- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Aktív témák
-
GoranMagic
csendes tag
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok, és a segítségetekre van szükségem.
Főleg netezéshez használnám, de gyakran játszanék is vele (pl: CoD black ops, NBA 2K11, szóval mai játékokat.).
A minimális elvárásaim:
Proci: i5
Memória: 4 GB
HDD: 500GB (320 sem baj)
Videokártya: fentieknek megfelelően
Méret: Minél nagyobb (minimum 15,6)
Operációs rendszer: lehetőleg ne legyen rajta
Maximális keret: 230 000FTLegjobban a és MSI gépek tetszenek, de meglehet győzni.
[link]Ez a DELL nagyon megtetszett. Egyetlen hibája a videokártya. Lehet cserélni? Ha igen, mire érdemes? Ha nem, kérlek adjatok javaslatokat, hogy mit vegyek!
A válaszokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
a számból vette k a szót biztos furcsán néznének rá
a segítséget köszi mindkettőtöknek, ezek alapján megnézzük majd együtt az általatok ajánlott típusokat. elvileg jár hozzádokkoló+monitor is, szóval tényleg érdemes valami kisebbet választani.
köszönöm mégegyszer
amúgy én is meglepődtem, hogy milyen nagyvonalúak ilyen szempontból a cégnél, érdekes. remélem én is valami hasonló helyre kerülök majd
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bdfhz
aktív tag
válasz GoranMagic #3251 üzenetére
GoranMagic!
17-esből most nem tudok jó vételt. 15,6-ből valószínűleg a már sokat emlegetett Lenovo és Dell a legjobb vétel. Az i5 processzorhoz nem érdemes ragaszkodni, sokkal többet nem nyújt az i3-nál. A videókártya cserélgetés nem egyszerű a notebookok esetében. Hivatalosan nem is lehetséges, ezért elveszted a garanciát.
-
Arrin
tag
Üdv!
Szeretnék kérni egy kis segítséget!
400k-ig keresek notit vágásra, 3D-re (Photoshop, AE, Premiere, Maya, Vue). Mit tudnátok ajánlani?
Intel Q6600 G0, Gigabyte P45-DS4, Gigabyte HD4850, Corsair HX520, WD 500GB, WD 640GB, CM-RC690, Samusung 2494HS, Wacom Intous3 A4...
-
amok90
csendes tag
bdfhz!
200 körüli áron már kapható. Volt szerencsém egy másik Satelite-hez, amiben ugyan gyengébb proci/vga volt, de a "váz és a többi" ugyanaz. Korábban néztem már a Toshibákat, jótékony hatással volt "a személyes találkozás". Persze nem maradt el a vizsgálódás részemről, engem meggyőzött. . . jól összerakott, masszív gép, nagyon szép képü kijelzővel, masszív zsanérokkal, használható touch paddal, kénylemes billentyűzettel, a hangja meglepően jó volt, egy kissebb szobát normálisan bejátszott és tiszta volt a hangzásvilága is. Korrekt gépnek tűnt élőben is. Első számú befutó nálam a Lenovo Y560 előtt.
Ja, és még az újlenyomatokat se gyűjtött a külső/belső boritásának hála.
-
Chaser
legenda
Jah hogy hp-nál dolgozik, nem is figyeltem Én azért berongyolnék oda egy bill háttérvilágítós vostroval, hátha belepakolnák ők is
bdfhz: Majd utánanézek, így elsőre tetszik, főleg hogy mehet 5 évre is a gar és helyszínivel.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
tg08
csendes tag
Szerinted ezek közül melyik lenne a legjobb?
LENOVO IdeaPad G565G
ACER Aspire 5742ZG-P613G32MN
TOSHIBA Satellite L650D-11F -
spyduck
nagyúr
lehet a quadro miatt nem tudták megoldani a vga kapcsolgatást?
Nem! Azért, mert ezt folyamatos munkára tervezték így nincs értelme. Én átlagfelhasználó lévén aki itthon netezik és filmet néz és csak az esetek 0,1%-ban játszik nagyobb előny volna. Bár ha megnézem az Envy14-et ami integrált VGA-val 4 óra 50 percet megy akksiról akkor a 8540p nem is olyan vészes a maga 4 óra 40 percével Továbbá a gép mindenhol hideg így lényegében nem sok hátrányom van. -
spyduck
nagyúr
Mik közül lehet választani? Nekem volna ötletem, rögtön egy dreamcolor-os 8740w-et kérnék De gondolom mivel a földön járunk maradjon a 8440p-nél 1600x900-as kijlezővel. Ha picit lehet föntebb menni akkor 8540p 1600x900-as kijlezővel. Sajnos 8440w-t még nem láttam élőben de az se lehet rossz, picit sötétebb a külseje és Quadro FX-es a VGA-ja.
-
Chaser
legenda
válasz spyduck #3261 üzenetére
Ez az elmélet hülyeség, már bocs Az hogy üzleti szegmens még nem takarja azt, hogy vkinek 24/7-ben CAD-eznie kell. Lehet fél napon át csak táblázatokat bújik, vagy egész napon át. Ez csak egy lehetőség, nem szűkségszerű használni, itt a HP a lehetőséget vette el vagy tech-i probléma miatt, vagy mert suták. Ahol dolgozok megkockáztatom, hogy táblázatoknál és prezentációknál többre egy gépet se használnak, max a mérnökök akiknek külön gépparkjuk van. Ettől függetlenül világméretű cég, ami sok termékével monopol helyzetben is van, szóval csak mondhatni őket üzleti felhasználónak
spyduck: Inkább azt mondd meg az A530-cal kapcsolatban, hogy alu v műanyag? Feketében létezik matt v csak világosban? Van 250k-m gépre, de nem feltétlen költöm el, 200k fölött már nem sok kompromisszumot fogadnék el, az XPS és vostro is 1-2 dologban nem tetszik. Olcsóbb gépnél már jobban megbirkózok kompromisszumokkal is.
[ Szerkesztve ]
-
thomeef
őstag
A Toshiba az egyik legmegbízhatóbb márka a Notebook piacon, nálunk itthon 3 is van, 3 éves a legrégebbi, a legújabb 7 hónapos. Soha semmi probléma nem volt velük, nagyon meg vagyok elégedve a márkával. A szervizeltetéséről csak jót hallottam. Gondoltam segítek a döntésedben.
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Chaser
legenda
válasz spyduck #3265 üzenetére
Nekem bőven jó az intel HD Ha játszani akarok arra össze tudok dobni egy desktopot ha muszáj, de annyira nem akarok. Nem baj ha van -feltéve hogy lekapcsolható- de nem is előny. Itt ahogy elnézem a színnel kéne megbarátkoznom, mert a csilli-villi verzió nem kell, de fekete meg csak abból van. Tovább menve a garkiterjesztésről mit tudsz? Teszem azt a fentebb linkelt 14x-k-s i3-as gépet megveszem és 5 év garit akarok helyszínivel az mennyit kóstálna? Itt is úgy működik a helyszíni gar mint dellnél? Kell számla, vagy elég egy sorozatszám?
-
-
n0_gAboR
őstag
válasz spyduck #3270 üzenetére
Csak hogy legyen egy ellenvelemeny is:
Kollegam Toshibajaban valami tonkrement, fagyogat a gep, es fagyas utan csak nagyon sokadszorra sikerul beinditani. Mar lassan 5. hete van szervizben. Jobbra balra kodositenek hogy nincs alkatresz, hiba van a raktarkezelo programmal (LOL), nem kapnak alkatreszt kulfoldrol, stb... Eleg ciki, mert a sracnak a munkaeszkoze, es az otthoni gepe is egyben a laptop. -
kene84
aktív tag
Please (#3243)
-
trollreign
tag
Lehet kapni N5010-et 200k alatt is i5-460M-el és HD5650-el, vagy legalábbis 2 hete vett annyiért egy ismerősöm.
Most a google hirtelen 206k-ért talált:
[link]
Ha játékra kell, akkor viszont valóban nem érdemes megvenni az i5-öt, ugyanennyiért kb van Lenovo Y560 HD5730-al, vagy ugyanez a Dell i3-al kapható 160k környékén. -
grex4
aktív tag
ahh. köcce a hsz-t. értelmes volt....
pár hete kértem itt tanácsot notebook vásárlással kapcsolatban és most volt időm elmenni megtapogatni, igy gondoltam beszámolok a tapasztalataimról. anno 6715b-t vettem, és kezd kevés lenni igy váltanék, csak nincs elég lé business class-ra. na kösz mégegyszer a tapasztalataidat a termékkel kapcsolatban.üdv
-
Chaser
legenda
válasz spyduck #3268 üzenetére
Nekem egy P6100-as cpu elég Ezért számolok inkább i3-mal, mert az sokáig elég lenne. A legmegterhelőbb a PS, amihez kellene a cpu, de az csak hobby. A többi meg film, zene, net, némi excel és online forex sw-k. Ha meg olyan szinten csinálnám a PS-t hogy már lassú akkor már abból élnék, tehát vennék egy erősebb gépet. Szóval én hosszú távra tervezek, ezért is gondolom úgy meg hogy mit vegyek, annyi energiát felemészt az infok gyűjtése hogy finoman szólva UNOM Jó eséllyel pedig úgyis bexarik 3-4 év múlva a gép, ha meg alkatrész nem lesz hozzá adnak egy újat Én sztem azzal bukik az ember ha évente cserélget, ha most vennék br 200-ért gépet örülhetek ha 170-180-ért elviszik 2 hetesen.
szerk: nnz: 150k-ig dellnél vannak az inspironok vagy a régi szériás vostrok.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
sikerült leszűkíteni 2 (esetleg 3) versenyzőre a kört.
1, [link]
2, [link] - ehhez még kéne azért 2 g ram meg egy nagyobb akksi
(3, nagyon esetleg [link] de ehhez nincs nagyobb akksi így sanszos)
felhasználás:
-napi szinten net + zene + skype, ilyesmik
-alkalmanként játék (let4dead2, company of heroes, hasonló multira kihegyezett játékok)
-ritkábban - havonta kb 1x - utazás (3 óra)szerintetek melyiket érdemesebb?
[ Szerkesztve ]
-
fazr
senior tag
válasz spyduck #3265 üzenetére
az a530-nak kívül belül matt a felülete? előző notim ujjlenyomat gyűjtő volt, még egy olyan nem kell
elboldogul bármilyen fullhd és egyéb komolyabb kódolású video lejátszásával így, hogy nincs dedikált vga-ja? vagy ez inkább proci függő?
valamint még az érdekel, hogy memóriát illetve hdd-t lehet benne cserélni/bővíteni könnyen garanciavesztés nélkül? (korábban acerem volt és az egészet szét kellett volna csavarozni, hogy bármihez is hozzáférjek..)
-
Chaser
legenda
Az XPS-nél a designt, összeszerelést, JBL "hangrendszert" az USB3-at, a DP-t, meg a 3 év helyszíni gart fizeted meg. Modern gép jól összerakva talán a legjobb mo-i supporttal az nbd gar miatt. A lenovo-nál erősebb hw vangyengébb kaszniban kevesebb garral, viszont elgondolkodtató valóban az ára. Ha kifejezetten játékra kell akkor az. Az inspiron meg olyan amilyen, belépő a dellnél, ezért is van olyan árban mint a legkisebb XPS és erre már csak szerviz gar van. Nagy aku viszont van hozzá olcsón, a 9 cellás br 20k, kb ennyi az XPS-hez is.
szerk: fazr: Az matt igen. fHD sem gond az igp-nek, erre találták ki. Már az én előző generációs m4500hd-val szerelt gépemnek se gond.
[ Szerkesztve ]
-
fazr
senior tag
köszi a válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
ehhez képest elég faszán mondták azt ma nekem, hogy az n5010-hez nem lehet 9 cellás akksit kapni, csak felsőbbkategóriás dellekhez...studio és afelett.
amúgy leírtam, mire kell (játék: heti 1-2 este egy kis lanparty haverokkal, egyedül nem játszok magamban, multizni is ritkán, így kb 20-25% játék, 75-80% egyéb multimédia)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz thomeef #3190 üzenetére
Még áfával is jó áron lenne, csak a garancia miatt rizikós. Én 300-ért adtam el jópár envy 17-est, vitték őket mint a cukrot. Szóval ha a hirdetés valódi lenne (1 gép van, csak kibontva és frissítve lett), már rég elkelt volna szerintem...
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
bedohazi
aktív tag
válasz GoranMagic #3251 üzenetére
Haveromnak is kinezetre pont ilyen notebokja van szinte ugyanezekkel a cucokkal, a kijelzo ha jol tudom ott 15.6-os. Nekem a szinek valamiert abszalt nem tetszettek, jatek kozben is nagyon fako volt, de nem hiszem hogy az 5470 miatt, inkabb valami nem volt jol beallitva.
Viszont ajanlanam hogy keress egy olyan amelyben mobility 5650 van, ha belefer az arba de szerintem igen. -
Tristis
őstag
Sziasztok!
Amerikába fogok utazni a nyáron. Sajnos vizsgaidőszak helyett bőszen olvasgatok. Ezért szeretnélek megkérdezni titeket is, remélem tudtok majd segíteni nekem. Egy hordozható számítógépre van szükségem, ami nagyságrendileg a következő paramétereket kell hogy tudja.
Ami kell:
- alacsony zajszint
- kevés súly
- kb. 12 colos méret
- jól használható billentyűzet
- mobil netet befogadó egység (HSDPA talán a neve)
- 3 órás üzemidő ( Intel két magos proci)
- max. 2 év
- masszív felépítmény
- fektetett monitor
- 300 dolcsi max. ebay mondjuk (a kiváló állapotú)Ami nem kell:
- jó hangszóró
- jó videokártya
- jó tapipad
- DVD meghajtó
- bármiféle high-tech marhaság (pl. újlenyomatolvasó)Előny:
- navigáló gomb (Thinkpad-eknél van ilyen piros színű)
- laptopba becsúsztatható egérszerűségÉn így elsőre egy 2 éves körüli Dell D430-at találtam kb. megfelelőnek, de nagyon szívesen meghallgatnám a véleményeteket! Ha már csak a hasonszőrű típusokat megmondjátok, azzal is sokat segítetek!
Előre is nagyon:
TrisAmi az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
natë
nagyúr
Korábban már kérdeztem, de hátha...van valakinek ismerőse a Profi szervíznél? Esetleg netán ott dolgozik?
-
Chaser
legenda
Itt meg is nézheted milyen könnyű benne hdd-t cserélni, vagy ramot, esetleg kitakarítania ventit és átpasztázni a cpu-t. Na ez külön dicséretet érdemel
-=Libria=-: Na most nézz nagyot Ez az aku pár napja még 19xxx ft volt, most majd' 40k, ez az infláció Már az én 2 éves 1525-ösömhöz is volt nagy aku. A döntés meg a tied, a céljaidnak megfelel mind, hw-esen az XPS a leggyengébb, de az is a legmodernebb és legjobban összerakott és legtutibb -szubjektív- kinézetű, na meg azon nbd gar van.
-
rizso
addikt
Ha az XPS-ben nagyobb winyó, több ram, esetleg még win7 is lenne, és úgy pár ezressel lenne csak drágább (mondjuk olyan 220k), akkor simán azt venném a 3 közül (de csak is a fém burkolat, világító bill - bár nem tudom van-e az alapmodellben, 3év gar miatt).
De így szerintem az Y560 jobb vétel, mert erősebb hardver, és multimédiára/játékra is tökéletes. Lehet, hogy nincs az alján "mélynyomó", de nagyon szépen szól, játékok nem fektetik meg, kellemes gép, és cipelni is elég könnyű...Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Chaser
legenda
Nincs egyikben se világítós bill sajnos. +2GB ram kb 6k újan, az nem tétel. W7 kb 25k, tehát 4GB rammal és W7-tel br 235k kb. Az nbd gar látszik meg az árán - az összerakáson és minőségen kívül-, mondjuk aki nem akarja kiadni a gépet a kezei közül és nem szeretné max 2-3 napig használhatatlannak tudni a gépet az úgyis megfizeti. Ilyen státuszú -nbd, helyszíni garos- gépnél nincs olyan amit pár hsz-szel fentebb írt valaki, hogy hetekig ül rajta a szerviz. Max pár nap és akkor is a szerviz megy házhoz.
szerk: Nekem ami nem tetszik benne...mivel kinn van világítós bill, elvártam volna itt is. A hdd csere macerás, de nem lehetetlen. Ugyanígy a venti takarítása vagy cpu újrapasztázása. Nem lehet opcionálisan se matt kijelzővel kérni, nincs numpad, talán még egy dsub elfért volna a hdmi és DP mellett. Egyébként pedig nem tudtam belekötni
[ Szerkesztve ]
-
adm
őstag
válasz Tristis #3290 üzenetére
nagyon nem. egyrészt az msi egy taiwani cég, még a dellhez képest is töredék notebookos tapasztalattal. másrészt mi köze a jó ár/érték aránynak hogy honnan származik? maximum előnyös amerikai cég használt üzleti gépét vinni amerikába, ha bármi probléma adódik akkor könnyen és olcsón javítják.
ami szóba jöhet:
dell d410/420
hp nc4200/4400
thinkpad x60/x61ezek beleférnek a ph-n is a 60-65k-s árba, akár még néhány hónap garanciával is.
ebayen elképzelhető, hogy ezek utódai is összejöhetnek ennyiért vagy kicsit többért:
dell d430
hp 2510p
thinkpad x200[ Szerkesztve ]
16core - 32thread - 64gb
-
-
sittes79
addikt
sziasztok,
Szeretnék notebook-ot erős procival, főleg irodai alkalmazásokre, webre. letöltésre,
4GB ram jó lenne, legalább 3-4 évre. n-es wifi ami számít. max 150k -
rizso
addikt
Tényleg nincs bennük világítós bill? Akkor igazából jó alternatíva lehet egy ARGENTO-s Dv6 is, mondjuk a 3160eh 210k körül win7-tel, 4gb rammal, 640gb winyóval, 5650-nel és AMD P540-es proccal. Minőségre ott sem lehet panasz (tudom, volt olyanom, nagyon tuti kis gép), és talán a HP futárszolgálatos 2 év garanciája sem olyan rossz...
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Tristis
őstag
Vám miatt említettem. Úgy láttam komoly különbség van árban a hazai használt termékek és a kintiek között, mondjuk 30-40%. Ezért én úgy érzem megéri kockáztatni, főként egy olyan vacak termék esetén, mint a notebook. Köszönöm a tanácsot!
(Mástól is szívesen fogadom )
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
adm
őstag
válasz Tristis #3296 üzenetére
ebben az esetben ha nincs sok adatod (elfér egy még emberi áron kapható 16-32gb-os pendrive-on) és tudod a gépet nélkülözni pár napig akkor vedd meg kinn a notit.
nem kockáztatod a vámot, jóval kevesebb vagy nincs szállítás, több csomagot vihetsz a gépre stb.16core - 32thread - 64gb
-
csibor
addikt
15" körüli notit keresek.A fő kritériumok,matt kijelző,numerikus bill,valamint hdmi kimenet.Van ami egyben tudja a fenti dolgokat?Jelenleg HP 6730b használ az illető,majdnem teljes megelégedettséggel,a num pad,és a hdmi hiányzik csak.
-
Tristis
őstag
Viszek egy 1TB-os vinyót magammal háttértárolónak, ezért sem kell DVD meghajtó.
Thinkpadok túl nehezek, viszont a HP nem rossz, csak szerintem mobilnetet nem tudja magától, régebbi vas tán és még a kijelzője 4:3-as. Ennél a méretnél már jobb a fektetett a filmek miatt a számomra, úgy hiszem.[ Szerkesztve ]
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
bedohazi
aktív tag
Amikor irtad hogy "egyrészt az msi egy taiwani cég, még a dellhez képest is töredék notebookos tapasztalattal." akkor melyik ceg rendelkezik a legtobb tapasztalattal notebokok teren?
En meg csak nfokat gyujtok hogyha majd kell vennem notit, az lenovokrol mi a velemenyed?
Es az Acerrol. Azt vettem eszre hogy ugyanannyi arba egy acerba jobbak az alkatreszek mint egy lenovoba, gondolom ez azert van mert jobb a lenovo.
Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest