- Milyen monitort vegyek?
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bluetooth hangszórók
- ASUS ROG Ally
- Gaming notebook topik
Aktív témák
-
venember83
nagyúr
-
Integra
titán
na és erről mi a vélemény?
klikk msi notihoz
ez még árban is pont beleférne talán...ez a centrino core 2 duo proci most ugye a legújabb core 2 duo proci mobil proci megfelelője, ugye?
bazeg annyi féle van a procikból hogy tényleg elvesztem a képet, core duo, core 2 duo, duo core etc... fene tudja hogy hogy van a sorrend korban és teljesítményben, hogy melyik a legrégebbi legócskább és melyik a legújabb legjobb..
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
na ez nekem alapvető paramétereiben tetszik.
ami hiányzik:
- 6os gombsor, megváltoztatták felül a klavi kiosztást nincsen insert delete etc 6os klocni
- még svideo kimenet sincsen? hát akkor mi van?
- a ram fsb-je mi? 533? 667? egyáltalán van már 800as fsb-s ram notiba?
- rollcage?
- nem kevés egy picit az az 1.8 centrino 2 duo? aztán jobbra meg core 2 duo-t írnak. akkor most mi van benne?...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
scholl
tag
Hello!
Általánosságban kérdezem, hogy a Hp 65xx és a 67xx szeriák megbízhatóságból
és tartósságból megfelelőek? érdemes ilyen gépeket venni?
ezek a gépek ügye br. 250e körüliek.
jó pár hozzászólással korábban valaki azt írta, hogy ezek sem az igaziak még.esetleg hasonló összegért milyen gépeket tudnátok ajánlani. (15" - 15,4" kijelzővel)(esetleg Dell , Lenovoból)
inkább munkára kellene, a mostani asztali gépem egy AMD Athlon 64 3000+ (2GHz) 1 GB memóriájú, egy ilyennel el tudok dolgozgatni.[ Szerkesztve ]
-
tugyiti
csendes tag
Szia !
Köszi hogy megnézted nekem,nem is lenne rosz egynek!
Az aksija mennyit bír ennek álltalában?garancia,szervíz ilyesmik könnyen mennek náluk?
És [link] ez milyen lenne?Nekem nem fontos hogy 250-es hdd legyen benne viszont egy s-video nem ártana rajta.Vagy hulladékok az msi noti-k? -
törölt tag
válasz Integra #8657 üzenetére
a centrino nem a processzor jelzője, hanem az egész gépé. ha teljesül a 3 feltétel, miszerint: intel proci van benne, intel chipsetes alaplapban, és intel wireless megoldással, akkor kaphat centrino matricát a gép, ennyi és nem több (az előnyeit döntse el mindenki magának, elvileg jó kompatibilitás, meg stabilitás jellemzi az ilyen gépeket).
a proci intel részről lehet 4 féle (most a régebbiekre nem térek ki): celeron-m, pentium dual core, coreduo, core2duo. ez nagyjából az értékbeli sorrendet is jelzi.
a celeronok teljesítményben nem rosszak, de nincs bennük fejlette energiagazdálkodás (speedstep), ezért mobil gépekbe szerintem eleve elvetélt ötlet, de az intel szerint nem.
a dual core az a legalsó kategóriás kétmagos processzorok neve. alacsonyabb fsb, kevesebb L2 cache, de legalább az energiagazdálkodás rendben van, 64 bit nincs.
a coreduo az első generációs két magos procik neve, van speedstep, két mag, egyáltalán nem rosszak, csak nincs belőlük 64 bites. (illetve ha jól tudom, akkor santa rosa platformra sem készítenek már coreduo-t. vagy igen?)
core2duo a jelenlegi csúcsmodell, ebből van két eresztés is. a T7xxx és a T5xxx. a T5xxx alacsonyabb fsb-vel megy, és az L2 cache sem olyan sok, de cserébe viszonylag olcsó, van 64 bit, speedstep, santa rosa platformra is vannak. a T7xxx meg a csúcsnak kikiáltott jelenleg, sok L2 cache, magas fsb, stb stb.
ezeken kívül még meg lehet említeni az energiatakarékos (LV low voltage és ULV ultra-low voltage) procikat is, ezek egy magos (core solo) procik, csökkentett feszültséggel.továbbá: rollcage csak Thinkpad notikban van, így a Lenovo 3000-es sorozatában nincs. svideo-t előszeretettel hagyják le a BC gépekről sajna, ahogy egy csomó más esetleg hasznos dolgot is leglaábbis ha 15"-nél kisebb gépről beszélünk.
-
cucka
addikt
válasz #16820480 #8660 üzenetére
kis pontosítás:
- a pentium dual core és a core duo márkanevek ugyanazt a processzort jelentik, csak előbbiben kevesebb a cache (1 mega vs. 2 mega).
- lv és ulv procikból vannak egy és kétmagosak is. a core solo az pedig a core duo egymagos változata, vagyis gyakorlatilag egy pentium m. (tudom, utóbbi állítás nem teljesen pontos, de gyakorlati felhasználást tekintve azért jó megközelítés)
- a bc gépekre azért nem tesznek svideo portot, mert az égvilágon semmi szükség rá. ezeket a gépeket munkavégzésre tervezték, ott pedig nem nagyon szokott előfordulni, hogy tv-re kell kötni a gépet. vannak cserébe más, átlagember számára nem túl hasznos szolgáltatások, pl. soros port. -
cucka
addikt
válasz Integra #8657 üzenetére
6os gombsor, megváltoztatták felül a klavi kiosztást nincsen insert delete etc 6os klocni
a notebook-ok többsége ilyen. klasszik 6-os kiosztás általában hp, dell, thinkpad gépeken szokott lenni.- a ram fsb-je mi? 533? 667? egyáltalán van már 800as fsb-s ram notiba?
667, de egyébként meg nem mindegy? vannak ennél sokkal fontosabb dolgok (pl. hogy ha ide-oda akarja cipelni, akkor nem sok-e az a 3 kiló, illetve ha nem akarja cipelni, akkor miért vesz notebook-ot?) egyébként van 800-as fsb-jű processzor is, core2duo t7x00 sorozatú procik azok (ahol x páratlan szám )- nem kevés egy picit az az 1.8 centrino 2 duo?
átlagos használatra teljesen jó. -
Integra
titán
szegény csóri meg aki cégnotit használ és használná sajátra is, egy helyett két notival rohangál ezért..
láttam már ilyetamúgy meg nekem senki nem mondja, hogy annyira nagy hely és olyan kurva dárga egy svideo kimenet...
egyszerűen nem csinálják tudatosan meg mert akkor nem lenne 3000 féle notebook, csak 2000 féle[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
válasz Integra #8664 üzenetére
a gyártók valahogy pozicionálják a terméket a piacon, pl. az svideo kimenettel - multimédiás notebook-on van, üzletin nincs.
másrészt a tv-re kötés alapvetően kizárja a mobil használatot, ezért sem erőltetik túlzottan, akinek meg üzleti notihoz kell, az vegyen dokkolót. -
Integra
titán
tehát semmit se foglalkoznak a következő célcsoporttal:
minőségi vázat szeretne, ami nem nyeklik, nem ég szét, munkára használják napoközben, de este pedig otthon multimédiára és nem akarnak 2 notit magukkal cipelni.
biztos szűk ezen piaci szegmens[ Szerkesztve ]
-
craine12
tag
Még egy kis pontosítás: Pentium DC 64 bites verzióban (T23x0) is létezik, T5xx0 is létezik 800-as FSB-vel (tehát nem feltétlenül gyengébb ilyen szempontból a T7x00-nál), viszont nincs bennük virtualizáció (VT). Az T5xx0-hoz hasonlóan T7xx0-ból is van 2 megás, igazán adhatott volna nekik az Intel jobban elkülöníthető típusjelzést
cucka: A fentiekből következik, hogy a PDC nem azonos a CD-val, bár van köztük párhuzam. BC gépeken is van S-Video kimenet (pl. HP), akár a projektorra kötés miatt is (bár arra ott van a D-SUB), maximum nem az a jellemző.
A RAM sebessége nem mindegy, biztosan kimutatható a különbség, bár ez nyilván alkalmazásfüggő. Próbálj ki egy WinRAR tesztet, hamar elválik. Hogy válaszoljak Integra kérdésére, igen, én már láttam 800-as notebook RAM-ot, bár amíg dual módban kiszolgálhatóak a legmagasabb FSB-jű processzorok, addig nem biztos, hogy nagy jelentőséget kéne nekik tulajdonítani, pláne, hogy még nem láttam olyan lapot, ami kezelni is tudná őket.No woman. No cry. No kidding.
-
Integra
titán
de ÉN NEM akarok dokkolni.
1 azaz EGY darab kibaszott noteszt szeretnék mindössze
elképzelem magam ahogy az ágyamban vagy a budin dokkolóból nyomom vagy miafranc..
de úgy tűnik túl nagy kívánság ez 2008 hajnalán[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ezt neked is íom, meg cuckának is:
a dokkolóval az a baj, hogy vannak olyan emberek, akik egy multimédiás gépet szeretnének az úton tartani, és mellé szeretnék, ha masszív is lenne. oké, lehet venni külön dokkolót a BC laptophoz, meg külső dvd-t, meg külön webkamerát, meg külön kártyaolvasót (ha nincs a dokkolón), meg akár külső hangkártyát (oké, ez nem annyira kötelező, de az integráltak elég vacakul szólnak), és így tovább... és ezzel nem csak a noti súlyát duplázzuk meg, és megnöveljük a szállítási kényelmetlenséget (sok kábel és alkatrész), hanem az eleve nem alacsony árat is jól feltornásszuk.én igazából olyan gépet szeretnék, ami külsőre a D630-at formázza meg, van benne beépített sztereo hangszóró, svideo, d-sub, dvi, kártyaolvasó, webkamera, és esetleg egy korrektül szóló (valami SB Audigy szintjét hozó) hangkártya. cserébe a soros portot, meg a dokkolót akár le is spórolhatják róla, meg a pöcköt is és oké, ne hívják Latitude-nak, meg business class-nak, csak létezzen
integra: ez az, vegyél egy dokkolót aztán jól van, minek laptop
amúgy a prociknál tényleg nem voltam elég pontos, köszi a kiigazításokat cucka!
-
cucka
addikt
válasz #16820480 #8672 üzenetére
a te leírásodnak egy multimédiás gép felel meg, ami nem baj, mert vannak olyanok is, pl a dell xps sorozat elvileg elég jó minőségi szintet képvisel. egyébként általában az a baj a multimédiás gépekkel, hogy a minőség/tartósság helyett a tervezésnél sokkal fontosabb a parasztvakítás-faktor.
(#8671) Integra ha a budin meg az ágyban szeretnéd kikötni a tévére a notebook-ot, akkor tényleg egyedi igényeid vannak (mert ugye arról szólt a dolog, hogy
-
amol
addikt
én igazából olyan gépet szeretnék, ami külsőre a D630-at formázza meg, van benne beépített sztereo hangszóró, svideo, d-sub, dvi, kártyaolvasó, webkamera, és esetleg egy korrektül szóló (valami SB Audigy szintjét hozó) hangkártya. cserébe a soros portot, meg a dokkolót akár le is spórolhatják róla, meg a pöcköt is és oké, ne hívják Latitude-nak, meg business class-nak, csak létezzen
Ha írnál nekik ezügyben és kell az aláírásom megkapod
És tehetnének bele 2 videokártyát mint a vaio sz-be.Láttam MM-ban egy korkomfekete (matt!) MacBookot. Alma helyett ctrl, stb. Hát marha jól néz ki, szerencsére az ára elég magas ahhoz hogy ne vegyem meg hirtelen felindulásból
-
nagyúr
a hangkártyákról :
én voltam az, aki hónapokkal ezelőtt itt aggódtam, hogy milyen minőségűek a notebook-hangkártyák.
Arra készültem tehát, hogy veszek külső hangkártyát.Aztán meglett a Thinkpad-om, és kellemesen csalódtam, mert teljesen jó hangja van a hangkártyának. Nyoma sincs semmi sistergésnek, recsegésnek.
Teszteltem Sennheiser fülhallgatóval és stúdió fejhallgatóval is (CX-300, HD200), plusz a HiFi-re rákötve is, és semmi rosszat nem tudok róla mondani, teljesen korrekt, jó hangja van. PEdig a Thinkpad ugye nem multimédiára lett tervezve.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
törölt tag
válasz venember83 #8677 üzenetére
nem, nem akarom lecsapni ezt a magas labdát, nem, nem akarok offolni
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
igen, tudom, hogy multimédiás gép felelne meg, de sajnos ilyenből nagyon kevés van. illetve egy csomóra ráfogják, hogy az, és közben mégsem... az XPS még jó lenne, de nincs svideo rajta (legalábbis a még értelmes méretben kapható 1330-on), bár van hdmi, ami egyelőre még semmire sem jó.
amol: írjak nekik? még ha lenne olyan befolyásos ismerősöm, akkor...
-
törölt tag
válasz fokukac #8676 üzenetére
mondjuk én is szerettem az SB Live! hangkártyám hangját, amíg nem hallgattam meg egy SB Audigy2-t. ugyanazzal a hangfalszettel (mégcska nem is jó hangfalakkal, valami olcsóbb Labtec 5.1).
amúgy jelenleg ott tartok, hogy a Sigmatel kártyára kötött PX100-as füles rosszabbul szól szerintem, mint a telefonomra kötve... pedig ezt nem vártam azért. -
nagyúr
válasz venember83 #8677 üzenetére
a nyakadra
vagy vehetsz pcmcia audigy2-t.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
válasz venember83 #8684 üzenetére
mondd már el nekem, miért akarsz Te macBook-ot?
amúgy szerintem kompatibilis. az usb-s m-audio transit (amihez képest az audigy a kanyarban sincs hangminőség tekintetében) pedig tuti, hogy az. igaz, ez utóbbi nem surround, mondjuk nekem az sem kell...itt van, vedd meg ezt
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
venember83
nagyúr
válasz fokukac #8685 üzenetére
MacBook szep. OSX csabito, kiprobalnam. Minoseginek tunik, jobban mint a kivalasztott Toshiba U300. Csak draga az egesz. Roviden ennyi.
Nem kell 15-os monitor, mert minek? Kosz a linket, de ez nagy. Normalis 13.3"-as monitorral meg rendkivul keves notit szerelnek s meg kevesebb van, amelyik meg a koltsegvetesembe is belefer. Ennyi. Kulonben hasznaltak kozt is nezelodok...
-
McLaca
őstag
válasz #16820480 #8680 üzenetére
Ettől tartok én is... Hogy az új notim hangja a jelenlegit meg sem fogja közelíteni.
Most egy lassan 3 éves "gagyi" Clevo-t nyüstölök, semmi flancos hangchip nincs benne (mezei AC97), mégis a szimpla Pana összecsukahtó fejhallgatómat úgy meg lehet vele hajtani, hogy csak lestem. Ráadásul kiváló mélyeket lehet vele elérni, dinamikusakat, nem dübögőseket, és a hangerőben is van bőven tartalék. Ezt nagyon fogom hiányolni, ha az új gépem nem fog ennyit tudni.Ma kíváncsiságból beszaladtam egy MM-ba (igazából fotópapírt kerestem, persze az nem volt, ember viszont annál inkább). Tele volt 15,4"-os gépekkel, meg 12"-osokkal is! Persze 14,1"-es egy sem volt, nehogy össze tudjam hasonlítani, mennyivel kisebb, mint a 15,4-esek...
Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
Cyrin
addikt
válasz venember83 #8686 üzenetére
Én a barátnőmnek akartam venni egy notit 13-as méretben, körüljártam a témát, az esztétika fontos szempont volt, és a Macbook és az XPS 1330 lett a két befutó.
De még halasztom.
-
Integra
titán
na én pont erről beszélek.
nem létezik hogy a piac nem ilyenre tartana igényt...
nem értem hogy aki picit többet is hajlnadó kifizetni nem üzleti notiért, de a minőségi vázért azt miért büntetik plastiklandschaft vázzal....hangkártyának indigo dj-t vegyél, a legjobb. pcmcia foglalatos.
audigyt meg felejtsd el...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
venember83
nagyúr
X61? Ez a kis finomsag mar tetszik, csak felek nehogy mar tul kicsi legyen a 12es kepernyo
Integra: ez a 12es is 1024*768-as
[ Szerkesztve ]
-
Foxi
senior tag
válasz venember83 #8692 üzenetére
Én nem túl hosszú ideje egy X60s-t használok. A kis kijelző engem nem zavar főleg, hogy cserébe kicsi és könnyű gépet kaptam. Az akkuidő elég kellemes főleg a nagyobb akkuval. A teljesítménye se rossz és nem is nagyon melegszik, igaz az enyém LV procival szerelt. Összeségében én nagyon megszerettem.
Nincs benne beépített ODD, ez sokaknak hátrány, de normális 2,5 colos noti vinyó van benne, ezáltal gyorsabb és könnyebben bővíthető.A méretet pedig a legcélravezetőbb élőben megnézni.
-
venember83
nagyúr
Kosz az infot, ahogy lattam nincs nagy kulonbseg LV es normal c2d proci kozott fogyasztas szempontjabol, meg nem is kaptam LV-set... A meretet megneznem en, de mindenhol csak a szaros 15.4 meg 17-es notik vannak...
Egyszerubb lesz desktop geprol atmasolni a dolgokat, idovel meg majd kulso usb-s dvd-iro s kalap, igy nem fog zavarni az odd hianya.
Kis akksival meddig birja a gep? Mindenhol ~3.9-4 orat irnak a 4 cellassal, a 8 cellassal meg ~7.9-8 orat.
[ Szerkesztve ]
-
Dolby
senior tag
válasz Integra #8671 üzenetére
Nem érted ám a dokkoló lényegét, vagy én nem értelek. Svideo-t a budin ülve mire használnád? A TV bent van ott is? :-) Dokkoló pont arra van hogy csak ott legyen ahol használni szeretnéd. Pl TV mellett, ahol kell az svideo. Ha meg nem kell akkor a dokkoló szépen megvár a tv mellett ahol megintcsak kell :-D
- Nyugalom, a hosszú élet ritka!
-
Foxi
senior tag
válasz venember83 #8694 üzenetére
A fogyasztás csökkentéséért el lehet játszani a proci feszültségével és egyből be lehet érni az LV procikat egy normál c2d-vel. Csak sajnos 0,950V alá nem lehet lemenni
Sajnos a nayobb méretű gépek fölényével én is találkoztam, hiába errefelé a kis gépeknek nincs piaca, de ez nem is olyan rég volt téma a topicban.MOD: Az ODD valóban nem nagy veszteség. Akkuidőt én egyedül Vista alatt néztem, elvileg itt valamivel kevesebb mint XP-t használva. Így a kis akku közel max fényerő és Wifi mellett 2,5-3 óra között, a nagy pedig 6 óra felett bírja, de ezt eddig nem próbáltam ki teljesen A X6xs és a normál X6x gépek kis akkuja viszont különböző kapacitású, ha jól tudom legalábbis az X60 szériánál biztos. Ha jól rémlik 2000mAh vs 2600 mAh a sima változat javára, ezt kompenzálja valamennyire az LV proci, szóval az üzemidő majdnem hasonlóra jön ki.
[ Szerkesztve ]
-
Foxi
senior tag
válasz venember83 #8697 üzenetére
Természetesen
-
Foxi
senior tag
válasz venember83 #8699 üzenetére
Eleve sokkal stabilabb, mivel csak lényegesen kisebb mint a nagyobb gépek és emellett fémvázas is. Nem csapkodtam még földhöz, de azt hiszem elég jól viselné
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Tudományos Pandémia Klub
- Linux Mint
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest