- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Gaming notebook topik
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
Tom77
csendes tag
válasz buherka #47152 üzenetére
O.K.
Köszönöm a válaszod.
Elnézést,hogy csak most válaszolok.
Azt mondod sovány ez a 320m GT
Ha jól olvasgattam egy pár helyen,akkor nekem erről a 320m vga-ról az tűnik ki,hogy ennek csak "akár" 1Gb video memóriája van.Tehát a biosban tudom hozzáadni elvenni a memória méretet.
Még futok egy pár kört ezügyben.
Thx."FUCK YOU CHELIOS! FUCK YOU CHELI fucking OS!"
-
szaszaddd15
csendes tag
Hali!
Laptop vásárlása előtt állok tanácsot szeretnék kérni, hogy milyet vegyek (gyártmány, konfiguráció stb)
Kritériumok: 13,3" - 15,6"
Ha intel (ennek örülnék a legjobban) akkor i3, vagy mondjatok olyan AMD-t ami teljesítményben fogyasztásban a szintjén van.
Játékra is lenne használva.Ár max 200e
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
Remélem csinálsz logout tesztet!!!!!!!!!!!!!!!! Ez parancs volt
Baromi jó kis konfig. Pont nekem találták kiszerk: Most olvastam mit írtál a tesztel kapcsolatban. Sokkal jobb volna ha te csinálnád meg mint egy angol oldalon webfordító segítségével végigszenvedni.
[ Szerkesztve ]
-
xedos
addikt
válasz paavoo #47596 üzenetére
Most vettem 3db Lenovo G560A-t... sok gyári szemét van rajta. :-(
Egyenlőre gyorsnak tűník.
Ami nem tetszik az a touchpad. Szerintem nem jó az érzékenysége és a gombok sem mindig érzekelnek. Próbáld ki, hogy neked megfelel -e.
Belülről nem rossz, de a fedlapja fényes műanyag :-( -
bebebacsi
csendes tag
Sziasztok!
Ezeken gondolkozom:
http://laptop.hu/termek/toshiba-satellite-pro-a300-15tp
http://laptop.hu/termek/lenovo-g550a-grey-59-032513
http://ipon.hu/webshop/product/hp_620_ws729ea/158330
Ti melyiket választanátok?
[ Szerkesztve ]
-
bpx
őstag
(#47596) paavoo, (#47604) xedos:
Lenovo G560A-val óvatosan, két hete használok egyet, de ha ezt előre tudom, hogy ilyen, lehet inkább mást választok
már most előjött pár baja:
- a kijelző van, hogy "önálló életre kel", értsd: folyamatosan maximális fényerőn ég, nem lehet lejjebb venni, se kikapcsolni, sőt, ha a gépet teljesen kikapcsolom és fedelet lehajtom, még akkor is maximális fényerőn ég a háttérvilágítás - akksi ki-be, utána megjavul (ezt mondjuk eddig csak egyszer csinálta)
- sleepből nem ébred fel kb. 5-ből 1-szer - ki kell kapcsolni teljesen, majd újra be
illetve egyszer be sem tudtam kapcsolni utána... (megint csak akksi ki-be, pár perc után jó volt) - ezt csinálja windows és linux alatt is egyaránt
szóval a sleepnek inkább búcsút intettem és kikapcsoltam teljesen...ezen kívül mintha a hdd-vel is lenne vmi, mert folyamatosan gyanús adatszektorokat vizsgál (smart 196 - reallocation event count), úgy 1-1.5 óránként 1-1 db-ot (hdsentinelben emiatt kapásból csak 70%-os kondíciót mutat)
teljesen új, munkahelyi laptop, egy másik srác is ugyanilyet kapott, tök ugyanezeket produkálja neki is (mindhárom jelenséget)
neten is rákerestem, sokan panaszkodnak az első 2 dologra, úgy néz ki ez ennél a szériánál vmi általános betegség...egyébként igen, a kijelző kerete és a fedél az csillogós fekete műanyag, szerencsére a touchpad és billentyűzet környéke már nem az
kijelző is a "divatos" csillogóshogy vmi pozitívat is mondjak: a benne levő HW ezért az árért sztem megfelelő, felszereltség is
munka közben csendes, nem melegszik
játéknál viszont annál inkább (GT310M), de hát ugye a notebook nem arra valóigazából gondoltam egy logoutos írásra is róla, de bőven elég egy komment is ide, különben sincs sem időm, se kedvem tesztelgetni
-
itep17
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy Dell Vostro 1015-ös laptopot, konkrétan ezt:
http://www.laptopszalon.hu/webshop/4762/dell_vostro_1015_156_wxga_core_2_duo_t6570_21ghz_3gb_500gb_dvd-rw_intel_gma4500mhd_linux_6cell_fekete.htmSzeretném a véleményeteket kérni, hogy van-e valami ami miatt nem szabadna ezt megvennem, vagy inkább ezen az áron mást ajánlanátok inkább?!
Kinéztem egy másik dell-t is: http://www.laptopszalon.hu/webshop/4761/dell_inspiron_n5010_156_hd_intel_core_i3-330m_213ghz_2gb_320gb_dvd-rw_intel_gma_hd_dos_6cell_kek.htmNapi használatra lenne a gép, illetve az AutoCad programot használnám rajta.
Köszi! Itep
-
kergemarha92
csendes tag
Sziasztok! Vészesen közeleg az iskolakezdés ideje, így egyre aktuálisabbá válik a megfelelő laptop kiválasztása. A keret kb. 200 - 250 ezer Ft. A kijelző mérete 14" és 16" között legyen, az ideális a 15,6" lenne. Fontos lenne számomra egy erősebb videokártya (kb. ATI HD 5650 vagy nVidia GT335M szintje), minimum 3 GB RAM és egy jobb processzor is. Az általános feladatokon túl (internet, filmnézés, szövegszerkesztés, stb.) egyetemi programokhoz (pl. AutoCad) és alkalomadtán játékokra is használnám a gépet. Néhány noteszgépet kiszemeltem már, de nem tudom, melyik lenne a legmegfelelőbb választás.
HP Pavilion dv6-3070eh: A processzorral kapcsolatban merültek fel aggályaim. A notebookchecken is leellenőriztem, s nem győzött meg túlságosan. Elegendő-e ekkora teljesítmény nagyobb számításigényes feladatok elvégzésére, a videokártya kihajtására? A laptop burkolata műanyag vagy alumínium?
Ha jól vettem észre, a régebbi Renew Pavilionokat már nagyrészt elkapkodták előlem.
A HP magyarországi weboldala szerint a HD 5650-nel szerelt új Pavilionok itthon csak AMD processzorokkal kaphatók. A radium.hu-n mégis találtam i5-ös procival szerelt dv6-ost. Szlovákiában 850 euró alatt is kapható, ami szerintem még a jelenlegi árfolyam mellett is baráti ár (19%-os ÁFA). A kérdésem az lenne, hogy az ott vásárolt laptop garanciája Magyarországon is érvényes-e? Megérheti külföldről laptopot vásárolni?Egy másik tetszetős darab az ASUS K42JV-VX051D. Vele a fő problémám a mindössze 14 colos kijelző. Tervezőprogramok és/vagy játékok közben zavaróan kicsinek tűnhet a későbbiekben. (Külföldi oldalak hátrányként említik még az egy szem jack csatlakozót és a kicsi akkumulátort is, legális op. rendszert viszont tudok szerezni hozzá.)
Toshiba Satellite L650-13T: Ár-érték arányt tekintve kicsit rosszabbnak tűnik nekem az előző két versenyzőnél. Túl sok információval nem rendelkezem róla. A Blu-Ray író felesleges extra számomra, nem szívesen fizetek érte.
Samsung R580-JS01HU: Összességében tetszik, mindössze a videokártya gyengébb egy fokkal a konkurensekhez viszonyítva, a Windows pedig csak 32 bites. Az akkumulátoros üzemidő sem eget rengető, de elsősorban hálózatról menne.
Elnézést a hosszabb lélegzetvételnyi írásért. Hosszú keresgélés után őket találtam, de a végső döntést még nem sikerült meghoznom. Acer és MSI notebookokat a sok negatív kritika miatt szándékosan mellőztem a listáról. Bármiféle tanácsot, ötletet, véleményt hálásan köszönnék! A listát is szívesen kibővítem újabb notebookokkal.
-
norot
csendes tag
válasz kergemarha92 #47612 üzenetére
Csak a képernyő-témához szólnék hozzá: sokat gondolkodtam, hogy 14" vagy 15,6". Végül 14"-eset vettem, és nem bántam meg. Egyrészt teljesen jól olvasható (amíg még jó a szemem), másrészt úgyis az asztali gépből maradt külső monitorral, kiterjesztett asztallal használom. Nekem bejött.
-
Zolton
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom, hogy notebook akarnák venni, de nem nagyon vagyok járatos ebben a témában. Amire használnám az építőmérnöki dolgok, szal AutoCad,Civil 3d,Land plusz szimulációs számítások. És egy kis játék meg film Megbízható és strapabíró legyen. Kinéztem párat, de kérnék tanácsot, hogy melyik melett döntsek. Pénztárcám sajnos "letilt" 180-190ezer környékén. Íme:
[link]
[link]
[link]
[link]
(utolsó Lenovo-t le tudom vinni 200alá)Válaszokat előre is köszönöm!
-
tag
válasz kergemarha92 #47612 üzenetére
Hali!
Az első kérdésem az lenne, hogy mennyit hordoznád? ha hetente több mint négyszer vagy naponta akár egyszer is akkor egyértelműen a 14" ajánlom, ha pedig hetente egyszer-kétszer vagy ritkábban akkor egyértelműen a 17" lenne az ideális.
Anno én is Autocad-játék-film miatt vettem 15"-os Paviliont(DV5), de nem volt igazán jó megoldás, örültem is hogy meg tudtam tőle szabadúlni a múlt hónapban...
Autocadhez kicsi volt a 15", de ahhoz hogy minden nap hordozzam az egyetemen meg NAGY és nehéz.
Inkább vennék a helyedbe egy 13-14"-osat plussz egy 22"-os monitort vagy egy 17"-os noteszt(már csak a hűtés miatt is jobban eloszlik a hő a nagyobb területen).
Amúgy a 2D-s tervezőprogihoz nem kell erős vidkari, főleg ha még csak most kezded majd megismerni, oda bőven elég egy jobb proci(P8400-tól fölfelé) meg 4 giga RAM is.
Játszani meg aztán pláne nem éri meg a noti. Én is örültem a fejemnek amikor megvettem(9600M GT) aztán egy hónap után lecsengett a játszhatnékom(se időm se kedvem nem volt már a suli mellett) és utánna már csak nyűg lett az "erős" sokat fogyasztó-melegedő vidkari.
Én mai fejjel ha 250e Ft-om lenne vennék egy fasza kis asztali gépet 150e-ből, a maradékból pedig egy használt 14"-os Thinkpadet hurcolászni.
Remélem tudtam segíteni, legalább más tanuljon az én hibámból!Improvise, Adapt and Overcome! "Ne beszélj, ha nem javítod vele a csendet!"
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
help kéne.
feleségemnek szeretnék laptopot venni internetezésre.Mit ajánlotok max 100 Ezer ft-ig?
én a következőket találtam. Mi jöhet még szóba? Mit ajánlotok.
Annyi hogy a kijelző legalább 12"-os legyen nagyobb nem is kell, max 15"
Celeron proci nem túl gyenge? -
tommyes
csendes tag
Sziasztok!
Laptopot szeretnék venni. Már el is döntöttem, hogy milyet: 12" ASUS EEEPC 1201-es széria.
A problémám pedig az lenne, hogy nem tudom eldönteni, hogy ezen belül melyik modellt. Kettőt néztem ki az 1201N-et és az 1201PN-et .
A kettő között a különbség sztm az, hogy az hogy a PN-ben Nvidia Ion 2 van a sima N-ben medig Ion. Gondolom erősebb az Ion 2, de mennyivel? Elsősorban suliba kéne, meg persze nem ártana, ha futna rajta 1-2 játék is rajta pl főként wow.
A másik különbség a processzor: Az N-ben Atom 330-as van a PN-ben Atom N450-es.
Nekem így első ránézésre gyengébbnek tűnik a az N450, pedig amellé van az Ion 2. Ez lehetséges? Most akkor melyik gép a jobb?Előre is köszi a válaszotokat
-
MikiASD
tag
Sziasztok!
notebook vásárlás előtt állok és nem nagyon értek hozzájuk ezért kérném segitségeteket!
A gép netezésre filmnézésre és egy kis játékra (cod 2, cod 4, és World of Warcraft) lenne használva!
A keret nettó 140e froint.
válaszotokat előre is köszönöm! -
PókerFész^^
tag
Heló
Mondanátok nekem pár legnagyobb készlettel rendelkező notebookoks boltot Pesten?
szeretném megnézni is mielőtt vennékköszönöm
áj láv szifon
-
spyduck
nagyúr
válasz PókerFész^^ #47622 üzenetére
Ha business gépeket akarsz nézni akkor Notebookstore (van más is de a business-t máshol nagyon nem találod meg). Ha viszont konzumer akkor MM, notebook.hu, laptop.hu, Usanotebook.
-
j.la
tag
Sziasztok!
Laptop/Netbook vásárlás előtt állok. 12"-os gépet keresek, általános irodai munkára, zene hallgatásra és levelezésre.
Tudtok nekem segíteni?
-
MikiASD
tag
Valaki erre? [link]
Bocsi de nagyon sürgős lenne holnap már hozatnám is -
Khaosz55
addikt
Hali,
meggondoltam magam jó lesz a használt is.Szerintetek ezek közük melyiket válasszam. 90 ezer a plafon, és mindenképpen boltból kell vennem kell a számla nincs mese.
Továbbá tudok még egy gépet. Dell D420
Core Duo T2300
1024 MB Ram
80GB vinyó
Wifi
12,1" WXGAEz 90 ezer számlával.
Szóval szerintetek asszonynak melyiket vegyem netezésre?
A Fujitsu S7110 - 70-ért szimpatikusnak tűnik
-
Gabesz1019
senior tag
Sziasztok!
Laptop vásárlása előtt állok, ez lesz életem első laptopja eddig csak asztali PC-t használtam.
150000 Ft-ot szánok rá. Leginkább netezésre (böngészés, email, letöltés) használnám valamint néha szövegszerkesztésre (Word) és esetleg néha-néha kisebb gépigényű játékok futtatására.Jelenleg ezt a hármat néztem ki:
Samsung R530-JA03HU S meggypiros
Én a Samsung felé hajlok mert nagyon Samsung párti vagyok elég sok cuccom van tőlük (TV-k, monitor, Hifi, mobil, házimozi) és minddel nagyon meg vagyok elégedve. Ha jól tudom az Asus és az Acer is nagyon jó laptopokat gyárt ezért is nézelődtem e 3 közül. Szerintetek melyiket érdemes megvenni?
Vagy esetleg van jobb ilyen árkategóriában amelyik megfelelne az igényeimnek? -
HoTDoG
tag
Sziasztok!
PACKARD BELL EasyNote TM85-JN-645HG
Ezt néztem most ki. Azt hiszem ilyen felszereltséggel a komolyabb (Dell, Sony, HP, Lenovo?) márkák 50-70-el többe kerülnek, és erről a Packard Bell-ről elég jókat olvasok. Szerintetek megéri az árát?
Max 230-250-ig mennék el árban, s bár ez 15 colos, de 13-14-ben gondolkoztam, mellé pedig egy nagyobb monitor/tv. -
spyduck
nagyúr
Ha valakit esetleg érdekel csináltam egy mini tesztet a HP G62 (Radeon HD 545v, Athlon-II P320, 2GB DDR3)-es konfigurációjáról.
-
gecsoz
aktív tag
válasz Gabesz1019 #47632 üzenetére
Ilyen igényekhez gyakorlatilag szinte bármilyen noti megfelel.
Gondolom nem fogod hurcolni, áll az asztalon, és amire használni akarod, az nem túl hardver igényes feladat.
Válassz olyan gépet, ami tetszik külsőre, és minél több garancia van rá. -
gecsoz
aktív tag
válasz HoTDoG #47634 üzenetére
Egy Packard Bell -t ismerek a vonzáskörzetemben amit régóta használ a tulaj.
Ő mondjuk meg van vele elégedve évek óta.De ha inkább 14" -os érdekelne, akkor ezt ajánlom: [link]
Nagyságrendekkel jobb gép, mint a packard bell, 3 év világgarancia, az eladó pedig megbízható, már a második IBM/Lenovo -mat vettem tőle..
Ég és föl a T410 és packard bell között a különbség! -
apuc
őstag
Vallomásom leendő notivásárlóknak:
Én is voltam Pavilion tulaj (igaz "csak" DV5 1140 eh.)El is voltam tőle alélva, nekem ez volt "a gép".
Mégis nagyon örülök hogy eladtam!
1.5 éve alatt megevett 2 aksit, melegedett és egy komplett bűnügyi nyilvántartó megélt volna az ujjlenyomatokból amit összeszedett egy nap alatt itthon.
A tükröződő monitora nem zavart, a többi maszat igen.
És az anyaga jó volt, de pl. az U550-es Lenovóé már kétszer jobb-ennél még egy nagyságrenddel jobb egy ThinkPad-é.
Amúgy Lenovo/IBM párti lettem, persze a csúcs HP-k ugyanolyan csúcsok..
Azóta változott a hozzáállásom- igaz most is konzumer gépem van de nem annyira csilivili (Lenovo G550L és egy Lenovo U550) kizárólag itthonra és heti 1 hurcolás+este 2-4 óra filmezés hasrafekve az ágyban.
Mégis, amikor most vettem az U550-et, előtte a notebookstore-ban megnéztem, megfogdostam jó pár profi gépet, és hát..szerelembe estem a minőséggel.
Pedíg nálam konzumerebb konzumer nincs a földön- mégis.
Hihetetlen hogy mennyivel hűvösebb pl az új consumer notim mint a Pavilion volt, ennél még jobbak a ThinkPad-ok pl.
EZ pedíg az élettertamát meghatározza ugye..
Tényleg ég és föld.Egy egészen más világ..
-
bal10
csendes tag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen Notebookot válasszak.
Úgy 200 ezrem lenne rá.
Egyetemre kell, így a mobilitás és az anyagminőség fontos lenne. A képernyőt tekintve, 14" szerintem elég lesz.
A net és az office mellett HD filmeket néznék rajta, ezenkívül a játékok is jó lenne, ha futnának - bár nem ez a legfontosabb. -
cantu99
csendes tag
hali
Tegnap kaptam meg az új hp dv6-ot, nagyon fasza gép.
Viszont annyi bajom van vele hogy a távirányítót nem tudom működésre bírni( a távirányító önmagában működik mert faternek van egy olyan eszköze amivel meg tudja nézni), nem tudom a Hp notebookkal miért nincs kapcsolata, magyarul akárhogy nyomkodom nem észlelei a noti. mit tegyek? -
gecsoz
aktív tag
Szia!
Ha suliba kell, akkor sokat forgod hurcolni, ütni-vágni, szóval gondolom a kis súly, strapabíróság, kis fogyasztás is szempont.
Szerintem tegyél hozzá egy kicsit, és ebben gondolkozz: [link]Rendesen cégként dolgozik az eladó, nem hazsnált cikk, megbízható, nekem már két gépem volt tőlük.
-
gecsoz
aktív tag
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest