Aktív témák
-
Svenike
tag
Sziasztok!
Tanácsotokra már letettem a voksom a Toshiba Satelite A300-as és az Ipon mellett.
No, de..! Az előbbi hozzászólások után megnéztem a Usanotebook-on is..és azonos típusszám és jellemzők ellenére a két kép között nagy különbség van. (Nekem a design-os csíkos , zongoralakk-fekete kellene.. )Tudnátok abban segíteni, hogy akkor ez most melyik is?
http://www.ipon.hu/webshop/product/toshiba_satellite_a300_22z/113490
http://usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=11067
Köszönöm a segítséget előre is!
egy érdeklödő Malkavita
-
Nick906
csendes tag
Uccsó kérdés:
Intel GMA 4500 MHD vagy Ati Mobility Radeon HD 3200?
Melyiket és miért? Ha van saját tapasztalat az mindenképp érdekelne. -
cnckane
tag
Sziasztok!
Végső kérdésem eldöntéséhez kellene némi segítség:2 jelölt van, de nem tudom eldönteni melyik legyen, mivel mindnek van pro és contrája is...
1) Toshiba Satelite P300-225
-17" 1440x900
-Intel Core 2 Duo P8600 2,4ghz
-4gb DDR2 800mhz RAM
-Ati mobility radeon HD4650 1GB/GDDR3
-500gb 5400rpm
-hangszóró: Harmann/Kardon2) Asus M60VP-6X014C
-16" 1366x768
-Intel Core 2 Duo P8700 2,53ghz
-4gb DDR2 800mhz RAM
-Ati mobility radeon HD4650 1GB/DDR3
-500gb 5400rpm
-hangszóró: Altek LansingASUS-ban eddig még nem csalódtam,Toshibám még semmi sem volt.
Ugyebár az Asusnak jobb a processzora, a Toshibának viszont jobb a kijelzője és GDDR3-mas VRAM-ot használnak.Külsőleg az ASUS jobb anyagból van: Aluminium borítás, a Toshiba meg olyan csillogós műanyagszerű a képekről.
Kijelző téren mennyivel szebb képet ad a Toshiba? A méret most nem lényeges.
Illetve mindent összevetve ti melyiket vennétek ezek közül?
Árban kb ugyan ott vannak, illetve Toshibához nem adnak táskát+egeret, ASUShoz meg igen. -
tag
válasz cnckane #31904 üzenetére
Ha jól tudom az a különbség a DDR3 és GDDR3 között, hogy a GDDR3 magasabb feszültségen (akár 2.000 V) is üzemelhet míg a másik max. 1.500 V-on. Szerintem ha nem tuningolod(notebooknál? jó vicc..) végül is tök mind1. (de nem biztos)
A kijelző meg attól függ, hogy mire használnád. Ha pl. tervező programot használsz sokat, akkor jobb a nagyobb felbontás, ha pedig inkább "játszogatnál" akkor a kisebb felbontású is elég.
Bár a Toshibát mint notebook márkát megbízhatóbbnak tartom az ASUS-nál de ha mind a kettőre ugyan annyi gari van én az ASUS-t választanám.
Nekem személy szerint nagyon tetszik az a szál csiszolt alumínium borítás, és a proci +130MHz-e is jól jöhet később +táska, egér.
Nekem is Altec Lansing hangszóró van a notimba és nagyon jól szól, a másikat nem ismerem arról nem tudok véleményt mondani.
Remélem tudtam segíteni!üdv. mikloss
Improvise, Adapt and Overcome! "Ne beszélj, ha nem javítod vele a csendet!"
-
atosz
őstag
Sziasztok!
Régebben jobban követtem a hordozható gépek piacát, de egy ideje már le vagyok kissé maradva. Ráadásul, most valami speckóbb, terepi masinára lenne szükség, ezeket csak felületesen ismertem korábban is.
Leírnám, hogy milyen lenne egy ideális gép. Természetesen olyan, ami az összes feltételnek megfelel, nem lesz, de látjátok a lazább szempontrendszert, hogy az összegyűjtött konkrét típusokból könnyebben tudjak majd választani.
Tehát:
- terepi, azaz ne legyen nehezen kezelhető, oltári nagy dög
- hosszú akkuidő (akár plusz akukkal). 6 óra már elég lenne egy napra, de ezt néha leterhelten, nagy fényerőben használva kellene tudnia!
- valamilyen szintű terepállóság. pl hóesésben, viharban nem lenne használva...igazából itt vagyok a legbizonytalanabb!
- lehetőleg nagy felbontású kijelző
- napon jól látható kijelző - ez fontos!
- ha tablet, az előny
- nagy tárhely - előny
- terepi cucc kell, de ne is legyen tetű lassú, sebesség is kell néha!
