmaximalizálás a cél a költségek minimalizálása által, és nem a vásárlók bizalmának megnyerése (ami sajnos egy Magyarországra jellemző tendencia), akkor jogában áll a szerviznek a garanciaszerződésben leírt dolgokat érvényesíteni - ahogy te is hivatkozhatsz arra, amikor érvényesíted a garit, úgy ők is, ha nem akarnak a gépeddel ingyen foglalkozni.
Ettől függetlenül ezeket egyáltalán nem mondtam 100%-ra, csak én is akartam rendelni dv7-et e-bay-ről, és akkor nagyjából utánaolvastam, amit abból leszűrtem, azt próbáltam leírni. Persze könnyen lehet, hogy tévedtem.[ Szerkesztve ]
-
-
Avicularia
veterán
válasz trollreign #4276 üzenetére
Nem hinném,hogy itt jófejségből cserélték az akksit.
Az meg szánalmas,(a hp topikban leírtam még nyáron ha jól emlékszem)hogy beadtam a gépet ventillátorhibával magyarországon,elvileg visszakaptam megjavítva.Persze első indításkor ugyanúgy zörgött.Felhívtam a szervizt,ahol mondták,hogy küldjem vissza megint.Erre nekem nem volt időm,mivel repültem vissza ide.
Ezután 1 hónapra rá végleg megállt a venti a gépben.(Papír van róla ,hogy kicserélték,mégis megállt.Persze nem csináltak vele semmit,max befújták wd-40-el)
Utána lett beküldve a svéd hp-ba,1 napot töltött a szervizben.Azóta tökéletes
Ennyit a magyar hp-ról -
frei0018
csendes tag
Vki otthon van a GPU tuningolásban? Kellene egy kis segítség, egy 5650(undervolted) órajelemelésen esik át minden szép és jó de restart után visszaáll alapra.....
-
SNOOPDOGG199
csendes tag
szevasztok.
nem ide vág a téma de hátha tudtok segíteni notebookon wifivel kapcsolódok netre és így kb felére csökken a letöltési sebesség,viszont ha rádugom a net kábelt normál sebességel tölt szoftver hiba vagy mi? a routerem linksys wrt320n
-
Drughi
addikt
válasz SNOOPDOGG199 #4282 üzenetére
Lehet a routered nem bírja a netet, lehet a géped wlan-ja
Én emiatt cseréltem ki a gyári 54mbps-es wlan modult a gépben egy 300mbps-re.
Így már bírja a 80/25ös diginetet -
zöldpötty
csendes tag
válasz trollreign #4258 üzenetére
köszönöm a segítséget!
hasznos volt! -
-
Drughi
addikt
válasz SNOOPDOGG199 #4284 üzenetére
Sejtem a specifikáció ami alapján a gépet vetted megmutatja
De 99% hogy 54mbps-es, mivel ilyet tesznek a 100e és a 300e Ft-os gépekbe is.
Én még nem nagyon láttam gyárilag 300mbps sebességű wlan modullal szerelt gépet, szóval ha a routered bírná a 300at akkor itt lesz a hiba.
ha a routered se bírja akkor már 2 hiba van -
bdfhz
aktív tag
Bermi!
Netezéshez, filmlejátszáshoz, irodai programokhoz nincs szükség külön videókártyára. Én ezeket a gépeket ajánlom a legolcsóbbak közül:
Lenovo - kétmagos AMD, 2 év garancia
Packard Bell - kétmagos AMD, 2 év garancia
Toshiba - kétmagos AMD, 2 év garancia
Fujitsu - kétmagos Intel, 3 év garancia (kicsit árhatár felett)Ha mégis szeretnél külön videókártyát, ezt a gépet ajánlom.
-
SNOOPDOGG199
csendes tag
értem akkor valszeg laptop wifije nem bírja, te hol vetted?
-
Jimscore
tag
hali.
asztali notit szeretnék bruttó 75.000Ft
használtam is jöhet köszi (néha játékra, cod4 l4d,).
-
Drughi
addikt
válasz SNOOPDOGG199 #4289 üzenetére
Én rendeltem egy debreceni üzletben, ami Dell márkaképviselet is és így
Így garancia volt rá, a gépet sem cseszték szét, de drága volt. (megérte)
Ebayről 3-4ezer ft-ért beszerezhető egy olyan, mint az enyém, viszont garancia nem lesz rá és magadnak kell beszerelni (géptől függően 2-5 perc)
Intel Wifi Link 5300 -
frei0018
csendes tag
Na megnéztem és az én dellemben lévő VGA-nak(5650) mag:625 memó:950Mhz a vége és 75 fok volt a max hőmérséklet Furmark-al tesztelve..........
-
Chaser
legenda
válasz spyduck #4270 üzenetére
Akkor ilyenem se lesz
Bermi: Ennyiért fiju A530 P6100 core i pentiummal, 3 év garral valahol 130k alatt van. Külön érdekessége hogy minden felülete matt beleértve a kijelzőt is és minőségi szerelése van. Ha csilli kell akkor AH530. Ha tudod bővíteni az árhatárt akkor meg i3 330-as verziója 4GB rammal, 500-as hdd-vel +20k felárért, ami sztem igencsak megéri. Esetleg dell inspiron n5010 P6100-zal, az is kb 130k körül van 3 év garral.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
frei0018
csendes tag
válasz trollreign #4296 üzenetére
Játékokkal még nem nagyon próbálgattam egyenlőre azon gondolkozom, hogy a vBIOS-ban fogom módosítani az órajeleket mert ezzel az AMD GPU clock tool-al restart után mindig visszaáll alapra......
Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest