Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    válasz interstate76 #26533 üzenetére

    Akkor szigorúan ON-ban:

    Szerintem nem szégyen az alapvető ismeretek megléte, és itt a NAS-topicban visszatérő kérdés a fogyasztás, tehát ON-TOPIC.

    A Nők Lapja / Dívány vonalon nyilván elmegy a fogyasztás watt per órában, illetve a legutóbbi ötleted, a fogyasztás kWh-ban, időegység nélkül.

    Ez itt viszont egy szakmainak, technikainak tartott fórum, és ezért szerintem NEM JÓ, HA NYILVÁNVALÓAN TÉVES ADATOK, MÉRTÉKEGYSÉGEK BENT MARADNAK. Akkor meg különösen nem, ha gyakran előforduló, de a mindennapi életben is jelentős, ráadásul alapvető tévedésről van szó.

    Az első kérdésem egyébként teljesen komoly volt, mivel ténylegesen több megszokott feloldása is lehetett volna az Általad beírt sületlenségnek.

    És akkor lássuk a filmet, mivel talán másnak sem haszontalan, Neked pedig nyilvánvalóan szükséges, új ismeretekről van szó:

    A fogyasztásnak egységre bontva van értelme. A fizikában ez jellemzően a teljesítmény, aminek a mértékegysége a watt, ami az egységnyi idő (másodperc) alatt elvégzett joulnyi munka megfelelője.
    Ha ezt nézzük másodpercenként, óránként, akármennyi időnként, akkor már semmiképpen nem fogyasztást, hanem teljesítményváltozást kapunk, ami itt alig releváns, és Te sem erre gondoltál.

    A (k)Wh mint órával visszaszorzott teljesítményérték ismét csak munkát, energiát jelent, mégpedig 3600 joult. (Egyszerűen azért ezt használjuk, mert életszerűbb egység.)

    Hasonlat: az, hogy a NAS-od 10 wattot fogyaszt óránként, kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy a kocsid 5 liter/100 km-t fogyaszt 100 km-enként.

    Ha ez szerinted okoskodás, azt sajnálom. A 10 w fogyasztás óránként szerintem valóban olyan szörnyűség, aminek egy technikai fórumon ne legyen helye, ezért szerintem igenis ki KELL javítani.

    A részletesebb filmet tekintsd szívességnek!

    MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák