Új hozzászólás Aktív témák

• Zamery

senior tag

válasz hamikike #452 üzenetére

Nos, én pár napja vettem a sajátomat. A benne lévő torrent kliens is megfelelő lenne nekem, csak ki akartam próbálni ezt a Fonz Fun Plug nevű dolgot. Ez igazából alkalmazások gyűjteménye amiket le lehet töltögetni. A különböző "csomagokat" az oldalon megtalálod az "Other packets" címszó alatt. A lényege a dolognak: egy shell hozzáférést nyit, telnet eléréssel, és így kívülről lehet programokat telepítgetni a NAS-ra.
    Kell hozzá egy pendrive amit meg kell formázni, és fel kell rá másolni a fájlokat. Az FFP tömörített formában itt található: [link]. Aztán bedugod a pendriveod és elindítod a NAS-t.

És itt jön a windowsos rész, le kell tölteni egy telnet klienst és installálni esetünkben ez a PuTTY nevű program lesz. Ha ez megvan, és a NAS sem villog már akkor elindítod a PuTTY-t és beírod a Session részhez (alapból az nyílik meg) a Host név / IP cím ablakba a NAS IP címét ill. a kapcsolat típusát átállítod Telnetre.

Ennyi. Ha ez megvan, és minden működik akkor jöhet az ssh. Mivel a telnet a leírás szerint nem annyira jó nekünk, ezért az ssh shellt kellene elindítani ezt ezekkel a parancsokkal kell:

chmod a+x /ffp/start/sshd.sh
    /ffp/start/sshd.sh start

Ha ez megvan akkor lépj ki indítsd újra a PuTTY-t és most ne telnetre állítsd, hanem ssh-ra.

Ha sikerült ssh-val belépni (jelszót fog kérni, alapesetben ez user/user vagy root/root, és ha jól emlékszem még egy hitelesítési kérdést is fel fog tenni, hogy valóban ez az a számítógép amire be akarsz jelentkezni) akkor le lehet tiltani a telnetet:

/ffp/start/telnetd.sh stop
    chmod a-x /ffp/start/telnetd.sh

És ha ez is megvan, akkor mehet a Transmission letöltése.

[ Szerkesztve ]

https://steamcommunity.com/id/zamery/

Új hozzászólás Aktív témák