- ha támogat OpenGL-t, szintén nagy előny
- magyarhonab beszerezhető legyen mondjuk 1 hónapnál rövidebb idő alatt
- legyen valami értelmes szervizháttérKb most ennyi jutott eszembe. Amikre én fejből gondolok:
Thinkpad X vmi
Dell XT2 vagy ATG
FuSi LifeBook P
Pana ToughBook
GetacHa bárkinek lenne valami véleménye, ajánlata, ötlete, hozzászólása a kérdéskörömmel kapcsolatban, nagyon szívesen várom!
-
Puszedli
csendes tag
Laptop vásárlás előtt állok, nem vagyok otthon nagyon a gyártókban, sem a modellekben. 300e ft-ig lenne rá keret. Föleg játszásra, filmezésre kellene. Sokat lesz használva, úgyhogy valami minőségi anyagból legyen. Valaki tudna segiteni?
Kvantumfizikus paraszt
-
lexjani
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megköszönni eddigi hozzászólásaitokat, sokat segítettetek. -
T-unit
őstag
Ha már noti, valamelyik 12,1"-os HPQ/Thinkpad/Dell.Manapság már sok igényt ki tud elégíteni 1 szimpla noti is,nem kell más csak 1 dolog;minél több pénz(persze ma már mindenhez csak ez kell szinte).Szóval mi a max. keret,esetleg cég fizeti,számlás kell?
cnckane : Vehető 2 közül az asus ha már azonos ár,legalább mobilabb is.
Puszedli : Én jelenleg ennyiből,játékra is Toshiba A500-at venném egyértelműen, 255k-ért is beszerezhető már,és legalább "csak" 16".üdv.
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Erről a notiról mi a vélemény? Lényeg h sokat bírjon az akku, filmezésre neztezésre kell, némi tervezésre, munkáraHirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
atosz
őstag
válasz T-unit #31911 üzenetére
Láthatod, hogy azért vannak igények. Erős feltétel, hogy bírja azért valamelyest a terepet. (Hozzáteszem, hogy a Latitude-om nem bírta!) Legyen napfényben is olvasható kijelző. Ezek fényében az olcsóbb lehet nem elégíti ki az igényeket, így az lesz a legdrágább megoldás. Pedig, tudom, hogy az általad felsoroltak jó gépek. Először szeretném műszakilag belőni, hogy mik jöhetnek szóba, majd utána az árakat is nézve lehet kalkulálni, hogy mi mit ér meg... Azaz első körben ne az ár legyen a döntő. (Nem véletlen írtam be a Panát is, csak nem tudom megérné e.)
De szeretnék néhány véleményt is, hogy pl egy ATG vagy egy Thinkpad X mennyire bírná a terhelést kint.
[ Szerkesztve ]
-
T-unit
őstag
Thinkpadok elég jól bírják gyűrődést,és mivel látom lényegtelen ár, egy x200 tablet sztem elég ideális,10óra akksi idő már nem rossz.
(#31916) Bagira01 : Nemhogy a lényeggel kezdted volna. 140et mindjárt megér igen.üdv.
-
nagyúr
-
G@ß!
őstag
válasz Napfénysüti #31920 üzenetére
Jó, de garanciaügyintézés hogy működik, ha pl USA-ból jön a csomag?
[ Szerkesztve ]
-
G@ß!
őstag
És ezt futárszolgálattal szokták rendezni?
-
nagyúr
Ha ennyiért rendelsz akkut azért szerintem ne várj el garanciát is főleg külföldről.Előfordulhat hogy van garancia a termékekre de azt meg általában érvényesíteni nem tudod Mo-n. Itthon egy normális akku boltban 25-30k. Amúgy igen, futárral szokták küldeni. Kollégának pont tegnap jött 2 telefonja külföldről. Én is ódzkodom az ilyen rendelésekről de lassan meggyőzöm magam. Ha találnék a T400-hoz akkut szerintem rendelnék egyet.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
G@ß!
őstag
válasz Napfénysüti #31924 üzenetére
Most épp ezt néztem ki: [link]
Sütikém gyere már át ebbe a topicba társalogni!
"összeesküvést szervezek"
[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz Napfénysüti #31924 üzenetére
PL:
http://cgi.ebay.com/IBM-Lenovo-T400-Battery-10.8V-7.8AH-85Wh-42T4645-Tested_W0QQitemZ280373030699QQcmdZViewItemQQimsxZ20090717?IMSfp=TL090717142003r16700Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Puszedli
csendes tag
Erről a notebook-ról tudna valaki tapasztalatot irni? Link
Kvantumfizikus paraszt
-
nagyúr
-
DJGABI
addikt
Erről vélemény?
Továbbra is egyetem miatt, a lehető legmegbízhatóbb, leggyorsabb gép kellene, olyan 130k környékén.<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
DJGABI
addikt
válasz Napfénysüti #31931 üzenetére
Ja igen, a HP a másik amit néztem, a 610-esek meg 615-ösök.
Amúgy a fenti Asus-ról esetleg valami konkrét infó (miért jó, miért nem)?<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
nagyúr
válasz DJGABI #31932 üzenetére
HP-nak jobb a supportja meg talán alapból minőségibb gépeket gyárt. ASUS-ból egykettőt kipróbálhattam mondjuk a kiszemeltedet pont nem, de finoman fogalmazva se voltam elájulva tőlük. Ők talán inkább azt a filozófiát követik hogy olcsón erős alkatrészeket raknak a gépbe de a minőségre, hűtésre, ergonómiára kevésbé adnak.
Amúgy ilyen HP gépről most van egy írás Logouton.Més que un club!
-
DJGABI
addikt
válasz Napfénysüti #31933 üzenetére
Értem, köszönöm.
Cikket olvastam, kommentben jeleztem is, hogy itthon jóval drágább a tesztelt gép. Illetve kérdés még, hogy ha a 615-ös típust választom esetleg, akkor az 1 év garancia elég-e?
[ Szerkesztve ]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
nagyúr
-
cnckane
tag
A Toshiba A500-ban nem tudjátok milyen órajelen megy a Mobility 4650?
Asus M60VP-ben: 600/667 asszem -
charg
tag
Hali!
Erről a gépről mi a véleményetek:
Mennyire jók/rosszak ezek az AMD procik?HP-Compaq 6735b
kijelző: 15.4" AntiGlare, (16:10) WSXGA+ (1680x1050)
processzor: AMD Athlon X2 Dual Core 1.9GHz 1MB L2 cache 2 mag, (QL-60)
video vezérlő: ATi mobility Radeon HD 3200 / 256MB HyperMemory
memória: 2GB DDR2 800MHz
merevlemez: 160GB SATA 2.5" / 5400RPM
optikai meghajtó: DVD+/-RW LS LightScribe -
tgabort
csendes tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni [erről] a notebookról. Főleg internetezésre és filmnézésre kéne...de azért jó lenne ha a játékok is elfutnának rajta valamennyire (pl cod, source) Főiskolás évekre lenne. Ha tudtok jobbat hasonló áron akkor jöhet! thx"Nincs igazság és hazugság. Minden az üveg színétõl függ, amin át nézzük."
-
tgabort
csendes tag
válasz ktommy91 #31945 üzenetére
köszi szépen...nem rossz...csak az a baj,hogy az acer-ról eddig én csak rosszat hallottam..igazából nem tudom,hogy ebből mi igaz mert annyira nem értek ezekhez a dolgokhoz...(az viszont fura,hogy tök "jó" alkatrészeket pakolnak bele szinte ingyen )
"Nincs igazság és hazugság. Minden az üveg színétõl függ, amin át nézzük."
-
T-unit
őstag
válasz tgabort #31946 üzenetére
Ingyen azért túlzás, csak egyszerűen nincsenek elszállva maguktól árban,meg hd4000-es vga legyártása is fillérekből megvan,ezért tudják olcsóbban is adni a kategóriájában nagy grafikus teljesítményt.Egy olcsó hd4570-es acer 3év kiterjesztéssel tökéletes ha játékra is kell,ha nem pedig hp/lenovo.
üdv.
-
atosz
őstag
A #31907 és #31915 hsz-ekkel kapcsolatban nincs senkinek sem véleménye?
-
Tim82
félisten
# 31907-hez kiegészítésként még a Toshiba Dynabook-szériáját tenném.
KillHates fórumtárs birtokolt a közelmúltban egy Dell ATG-t, érdemes megkérdezned a tapasztalatairól. Az aprók között hirdetnek egy Panasonic Toughbook-ot, nem tudom, hogy kraft és felbontás szempontjából mennyire felel meg az igényeknek, de kérdezd meg az eladót.
A Thinkpad X széria - legyen bármennyire is strapabíró - tudtommal nem terepre tervezett masina, nem rémlik, hogy IBM/Lenovo vonalon lenne rugged/semi-rugged notebook.Ettől még valószínűleg jól bírja ott is a gyűrődést, de érdemes tényleg erre tervezett modellt nézni.
Ja és a rugged/semi-rugged kategória Magyarországon nem igazán kapható, ezt vedd figyelembe.
Napfényben is jól látható kijelző asszem az outdoor kijelző, érdemes erre is rákeresni. Több segítséget nem tudok adni, nem vagyok otthon a témában home user-ként.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest